×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Патриоти: Отхвърлихме ветото! Доказахме, че БСП искат да превърнат България в ТКЗС с шеф президента


Патриоти: Отхвърлихме ветото! Доказахме, че БСП искат да превърнат България в ТКЗС с шеф президента
Валентин Касабов и Йордан Апостолов от Обединени патриоти обясниха промените в Закона за земеделските земи
15 Февруари 2018, Четвъртък, 16:08 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА, снимка: Авторът

Промените в закона няма да доведат до застрояване на земеделски земи, категорични са Патриотите

Депутатът Валентин Касабов обяви: „Днес е поредният патриотичен ден за България, тъй като отхвърлихме ветото на президента и доказахме, че БСП се опитват да превърнат България в поредното ТКЗС с председател президента и партийни секретари от групата на БСП“.

Вносителят на промените Йордан Апостолов каза от своя страна, че днес са преодолели безумната теза за това вето, че с промените в закона се нарушават членове на Конституцията, без да има обоснованост на тези твърдения, а това е било само „една облачна теза“, пусната в Народното събрание, която е загубила времето на депутатите.

На пресконференцията присъстваха и собственици на земеделски земи, които изказаха специална благодарност на Патриотите, ГЕРБ и Воля и казаха, че са били потърпевши от законодателството до момента.

Държавният глава Румен Радев всъщност оспорваше текстовете в преходните и заключителните разпоредби, с които се изменя Законът за опазване на земеделските земи. С тях се позволява подновяване на изтеклите срокове по промяна на предназначението на земите. Така тези, които са пропуснали да строят в ниви, в периода 2011 – 2017 г., отново ще имат тази възможност, без да плащат отново такса за смяна на статута.

Според критици на промените, това ще даде нов тласък по презастрояване на Черноморието.
От Обединени патриоти извадиха основателни аргументи в хода на гласуването, че това няма как да стане, тъй като за промяна на статута на земеделската земя, трябва промяна на статута на земята и всички необходими законни процедури за това.

В категории: Политика


Флагман.БГ Какво се случи с този камион Какво се случи с този камион 10/05/2024, Петък 09:41 1
12
Коментара по темата
12.
Патриотите доказаха,че....
17.02.2018 09:25:35
0
0
АЙТОС/общината,прокуратурата и съда/ са най-КОРУМПИРАНИТЕ ИНСТИТУЦИЙ ...в цялото северно полукълбо
11.
Патриотка
16.02.2018 12:17:07
2
3
Вместо така наречените патриоти да си наврат главата в миша дупка от срам, че ще осерат и малкото останали диви места,тръгнали да се хвалят!....
Наглост и безочие!
10.
Интересно
16.02.2018 10:46:57
0
2
Щом законът няма да доведе до застрояване на земеделските земи, тогава какъв беше проблема да се спре промяната на статута им (на земите)?
Нали няма да се застрояват, значи ще се разорават и ще се засяват, както си му е реда?!
9.
На баба ви
16.02.2018 10:43:56
1
4
патриотското хвърчило!Президента е Президент сега, още 3 години и Презиидент ще бъде някой друг!Може и да бъде ваш човек..Тогава пък вие ще искате да превърнете земята на България в ТКЗС с председател Президента!
Пък и каква беше тази простотия с ТКЗС-то? Законът НЕ ТРЯБВАШЕ да позволява поголовната смяна на статута на земеделски земи!Защо не погледнете какво стана с нивите около Сл.Бряг ,Тънково или Сарафово?
В средата на огромна площ от чист чернозем - едо "селище от затворен тип" със 50 къщички, изкупени от руснаци!
Да ви таковам и патриотите!
8.
Няма проблем
16.02.2018 10:37:57
0
2
Стройте, бе!Ще строите, колко да строите, докато бъде бетониран и последния квадратен метър около Черноморието!
После какво ще строите, ще "надграждате" ли?
7.
Ботев и Джеферсън
15.02.2018 20:18:28
0
3
Тази приватизация, тя беше само последствие. Питайте как от 20 лева за 1 долар, курса стана 2000 лв за 1 долар.

Питайте защо Тодор Вълчев, управител на БНБ 91-96, членува в Лондонския Клуб(на чиито представители България изплаща 9 млрд. за заем от 3 млрд.). Защо сваля лихвените проценти в противоречие с правителството и така предизвиква обезценка на лева? Може би е просто случайност, че след няколко дни, МВФ се отрича от ангажимента си да преведе 150 млн. долара транш от заем уговорен през 94г.? Българите плащат голяма цена за да спазят условията, но Федералното правителство не оставя дреболии, като споразомения и човешки съдби да пречат на сътбоносната мисия. Все пак какво са няколко милиона българи пред вечните ценности на (не)свободния пазар?

150 млн. не звучат като много пари, но валутните резерви на България в онези дни наброяват 950 млн.. При ситуация на нисък лихвен процент на лева всички кредитни милионери в рамките на седмица прехвърлят влоговете си в долари, като по този начин източват валутните резерви на България и вкарват страната в хиперинфлация.

Защо в споразуменията между правителството на Филип Димитров и СВФ се поемат очевидно неизпълними ангажименти? Защо либерализира финансовата система и наложи реституция на земеделски земи, които вместо за производство бяха използвани за спекулация и източване на публични средства?
За това ли Плевнелиев го направи конституционен съдия? За това ли Димитров беше награден с позиция, като "експерт" към един от многото квазифедерални мозъчни тръстове?

Батко ви Бойко, 100% от олигархията, както и политическата им прислуга са продукт на онзи период. Всички са от бившият бъдещ елит на БКП. Работата е там, че са от онази част на елита, която ненавиждаше действителността, в която трябва да се съобразява с простолюдието и очакваше с нетърпение да дойде момента да се продаде. Границите не бяха затворени, за да не бягат обикновените хора. Бяха затворени за да не тече капитал към тези, които продадоха държавата, веднага щом потече.

Затова още преди един човек да притежава предприятие, стотици компрадори се сдобиха с банки. На новородените банкери първата работа не беше да кредитират реални стопанства, а да изкупят всички медии. Майцепродавците получиха всичките си искания, защото МВФ използваше скапаните американски долари, като пистолет.

Няма да представя всички факти, които доказват тезата ми. Надявам се ако някой човек със свободна мисъл и желание за познание прочете този коментар, да направи сам свое проучване. Дори да не стигне до моите заключения, съм доволен че съм предизвикал някой да потърси истината във времена на всеобща лъжа. Освен това имам самоуважение и не отделям повече от 5 мин. на медии от тази категория.
6.
дядоДобри
15.02.2018 19:47:16
2
6
Говеда, подаряват Пирина, подаряват земите ни. Тези са обединени в краденето Мафиоти!
5.
Bravo
15.02.2018 16:44:44
7
3
Браво и на Йордан Апостолов! Един адекватен мъж! Бъдете живи и здрави!!!
4.
Bravo
15.02.2018 16:42:21
7
4
Много правилно казва Касабов! ТКЗС! Опитаха се да ни превърнат в земеделци и скотовъдци. Който е против, да отива на село, да грабва мотиката и да почва да копа, жъне и каквото си иска! И без това селата са обезлюдени. Ама да си стоиш в мизерната панелка и да хейтваш си е меко казано идиотщина!
3.
Браво!
15.02.2018 16:36:08
4
5
Браво, Патриоти!!!
2.
гражданин
15.02.2018 15:45:44
1
8
То ТКЗС не може да стане,защото всичко е изкрадено през приватизацията.Тъй,че каквото и да говорят т.н. депутати е едно баене.Годините минават дълга расте и ще го плащат дълги години тези които останат да живеят в БГ.
1.
За пари правим всичко.....
15.02.2018 15:41:16
4
11
Даааа, Данчо Ментата е много благодарен на Обединените Псевдо=патриоти.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ако на това място си опънете палатката, грози ви затвор Ако на това място си опънете палатката, грози ви затвор Според гръцкото законодателство е забранено поставянето на палатки или паркиране на каравани в археологически обекти, плажове, горски зони и като цяло на обществени места Синът на Илия Павлов спечелил над 600 милиона евро като инвестирал в... Синът на Илия Павлов спечелил над 600 милиона евро като инвестирал в... Преди 6 години той посъветвал майка си да инвестира в биткойни ГЕРБ с 80 депутати след изборите? Може Бойко Борисов да направи правителство и без ПП-ДБ ГЕРБ с 80 депутати след изборите? Може Бойко Борисов да направи правителство и без ПП-ДБ  Социологът Добромир Живков очаква хората на Слави Трифонов да се спънат в 4-процентната бариера Моторист изби рибата, кара с тенджера на главата Моторист изби рибата, кара с тенджера на главата Приспособлението обаче е подготвено за новата си функция – каишки го придържали за главата на мъжа Ковид мутира и се завърна като FLiRT, вижте симптомите Ковид мутира и се завърна като FLiRT, вижте симптомите Публикувано тази седмица предварително проучване на изследователи от Харвардския университет показва, че ефективността на ваксините срещу тези щамове намалява МВР свиква национално съвещание за предстоящите избори МВР свиква национално съвещание за предстоящите избори Ще присъстват политическото и професионалното ръководство на министерството Луксозната яхта на контрабандиста Паскал изчезна от Созопол Луксозната яхта на контрабандиста Паскал изчезна от Созопол Предполага се, че Паскал е разпоредил на капитана да тръгне за Гърция, където първоначално се укри Какво се случи с този камион Какво се случи с този камион Пътният инцидент е станал на пътя край село Куцина Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Катастрофирал е ТИР Днес ни очакват брутални дъждове Днес ни очакват брутални дъждове Жълт код е обявен в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали
Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори