×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата възобнови разследването за смъртта на 2-годишно дете в МБАЛ „Д-р Маджуров”


Прокуратурата възобнови разследването за смъртта на 2-годишно дете в МБАЛ „Д-р Маджуров”
Нямам притеснения, направихме и невъзможното, но за съжаление беше неспасяем случай, твърди д-р Александър Маджуров, собственик на болницата
15 Февруари 2018, Четвъртък, 16:31 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: авторът

Назначена е седморна медицинска експертиза, която да покаже дали момченцето е можело да бъде спасено

Окръжна прокуратура-Бургас е възобновила разследването за смъртта на 2-годишния Максим, научи Флагман.бг.

Както вече съобщихме момченцето на българско семейство от Швейцария издъхна при неизяснени обстоятелства в частната болница МБАЛ „Д-р Маджуров” през август 2012 година. (ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ ТУК). Случаят стана известен едва сега, след като родителите заведоха граждански иск срещу здравното заведение.

Наша проверка показа, че първоначалното разследване, започнало след смъртта на детето, е прекратено, но сега е възобновено. Наблюдаващият прокурор Манол Манолов е назначил седморна медицинска експертиза, както допълнителна такава за доизясняване на някои от въпросите. Те трябва да покажат дали лекарите в МБАЛ „Маджуров” са можели да спасят детето на Катя и Живко Жекови. Срокът за представяне на резултатите изтича след месец и половина.

Междувременно днес Флагман.бг попита д-р Александър Маджуров, собственик на болницата: Дали се притеснява за този случай, защото освен наказателното производство, родителите заведоха и граждански иск за 300 хил.лева.

Д-р Маджуров бе представен като бъдещият председател на Сдружението на бургаските болници (ВИЖТЕ ТУК), но на пресконференцията, се наложи да отговаря и на този деликатен въпрос. 

„Нямам притеснения, понеже сме направили и невъзможното, включително и консултации с една от водещите реанимации в София, но за съжаление беше неспасяем случай. Има го в нашата професия”, твърди д-р Маджуров.

По думите му от 5 хил.деца, преминали през здравното му заведение за последните 6 години, това бил единственият смъртен случай. Лекарите нямали вина, защото състоянието на детето било критично, каза днес д-р Маджуров.

Според него не било грешка, че 2-годишното момченце не е настанено в Интензивното отделение, а в детското, защото било в „интензивна стая”. „Където и да беше прието детето нямаше да бъде по-различен изходът, защото той е с рядко генетично заболяване, има и други заболявания", допълни д-р Маджуров.

В категории: Темида


10
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
10
Коментара по темата
10.
Наглец
16.02.2018 23:44:14
1
5
Е кво излиза, като си в критично състояние, дори може да не заслужиш Интензивното, а само “интензивна стая“ (кво е това чудо), щото на Сашко не му се бачка?
9.
Студио X
16.02.2018 23:01:45
2
4
Срещу кого ще се сдружава Маджуров - срещу многобройните жалби от пациентите си ли, или ще оглавява сдружение на пациентоубийците?
8.
Специалистът
16.02.2018 19:32:54
0
2
Прокурор ЕЛГИНА ЧАЛЪМОВА ...може и да прикрива "НАРУШЕНИЯ+ПРЕСТЪПЛЕНИЯ"
ЗА ТАРИФАТА ...попитайте
СИЙКА ВЪЛКОВА ТЕНЕВА ,която е номер 1 в бизнеса с ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ
7.
ММ
16.02.2018 13:04:22
3
5
Чета коментарите преди мен и ми става лошо. Лекарите не са магьосници. Има случаи, в които не може да се помогне на пациент, а и да говорим, че и те са хора и при тях се случват грешки. Повечето лекари в България си вършат работа съвестно иточно, има и изключения, но те са по-малко. Бъдете благодарни, че има такива хора, които са си отдали времето на това да помагат и лекуват хора. Това е много натоварваща професия.
6.
Бачо киро
16.02.2018 09:16:08
1
3
Прокурор Ангел Георгиев може да скатае делото за 5см от зелените...
5.
Горките родители!
16.02.2018 09:12:45
6
6
никого няма да осъдят. Лекарите са крайно безотговорни към пациентите, защото се държат като свински черва и никой няма да направи такава експертиза, ако щеда е деветорна, че да покаже истината. Гарван гарвану око не вади! Затова в някои комисии ги слагат по трима - при онкоболните, например, което размива отговорността, но в никакъв случай не им връща отговорността. Ако не си подкупил поне един от тези комисии, оставят хората на доизживяване, без да им мигне окото! Това е лекарска тайна, но ако пациентите не я проумеят навреме, леталният изход им е гарантиран. В Бургас никой сериозно болен не бива да се лекува - не ги гледайте, че се титуловат, че са преподаватели в университет, че имат частни кабинети - бягайте от тези лешояди, които не си знаят парите, източват най-рафинирано здравната каса, но не пропускат мътно време да прореват за още и още...В Бургас има един онколог-хирург, чиято жена е починала от рак, но това въобще не му пречи да обрича други онкоболни на смърт, като ги кани в частния си кабинет...Ха не си му напълнил гушата, ха си си отишъл за отрицателно време там, откъдето връщане няма...
4.
ЖР
16.02.2018 06:07:20
6
8
Сашко, Сашкоооо, Сашко никога няма да станеш, като баща си, Сашко. Цял Бургас те знае, че си некадърното момче на големия д-р Маджуров. Жив и здрав да си, НО и да си знаеш: Нищо не става от тебе. Запомни го!!!
3.
До 2
15.02.2018 22:30:39
3
8
Ето това е българската работа... Как така ги сложи под общ знаменател всички, утре ще отидеш другаде същото ще кажеш, то болници няма да останат за тебе
2.
Потъпевш
15.02.2018 22:20:47
12
12
Аз в Манджурия никога повече няма да си закарам моето дете,най некъдърните и необразовани олигофрени работят там.Според мен там почти всички са с купени дипломи.Съдене до дупка
1.
Наблюдател
15.02.2018 21:44:41
6
13
Избран за изкупителна жертва на лекарското съсловие.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори