×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ужасяващо е, Борисов се моли на Гинка от Пазарджик да прехвърли акциите си на държавата, роптае Нинова


Ужасяващо е, Борисов се моли на Гинка от Пазарджик да прехвърли акциите си на държавата, роптае Нинова
„Кого наричате гадове, г-н Борисов, защото 2013-а ви свали българският народ с протести."
01 Март 2018, Четвъртък, 11:01 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Премиерът действа панически в тази ситуация за своето спасение в две посоки, обяви лидерката на БСП


БСП започва подписка сред български граждани за спиране на сделката с ЧЕЗ през съда. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова на брифинг на „Позитано” след среща с чешкия посланик у нас.
Нинова поела ангажимент пред посланика, че няма да преразказва какво са си говорили.

Тя обаче изкоментира: „Отговорността за случилото се не е на правителството на Чехия, а на правителството на България и лично на Бойко Борисов. Последните дни се оплетоха в лъжи. Вчера премиерът беше изобличен в лъжа и от чешкия премиер – нещо, абсолютно недопустимо за европейска държава. Също от чешка страна беше изобличена лъжата на ГЕРБ, че държавната банка – Българска банка за развитие, няма отношение към сделката. Видно е вече, че има, а щом държавната банка има, значи че и държавата и правителството на Бойко Борисов имат. Борисов действа панически в тази ситуация за своето спасение в две посоки.”

Първо, той традиционно хвърлил вината на друг и казал, че някакви гадове искат да го свалят от власт.
„Кого наричате гадове, г-н Борисов, защото 2013-а ви свали българският народ с протести. И онези момчета, които се самозапалиха тогава и изгоряха като факли, и те ли са гадове? Най-малкото, което можете да направите днес, е да се извините на българския народ за това, което казахте. Но това е най-малкото”,
обяви лидерката на БСП.

Втората посока, в която Борисов търсил спасение, се видяла сутринта след срещата между него и собственичката на „Инерком” Гинка Върбакова.
„Тя наистина е ужасяваща. Разбираме, че енергийната ни сигурност, разбирайте и националната сигурност и животът на 3 милиона българи са поставени на колене пред Гинка от Пазарджик. Самият Борисов се докара дотам – премиер на европейска държава-председател на Съвета на ЕС, да се моли на Гинка от Пазарджик да прехвърли на държавата акции. Мисля, че в по-унизително унижение не сме били никога”, заяви Корнелия Нинова.

В писмо до чешкия премиер БСП питат спазено ли е чешкото законодателство и дали банки и офшорки са част от сделката с ЧЕЗ.
Както и дали ЧЕЗ е информирало българското правителство, преди да пристъпи към продажба, което било задължение на компанията.

Оттук нататък имало три варианта.
Първият бил Гинка Върбакова и ЧЕЗ по взаимно съгласие да отменят сделката за покупко-продажбата. Вторият бил Гинка Върбакова да прехвърли акциите си на държавата, но било абсурдно да зависим от „Гинка от Пазарджик”.
Третият вариант бил да се внесе колективен иск в съда за спиране на сделката. Това можели да сторят българските граждани – клиенти на ЧЕЗ, които били заинтересована страна. Затова и БСП от утре щели да стартират подписка, която да бъде внесена в съда.

Според Корнелия Нинова държавата трябва да участва наравно с други кандидати в нова процедура за закупуването на активите на ЧЕЗ.

В категории: Бизнес , Политика


28
Коментара по темата
28.
Война и мир
01.03.2018 20:01:10
0
0
Можели Айтоския Кмет - ВАСИЛ ЕДРЕВ ...ДА ОБЯВИ "ВОЙНА НА ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ" Или се страхува да не загуби "ВОЙНАТА" ....и възможно ли е да е сключил примирие т.е. да се правят ,но без много много шум да се вдига ....за да има "МИР" в града ...най-добричкият град за ИМОТНИ ИЗМАМИ....добрите стари имотни измами
27.
Koko
01.03.2018 17:56:26
0
0
Докато умните се наумуват, лудите се налудуват. .. Една си купила Техноимпекс, друга ЧЕЗ,
трета банка, друга гара ...
Докога бе българино? Докога ще си толкова тъп, че пускаш грешните бюлетини?
26.
До Поздравления
01.03.2018 17:29:28
0
2
Ми що да не стане. Явно е добра бизнесменка. Сто милиона са си сериозна сума. С какво е по лиша от онзи чистач Жечо Станков, дет го гласят за министЕр. И тя може да даде някой лев, като бай Дончо.
25.
Аааа, не
01.03.2018 17:26:26
2
1
Да ги нямаме такива. Както не спряха сделката за Техноимпекс, така не бива да се спира сделката за ЧЕЗ. Не е морално другарко Нинова. Вече няма по-равни сред равните като при бай Тошово време. Или ви се иска май.
24.
поздраления
01.03.2018 15:41:48
3
1
e възможно
23.
Поздравления
01.03.2018 15:40:35
4
7
Голям шамар им зашлеви на всички Гинке, цялата държава я изправи на колене. Вярвам в теб, че утре можеш и министър да станеш. Вече знаеш, че у нас всичко
22.
до мики
01.03.2018 15:37:49
1
3
Мики ли си Маус ли си, ама си мноооо прост...също като кумира си. Ейййй, успя това съсипано образование да изцвъка сума ти илитерати, тъпунгери и тъпанари безмисловни. То и това беше целта, де...Тъпо племе лесно се управлява, въпроси не си задава, ситуации не анализира...управлява се с хляб/алкохол, дрога и зрелища...Народът не е с Тиквоний! Този човек няма представителност и няма право да управлява! Добре, че сатаните от Козяк го крепят и му дават акъл кво да прай. Иначе с малкото си мозъче тоя курпулентен малоумник само за смях ни прави пред света.
21.
Гинка от Ппазарджик
01.03.2018 15:29:39
3
2
Eй като се се срещнат де жени и се хващат за косите. Корнелия, ти какво искаш сега от мен, ти си купи Технополис, аз пък ЧЕЗ.
20.
*********
01.03.2018 15:26:52
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
Аз слабоумният
01.03.2018 15:19:49
1
9
Добре де,мен ме клатят вече 28год. И мен и децата ми,и народа ми,и все едни и същи на една и съща схема. Обаче скоро осъзнах,че явно съм мнооо прост и си заслужавам съдбата. Питате ме как се светнах:
Ами гледам аджиба всички там милионери,и ГЕРБ И БСП И ДПС И БОЛЕН с пишщната си свадба като на ”омразен капиталист”,на която бе поканил дори и Боко за който като се сетя какво е говорил,и ми се повдига. Като ”чукнах” в Гугъл,ами що да видя,те всички откърмени с ”богатото мляко” на БКП,и в същата люлка люляни. Онзи пък Жаблянов с къщата за 200-300хил евро говори за народен съд. Добре де,ама ако сега народа вземе власта и започне да затрива богаташи със сопите и мотиките,и ги копа плитко в деретата. Той дали ще мине метър с тази ”прогимназия на три етажа”?
Та сега ги гледам и за Гинка ”ошфорката”. Хубаво се джавкат за пред нас,ама всички от тях са милионери и всичките,не за първи път са във власта. Тогава какъв е проблема? Днес е Гинка,преди години беше ”Техноимпекс,преди това Сокола и ”обръчите от фирми”
Та вече ми омръзна да съм мазохист,ще взема да прогледна най-накрая! Хахаааааа
18.
мики
01.03.2018 15:19:15
10
4
Това е порения заговор срещу Бойко, инсцинировка на Доганя ,Станишевъ и Местан. Цар Борисов пак ще спаси България- ще откупи ЧЕЗ от Чевената Мафия , ще се погрижи за народа като спаси Енергото от лапите на Олигарсите.
Смело напреде Цар Борисов , народа е с тебе и теподкрепя и ти вярва.
Гадовете сами паднаха в капна . Намериха си майстора в лицето на Бойко.
17.
Бургас Р.Х.
01.03.2018 15:14:04
5
4
Срещнали се Корнелия Нинова и нейна съученичка, която я запитала от къде е родом. Нинова отговорила:,, не ме гледай, че съм капелата, и аз съм от селата''.
16.
обръщение
01.03.2018 15:09:39
5
6
Г-жа Нинова, ние не знаем Вие от кое село сте, но е очевадно, че сега Гинка от град Пазарджик е по- важна от Вас, тя държи най- значимия коз на държавата и Ви сложи в малкия си джоб.
15.
Върбаков
01.03.2018 14:48:32
5
8
Какви "комунисти", какви "социалисти", какви "капиталисти". Става въпрос за поредното явно ограбване на държавата България, като грабителите са нито комунисти, нито социалисти нито демократи а са си най-брутални крадци ! Гербажиите скачат в защита на Гинка все едно е една от тях. И съответно нападат Нинова като отявлен противник на тази нагла сделка ! самата Гинка, една семпла, неграмотна и неинтелигентна дама свързана с групировката СиК е позор за "България предЦедател на ЕС".
14.
12
01.03.2018 14:46:09
9
6
Ами на Вас, Другарко Нинова, кой ви дава право да наричате г-жа Върбакова с ехидното"Гинка от Пазарджик"!!!Смятате се нещо повече от нея ли и на какво отгоре???Освен да крякате истерично Вие и Вашите клакьори, какво точно полезно вършите за държавата?!
13.
Писна ми от мързеливи Бургазлийки
01.03.2018 14:43:32
9
4
Нинова е бита карта.
България си има цар и демокрация от както цар Борисов вече е личност номер три в Европа след Меркел и Юнкер.

Не искам да съм пророк но очаквам до година две средните заплати да се дублират. Защо? Защото сме най облагодетелствани от милиарди помощи.
12.
Erfcbb
01.03.2018 14:40:47
5
5
Пак са се активирали троловете на КГБ долу гледам пак слагат минуси, не е възможно едни Българи да подкрепят “социалистическата” мафия.

Българина не е комунист той е практичен човек.
Специално Бургалзшията никога няма да стане социалист — то се вижда защото Българина не обича обща собственост.
11.
Алеко Константинов
01.03.2018 14:20:48
1
9
Пиша нова глава Бай Ганьо международник
10.
i ko
01.03.2018 14:09:18
4
4
koq e taq kuRNELIYA?
9.
*********
01.03.2018 13:58:09
3
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Bsp
01.03.2018 13:50:42
12
10
АХ ТИ ДЪРТА КОМУНИСТКЕ.......
7.
Тъпо
01.03.2018 13:46:44
3
13
Добре де, след като Бойко и разбойко ще национализират ЧЕЗ сега, не можаха ли да я национализират преди сделката и без това чехите са търсили купувач, а сега вече излиза: "Хванаха ни да крадем, ама юе национализираме, че да риберем пак едни милиони разлика".... Мафия!
6.
народа
01.03.2018 13:44:23
5
14
На този международник трябва вече раиран костюм
5.
123
01.03.2018 13:42:02
21
15
Бойко, мачкай комунягите Баце, смело напред , само Цар Борисов
4.
до 1 ГОЛЯМ УРОД
01.03.2018 13:22:53
2
8
"""НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ"""НО ПРАКТИКА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ ""ЧИНОВНИКА ""ЩЕ СИ "УСВОЯВА" БЕЗОТГОВОРНО ОТ НАРОДНАТА БАНИЦА ХАХАХА ПРИМЕР ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ОТОПЛИТЕЛНИ ЦЕНТРАЛИ ТИП "ВАЛЬО ТОПЛОТО""
3.
Marinero
01.03.2018 13:20:09
5
25
Честита ви Баба Марта и Леля Гинка!!!
2.
Мафия
01.03.2018 13:16:44
3
26
Мафията си има държава - България!
1.
Бай Добри
01.03.2018 13:07:15
30
17
Нинова е урод
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори