Как протеже на Тато изгони 300 хил.български турци и отцепи Кърджалийски окръг с танкове


Как протеже на Тато изгони 300 хил.български турци и отцепи Кърджалийски окръг с танкове
Страховития сценарий за българските турци започва, когато Георги Танев е пратен да оглави окръжния комитет на партията в Кърджали
11 Февруари 2018, Неделя
Източник: вестник Ретро

В тези предсмъртни за социализма години Танев е един от основните идеолози на преименуването на близо 900 хиляди български турци и мюсюлмани, което разбива хиляди човешки съдби


Една от митичните, но малко познати днес фигури на българската комунистическа държава се нарича Георги Танев. По време на късния социализъм Танев е сред младите надежди на партията, но звездният му миг идва по време на възродителния процес, който го заварва като първи секретар на БКП в Кърджали.

В тези предсмъртни за социализма години Танев е един от основните идеолози на преименуването на близо 900 хиляди български турци и мюсюлмани, което разбива хиляди човешки съдби, разделя семейства и приключва през 1989 година като най-голямото насилствено изселване на хора след Втората световна война.

Георги Танев е роден на 8 октомври 1943 година в Пазарджик. През 1970 година завършва Техническия университет в Дрезден, а година по-късно защитава и кандидатска дисертация. Става член на БКП през 1968 година.

След завръщането си в България е определен като ценен кадър и веднага е назначен за зам.-директор на Завода за магнитни дискове в Пазарджик. Заема този пост само на двайсет и осем годишна възраст. След това започва партийна кариера като секретар и първи секретар на Градския комитет на БКП в Пазарджик. През 1977-1979 година оглавява БКП в Пазарджишки окръг, а от 1979 до 1981 година е издигнат до шеф на Комсомола, въпреки че е преминал комсомолската възраст от трийсет и пет години.

В спомените на познатите си от годините в Комсомола Танев остава като скучен човек, който често разговаря надълго с подчинените си и се интересува за клюките и интригите в комсомолското ръководство и тогавашния млад елит на държавата.

Въпреки бурното си кариерно развитие, до 1981 година

Танев остава в сянката на по-възрастните комунистически функционери и трудно може да се мери със сравнително младите по това време Георги Атанасов, Петър Младенов и Александър Лилов.

Въпреки това ясно показва, че е готов на всичко, за да стигне колкото се може по-далеч в партийното израстване.

През 1981 година младият активист става член на ЦК на БКП и е назначен лично от Тодор Живков за първи секретар на Окръжния комитет на БКП в Кърджали. По това време Първия в партията и държавата е ядосан на тогавашния първи секретар на БКП в Кърджали, който упорито отбива опитите за преименуване на част от мюсюлманското население. Това е причината младият и решен на всичко Танев да бъде изпратен да оглави партията в този специфичен регион. За разлика от предшественика си, Танев се захваща с „мръсната работа“ около преименуването на турците и мюсюлманите още от първия ден.

Няколко месеца след пристигането си в Кърджали започва частично преименуване на помашки села в района. Целта е да се провери как ще реагира населението на новата политика на БКП. Въпреки протестите и боя, които непрестанно съпътстват частичното преименуване в Кърджалийско, младият първи секретар на партията докладва редовно и директно на Тодор Живков, че всичко върви по план и населението с радост приема новите имена.

В същото време в София в най-тесен кръг тече подготовка на възродителния процес, в която са включени историци, партийни функционери, ръководители в ДС и МВР. Целта е да се изгради идеологическа рамка, която да оправдае преименуването. Групата се координира от тогавашния зам.-председател на Държавния съвет Георги Атанасов. По-късно той ще стане министър-председател и като такъв също ще вземе активно участие в едно от най-големите престъпления на комунистическата държава.

В края на 1984 година в най-тесен кръг висшето ръководство на БКП взима съдбоносното решение за провеждането на възродителния процес. Решено е в рамките на три месеца да бъдат преименувани всички български граждани, които носят турско-арабски имена, и идва като гръм от ясно небе както за турците и мюсюлманите, така и за обикновените служители на МВР и редовите членове на БКП.

На 24 декември 1984 година проехтяват първите изстрели в Кърджалийско. В селата с преобладаващо турско население хората излизат уплашени по площадите в опит да спасят рождените си имена. Кърджалийски окръг е отцепен от света с танкове и камиони, а операцията по смяната на имената се ръководи лично от първия секретар на партията Георги Танев.

В дните около Коледа падат и първите жертви на възродителния процес. На 26 декември в кърджалийското село Могиляне куршум отнема живота на осемнайсетмесечната Тюркян. В началото на размириците хората не вярват, че властта ще стреля срещу тях с истински патрони и дори се съмняват дали Тодор Живков знае за това, което се случва. След първите протести по нареждане на Танев стотици български турци и мюсюлмани са изпратени в затвори и арести, а на населението е наредено да не напуска къщите си. До 30 март 1985 година всички български турци и мюсюлмани са със сменени имена, а Танев е удостоен лично от Тодор Живков с ордена „Герой на НРБ“.

Заради усърдието си Танев става любимец на Живков и през 1987 година е повишен, като оглавява БКП в цялата Хасковска област. През април 1988 година се издига до завеждащ отдел в ЦК на БКП, а през септември е назначен за министър на транспорта. Заради честите смени на позициите си във властта в средите на висшето ръководство на БКП Танев е наричан „френския ключ“ на Тодор Живков.

Опитът му от преименуването от 1984-1985 година в края на 1988 година го изстрелва до един от най-високите постове в държавата - министър на вътрешните работи в оглавяваното от Георги Атанасов правителството. На този пост Танев сменя дългогодишния министър Димитър Стоянов.

Основната задачата на новия вътрешен министър е да организира и проведе изселването на 300 хиляди български турци от България в Турция.

Танев не се колебае дълго и през пролетта на 1989 година използва мирните протести на българските турци и мюсюлмани, които не спират да поставят искането си за връщане на имената. За да нагнети напрежението, нарежда да се стреля на месо и в края на май 1989 година Тодор Живков произнася реч, в която призовава Турция да отвори границите си и обявява, че който иска, може да напусне България.

Докато Живков произнася речта си, вътрешният министър действа по план: отново отцепва кърджалийския регион и организира серия от активни мероприятия. Милиционери обикалят от къща на къща и заповядват на хората да напуснат страната до двайсет и четири часа. Под страха от затвор и нови репресии над 300 хиляди души натоварват покъщнината си върху старите си съветски автомобили и тръгват към неизвестното. В това време чрез държавната телевизия на българите се внушава, че турците предават родината и се изселват доброволно. Операцията, ръководена от Георги Танев, която ще остане в историята като „Голямата екскурзия“, приключва само за няколко дни.

Хиляди семейства се оказват от двете страни на границата, огромни колони от автомобили задръстват контролно-пропускателните пунктове, а по граничната бразда плъзват епидемии от болести.

Танев обира лаврите от това престъпление, но няколко месеца по-късно комунистическият режим рухва както в България, така и в цяла Източна Европа. В края на 1989 година е отстранен от правителството, а през 1990 година е изключен от БКП като част от най-близкото обкръжение на Живков. Веднага след това основната фигура в преименуването на турците и мюсюлманите сам сменя името си, за да изчезне незабелязан от правосъдието.

Под името Георги Сотиров бившият вътрешен министър и главен „възродител“ заминава за Москва. Там върти общ бизнес с друг бивш шеф на Комсомола - Бойчо Щерянов.

Когато участието му във възродителния процес е добре забравено и по всичко личи, че няма да му бъде търсена съдебна отговорност, прекръстеният на Георги Сотиров Георги Танев се връща в България, за да живее спокойно и анонимно като необикновен български пенсионер.

В категории: Ретро Флагман


48
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
48.
Евала
13.02.2018 10:23:31
1
0
Заслужава медал! Няма вече такива българи. Всичките ни управници са крадливи чикиджии и маскари.
47.
Емел Махмуд
12.02.2018 17:09:08
6
1
Как така български турци?
Все едно български американци или български китайци.
46.
гафур
12.02.2018 15:32:47
0
1
отцепки сте вие
45.
много напудрено
11.02.2018 23:45:48
6
1
бе ,драги зрители . де са бомбите,отровата у язовирите ,медито - причините не давате , а само следствието . де вика един екскурзиант , ай ,сиктир
44.
коментар
11.02.2018 19:52:10
4
3
N 13 е прав но до някъде. Никой няма право да сменя имената на турците. Навсякъде в Европа е така. Питам се обаче защо турците продължават да гласуват за комунистите? А този изверг, който е разделял семействата жив ли е още? Има провидение..
43.
бай Тошо
11.02.2018 18:56:01
21
1
Да не се забравя, че възродителният процес е следствие (а не причина) за атентатите от турските националисти. Повтарям! Възродителният процес е след протурските националистически атаки, които бяха бяха насочени срущу българския народ, а не срещу комунистическата държава.
Пример: Бомбата, взривила се на гара Буново бе поставена във вагона за майки с деца. Въпреки, че във влака е имало няколко представители на българската държава - машинист, помощник машинист, началник влак, поне двама кондуктори и един или двама милиционери от транспортна милиция, протурските националисти - терористи убиха жени и деца. Факт! Нека да не прикриваме истината. Насилието поражда насилие. И както е казано: тоягата има два края!
42.
Навеки сьс СССР
11.02.2018 18:09:46
12
6
Малко решения на комунистическата власт са толкова добри, колкото това за промяна на имената. Разбира се, типично за комунисти,не вършат работата като хората. Трябвало е да ги накарат да записват децата си с български имена, а на възрастните с турски имена да им се създават пречки при кандидатстване за университет, работа, повишение и прочие.
41.
"Амсълак БУЛГАР от Айтос"
11.02.2018 17:09:23
7
0
Не допускайте да ви заблудят и измамят при нотариус Бисер ДЕМИРЕВ

СЛЕД ТОВА ЦЯЛА "ГВАРДИЯ" ОТ ДОБРЕ ОБУЧЕНИ ПРОКУРОРИ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ВИ ЛЪЖАТ И ЗАБЛУЖДАВАТ ОТНОВО....И ОТНОВО....И ОТНОВО ДОКАТО НЕ ВИ ПИСТНЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ НАВСЯКЪДЕ В "НЕРАБОТЕЩИТЕ ИНСТИТУЦИЙ"
40.
ко,ко?
11.02.2018 16:37:48
13
1
В тази статия умело е пропуснато да се каже,че през 1983 г са разкрити протурски атентаторски групи и проведените няколко успешни атентата в България.
39.
До36
11.02.2018 16:08:52
3
1
Абе манго,българин не може е да е толкова прост! Кажи честно! Мангуста си нали?
38.
До 36ти
11.02.2018 16:01:03
6
1
Е много си прост бееее! Първо не съм потурнак,и второ понеже явно си много прост и не си разбрал това което е написано абдал аналноподатлив. Точно това твърдя,че Сърбия е в лай...а и пояснявам как е стигнала до там. А това се наложи заради възхищението ти от правешкия ”ятяк” Тошо и залитането ти по онова време. И понеже Джаро си личи че си много прост и неначетен,ще ти разкрия още една тайна Майка ти е медицинско чудо,защото те е заченала отзад! Хахаха
37.
Никола Ралев
11.02.2018 15:19:21
2
0
Копринков ги изпращал към Турция.
36.
до 32
11.02.2018 14:49:45
6
0
Титова Сърбия сега е в лайната, където и е мястото. Може да се изселиш там - потурнак скапан! Може да те повозят на подарен руски самолет и да цункаш едно друго руско нещо - нали се сещаш.
35.
Москва
11.02.2018 14:47:22
13
4
Всеки трябва да си знае мястото, Алах-Малах в тУрция...
34.
до 31 Това е "БЕЗЗЪБА"тема
11.02.2018 13:56:23
2
2
Генерираща кликове "ПАРИ"Противопоставяща различни ХАРАКТЕРИ отразени чрез коментарите.Повечето от човешки същества които ГОСПОД БОГ не е дарил с РАЗУМ.Използващи ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАБИТИ клишета.
33.
до 31 Това е "БЕЗЗЪБА"тема
11.02.2018 13:56:23
3
1
Генерираща кликове "ПАРИ"Противопоставяща различни ХАРАКТЕРИ отразени чрез коментарите.Повечето от човешки същества които ГОСПОД БОГ не е дарил с РАЗУМ.Използващи ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАБИТИ клишета.
32.
До 28ми и 30ти
11.02.2018 13:54:33
5
6
Простотията ходи по хората! Надали и в казарма сте ходили,а и да сте ходили надали можете да си представите какво е граждански-етнически конфликт. Имах пътуване до Сърбия и после до Босна и Херц еговина. Това е жестока трагедия сътворена от болният мозък на Милошевич и кликата му. Които през 2000г си го получиха,а малоумниците като вас които подкрепяха Милошевич и чакаха помощ от Русия,след като бяха подложени на 50дневни бомбандировки,бързо се предадаха и изпокараха помежду си. И като капак на всичко свалиха Милошевич и заедно с Младич,Караджич и др военнопрестъпници си ги предадаха на трибунала в Хага. Толкова им беше и национализма и патриотизма и помоща от Русия. Колко бяха прости и с промити мозъци,че бяха забравили как в годините на тотална студена война.Великият боец и командир Тито обедини всички етноси във Федерация,и въпреки че е твърд комунист,обръща гръб на Сталин и с една далновидна политика лавира между двата лагера. И създава най-високият стандарт в соц блока за своите граждани,които пътуваха и работеха на запад.Всеизвестно е ч в заводите на БМВ и Мерцедес са работили страшно много югославяни. А интелекта и величието му си проличават дори и тогава когато продава на САЩ при Кенеди,нефукционираща космическа програма за сумата от 20милиарда,и когато Американците се усещат той лъвира и протака с най-различни приоми та чак до 78г когато САЩ го притискат много силно да връща парите. Само с 20те милиарда в края на 50те и началото на 60те превръша Югославия в рай за народа! Намерете в интернет документалният филм”Хюстъ имаме проблем” и го гледайте за да разберете що за държавник е бил този велик партизански командир. А не като вашият Янко от правец,шушумига селски лизач на господарите от Москва. И още нещо да ти кажа Джаро Комплексарчев-храбри националистичен войне хахахаха. Власта на наще ”партизани” им я поднесе червената армия,и тез приказки дето с кръв я взели са дрън-дрън.300 000човека руска окупационна войска има в Бълария няколко години. А кръвта за която ти говорят е на български граждани убити от завист или зацда им вземат имоти,фабрикиби т.н Където и да четеш или гледаш документални тв канали,ще видиш за мащабни сражения на Сръбските партизани начело с комуниста Тито,и на гръцките начело с Наполеон Зервас. Никъде няма да видиш или чуеш за сражения на наще кокошкари. Така са се предавали един друг,че като са чуели за Гешев са се напишквали. Нали знаеш че Бай ти Тошо успяха с всичката пропаганда да го изкарат едва ятак,а Мирчо Спасов също е един доказан предател на своите,шпионин на Гешев с дълга кариера на обирджия,нападал е каруците на бедните хорица идващи си от пазар. Има интересна документална книга вътре има приложени архивни документи от разпити веднага след атентата в църквата Света Неделя. Следователя Пане Бичев разпитва разпитва ”храбрата” комунистка Цола Драгойчева,и баба ви Цола издава всички и всичко. Пишете в гугъл Пане Бичев-кошмарът на червените терористи! Та има още много да си говорим за онези ми ти”славни и храбри наши комунисти” -нищо повече от страхливци и предатели,идоли за неуки ”националисти и патреоти” като Джаро ”храбрият войн” Хахахахаха.
31.
KML
11.02.2018 13:32:52
14
0
Статията с право не е подписана ,изобилства с неверни и нихилистични твърдения. Няма да конкретизирам да не човъркам раните но това го правите Вие от сайта .
30.
ГГГГГГГГГГГГГГГГГ
11.02.2018 12:53:57
13
7
много добре са постъпили Българите с Турците, защото знаем от истерията че при такива ситуации Турците гонят Българите като ги убиват
29.
DJARO ЕДИН НАИВЕН ГЛУПАК
11.02.2018 12:34:11
5
8
Я СТИГА С ТИЯ КЛИШЕТА НАБИТИ ВИ В СТАРИТЕ МОЗЪЦИ–НА ВСИЧКИ БЕШЕ ИЗВЕСТНО ЧЕ ПОЛИТИКАТА СЕ ПРАВЕШЕ В МОСКВА А БАЙ ТИ ТОШО БЕШЕ ПРОСТ ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ЧУЖДА ВОЛЯ.А КОИТО КРИВНЕШЕ ОТ "ПРАВИЛНАТА ПОСОКА"ВЕДНАГА ИДВАХА ТАНКОВЕТЕ –ЧЕХОСЛОВАКИЯ УНГАРИЯ И т.н.
28.
DJARO
11.02.2018 12:14:04
11
4
Samo da VI poqsnq na vsi4ki....Bai Todor Jivkov be6e MNOGO GOLQM POLITIK....a pak koi kakvoto iska da vi govori...trqbva6e da go POGREBAT PLITKO...I TO PO O4I....ZA DA MU ZELUVAT GUZA VSI4KI....A SEGA NI upavlqvat ENI4ARI-PREDATELI...500godini sa ni KLALI,NASILVALI,IZBIVALI...a sega ERDOGAN samo 4aka udobniq moment da ni SLOJI FESOVETE...Razboiko mu UGAJDA za VSI4KO...tpi na nikoi ni6to ne OTKAZVA..zabelejete,sega za Istanbulskata konvenziq izpra6ta vsi4kite si LAKEI,I KLAKIORI,podlogi da MANIPULIRAT Naroda, za da moje da se RATIFIZIRA...6toto to ot nqkolko godini se RABOTI po PROKARVANETO i v Bulgariq
27.
ти си истински ЧОВЕК КАЗВАЩ ИСТИНАТА
11.02.2018 11:56:00
5
0
Всичко е точно така.Докато не се пресече ВЪЗМОЖНОСТА ЧРЕЗ РАЗНИ СХЕМИ политическата мафия/НЯМА ЦВЯТ/ДА ОСРЕБРЯВА ВЛАСТТА СИ€€.А ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН Е НЕПРЕКЪСНАТ ОБЩЕСТВЕН НАТИСК//ПО ПРИМЕРА НА РУМЪНИЯ//.Те ще продължават да приемат ЗАКОНИ ПРАВЕЩИ ГИ "НЕДОСЕГАЕМИ"
26.
ти си истински ЧОВЕК КАЗВАЩ ИСТИНАТА
11.02.2018 11:56:00
5
0
Всичко е точно така.Докато не се пресече ВЪЗМОЖНОСТА ЧРЕЗ РАЗНИ СХЕМИ политическата мафия/НЯМА ЦВЯТ/ДА ОСРЕБРЯВА ВЛАСТТА СИ€€.А ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН Е НЕПРЕКЪСНАТ ОБЩЕСТВЕН НАТИСК//ПО ПРИМЕРА НА РУМЪНИЯ//.Те ще продължават да приемат ЗАКОНИ ПРАВЕЩИ ГИ "НЕДОСЕГАЕМИ"
25.
До 19ти
11.02.2018 11:47:01
9
10
Ти хубаво си го видял по телевизията,ама предполагам по онази телевизия,по която ти обясняваха че социализма ни-комунистически тоталитарен режим,цъфти и връзва,А омразния капитализъм аха да умре от глад всеки момент. Само че в един момент интересно защо " цъфтящият социализъм" фалира и ти без да е имало война,и без да го е нападнал "омразния капиталист". Странно нали? И не щеш ли още има парапитеци, които не са разбрали какво са извършили Огнян Дойнов,Луканов,Любен Гоцев,Виденов-Румен Спасов, а именно това че извършеното от тях е пряко свързано с "странните изпарявания" на банки,пари за пенсии,капиталите от задграничните дружества и мн други"пладнешки обири"! И се стига до абсурда че крадливият елит виждайки че парсата от Руснаците свърши,завъртя задни части към САЩ и Запада за да суче от тях.А на простите и неосъзнати хора втълпява че запада виновен. Който не харесва сегашното положение и тъгува по онова време,е свободен да отиде навсякъде дори и в Северна Корея,И там по телевизията показват са вълшебното и истинско лице на комунизма. Само че да не стане така после да ревеш и да искаш да се връщаш,и да заобича уродливата свободия и демокрация. Защото нали знаеш че толкова беше хубаво едно време,че на границата ако искаш да ходиш навън се стреляше.Баща ми е опитал да премине в Гърция и хоп,три години затвор. А когато не толкова млад през 1998г отиде да работи в Германия за 4 години се върна със спестени пари и купи два апартамента от които сега взима наеми и живее добре,че с пенсията от Лунанов-Дойнов и сие,нямаше да а сколаса. Айде марш в Северна Корея която всеки момент ще унищожи САЩ и на земята ще се възцари свода за хора,стоки и придвижване! Бахахахахаааа! Чувал съм че жертви на телефонни измами стават предимно "изкуфялниците" тъгуващи по онова време. Хахахаха
24.
до ММ
11.02.2018 11:33:18
9
7
Ако бяха направили това, за което ги обвинявате и семето ви нямаше да остане! За 25 год. си унищожихте държавата прогонихте половината народ и пак турците ви виновни!!1
23.
Bılgarite
11.02.2018 11:28:48
3
5
nyakoy moje li da obyasni koy e han Asparuh-Bılgarin li e bil ili slavyan
22.
До н 19
11.02.2018 11:28:34
3
9
Естествено всичко това го има записано само по бългаската телевизия нали? Все още има хора които вярват на комунистическта пропаганда,ама се пишат за демократи,те тогава и прабългари ни изкараха и марсианци щяха да ни изкарат само и само да прекъснат всичко турско в нас,е тогава не успяха няма да успеете и сега.
21.
Човек
11.02.2018 11:10:05
19
3
Как не ви е срам бе,в епохата на технологии и толкова много информация да продължавате да бълват тъпотии! В България и българи и турци и цигани,сме жертва на едни и същи крадливи душмани! Българите на БСП=Герб,турците на ДПС,а циганите на техните тартори търгуващи с предните изброени политически хунти. Настройват ни с евтини интриги,А всички те пръснати от люпилнята на комунистическата сган, БСП-ГЕРБ,ДПС И ДР СВОЛАЧ,все ченгета и доносници. И накрая българи,турци и цигани,всички на талази в чужбина,защото тук заплати и пенсии са срам. Тази държава която се управлява от прости крадци,прогони всички ви,И пак не се научихте че ви настройват за да ви разделят. Да попитам и българи и турци,не се ли сетихте поне веднъж че дявола който изби хиляди след 9.11.1944г и този който прогони 300 000 в Турция е същият който заграби икономиката и съсипа държавата,без значение колко пъти се е преродил,за да управлява и днес! Боко,Сокола,,Цвъки,Цецка,Агент Павел-местан от СДС после ДПС,все комунета-ти пре- оядисани как ли не!
20.
2023...
11.02.2018 10:51:19
3
1
2023..godina
19.
до № 8
11.02.2018 10:44:53
22
11
"Турците не сме Български Турци а само Турци"

Заради такива като тебе стана възродителният процес и както се казва - покрай сухото изгоря и суровото. Не се прави на голям "турчин" и не забравяйте никога, че като заминавахте казвахте - "С коли заминаваме, а с танкове ще се връщаме". А, се върнахте с наведени глави! Разкажете го на децата си - има го записано от телевизията. И това, че като се връщахте, истинските турци ви обявиха за предатели на Турция - и ви "обиждаха" в задните стаички на КПП-то. И това го има записано по ТВ и казано от вашите уста. така, че по-кротко агалар, всичко се знае!
18.
Vinkelev
11.02.2018 10:25:18
7
4
а наследника му Тиквата 3 милиона
17.
Метин Мюмюн Аликоч
11.02.2018 10:20:14
8
1
Браво .. достоен Защитник на България
16.
БИЛГИН
11.02.2018 10:12:35
6
7
ВНУЦИТЕ НА ОСМАНСКИТЕ БЪЛГАРИ СЕ ОПИТВАТ ДА ДЪРЖАТ ФРОНТА
15.
стар
11.02.2018 10:03:13
19
4
А не искаха ли турците Разградска република?
А насилствената промяяна на вярата?
А изсмуканата от пръстите злоба и манипулация?
Нима не знаете, че сега искат двойно гражданство за тези, изселили се от преди 80 години, които са се размножили в геометрична прогресия и не знаят български?
14.
Bulgaristan
11.02.2018 09:49:37
34
9
Помислете , че ако нямаше възродителен процес , сега най-вероятно нямаше да съществува България. В момента има градове и села където се чува от всякъде турска реч .Турците трябва да бъдат не повече от 10 % от населението , защото ще стане лошо . Тодор Живков се усетил навреме и затова трябва да му бъдем Много Благодарни , иначе сега щяхме да сме някой район от Турция.
13.
българин
11.02.2018 09:48:50
33
11
в България няма турци. Турците се изнасят още след освобождението през 1878 година. Тези които оставят тука са български мюсюлмани. Грешка беше, че по този начин ги прекръстиха. Трябваше всяко новородено дете да се записва с българско име и по този начин постепенно и безболезнено щяха да се премахнат турските имена.
12.
Турчин
11.02.2018 09:45:39
6
12
Kahrolsun ajan savanın komunist ДС ДПС si
11.
palqr do 8
11.02.2018 09:28:44
3
3
Do osem beshe komentara toq smotan sait zabiva
10.
*********
11.02.2018 09:27:48
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
*********
11.02.2018 09:24:30
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Турчин
11.02.2018 09:22:15
10
26
Турците не сме Български Турци а само Турци
7.
Geto Burgas
11.02.2018 09:05:13
9
14
Tova reshenie be vzete zastoto veche Jivkov znaeshe che sa falirali durjavata i Turcia imashe po visoki dohodi.
I za da prikriat prostotiata si -- te pochnaha da praviat racizum.

No tova reshenie doide zastoto Sofia i Moskva biaha veche iztochili Bulgaria.
6.
FREE BULGARIA
11.02.2018 09:02:30
12
18
vmesto da privlecheme 350,000 turci sus obrazovanie nie gonime 350,000 sus 100,000 leva spestiavania, na sledvastia den triabvashe da zatvorim bankite -- ne ostanaha pari.

Pone sega im se izvinete na horata za tova che ste prosti rasisti.
5.
ММ
11.02.2018 09:01:53
31
15
Горките турци сменяли са им имената. Ужас, голямо нещо, голям проблем. Нищо, че 500 години прадедите на тези изроди са ни мачкали, а те за смяна на име ...
4.
LEVSKI KAZA
11.02.2018 08:58:41
15
12
SRAM.
LEVSKI KAZA VSEKI DA JIVEE TUK BEZ RAZLIKA V RELIGIATA ILI VIARATA.

TOLERANTNOST!!!!
3.
FREE BULGARIA
11.02.2018 08:56:49
8
13
zatova dnes minimalnata zaplata v turcia e 700 leva.......
2.
c
11.02.2018 08:54:25
12
13
Sramna chast ot istoriata, tova bulgari rodeni v Bulgaria da im se zverish....ako Levski e znael kolko prestupni sa komunistite...ste skochi ot groba
1.
druga tema
11.02.2018 08:53:20
12
8
zamina za Moskva.....zastoto ot tam mu be naredeno da pravi prostotii


Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Добрият пример: Камион изсипа товара си на възлов булевард в Бургас, но този човек се притече и… Това не може да се види всеки ден в България! Смели катаджии спряха Ферари, глобиха шофьора, че кара без преглед (СНИМКИ) Бургазлии алармират: Превърнаха центъра в битак, кюлоти и гащи виснаха от терасите! (СНИМКИ) Страховита находка шокира бургазлии на Северния плаж! (СНИМКИ) Познавате ли този човек? Зареди на бензиностанция в Бургас и духна с Аудито си (ВИДЕО) Кална вода потече от чешмите в бургаския жк. „Братя Миладинови”. Каква е причината? (ВИДЕО) Нов бизнес във „Възраждане” и „Братята”: Крадат емблеми на „Мерцедес”, продават ги на черно (СНИМКИ) Внимание! Вятърът събори огромно дърво на бул. "Демокрация" (СНИМКИ) Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.бг: Наперена дама с този джип гази закона в Бургас Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ)
Край на ерата Ценко Чоков: Избраха Страхил Стоянов от ГЕРБ за кмет на Галиче Живко Господинов поздрави читалището в Изворище за 80-годишния му юбилей Чехия смята кроната за по-изгодна от еврото. Защо ли? Борисов пред Порошенко: Вълшебната дума е 'мир' Икономист за доклада на ЕС: България е отличник на Балканите, целият свят съди за еврозоната по нас (ВИДЕО) Не върви аз да го казвам, но позициите на Валери Симеонов са много по-близки до СДС, отколкото тези на „Зелените“ Край на зеления рекет! ВАС пусна обхода на АМ "Струма" през Кресненското дефиле Борисов ще посети Киев преди Москва Осман Октай: Бойко не се появява на големи събития от страх да не бъде освиркван и замерян с яйца и домати БСП-Бургас избухна срещу ГЕРБ, неглижират докладната ни, изобщо я няма в дневния ред Евродепутатът Асим Адемов и клуб „България за младите” стартират четвъртото издание на фотоконкурса „Моят Бургас е моята Европа”
Бивш окръжен прокурор се изправя пред съда заради покровителстване на престъпна група
Бивш окръжен прокурор се изправя пред съда заради покровителстване на престъпна група Събрани бяха доказателства, че той е разпореждал на служител да заплашва свидетели
Всичко в категорията
Наглият Тайфи, затрил шестима с отровната си ракия, се изгаври с почернена майка пред очите на всички Ударната бригада на Слънцето - пожалена за жесток побой над руснаци Прецакаха жестоко Гринго, вижте как затворнически шефове спъват освобождаването му Извънредно! Закопчаха с белезници в съдебната зала обвиняемия за кървавата драма в Свети Влас Опиталият да убие бившата си Кирил проговори, вижте оръжието на престъплението Повдигнаха обвинение срещу шофьора на тира, ударил автобус Осъдиха 8 души за мелето между агитките на ЦСКА и Локо (Пд) в зала "Колодрума" Съдът отстрани от длъжност кмета на „Младост” Десислава Иванчева и зам.-кметицата Петрова На закрито заседание: Апелативните магистрати обявиха за незаконно решението на съдия Захариев да освободи обвинен в опит за убийство Чрез майка си: Десислава Иванчева кадрува от ареста – назначи пиара си за зам.-кмет на „Младост” Хванаха Иванчева да движи преписки от ареста, отстраняват я от длъжност
Експерти искат задължителни прегледи за сънна апнея за професионалните шофьори
Експерти искат задължителни прегледи за сънна апнея за професионалните шофьори Заспиването зад волана е причина за голяма част от тежките катастрофи на пътя, казват те
Всичко в категорията
Първо в Бургас! До 2025 г. у нас ще се появят 10 зарядни станции за водородни автомобили Таксиджиите готвят жестока секира за пътниците си! Искат тарифите да скочат до... Чехия смята кроната за по-изгодна от еврото. Защо ли? А така! Бизнесмените по родното Черноморие го закъсаха много, няма кой да им работи Започва ли ново вдигане на цените на такситата в Бургас, компания шоково повиши услугата Колко и какви нови жилища има в Бургаско Заплата от 7 хил.лева в Бургас? Мисията е възможна, вижте кои фирми са готови да наемат стотици служители Ръст на резервациите по интернет за сезон 2018, хотелиери залагат на бг туристи с атрактивни промоции Огромен гаф с новото лого на МТЕЛ, вече има такова и това е фирма за части Първо във Флагман.бг: Продават емблемата на Стария Бургас - Хатевата къща, вижте цената й Какви ще са цените за морето у нас и в чужбина
Гаджето на Преслава я затвори в златна клетка от ревност! Искал да съсипе най-големия успех в кариерата й Разследване на Флагман.бг: Как се придобива учителска квалификация от Софийския университет - без изпит, срещу 200 лв. на ръка Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка? Проверяват шефка в МОН, опитала да уреди сина си Помните ли скандала с кардиолога д-р Михаил Читаков? Ето каква е развръзката БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО) Шест вида поведение, които разрушават връзката Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман Банка притиска хотел в Приморско - иска му парите от клиент, платил с чужда кредитна карта Само във Флагман.бг! Вижте как експолицай овладя бизнеса с трупове в Бургаско Траурни агенти или злодеи? Вижте как 16-годишният мъртвец Костадин сам поръча погребението си
Културно-просветен Бургас: На трето място е в страната по брой читалища, бележи значим ръст на членовете
Културно-просветен Бургас: На трето място е в страната по брой читалища, бележи значим ръст на членовете 35% от клубовете в областта имат компютри с интернет, а 94% разполагат с функциониращи библиотеки
Всичко в категорията
Извънредно! Млад бургазлия се самоуби в жк „Меден рудник“ (СНИМКИ) Сириец тероризира цял блок в ж.к. "Меден рудник" заради бившата си жена (ВИДЕО) Трагедията е огромна! Не могат да докарат в България трупа на загиналия бургазлия Христо 16-годишният Иво Христов, който се бори за живота си, издаде книга за безмилостен убиец (ВИДЕО) Сестрата на Боян Петров: Не мога да го дам още! Нужен е на всички Екшън на летище! Разярена съпруга извлече за косата любовницата на мъжа си докато... (ВИДЕО) Жестока драма! Близките на възрастната Димка я зарязаха в болницата след операция, плашат лекарите с адвокат (СНИМКИ) Дъщерята на Боян Петров разтърси България с тези думи: Той е там, където винаги е искал да бъде... Приятелката на Боян Петров: От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив! Мистерия! Бургазлията Димитър се хвърлил от моста, близките му са в шок Братът на красивата Мила, загинала в автобуса-ковчег на "Тракия", направи нещо сърцераздирателно! (СНИМКИ/ВИДЕО)
Спомени от соца: Лютеницата с хорцето и конякът „Плиска” пак са на мода
Спомени от соца: Лютеницата с хорцето и конякът „Плиска” пак са на мода Демокрацията не успя да съсипе навремето луксозните коняк “Слънчев бряг”, “Плиска” и “Преслав"


Всичко в категорията
Димитров: В последния момент разбрах, че няма да играя с Троицки
Димитров: В последния момент разбрах, че няма да играя с Троицки Бях подготвен за друг съперник, каза българинът след победата
Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Руен
Не върви аз да го казвам, но позициите на Валери Симеонов са много по-близки до СДС, отколкото тези на „Зелените“ Музикалното училище в Бургас закрива годината с бляскав гала концерт Плажът в Крайморие – новата гореща точка на Южното Черноморие (ВИДЕО) Флагманът на морския лайфстайл North Sails дебютира в Бургас Момчета, засрамете се! Най-умната и красивата абитуриентка в Бургас остана без кавалер за бала (ВИДЕО) Луна си намери майстора! Това е Беатрис от Руската гимназия, която обяви на бала си: Кандидатирам се за президент! (ВИДЕО) Депутати от НФСБ поднесоха венци пред паметника на Св.св.Кирил и Методий в Бургас и представиха блестяща идея (СНИМКИ) Балове 2018 в Бургас! Момчетата като екшън герои, момичетата заложиха на червени рокли, вижте най-атрактивните (ВИДЕО) Загърбиха ли бургаските абитуриенти от Випуск 2018 пошлостта и кича, уверете се сами (ВИДЕО) Уникално! Кукери изпратиха абитуриентката Памела на бала ѝ (СНИМКИ) Владимир Палев е тазгодишният "Млад художник на годината"
Ето го Атанас, който се самоуби след любовна драма в жк „Меден рудник“ (СНИМКА +18)
Ето го Атанас, който се самоуби след любовна драма в жк „Меден рудник“ (СНИМКА +18) Младият мъж живеел с приятелката си в бл. 100, бил добър човек, казаха съседи


Всичко в категорията
Шокиращо! Серийният мастурбатор от „Меден рудник” вече на свобода, 6 майки го видели да се самозадоволява пред деца Мерцедес се натресе в паркирало БМВ в бургаския жк. „Меден рудник” Сириец тероризира цял блок в ж.к. "Меден рудник" заради бившата си жена (ВИДЕО) Меденруднишкият тарикат Павел проигра заплата в казино, лъже полицията, че е ограбен Жителка на „Меден Рудник” проплака: Докога всеки дъжд ще ни наводнява, помогнете ни! Наглеци: Две подли измамнички задигнаха пенсията на възрастен мъж в бургаския жк. „Меден рудник” Гимназията по компютърно програмиране и иновации търси учители За удобство на жителите от „Меден рудник”: „ЛИНА” вече има две дежурни лаборатории в съботните дни Ямболия спретна див екшън с БМВ си в Бургас, заби юмрук на ченге и за малко да прегази друго Храмът в ж.к.”Меден рудник” посреща мощите на Свети Николай – покровителят на Бургас Пежо помете бургазлийка на зебра в жк "Меден рудник"
Кръщават площад в Айтос на емблематичен кмет
Кръщават площад в Айтос на емблематичен кмет Стотици айтозлии подкрепиха идеята пространството пред Генгера да носи името на Борис Щерев, внесоха предложението до Общинския съвет за гласуване

Всичко в категорията
Прецакаха жестоко Гринго, вижте как затворнически шефове спъват освобождаването му Елегантни и красиви - вижте абитуриентите от Айтос (СНИМКИ) Вижте как Айтос отбеляза 24 май, стотици се включиха в празничното шествие (СНИМКИ) Адидас узна, че има магазини в Айтос, прати полиция да ги затвори БСП почете паметта на сем. Ченгелиеви и поета Атанас Манчев в Айтос (СНИМКИ) Грандиозен юбилей! Училището в Айтос отебеляза сто и петдесет години Николай Тишев и Веска Ненчева присъстваха на 150-годишния юбилей на СУ „Христо Ботев” в Айтос (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Зоопаркът в Айтос става модерен, по-зелен и естествен, вижте проекта за пълната промяна Ето кой е загиналият мъж от Айтос Кой е този смел мъж? Втурна се да спасява пострадалите секунди след жестокото ПТП край Айтос Кошмар край Айтос! Мъж загина при тежката катастрофа, жена бере душа в болница
Посрещнахме световните лидери с уникален вкус от Карнобат
Посрещнахме световните лидери с уникален вкус от Карнобат Позлатената от Брюксел ракия „Кехлибар” стана посланик на българския дух

Всичко в категорията
Кметът на Карнобат за градушката: Беше нещо страшно, няма как да се предвиди подобен ужас (СНИМКИ) Невиждано! Градушка удари Карнобат, лед като маслини се изсипа над града (СНИМКИ) Карнобатска раздава награди като за Световно Емблемата на образованието в Карнобат СУ "Св.св.Кирил и Методий" празнува 154 години, вижте Випуск 2018 Аз съм кмет, а Минчо Гроздев е сериозен данъкоплатец и не бих стопирал инвестиционните му намерения Парадокс! МБАЛ-Карнобат е на печалба, но няма лекари и загива Трогателен жест! Вижте как абитуриенти от Карнобат поканиха класните си ръководителки на бал (ВИДЕО) "Карнобат“ пропусна да вземе 3 точки при визитата си на „Гигант“ Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка? Пожар унищожи колата на ексдепутата Стефан Кенов в Карнобат, умишлен палеж ли е? Сърнево се размина с евакуацията, нивото на Русокастренска река спада (ВИДЕО)
Опиталият да убие бившата си Кирил проговори, вижте оръжието на престъплението
Опиталият да убие бившата си Кирил проговори, вижте оръжието на престъплението Адвокат опитва да отърве Атанасов, сравнявайки случая със стрелбата на Октай Енимехмедов срещу Доган

Всичко в категорията
Ето го Кирил Атанасов – стрелецът от Свети Влас, опитал да убие бившата си Диана Колчева: Намаления на цените до 40% предлагат хотелиери в Слънчев бряг (ВИДЕО) Несебър отбеляза 24 май с фанфарна музика, тържествено награждаване на учители, културни дейци и ученици и концерт Ексклузивно! Дъщерята на Митьо Очите като богиня на бала – със златна рокля и ореол (СНИМКИ) Откриха обществена сграда в несебърското с. Паницово Само във Флагман.бг: Димо Флорината предизвика невиждан екшън в Слънчака Хотелът на пясъка в Слънчев бряг бил законен (ВИДЕО) Снимат нов тв сериал на Северния плаж в Слънчев бряг (СНИМКИ) Готов ли е Слънчев бряг за Лято 2018? Ето какво ще се извърши в курорта до края на месеца Екшън в Несебър! 23-годишен шофьор от Ямбол се качи дрогиран зад волана, спретна гонка с ченгетата Мотоциклетист едва не уби приятел след зрелищна каскада до дискотека Вижън в Свети Влас
Вижте как ще изглежда първият общински къмпинг в България, проектът на Поморие е уникален
Вижте как ще изглежда първият общински къмпинг в България, проектът на Поморие е уникален Общинският къмпинг ще разполага с 33 места за кемпери, като на всеки четири кемпера ще има по една колонка за захранване с ток и вода

Всичко в категорията
Отлична новина: Община Поморие създава страхотни условия за спорт, обновява площадки за 633 хил. лв. Ще прекрати ли Община Поморие членството си в Асоциация на българските черноморски общини ? Европейската комисия оцени високо проектите на Община Поморие Екшън! Помориец се сби с двама братя в Шумен, наръга единия с нож Чакат премиера Бойко Борисов идва в Бургас да отреже лентата на спортното бижу Парк "Арена” На косъм от трагедия! Шофьор кара в насрещното на пътя Бургас-Поморие, едва не катастрофира (ВИДЕО) Кметът на Поморие Иван Алексиев на празника: Свети Георги ни закриля, градът ни е благословен, а хората - гостоприемни Кметът на Поморие Иван Алексиев откри юбилейното издание на Националния тракийски фолклорен събор „Гергьовден” Поморие отбеляза тържествено 140-годишнината от създаването на Българската армия (СНИМКИ) Правят подлези за костенурки на Поморие-Ахелой, изолират със шумозащитна стена къмпинга Ротари Клуб Бургас-Приморие чества 14 години
Николина Ангелкова: Къмпингарите на плаж Корал не са над закона (ВИДЕО)
Николина Ангелкова: Къмпингарите на плаж Корал не са над закона (ВИДЕО) Свободно къмпингуващите си мислят, че никой не трябва да ги безпокои, но ще има проверки, предупреди министърът
Всичко в категорията
Удар! Закопчаха престъпници тарашили магазини в Созопол и Царево Изследователи от цялата страна се събраха на форум в Ахтопол Извънредно! Погват циганите в Царево, разчистват гетото им до лятото Мистерия в Бургаско: От гробовете масово изчезват цветята, кой посяга? Георги Лапчев предупреди къмпингуващите: Цяло лято ще правим проверки, законите трябва да се спазват (ВИДЕО) Ужас край Царево: Кола се размаза след зверска катастрофа, 27-годишен се бори за живот Кризата в прокуратурата на Царево се задълбочава – Цацаров удари спирачка на Райко Стоянов Природозащитници окупират моста на река Велека заради устройствения план на Царево Нудисти заплашили да запалят оградата на плаж Делфин, глобяват концесионера (ВИДЕО) Научна среща, посветена на християнството в Странджа и Одринска Тракия, ще се проведе в Ахтопол Районният прокурор на Малко Търново се мести в Царево
С концерт на вечния дует Орлин Горанов-Кристина Димитрова приключиха тържествата по случай празника на Приморско (СНИМКИ) Димитър Германов: Нека както словото ни обединява и вдъхновява, така ни стимулира и обичта към родния град Приморско подари театрално представление за празника си (СНИМКИ) Ансамбъл „Приморско“ представи красотата на българския фолклор в самостоятелен концерт Защо морският вълк Здравко смени красивата Христина със свръхамбициозната Теодора Савова, вижте тук Вандалска проява в Приморско, разбиха чешмичката в центъра Концерти, спортни прояви и турнири, вижте пълната програма на Приморско за празника 24 май Приморско отбеляза Деня на българския спорт с масов крос Нов успех за Приморско! Сияна Стратиева стана трета на европейското по карате Приморско се присъедини към инициативата „Розите на България“ Масов крос за Деня на българския спорт в Приморско
Празник на българщината! Ето как магията на странджанската песен обедини хиляди българи (СНИМКИ)
Празник на българщината! Ето как магията на странджанската песен обедини хиляди българи (СНИМКИ) Странджа е особена енергийна зона, израз на тази духовна енергия е странджанската песен – мелодична, ритмична и магическа, каза кметът на Община Средец Иван Жабов


Всичко в категорията
Трима патриоти и кмет на ГЕРБ пристигнаха за празника на странджанското село Дебелт Пълна промяна! Превърнаха знакова сграда в центъра на Средец в бижу по проект за близо 1 млн. лв. (СНИМКИ) Всички язовири в Община Средец с концесионери, кметът: Пресният пример в Камено още ни е пред очите! Създават нови общински предприятия по проекти за около 1 млн. лв. в Средец Екшън до училище! Арестуваха 15-годишен зад волана на краден „Фиат” Потресаващо! Опънаха сергия за козунаци на улицата в Средец (СНИМКИ) Дебелт ще грейне за Великден със супермодерно LED осветление и видеокамери за близо 100 000 лв. (СНИМКИ) След алармата на Флагман.бг! ДАИ и КАТ погнаха грудовските копърки Има ли злато в Странджа? След Богданово, „Асарел“ ще търси богатства край Дебелт и Драчево След алармата на Флагман: Изпратиха униформени в завода за пластмаса Ексклузивно във Флагман! Вижте как циганите обезкостяват цех за пластмаса в Средец (СНИМКИ)
Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ)
Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ) Силата на водата, извираща от скалата, е най-голяма именно в неделя след Възкресение


Всичко в категорията
Подигравка! Оставиха стотици възрастни без пенсии за Великден Рекултивират старо депо край Малко Търново за 736 хил.лева Отглеждат есетрови риби и японска пъстърва в бетонни басейни край Малко Търново (ВИДЕО) Затвориха пътя Малко Търново-Царево заради свлачище От април започват да „изкърпват” пътя „Царево – Малко Търново” , догодина – голям ремонт за 20 млн. лева Изграждат паметник на генерал-майор Алекси Попов в Малко Търново, министерството отпусна част от парите Кметът на М.Търново със силни думи заради бедствието: Виновни ли сме, че избрахме да останем тук – в нашата Странджа?! Николай Тишев организира приемна за жители на Малко Търново Райони в община Малко Търново и Поморие останаха без ток Отпускат средства за ремонт на социалните центрове в Малко Търново Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три
Кметът на Камено Жельо Вардунски: 24 май е денят на духовно единение на нацията ни! Любимите книги оживяват пред децата на Камено Нафиркан бургазлия си спретна луда гонка с ченгетата, заби се бетонен блок Докато държавата ни събира парите за винетка, пътят между две села в Община Камено е като след бомбардировка Вергиния Цанова: Починалата в Камено жена е разбрала късно, че е ухапана от заразен кърлеж (ВИДЕО) Кметът на Камено Жельо Вардунски си постави две важни цели навръх празника на града (ВИДЕО) Камено не помни подобен празник – уникално шоу и ретро парад за Гергьовден (СНИМКИ) Четири села в община Камено върнати в миналия век заради режим на водата, ще останат ли на сухо и това лято Гигантски пеперуди, парад на ретро автомобили и Фестивал на гозбата за празника на град Камено Жители на Камено поднесоха венци и цветя на паметната плоча на хан Тервел От последните минути: Култова сграда в Камено на косъм от голям пожар (СНИМКА)
Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте! Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич Брутално зверство в Сунгурларе: Циганин-рецидивист изнасили 70-годишна баба
Затишие пред буря или ДОСТ на Лютви Местан изпадна в дълбок зимен сън
Затишие пред буря или ДОСТ на Лютви Местан изпадна в дълбок зимен сън Изглежда в Руенско партията на Лютви Местан не е никакъв фактор

Всичко в категорията
Мустафа Карадайъ пристигна в Руен за празника на общината, ще има ли сблъсък с ДОСТ Четвъртият лекоатлетически турнир в Руен – по-силен от всякога „Турската“ община Руен е с най-добри демографски данни в Бургаска област, Малко Търново е най-зле (таблица) След 13-годишна сага: Осъдиха петима от Руен за зверско изнасилване на малолетно момиче Прокоба над семейството на Хатче: Дошла в България, за да почете сестра си, загинала в катастрофа Цяло село се събра, за да изпрати гурбетчията Юмер, който намери смъртта си в катастрофата на АМ "Тракия" Нов удар за Руен: Майка на три деца от с. Вресово сред тежко пострадалите при мелето на АМ "Тракия" (СНИМКИ) Трагедията е огромна: 46-годишният Юмер от Руенско оставя 2 деца сираци и вдовица след ада на АМ „Тракия” Ужас! Жена пострада при взрив на газова бутилка в дома си в Бургаско Тежка катастрофа: Бургазлия с Опел отне предимството на влекач, едва не загина Пожар изпепели две къщи и почивна станция в Бургаско
Не върви аз да го казвам, но позициите на Валери Симеонов са много по-близки до СДС, отколкото тези на „Зелените“ Интервю Всички интервюта Костадин Марков пред „Флагман“: Не върви аз да го казвам, но позициите на Валери Симеонов са много по-близки до СДС, отколкото тези на „Зелените“
ДСБ избързаха да се обвържат и няма да им се случат нещата – пак ще се върнем на изходна позиция за преговори, смята зам.-председателят на СДС
Глас отвътре Всички Иван КОЛЕВ, Иван КОЛЕВ Заплата от 7 хил.лева в Бургас? Мисията е възможна, вижте кои фирми са готови да наемат стотици служители ИТ секторът спешно се нуждае от кадри, няколко визионерски стъпки на път да обезпечат кадрово бранша

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Този мъртвопиян несретник спи в парк под носа на МВР в Бургас, шокира майки и деца Добрият пример: Камион изсипа товара си на възлов булевард в Бургас, но този човек се притече и… Това не може да се види всеки ден в България! Смели катаджии спряха Ферари, глобиха шофьора, че кара без преглед (СНИМКИ) Бургазлии алармират: Превърнаха центъра в битак, кюлоти и гащи виснаха от терасите! (СНИМКИ) Страховита находка шокира бургазлии на Северния плаж! (СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 28.05.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Нова работа или пък успехи в учението ще станат повод за празнуване. Преди да се съберете с приятели и да вдигнете тост за бъдещето, визуализирайте! Представете си промените, които искате, за да стане животът ви по-хубав! Възможни са приятни изненади в любовта. Нова работа или пък успехи в учението ще станат повод за празнуване. Преди да се съберете с приятели и да вдигнете тост за бъдещето, визуализирайте! Представете си промените, които искате, за да стане животът ви по-хубав! Възможни са приятни изненади в любовта. Външни фактори ви напрягат. Възможно е неприятностите да са свързани с живота на децата или на партньора ви. Ще се наложи да помислите как да им помогнете. Ако проблемите са по тяхна вина, трябва да намерите начин да си поправят грешката и да променят нещо в себе си. Имате шанс с колеги и приятели да спечелите финансиране с общ проект. Може да потърсите работа с цел по-висок доход или ненадейно да получите подарък от съдбата. Щедър ухажор може да ви изненада приятно или пък да получите вест за наследство. Ориентирани сте практично и можете да постигнете желаното. Мислете в перспектива, но не се отклонявайте от пътя, който сте си избрали за постигането на целите! Ще спечелите повече, ако обедините усилията си с колегите или близките, ако се посветите на обща кауза или план. Търсете среда за творческите си планове или бизнес идеи! Може да се наложи да изяснявате недоразумения. Проявете търпение и спокойно изложете фактите, а ако отсрещната страна не прояви разбиране, не си хабете нервите! Обърнете внимание на здравето, възможни са болки в корема! Денят ще е напрегнат за нежните представителите на този зодиакален знак. Предстоят ви разговори с хора, с които трудно се разбирате. По-добре не вземайте важни решения в този ден! Негативната енергетика ще ви влияят зле. Избягвайте общуването с хора, които са ви неприятни! Интуицията ви е вярна и трябва да послушате себе си. Засилени контакти или общуване, което не ви е много по вкуса, може да ви натоварят емоционално. Ако обаче побързате да отпратите тези, които ви дразнят, може да се окаже, че сте допуснали грешка. Възползвайте се от новите предложения за работа! В този ден можете да разчитате и на приятелска помощ. Всякакви изненади може да ви поднесат любимите хора днес. Бъдете готови за сюрпризите на съдбата! Обвързаните да не си и помислят за изневяра! Този ден ще е богат на разнообразни събития, на които трябва да обърнете внимание. Дори да ви се струват дребни и незначителни, може да се открие възможност в кариерното развитие, която не бива да пропускате. Самотните дами от знак Козирог да не обръщат гръб на ухажорите! Използвайте всички налични знания и умения за успех! Бъдете постоянни в целите и ще намерите нови пътища за реализация! На несемейните дами от този знак може да им излезе късметът. Флирт в нета ще прерасне в телефонна любов и скоро може да се стигне до среща. Психологическата ви настройка е оптимистична, но това може да породи известни разочарования. На пари и придобивки ще се радват предимно дамите от този знак. Финансовите облаги може да са свързани както с кариерата, така и с любими хора.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип