×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов, Мишо Бирата и „новата” борба с политическата корупция. Как е възможно?


Бойко Борисов, Мишо Бирата и „новата” борба с политическата корупция. Как е възможно?
Защо питате мен, питайте прокуратурата, казва Пламен Георгиев за аферата "Мишо Бирата". Днес той бе одобрен от парламента за антикор. шеф
08 Март 2018, Четвъртък, 10:58 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Пламен Георгиев отговаря на въпроси в парламента


През 2010 г. министър-председателят Бойко Борисов спира митническа проверка за контрабандна бира в пивоварната „Леденика” на Михаил Михов, известен като Мишо Бирата.

Разговорите му с тогавашния шеф на митниците Ваньо Танов стават достояние на цяла България след изтекли записи. От тях се чува и как Борисов освен всичко друго иска да бъде върнат на работа т.нар. Вучката, с когото премиерът играел футбол.

По случая тогава работи и новоизбраният днес от парламента шеф на новия т.нар. антикорупционен орган Пламен Георгиев. По онова време той е прокурор.

Скандалът тогава е заметен. А младият Пламен Георгиев започва бързо да расте в кариерата.

Оттук нататък той ще трябва да разследва политиците, включително и на най-високо ниво.

След избора му от парламента днес Георгиев отговаряше на въпроси на журналисти. За случая „Мишо Бирата” питания той получи само от „Флагман”. Как е възможно Бойко Борисов осем години по-късно да продължава да е премиер, вместо да е завършен обект на естествена репресия от страна на правосъдната ни система? Този въпрос днес бе повдигнат и от Антон Кутев в пленарна зала.

Извод за състоянието на системата и за бъдещето на борбата с корупцията може да се направят от отговорите на Пламен Георгиев пред „Флагман”:

-Г-н Георгиев, по отношение на зависимостите (днес в парламента) беше припомнен случаят с Мишо Бирата.
- Прекрасно! Много ви благодаря за този въпрос!

- Как ще обясните…
- Веднага го обяснявам!

- Очевидно престъпление има, а няма виновни?
- Веднага го обяснявам за може би 101-и път. Аз бях прокурор, който наблюдаваше досъдебно производство срещу Ваньо Танов. В това досъдебно производство бяха реализирани специални разузнавателни средства. И в тези специални разузнавателни средства, когато се изписва чисто процедурно какво е съдържанието на разговорите, в този конкретно разговор, това беше проверено от вътрешна комисия и кой ли не още, беше изписано – проведен служебен разговор между телефона на г-н Ваньо Танов с неустановен телефон на служебна тема във връзка с назначаване (или нещо такова) на лице. Как може… Такива разговори са изписани в СРС-та стотици. Един човек говори може би на ден 50 разговора. Ние сме слушали два месеца. Говориме за хиляди разговори за хиляди души, които са подслушани. Откъде мога да извадя аз съдържание какво включва този разговор?

- Цяла България чу как Бойко Борисов спира проверка…
- Чакайте малко! Какво беше съдържанието на разговора, с което аз се запознах. Впоследствие прокуратурата, не знам по какъв начин, е установила съдържание на някакъв разговор. Оттам нататък е текла проверка, с която аз нямам нищо общо. Аз нямам нищо общо с тази проверка. След това вече се е провело производство, извършвали са се проверки. Аз не знам има ли манипулации на тези разговори. Аз такъв разговор не съм чул и няма как да го чуя и го казвам! Не знам как не стана ясно. Това нещо го обясних. Беше извършена проверка от вътрешната комисия. Всички установиха, че няма абсолютно никакви нарушения във връзка с воденето на делото до момента, в който аз съм бил наблюдаващ прокурор. Аз съм водил дело за нарушения в митниците. И по това дело, също не е вярно, бяха отделени материали и беше внесен обвинителен акт по това дело, което аз съм водил, но то е когато вече аз не съм бил в този разследващ екип. Аз съм разследвал до един момент. Впоследствие бях поканен (за зам.-министър на правосъдието – б.а.) от г-жа Ковачева (министър Диана Ковачева), лично от нея, никой друг не ме е канил. Тя ме покани като прокурор да поема ресора (който, както беше казано от трибуната, само прокурори в последните доста години са ръководили) „изпълнение на наказанията” и това е всичко.

- Вие не сте се занимавали с разследване на Бойко Борисов, така ли?
- Да, никога! Нямало е такъв сигнал.

- Кои са се занимавали тогава?
- Ааа, прокуратурата, защо питате мен? Аз съм бил наблюдаващ прокурор, ако ви е ясна работата на прокуратурата, наблюдаващият прокурор работи по досъдебно производство. Аз работих по това конкретно дело за разследване в митниците.

В категории: Темида , Политика


15
Коментара по темата
15.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
08.03.2018 21:15:17
0
0
В момента тече акция "кмет". Кмета на Несебър е нашата гордост и предстои да стане наша икона.
14.
До 12
08.03.2018 17:59:10
0
8
Няма отдалечаване не бой се! Всичко се трие на време..
Не е ли поклон пред бойко
13.
az
08.03.2018 16:50:08
2
25
Ей, големи негодници и демагози излязоха тия от ГЕРБ - окопаха се и сеят само интриги, не успели комунисти и бракувани ченгета!
12.
Mafia
08.03.2018 16:34:21
0
16
"Флагман", какво виждам?
Някакво леееко отдалечяване от герб ли виждам.... Да не би да не плащат достатъчно за медийен чадър?
11.
ххх
08.03.2018 15:56:21
0
17
В бацовата бутикова държава всичко е възможно!
10.
Лукойл
08.03.2018 15:21:30
2
6
Николай проблем ли имаш?
9.
Мъка
08.03.2018 15:09:55
1
7
Как е възможно ли?
Ами не е възможно! ;))
8.
Цеца
08.03.2018 15:02:36
7
3
Пичове гледам ви статията за бирата.
Слагам се надпис платена реклама под такива статии във Европа. Кога ще се научите на морал?
7.
авс
08.03.2018 15:00:00
2
19
Нека митническите екипи при проверката на Мишо бирата да проговорят, ако имат смелост и морал, а не под сурдинка.
6.
Истината
08.03.2018 14:59:03
7
2
Автора да заминава за Северна Корея.
Там Путлер ще го награди със мотика.
5.
Коджа мултакефенди
08.03.2018 14:55:29
0
9
А Веждито е бил САМО през 2 стаи ДО стаята на М.Бирата в хотела в ПРАВЕЦ дет са вика на 1рька разстояние и си пеел Даи си сьрцето на които искаш то лимонадата с КГБеиска-отрова на мене остави нощите са дьлги за тебе Бира няма да скьрбя утре взимам от Буда и Вальо Златев куфар пьлен сьс ПАРА
4.
*********
08.03.2018 14:52:09
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
Сигнал до АНТИКОРУПЦИЯ
08.03.2018 14:35:37
1
14
Относно работата на един магистрат в Бургас:За какво получава парично възнаграждение(за писане на обидни коментари в Флагман,за създаване на изкуствено напрежение между хората или за писане на мотиви по решение)
Моля ,обърнете внимание и на психичното му здраве.
2.
*********
08.03.2018 14:30:01
7
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Рокафелер
08.03.2018 14:25:10
32
6
Пак троловете негодуват срещу Цар Борисов човека ви доведе цяла Европа на крака, станете направете нещо вие за производството!!!! Аман от червени мързеливи тролове!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори