×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как протеже на Тато изгони 300 хил.български турци и отцепи Кърджалийски окръг с танкове


Как протеже на Тато изгони 300 хил.български турци и отцепи Кърджалийски окръг с танкове
Страховития сценарий за българските турци започва, когато Георги Танев е пратен да оглави окръжния комитет на партията в Кърджали
10 Февруари 2018, Неделя, 01:45 ч.
Източник: вестник Ретро

В тези предсмъртни за социализма години Танев е един от основните идеолози на преименуването на близо 900 хиляди български турци и мюсюлмани, което разбива хиляди човешки съдби

Една от митичните, но малко познати днес фигури на българската комунистическа държава се нарича Георги Танев. По време на късния социализъм Танев е сред младите надежди на партията, но звездният му миг идва по време на възродителния процес, който го заварва като първи секретар на БКП в Кърджали.

В тези предсмъртни за социализма години Танев е един от основните идеолози на преименуването на близо 900 хиляди български турци и мюсюлмани, което разбива хиляди човешки съдби, разделя семейства и приключва през 1989 година като най-голямото насилствено изселване на хора след Втората световна война.

Георги Танев е роден на 8 октомври 1943 година в Пазарджик. През 1970 година завършва Техническия университет в Дрезден, а година по-късно защитава и кандидатска дисертация. Става член на БКП през 1968 година.

След завръщането си в България е определен като ценен кадър и веднага е назначен за зам.-директор на Завода за магнитни дискове в Пазарджик. Заема този пост само на двайсет и осем годишна възраст. След това започва партийна кариера като секретар и първи секретар на Градския комитет на БКП в Пазарджик. През 1977-1979 година оглавява БКП в Пазарджишки окръг, а от 1979 до 1981 година е издигнат до шеф на Комсомола, въпреки че е преминал комсомолската възраст от трийсет и пет години.

В спомените на познатите си от годините в Комсомола Танев остава като скучен човек, който често разговаря надълго с подчинените си и се интересува за клюките и интригите в комсомолското ръководство и тогавашния млад елит на държавата.

Въпреки бурното си кариерно развитие, до 1981 година

Танев остава в сянката на по-възрастните комунистически функционери и трудно може да се мери със сравнително младите по това време Георги Атанасов, Петър Младенов и Александър Лилов.

Въпреки това ясно показва, че е готов на всичко, за да стигне колкото се може по-далеч в партийното израстване.

През 1981 година младият активист става член на ЦК на БКП и е назначен лично от Тодор Живков за първи секретар на Окръжния комитет на БКП в Кърджали. По това време Първия в партията и държавата е ядосан на тогавашния първи секретар на БКП в Кърджали, който упорито отбива опитите за преименуване на част от мюсюлманското население. Това е причината младият и решен на всичко Танев да бъде изпратен да оглави партията в този специфичен регион. За разлика от предшественика си, Танев се захваща с „мръсната работа“ около преименуването на турците и мюсюлманите още от първия ден.

Няколко месеца след пристигането си в Кърджали започва частично преименуване на помашки села в района. Целта е да се провери как ще реагира населението на новата политика на БКП. Въпреки протестите и боя, които непрестанно съпътстват частичното преименуване в Кърджалийско, младият първи секретар на партията докладва редовно и директно на Тодор Живков, че всичко върви по план и населението с радост приема новите имена.

В същото време в София в най-тесен кръг тече подготовка на възродителния процес, в която са включени историци, партийни функционери, ръководители в ДС и МВР. Целта е да се изгради идеологическа рамка, която да оправдае преименуването. Групата се координира от тогавашния зам.-председател на Държавния съвет Георги Атанасов. По-късно той ще стане министър-председател и като такъв също ще вземе активно участие в едно от най-големите престъпления на комунистическата държава.

В края на 1984 година в най-тесен кръг висшето ръководство на БКП взима съдбоносното решение за провеждането на възродителния процес. Решено е в рамките на три месеца да бъдат преименувани всички български граждани, които носят турско-арабски имена, и идва като гръм от ясно небе както за турците и мюсюлманите, така и за обикновените служители на МВР и редовите членове на БКП.

На 24 декември 1984 година проехтяват първите изстрели в Кърджалийско. В селата с преобладаващо турско население хората излизат уплашени по площадите в опит да спасят рождените си имена. Кърджалийски окръг е отцепен от света с танкове и камиони, а операцията по смяната на имената се ръководи лично от първия секретар на партията Георги Танев.

В дните около Коледа падат и първите жертви на възродителния процес. На 26 декември в кърджалийското село Могиляне куршум отнема живота на осемнайсетмесечната Тюркян. В началото на размириците хората не вярват, че властта ще стреля срещу тях с истински патрони и дори се съмняват дали Тодор Живков знае за това, което се случва. След първите протести по нареждане на Танев стотици български турци и мюсюлмани са изпратени в затвори и арести, а на населението е наредено да не напуска къщите си. До 30 март 1985 година всички български турци и мюсюлмани са със сменени имена, а Танев е удостоен лично от Тодор Живков с ордена „Герой на НРБ“.

Заради усърдието си Танев става любимец на Живков и през 1987 година е повишен, като оглавява БКП в цялата Хасковска област. През април 1988 година се издига до завеждащ отдел в ЦК на БКП, а през септември е назначен за министър на транспорта. Заради честите смени на позициите си във властта в средите на висшето ръководство на БКП Танев е наричан „френския ключ“ на Тодор Живков.

Опитът му от преименуването от 1984-1985 година в края на 1988 година го изстрелва до един от най-високите постове в държавата - министър на вътрешните работи в оглавяваното от Георги Атанасов правителството. На този пост Танев сменя дългогодишния министър Димитър Стоянов.

Основната задачата на новия вътрешен министър е да организира и проведе изселването на 300 хиляди български турци от България в Турция.

Танев не се колебае дълго и през пролетта на 1989 година използва мирните протести на българските турци и мюсюлмани, които не спират да поставят искането си за връщане на имената. За да нагнети напрежението, нарежда да се стреля на месо и в края на май 1989 година Тодор Живков произнася реч, в която призовава Турция да отвори границите си и обявява, че който иска, може да напусне България.

Докато Живков произнася речта си, вътрешният министър действа по план: отново отцепва кърджалийския регион и организира серия от активни мероприятия. Милиционери обикалят от къща на къща и заповядват на хората да напуснат страната до двайсет и четири часа. Под страха от затвор и нови репресии над 300 хиляди души натоварват покъщнината си върху старите си съветски автомобили и тръгват към неизвестното. В това време чрез държавната телевизия на българите се внушава, че турците предават родината и се изселват доброволно. Операцията, ръководена от Георги Танев, която ще остане в историята като „Голямата екскурзия“, приключва само за няколко дни.

Хиляди семейства се оказват от двете страни на границата, огромни колони от автомобили задръстват контролно-пропускателните пунктове, а по граничната бразда плъзват епидемии от болести.

Танев обира лаврите от това престъпление, но няколко месеца по-късно комунистическият режим рухва както в България, така и в цяла Източна Европа. В края на 1989 година е отстранен от правителството, а през 1990 година е изключен от БКП като част от най-близкото обкръжение на Живков. Веднага след това основната фигура в преименуването на турците и мюсюлманите сам сменя името си, за да изчезне незабелязан от правосъдието.

Под името Георги Сотиров бившият вътрешен министър и главен „възродител“ заминава за Москва. Там върти общ бизнес с друг бивш шеф на Комсомола - Бойчо Щерянов.

Когато участието му във възродителния процес е добре забравено и по всичко личи, че няма да му бъде търсена съдебна отговорност, прекръстеният на Георги Сотиров Георги Танев се връща в България, за да живее спокойно и анонимно като необикновен български пенсионер.

В категории: Ретро Флагман


48
Коментара
Флагман.БГ Какво се случи с този камион Какво се случи с този камион 10/05/2024, Петък 09:41 1
48
Коментара по темата
48.
Евала
13.02.2018 10:23:31
0
2
Заслужава медал! Няма вече такива българи. Всичките ни управници са крадливи чикиджии и маскари.
47.
Емел Махмуд
12.02.2018 17:09:08
1
6
Как така български турци?
Все едно български американци или български китайци.
46.
гафур
12.02.2018 15:32:47
1
0
отцепки сте вие
45.
много напудрено
11.02.2018 23:45:48
1
6
бе ,драги зрители . де са бомбите,отровата у язовирите ,медито - причините не давате , а само следствието . де вика един екскурзиант , ай ,сиктир
44.
коментар
11.02.2018 19:52:10
3
4
N 13 е прав но до някъде. Никой няма право да сменя имената на турците. Навсякъде в Европа е така. Питам се обаче защо турците продължават да гласуват за комунистите? А този изверг, който е разделял семействата жив ли е още? Има провидение..
43.
бай Тошо
11.02.2018 18:56:01
1
21
Да не се забравя, че възродителният процес е следствие (а не причина) за атентатите от турските националисти. Повтарям! Възродителният процес е след протурските националистически атаки, които бяха бяха насочени срущу българския народ, а не срещу комунистическата държава.
Пример: Бомбата, взривила се на гара Буново бе поставена във вагона за майки с деца. Въпреки, че във влака е имало няколко представители на българската държава - машинист, помощник машинист, началник влак, поне двама кондуктори и един или двама милиционери от транспортна милиция, протурските националисти - терористи убиха жени и деца. Факт! Нека да не прикриваме истината. Насилието поражда насилие. И както е казано: тоягата има два края!
42.
Навеки сьс СССР
11.02.2018 18:09:46
7
12
Малко решения на комунистическата власт са толкова добри, колкото това за промяна на имената. Разбира се, типично за комунисти,не вършат работата като хората. Трябвало е да ги накарат да записват децата си с български имена, а на възрастните с турски имена да им се създават пречки при кандидатстване за университет, работа, повишение и прочие.
41.
"Амсълак БУЛГАР от Айтос"
11.02.2018 17:09:23
0
7
Не допускайте да ви заблудят и измамят при нотариус Бисер ДЕМИРЕВ

СЛЕД ТОВА ЦЯЛА "ГВАРДИЯ" ОТ ДОБРЕ ОБУЧЕНИ ПРОКУРОРИ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ВИ ЛЪЖАТ И ЗАБЛУЖДАВАТ ОТНОВО....И ОТНОВО....И ОТНОВО ДОКАТО НЕ ВИ ПИСТНЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ НАВСЯКЪДЕ В "НЕРАБОТЕЩИТЕ ИНСТИТУЦИЙ"
40.
ко,ко?
11.02.2018 16:37:48
1
13
В тази статия умело е пропуснато да се каже,че през 1983 г са разкрити протурски атентаторски групи и проведените няколко успешни атентата в България.
39.
До36
11.02.2018 16:08:52
1
3
Абе манго,българин не може е да е толкова прост! Кажи честно! Мангуста си нали?
38.
До 36ти
11.02.2018 16:01:03
1
6
Е много си прост бееее! Първо не съм потурнак,и второ понеже явно си много прост и не си разбрал това което е написано абдал аналноподатлив. Точно това твърдя,че Сърбия е в лай...а и пояснявам как е стигнала до там. А това се наложи заради възхищението ти от правешкия ”ятяк” Тошо и залитането ти по онова време. И понеже Джаро си личи че си много прост и неначетен,ще ти разкрия още една тайна Майка ти е медицинско чудо,защото те е заченала отзад! Хахаха
37.
Никола Ралев
11.02.2018 15:19:21
0
2
Копринков ги изпращал към Турция.
36.
до 32
11.02.2018 14:49:45
0
7
Титова Сърбия сега е в лайната, където и е мястото. Може да се изселиш там - потурнак скапан! Може да те повозят на подарен руски самолет и да цункаш едно друго руско нещо - нали се сещаш.
35.
Москва
11.02.2018 14:47:22
4
13
Всеки трябва да си знае мястото, Алах-Малах в тУрция...
34.
до 31 Това е "БЕЗЗЪБА"тема
11.02.2018 13:56:23
2
2
Генерираща кликове "ПАРИ"Противопоставяща различни ХАРАКТЕРИ отразени чрез коментарите.Повечето от човешки същества които ГОСПОД БОГ не е дарил с РАЗУМ.Използващи ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАБИТИ клишета.
33.
до 31 Това е "БЕЗЗЪБА"тема
11.02.2018 13:56:23
1
3
Генерираща кликове "ПАРИ"Противопоставяща различни ХАРАКТЕРИ отразени чрез коментарите.Повечето от човешки същества които ГОСПОД БОГ не е дарил с РАЗУМ.Използващи ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАБИТИ клишета.
32.
До 28ми и 30ти
11.02.2018 13:54:33
6
5
Простотията ходи по хората! Надали и в казарма сте ходили,а и да сте ходили надали можете да си представите какво е граждански-етнически конфликт. Имах пътуване до Сърбия и после до Босна и Херц еговина. Това е жестока трагедия сътворена от болният мозък на Милошевич и кликата му. Които през 2000г си го получиха,а малоумниците като вас които подкрепяха Милошевич и чакаха помощ от Русия,след като бяха подложени на 50дневни бомбандировки,бързо се предадаха и изпокараха помежду си. И като капак на всичко свалиха Милошевич и заедно с Младич,Караджич и др военнопрестъпници си ги предадаха на трибунала в Хага. Толкова им беше и национализма и патриотизма и помоща от Русия. Колко бяха прости и с промити мозъци,че бяха забравили как в годините на тотална студена война.Великият боец и командир Тито обедини всички етноси във Федерация,и въпреки че е твърд комунист,обръща гръб на Сталин и с една далновидна политика лавира между двата лагера. И създава най-високият стандарт в соц блока за своите граждани,които пътуваха и работеха на запад.Всеизвестно е ч в заводите на БМВ и Мерцедес са работили страшно много югославяни. А интелекта и величието му си проличават дори и тогава когато продава на САЩ при Кенеди,нефукционираща космическа програма за сумата от 20милиарда,и когато Американците се усещат той лъвира и протака с най-различни приоми та чак до 78г когато САЩ го притискат много силно да връща парите. Само с 20те милиарда в края на 50те и началото на 60те превръша Югославия в рай за народа! Намерете в интернет документалният филм”Хюстъ имаме проблем” и го гледайте за да разберете що за държавник е бил този велик партизански командир. А не като вашият Янко от правец,шушумига селски лизач на господарите от Москва. И още нещо да ти кажа Джаро Комплексарчев-храбри националистичен войне хахахаха. Власта на наще ”партизани” им я поднесе червената армия,и тез приказки дето с кръв я взели са дрън-дрън.300 000човека руска окупационна войска има в Бълария няколко години. А кръвта за която ти говорят е на български граждани убити от завист или зацда им вземат имоти,фабрикиби т.н Където и да четеш или гледаш документални тв канали,ще видиш за мащабни сражения на Сръбските партизани начело с комуниста Тито,и на гръцките начело с Наполеон Зервас. Никъде няма да видиш или чуеш за сражения на наще кокошкари. Така са се предавали един друг,че като са чуели за Гешев са се напишквали. Нали знаеш че Бай ти Тошо успяха с всичката пропаганда да го изкарат едва ятак,а Мирчо Спасов също е един доказан предател на своите,шпионин на Гешев с дълга кариера на обирджия,нападал е каруците на бедните хорица идващи си от пазар. Има интересна документална книга вътре има приложени архивни документи от разпити веднага след атентата в църквата Света Неделя. Следователя Пане Бичев разпитва разпитва ”храбрата” комунистка Цола Драгойчева,и баба ви Цола издава всички и всичко. Пишете в гугъл Пане Бичев-кошмарът на червените терористи! Та има още много да си говорим за онези ми ти”славни и храбри наши комунисти” -нищо повече от страхливци и предатели,идоли за неуки ”националисти и патреоти” като Джаро ”храбрият войн” Хахахахаха.
31.
KML
11.02.2018 13:32:52
0
14
Статията с право не е подписана ,изобилства с неверни и нихилистични твърдения. Няма да конкретизирам да не човъркам раните но това го правите Вие от сайта .
30.
ГГГГГГГГГГГГГГГГГ
11.02.2018 12:53:57
7
13
много добре са постъпили Българите с Турците, защото знаем от истерията че при такива ситуации Турците гонят Българите като ги убиват
29.
DJARO ЕДИН НАИВЕН ГЛУПАК
11.02.2018 12:34:11
8
5
Я СТИГА С ТИЯ КЛИШЕТА НАБИТИ ВИ В СТАРИТЕ МОЗЪЦИ–НА ВСИЧКИ БЕШЕ ИЗВЕСТНО ЧЕ ПОЛИТИКАТА СЕ ПРАВЕШЕ В МОСКВА А БАЙ ТИ ТОШО БЕШЕ ПРОСТ ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ЧУЖДА ВОЛЯ.А КОИТО КРИВНЕШЕ ОТ "ПРАВИЛНАТА ПОСОКА"ВЕДНАГА ИДВАХА ТАНКОВЕТЕ –ЧЕХОСЛОВАКИЯ УНГАРИЯ И т.н.
28.
DJARO
11.02.2018 12:14:04
4
11
Samo da VI poqsnq na vsi4ki....Bai Todor Jivkov be6e MNOGO GOLQM POLITIK....a pak koi kakvoto iska da vi govori...trqbva6e da go POGREBAT PLITKO...I TO PO O4I....ZA DA MU ZELUVAT GUZA VSI4KI....A SEGA NI upavlqvat ENI4ARI-PREDATELI...500godini sa ni KLALI,NASILVALI,IZBIVALI...a sega ERDOGAN samo 4aka udobniq moment da ni SLOJI FESOVETE...Razboiko mu UGAJDA za VSI4KO...tpi na nikoi ni6to ne OTKAZVA..zabelejete,sega za Istanbulskata konvenziq izpra6ta vsi4kite si LAKEI,I KLAKIORI,podlogi da MANIPULIRAT Naroda, za da moje da se RATIFIZIRA...6toto to ot nqkolko godini se RABOTI po PROKARVANETO i v Bulgariq
27.
ти си истински ЧОВЕК КАЗВАЩ ИСТИНАТА
11.02.2018 11:56:00
0
5
Всичко е точно така.Докато не се пресече ВЪЗМОЖНОСТА ЧРЕЗ РАЗНИ СХЕМИ политическата мафия/НЯМА ЦВЯТ/ДА ОСРЕБРЯВА ВЛАСТТА СИ€€.А ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН Е НЕПРЕКЪСНАТ ОБЩЕСТВЕН НАТИСК//ПО ПРИМЕРА НА РУМЪНИЯ//.Те ще продължават да приемат ЗАКОНИ ПРАВЕЩИ ГИ "НЕДОСЕГАЕМИ"
26.
ти си истински ЧОВЕК КАЗВАЩ ИСТИНАТА
11.02.2018 11:56:00
0
5
Всичко е точно така.Докато не се пресече ВЪЗМОЖНОСТА ЧРЕЗ РАЗНИ СХЕМИ политическата мафия/НЯМА ЦВЯТ/ДА ОСРЕБРЯВА ВЛАСТТА СИ€€.А ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН Е НЕПРЕКЪСНАТ ОБЩЕСТВЕН НАТИСК//ПО ПРИМЕРА НА РУМЪНИЯ//.Те ще продължават да приемат ЗАКОНИ ПРАВЕЩИ ГИ "НЕДОСЕГАЕМИ"
25.
До 19ти
11.02.2018 11:47:01
10
9
Ти хубаво си го видял по телевизията,ама предполагам по онази телевизия,по която ти обясняваха че социализма ни-комунистически тоталитарен режим,цъфти и връзва,А омразния капитализъм аха да умре от глад всеки момент. Само че в един момент интересно защо " цъфтящият социализъм" фалира и ти без да е имало война,и без да го е нападнал "омразния капиталист". Странно нали? И не щеш ли още има парапитеци, които не са разбрали какво са извършили Огнян Дойнов,Луканов,Любен Гоцев,Виденов-Румен Спасов, а именно това че извършеното от тях е пряко свързано с "странните изпарявания" на банки,пари за пенсии,капиталите от задграничните дружества и мн други"пладнешки обири"! И се стига до абсурда че крадливият елит виждайки че парсата от Руснаците свърши,завъртя задни части към САЩ и Запада за да суче от тях.А на простите и неосъзнати хора втълпява че запада виновен. Който не харесва сегашното положение и тъгува по онова време,е свободен да отиде навсякъде дори и в Северна Корея,И там по телевизията показват са вълшебното и истинско лице на комунизма. Само че да не стане така после да ревеш и да искаш да се връщаш,и да заобича уродливата свободия и демокрация. Защото нали знаеш че толкова беше хубаво едно време,че на границата ако искаш да ходиш навън се стреляше.Баща ми е опитал да премине в Гърция и хоп,три години затвор. А когато не толкова млад през 1998г отиде да работи в Германия за 4 години се върна със спестени пари и купи два апартамента от които сега взима наеми и живее добре,че с пенсията от Лунанов-Дойнов и сие,нямаше да а сколаса. Айде марш в Северна Корея която всеки момент ще унищожи САЩ и на земята ще се възцари свода за хора,стоки и придвижване! Бахахахахаааа! Чувал съм че жертви на телефонни измами стават предимно "изкуфялниците" тъгуващи по онова време. Хахахаха
24.
до ММ
11.02.2018 11:33:18
7
9
Ако бяха направили това, за което ги обвинявате и семето ви нямаше да остане! За 25 год. си унищожихте държавата прогонихте половината народ и пак турците ви виновни!!1
23.
Bılgarite
11.02.2018 11:28:48
5
3
nyakoy moje li da obyasni koy e han Asparuh-Bılgarin li e bil ili slavyan
22.
До н 19
11.02.2018 11:28:34
9
3
Естествено всичко това го има записано само по бългаската телевизия нали? Все още има хора които вярват на комунистическта пропаганда,ама се пишат за демократи,те тогава и прабългари ни изкараха и марсианци щяха да ни изкарат само и само да прекъснат всичко турско в нас,е тогава не успяха няма да успеете и сега.
21.
Човек
11.02.2018 11:10:05
3
19
Как не ви е срам бе,в епохата на технологии и толкова много информация да продължавате да бълват тъпотии! В България и българи и турци и цигани,сме жертва на едни и същи крадливи душмани! Българите на БСП=Герб,турците на ДПС,а циганите на техните тартори търгуващи с предните изброени политически хунти. Настройват ни с евтини интриги,А всички те пръснати от люпилнята на комунистическата сган, БСП-ГЕРБ,ДПС И ДР СВОЛАЧ,все ченгета и доносници. И накрая българи,турци и цигани,всички на талази в чужбина,защото тук заплати и пенсии са срам. Тази държава която се управлява от прости крадци,прогони всички ви,И пак не се научихте че ви настройват за да ви разделят. Да попитам и българи и турци,не се ли сетихте поне веднъж че дявола който изби хиляди след 9.11.1944г и този който прогони 300 000 в Турция е същият който заграби икономиката и съсипа държавата,без значение колко пъти се е преродил,за да управлява и днес! Боко,Сокола,,Цвъки,Цецка,Агент Павел-местан от СДС после ДПС,все комунета-ти пре- оядисани как ли не!
20.
2023...
11.02.2018 10:51:19
1
3
2023..godina
19.
до № 8
11.02.2018 10:44:53
11
22
"Турците не сме Български Турци а само Турци"

Заради такива като тебе стана възродителният процес и както се казва - покрай сухото изгоря и суровото. Не се прави на голям "турчин" и не забравяйте никога, че като заминавахте казвахте - "С коли заминаваме, а с танкове ще се връщаме". А, се върнахте с наведени глави! Разкажете го на децата си - има го записано от телевизията. И това, че като се връщахте, истинските турци ви обявиха за предатели на Турция - и ви "обиждаха" в задните стаички на КПП-то. И това го има записано по ТВ и казано от вашите уста. така, че по-кротко агалар, всичко се знае!
18.
Vinkelev
11.02.2018 10:25:18
4
7
а наследника му Тиквата 3 милиона
17.
Метин Мюмюн Аликоч
11.02.2018 10:20:14
1
8
Браво .. достоен Защитник на България
16.
БИЛГИН
11.02.2018 10:12:35
7
6
ВНУЦИТЕ НА ОСМАНСКИТЕ БЪЛГАРИ СЕ ОПИТВАТ ДА ДЪРЖАТ ФРОНТА
15.
стар
11.02.2018 10:03:13
4
19
А не искаха ли турците Разградска република?
А насилствената промяяна на вярата?
А изсмуканата от пръстите злоба и манипулация?
Нима не знаете, че сега искат двойно гражданство за тези, изселили се от преди 80 години, които са се размножили в геометрична прогресия и не знаят български?
14.
Bulgaristan
11.02.2018 09:49:37
9
34
Помислете , че ако нямаше възродителен процес , сега най-вероятно нямаше да съществува България. В момента има градове и села където се чува от всякъде турска реч .Турците трябва да бъдат не повече от 10 % от населението , защото ще стане лошо . Тодор Живков се усетил навреме и затова трябва да му бъдем Много Благодарни , иначе сега щяхме да сме някой район от Турция.
13.
българин
11.02.2018 09:48:50
11
33
в България няма турци. Турците се изнасят още след освобождението през 1878 година. Тези които оставят тука са български мюсюлмани. Грешка беше, че по този начин ги прекръстиха. Трябваше всяко новородено дете да се записва с българско име и по този начин постепенно и безболезнено щяха да се премахнат турските имена.
12.
Турчин
11.02.2018 09:45:39
12
6
Kahrolsun ajan savanın komunist ДС ДПС si
11.
palqr do 8
11.02.2018 09:28:44
3
3
Do osem beshe komentara toq smotan sait zabiva
10.
*********
11.02.2018 09:27:48
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
*********
11.02.2018 09:24:30
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Турчин
11.02.2018 09:22:15
26
10
Турците не сме Български Турци а само Турци
7.
Geto Burgas
11.02.2018 09:05:13
14
9
Tova reshenie be vzete zastoto veche Jivkov znaeshe che sa falirali durjavata i Turcia imashe po visoki dohodi.
I za da prikriat prostotiata si -- te pochnaha da praviat racizum.

No tova reshenie doide zastoto Sofia i Moskva biaha veche iztochili Bulgaria.
6.
FREE BULGARIA
11.02.2018 09:02:30
18
12
vmesto da privlecheme 350,000 turci sus obrazovanie nie gonime 350,000 sus 100,000 leva spestiavania, na sledvastia den triabvashe da zatvorim bankite -- ne ostanaha pari.

Pone sega im se izvinete na horata za tova che ste prosti rasisti.
5.
ММ
11.02.2018 09:01:53
15
31
Горките турци сменяли са им имената. Ужас, голямо нещо, голям проблем. Нищо, че 500 години прадедите на тези изроди са ни мачкали, а те за смяна на име ...
4.
LEVSKI KAZA
11.02.2018 08:58:41
12
15
SRAM.
LEVSKI KAZA VSEKI DA JIVEE TUK BEZ RAZLIKA V RELIGIATA ILI VIARATA.

TOLERANTNOST!!!!
3.
FREE BULGARIA
11.02.2018 08:56:49
13
8
zatova dnes minimalnata zaplata v turcia e 700 leva.......
2.
c
11.02.2018 08:54:25
13
12
Sramna chast ot istoriata, tova bulgari rodeni v Bulgaria da im se zverish....ako Levski e znael kolko prestupni sa komunistite...ste skochi ot groba
1.
druga tema
11.02.2018 08:53:20
8
12
zamina za Moskva.....zastoto ot tam mu be naredeno da pravi prostotii
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ковид мутира и се завърна като FLiRT, вижте симптомите Ковид мутира и се завърна като FLiRT, вижте симптомите Публикувано тази седмица предварително проучване на изследователи от Харвардския университет показва, че ефективността на ваксините срещу тези щамове намалява МВР свиква национално съвещание за предстоящите избори МВР свиква национално съвещание за предстоящите избори Ще присъстват политическото и професионалното ръководство на министерството Луксозната яхта на контрабандиста Паскал изчезна от Созопол Луксозната яхта на контрабандиста Паскал изчезна от Созопол Предполага се, че Паскал е разпоредил на капитана да тръгне за Гърция, където първоначално се укри Какво се случи с този камион Какво се случи с този камион Пътният инцидент е станал на пътя край село Куцина Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Катастрофирал е ТИР Днес ни очакват брутални дъждове Днес ни очакват брутални дъждове Жълт код е обявен в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден В народните вярвания обаче петъчният ден е натоварен с друга енергия Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а в Плевен 400 болни и възрастни хора остават без храна, защото социалният патронаж е наводнен Защо Кирил Маричков влезе в болница Защо Кирил Маричков влезе в болница Любимецът на българските рокаджии вече е минал през всички необходими прегледи и е установено, че състоянието му не е чак толкова страшно Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Автомобилът му е толкова смачкан, че мъжът не можел да излезе през вратата, но пък успял да се измъкне през люка
Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори