Как протеже на Тато изгони 300 хил.български турци и отцепи Кърджалийски окръг с танкове


Как протеже на Тато изгони 300 хил.български турци и отцепи Кърджалийски окръг с танкове
Страховития сценарий за българските турци започва, когато Георги Танев е пратен да оглави окръжния комитет на партията в Кърджали
11 Февруари 2018, Неделя
Източник: вестник Ретро

В тези предсмъртни за социализма години Танев е един от основните идеолози на преименуването на близо 900 хиляди български турци и мюсюлмани, което разбива хиляди човешки съдби


Една от митичните, но малко познати днес фигури на българската комунистическа държава се нарича Георги Танев. По време на късния социализъм Танев е сред младите надежди на партията, но звездният му миг идва по време на възродителния процес, който го заварва като първи секретар на БКП в Кърджали.

В тези предсмъртни за социализма години Танев е един от основните идеолози на преименуването на близо 900 хиляди български турци и мюсюлмани, което разбива хиляди човешки съдби, разделя семейства и приключва през 1989 година като най-голямото насилствено изселване на хора след Втората световна война.

Георги Танев е роден на 8 октомври 1943 година в Пазарджик. През 1970 година завършва Техническия университет в Дрезден, а година по-късно защитава и кандидатска дисертация. Става член на БКП през 1968 година.

След завръщането си в България е определен като ценен кадър и веднага е назначен за зам.-директор на Завода за магнитни дискове в Пазарджик. Заема този пост само на двайсет и осем годишна възраст. След това започва партийна кариера като секретар и първи секретар на Градския комитет на БКП в Пазарджик. През 1977-1979 година оглавява БКП в Пазарджишки окръг, а от 1979 до 1981 година е издигнат до шеф на Комсомола, въпреки че е преминал комсомолската възраст от трийсет и пет години.

В спомените на познатите си от годините в Комсомола Танев остава като скучен човек, който често разговаря надълго с подчинените си и се интересува за клюките и интригите в комсомолското ръководство и тогавашния млад елит на държавата.

Въпреки бурното си кариерно развитие, до 1981 година

Танев остава в сянката на по-възрастните комунистически функционери и трудно може да се мери със сравнително младите по това време Георги Атанасов, Петър Младенов и Александър Лилов.

Въпреки това ясно показва, че е готов на всичко, за да стигне колкото се може по-далеч в партийното израстване.

През 1981 година младият активист става член на ЦК на БКП и е назначен лично от Тодор Живков за първи секретар на Окръжния комитет на БКП в Кърджали. По това време Първия в партията и държавата е ядосан на тогавашния първи секретар на БКП в Кърджали, който упорито отбива опитите за преименуване на част от мюсюлманското население. Това е причината младият и решен на всичко Танев да бъде изпратен да оглави партията в този специфичен регион. За разлика от предшественика си, Танев се захваща с „мръсната работа“ около преименуването на турците и мюсюлманите още от първия ден.

Няколко месеца след пристигането си в Кърджали започва частично преименуване на помашки села в района. Целта е да се провери как ще реагира населението на новата политика на БКП. Въпреки протестите и боя, които непрестанно съпътстват частичното преименуване в Кърджалийско, младият първи секретар на партията докладва редовно и директно на Тодор Живков, че всичко върви по план и населението с радост приема новите имена.

В същото време в София в най-тесен кръг тече подготовка на възродителния процес, в която са включени историци, партийни функционери, ръководители в ДС и МВР. Целта е да се изгради идеологическа рамка, която да оправдае преименуването. Групата се координира от тогавашния зам.-председател на Държавния съвет Георги Атанасов. По-късно той ще стане министър-председател и като такъв също ще вземе активно участие в едно от най-големите престъпления на комунистическата държава.

В края на 1984 година в най-тесен кръг висшето ръководство на БКП взима съдбоносното решение за провеждането на възродителния процес. Решено е в рамките на три месеца да бъдат преименувани всички български граждани, които носят турско-арабски имена, и идва като гръм от ясно небе както за турците и мюсюлманите, така и за обикновените служители на МВР и редовите членове на БКП.

На 24 декември 1984 година проехтяват първите изстрели в Кърджалийско. В селата с преобладаващо турско население хората излизат уплашени по площадите в опит да спасят рождените си имена. Кърджалийски окръг е отцепен от света с танкове и камиони, а операцията по смяната на имената се ръководи лично от първия секретар на партията Георги Танев.

В дните около Коледа падат и първите жертви на възродителния процес. На 26 декември в кърджалийското село Могиляне куршум отнема живота на осемнайсетмесечната Тюркян. В началото на размириците хората не вярват, че властта ще стреля срещу тях с истински патрони и дори се съмняват дали Тодор Живков знае за това, което се случва. След първите протести по нареждане на Танев стотици български турци и мюсюлмани са изпратени в затвори и арести, а на населението е наредено да не напуска къщите си. До 30 март 1985 година всички български турци и мюсюлмани са със сменени имена, а Танев е удостоен лично от Тодор Живков с ордена „Герой на НРБ“.

Заради усърдието си Танев става любимец на Живков и през 1987 година е повишен, като оглавява БКП в цялата Хасковска област. През април 1988 година се издига до завеждащ отдел в ЦК на БКП, а през септември е назначен за министър на транспорта. Заради честите смени на позициите си във властта в средите на висшето ръководство на БКП Танев е наричан „френския ключ“ на Тодор Живков.

Опитът му от преименуването от 1984-1985 година в края на 1988 година го изстрелва до един от най-високите постове в държавата - министър на вътрешните работи в оглавяваното от Георги Атанасов правителството. На този пост Танев сменя дългогодишния министър Димитър Стоянов.

Основната задачата на новия вътрешен министър е да организира и проведе изселването на 300 хиляди български турци от България в Турция.

Танев не се колебае дълго и през пролетта на 1989 година използва мирните протести на българските турци и мюсюлмани, които не спират да поставят искането си за връщане на имената. За да нагнети напрежението, нарежда да се стреля на месо и в края на май 1989 година Тодор Живков произнася реч, в която призовава Турция да отвори границите си и обявява, че който иска, може да напусне България.

Докато Живков произнася речта си, вътрешният министър действа по план: отново отцепва кърджалийския регион и организира серия от активни мероприятия. Милиционери обикалят от къща на къща и заповядват на хората да напуснат страната до двайсет и четири часа. Под страха от затвор и нови репресии над 300 хиляди души натоварват покъщнината си върху старите си съветски автомобили и тръгват към неизвестното. В това време чрез държавната телевизия на българите се внушава, че турците предават родината и се изселват доброволно. Операцията, ръководена от Георги Танев, която ще остане в историята като „Голямата екскурзия“, приключва само за няколко дни.

Хиляди семейства се оказват от двете страни на границата, огромни колони от автомобили задръстват контролно-пропускателните пунктове, а по граничната бразда плъзват епидемии от болести.

Танев обира лаврите от това престъпление, но няколко месеца по-късно комунистическият режим рухва както в България, така и в цяла Източна Европа. В края на 1989 година е отстранен от правителството, а през 1990 година е изключен от БКП като част от най-близкото обкръжение на Живков. Веднага след това основната фигура в преименуването на турците и мюсюлманите сам сменя името си, за да изчезне незабелязан от правосъдието.

Под името Георги Сотиров бившият вътрешен министър и главен „възродител“ заминава за Москва. Там върти общ бизнес с друг бивш шеф на Комсомола - Бойчо Щерянов.

Когато участието му във възродителния процес е добре забравено и по всичко личи, че няма да му бъде търсена съдебна отговорност, прекръстеният на Георги Сотиров Георги Танев се връща в България, за да живее спокойно и анонимно като необикновен български пенсионер.

В категории: Ретро Флагман


48
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
48.
Евала
13.02.2018 10:23:31
1
0
Заслужава медал! Няма вече такива българи. Всичките ни управници са крадливи чикиджии и маскари.
47.
Емел Махмуд
12.02.2018 17:09:08
6
1
Как така български турци?
Все едно български американци или български китайци.
46.
гафур
12.02.2018 15:32:47
0
1
отцепки сте вие
45.
много напудрено
11.02.2018 23:45:48
6
1
бе ,драги зрители . де са бомбите,отровата у язовирите ,медито - причините не давате , а само следствието . де вика един екскурзиант , ай ,сиктир
44.
коментар
11.02.2018 19:52:10
4
3
N 13 е прав но до някъде. Никой няма право да сменя имената на турците. Навсякъде в Европа е така. Питам се обаче защо турците продължават да гласуват за комунистите? А този изверг, който е разделял семействата жив ли е още? Има провидение..
43.
бай Тошо
11.02.2018 18:56:01
21
1
Да не се забравя, че възродителният процес е следствие (а не причина) за атентатите от турските националисти. Повтарям! Възродителният процес е след протурските националистически атаки, които бяха бяха насочени срущу българския народ, а не срещу комунистическата държава.
Пример: Бомбата, взривила се на гара Буново бе поставена във вагона за майки с деца. Въпреки, че във влака е имало няколко представители на българската държава - машинист, помощник машинист, началник влак, поне двама кондуктори и един или двама милиционери от транспортна милиция, протурските националисти - терористи убиха жени и деца. Факт! Нека да не прикриваме истината. Насилието поражда насилие. И както е казано: тоягата има два края!
42.
Навеки сьс СССР
11.02.2018 18:09:46
12
6
Малко решения на комунистическата власт са толкова добри, колкото това за промяна на имената. Разбира се, типично за комунисти,не вършат работата като хората. Трябвало е да ги накарат да записват децата си с български имена, а на възрастните с турски имена да им се създават пречки при кандидатстване за университет, работа, повишение и прочие.
41.
"Амсълак БУЛГАР от Айтос"
11.02.2018 17:09:23
7
0
Не допускайте да ви заблудят и измамят при нотариус Бисер ДЕМИРЕВ

СЛЕД ТОВА ЦЯЛА "ГВАРДИЯ" ОТ ДОБРЕ ОБУЧЕНИ ПРОКУРОРИ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ВИ ЛЪЖАТ И ЗАБЛУЖДАВАТ ОТНОВО....И ОТНОВО....И ОТНОВО ДОКАТО НЕ ВИ ПИСТНЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ НАВСЯКЪДЕ В "НЕРАБОТЕЩИТЕ ИНСТИТУЦИЙ"
40.
ко,ко?
11.02.2018 16:37:48
13
1
В тази статия умело е пропуснато да се каже,че през 1983 г са разкрити протурски атентаторски групи и проведените няколко успешни атентата в България.
39.
До36
11.02.2018 16:08:52
3
1
Абе манго,българин не може е да е толкова прост! Кажи честно! Мангуста си нали?
38.
До 36ти
11.02.2018 16:01:03
6
1
Е много си прост бееее! Първо не съм потурнак,и второ понеже явно си много прост и не си разбрал това което е написано абдал аналноподатлив. Точно това твърдя,че Сърбия е в лай...а и пояснявам как е стигнала до там. А това се наложи заради възхищението ти от правешкия ”ятяк” Тошо и залитането ти по онова време. И понеже Джаро си личи че си много прост и неначетен,ще ти разкрия още една тайна Майка ти е медицинско чудо,защото те е заченала отзад! Хахаха
37.
Никола Ралев
11.02.2018 15:19:21
2
0
Копринков ги изпращал към Турция.
36.
до 32
11.02.2018 14:49:45
6
0
Титова Сърбия сега е в лайната, където и е мястото. Може да се изселиш там - потурнак скапан! Може да те повозят на подарен руски самолет и да цункаш едно друго руско нещо - нали се сещаш.
35.
Москва
11.02.2018 14:47:22
13
4
Всеки трябва да си знае мястото, Алах-Малах в тУрция...
34.
до 31 Това е "БЕЗЗЪБА"тема
11.02.2018 13:56:23
2
2
Генерираща кликове "ПАРИ"Противопоставяща различни ХАРАКТЕРИ отразени чрез коментарите.Повечето от човешки същества които ГОСПОД БОГ не е дарил с РАЗУМ.Използващи ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАБИТИ клишета.
33.
до 31 Това е "БЕЗЗЪБА"тема
11.02.2018 13:56:23
3
1
Генерираща кликове "ПАРИ"Противопоставяща различни ХАРАКТЕРИ отразени чрез коментарите.Повечето от човешки същества които ГОСПОД БОГ не е дарил с РАЗУМ.Използващи ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАБИТИ клишета.
32.
До 28ми и 30ти
11.02.2018 13:54:33
5
6
Простотията ходи по хората! Надали и в казарма сте ходили,а и да сте ходили надали можете да си представите какво е граждански-етнически конфликт. Имах пътуване до Сърбия и после до Босна и Херц еговина. Това е жестока трагедия сътворена от болният мозък на Милошевич и кликата му. Които през 2000г си го получиха,а малоумниците като вас които подкрепяха Милошевич и чакаха помощ от Русия,след като бяха подложени на 50дневни бомбандировки,бързо се предадаха и изпокараха помежду си. И като капак на всичко свалиха Милошевич и заедно с Младич,Караджич и др военнопрестъпници си ги предадаха на трибунала в Хага. Толкова им беше и национализма и патриотизма и помоща от Русия. Колко бяха прости и с промити мозъци,че бяха забравили как в годините на тотална студена война.Великият боец и командир Тито обедини всички етноси във Федерация,и въпреки че е твърд комунист,обръща гръб на Сталин и с една далновидна политика лавира между двата лагера. И създава най-високият стандарт в соц блока за своите граждани,които пътуваха и работеха на запад.Всеизвестно е ч в заводите на БМВ и Мерцедес са работили страшно много югославяни. А интелекта и величието му си проличават дори и тогава когато продава на САЩ при Кенеди,нефукционираща космическа програма за сумата от 20милиарда,и когато Американците се усещат той лъвира и протака с най-различни приоми та чак до 78г когато САЩ го притискат много силно да връща парите. Само с 20те милиарда в края на 50те и началото на 60те превръша Югославия в рай за народа! Намерете в интернет документалният филм”Хюстъ имаме проблем” и го гледайте за да разберете що за държавник е бил този велик партизански командир. А не като вашият Янко от правец,шушумига селски лизач на господарите от Москва. И още нещо да ти кажа Джаро Комплексарчев-храбри националистичен войне хахахаха. Власта на наще ”партизани” им я поднесе червената армия,и тез приказки дето с кръв я взели са дрън-дрън.300 000човека руска окупационна войска има в Бълария няколко години. А кръвта за която ти говорят е на български граждани убити от завист или зацда им вземат имоти,фабрикиби т.н Където и да четеш или гледаш документални тв канали,ще видиш за мащабни сражения на Сръбските партизани начело с комуниста Тито,и на гръцките начело с Наполеон Зервас. Никъде няма да видиш или чуеш за сражения на наще кокошкари. Така са се предавали един друг,че като са чуели за Гешев са се напишквали. Нали знаеш че Бай ти Тошо успяха с всичката пропаганда да го изкарат едва ятак,а Мирчо Спасов също е един доказан предател на своите,шпионин на Гешев с дълга кариера на обирджия,нападал е каруците на бедните хорица идващи си от пазар. Има интересна документална книга вътре има приложени архивни документи от разпити веднага след атентата в църквата Света Неделя. Следователя Пане Бичев разпитва разпитва ”храбрата” комунистка Цола Драгойчева,и баба ви Цола издава всички и всичко. Пишете в гугъл Пане Бичев-кошмарът на червените терористи! Та има още много да си говорим за онези ми ти”славни и храбри наши комунисти” -нищо повече от страхливци и предатели,идоли за неуки ”националисти и патреоти” като Джаро ”храбрият войн” Хахахахаха.
31.
KML
11.02.2018 13:32:52
14
0
Статията с право не е подписана ,изобилства с неверни и нихилистични твърдения. Няма да конкретизирам да не човъркам раните но това го правите Вие от сайта .
30.
ГГГГГГГГГГГГГГГГГ
11.02.2018 12:53:57
13
7
много добре са постъпили Българите с Турците, защото знаем от истерията че при такива ситуации Турците гонят Българите като ги убиват
29.
DJARO ЕДИН НАИВЕН ГЛУПАК
11.02.2018 12:34:11
5
8
Я СТИГА С ТИЯ КЛИШЕТА НАБИТИ ВИ В СТАРИТЕ МОЗЪЦИ–НА ВСИЧКИ БЕШЕ ИЗВЕСТНО ЧЕ ПОЛИТИКАТА СЕ ПРАВЕШЕ В МОСКВА А БАЙ ТИ ТОШО БЕШЕ ПРОСТ ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ЧУЖДА ВОЛЯ.А КОИТО КРИВНЕШЕ ОТ "ПРАВИЛНАТА ПОСОКА"ВЕДНАГА ИДВАХА ТАНКОВЕТЕ –ЧЕХОСЛОВАКИЯ УНГАРИЯ И т.н.
28.
DJARO
11.02.2018 12:14:04
11
4
Samo da VI poqsnq na vsi4ki....Bai Todor Jivkov be6e MNOGO GOLQM POLITIK....a pak koi kakvoto iska da vi govori...trqbva6e da go POGREBAT PLITKO...I TO PO O4I....ZA DA MU ZELUVAT GUZA VSI4KI....A SEGA NI upavlqvat ENI4ARI-PREDATELI...500godini sa ni KLALI,NASILVALI,IZBIVALI...a sega ERDOGAN samo 4aka udobniq moment da ni SLOJI FESOVETE...Razboiko mu UGAJDA za VSI4KO...tpi na nikoi ni6to ne OTKAZVA..zabelejete,sega za Istanbulskata konvenziq izpra6ta vsi4kite si LAKEI,I KLAKIORI,podlogi da MANIPULIRAT Naroda, za da moje da se RATIFIZIRA...6toto to ot nqkolko godini se RABOTI po PROKARVANETO i v Bulgariq
27.
ти си истински ЧОВЕК КАЗВАЩ ИСТИНАТА
11.02.2018 11:56:00
5
0
Всичко е точно така.Докато не се пресече ВЪЗМОЖНОСТА ЧРЕЗ РАЗНИ СХЕМИ политическата мафия/НЯМА ЦВЯТ/ДА ОСРЕБРЯВА ВЛАСТТА СИ€€.А ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН Е НЕПРЕКЪСНАТ ОБЩЕСТВЕН НАТИСК//ПО ПРИМЕРА НА РУМЪНИЯ//.Те ще продължават да приемат ЗАКОНИ ПРАВЕЩИ ГИ "НЕДОСЕГАЕМИ"
26.
ти си истински ЧОВЕК КАЗВАЩ ИСТИНАТА
11.02.2018 11:56:00
5
0
Всичко е точно така.Докато не се пресече ВЪЗМОЖНОСТА ЧРЕЗ РАЗНИ СХЕМИ политическата мафия/НЯМА ЦВЯТ/ДА ОСРЕБРЯВА ВЛАСТТА СИ€€.А ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН Е НЕПРЕКЪСНАТ ОБЩЕСТВЕН НАТИСК//ПО ПРИМЕРА НА РУМЪНИЯ//.Те ще продължават да приемат ЗАКОНИ ПРАВЕЩИ ГИ "НЕДОСЕГАЕМИ"
25.
До 19ти
11.02.2018 11:47:01
9
10
Ти хубаво си го видял по телевизията,ама предполагам по онази телевизия,по която ти обясняваха че социализма ни-комунистически тоталитарен режим,цъфти и връзва,А омразния капитализъм аха да умре от глад всеки момент. Само че в един момент интересно защо " цъфтящият социализъм" фалира и ти без да е имало война,и без да го е нападнал "омразния капиталист". Странно нали? И не щеш ли още има парапитеци, които не са разбрали какво са извършили Огнян Дойнов,Луканов,Любен Гоцев,Виденов-Румен Спасов, а именно това че извършеното от тях е пряко свързано с "странните изпарявания" на банки,пари за пенсии,капиталите от задграничните дружества и мн други"пладнешки обири"! И се стига до абсурда че крадливият елит виждайки че парсата от Руснаците свърши,завъртя задни части към САЩ и Запада за да суче от тях.А на простите и неосъзнати хора втълпява че запада виновен. Който не харесва сегашното положение и тъгува по онова време,е свободен да отиде навсякъде дори и в Северна Корея,И там по телевизията показват са вълшебното и истинско лице на комунизма. Само че да не стане така после да ревеш и да искаш да се връщаш,и да заобича уродливата свободия и демокрация. Защото нали знаеш че толкова беше хубаво едно време,че на границата ако искаш да ходиш навън се стреляше.Баща ми е опитал да премине в Гърция и хоп,три години затвор. А когато не толкова млад през 1998г отиде да работи в Германия за 4 години се върна със спестени пари и купи два апартамента от които сега взима наеми и живее добре,че с пенсията от Лунанов-Дойнов и сие,нямаше да а сколаса. Айде марш в Северна Корея която всеки момент ще унищожи САЩ и на земята ще се възцари свода за хора,стоки и придвижване! Бахахахахаааа! Чувал съм че жертви на телефонни измами стават предимно "изкуфялниците" тъгуващи по онова време. Хахахаха
24.
до ММ
11.02.2018 11:33:18
9
7
Ако бяха направили това, за което ги обвинявате и семето ви нямаше да остане! За 25 год. си унищожихте държавата прогонихте половината народ и пак турците ви виновни!!1
23.
Bılgarite
11.02.2018 11:28:48
3
5
nyakoy moje li da obyasni koy e han Asparuh-Bılgarin li e bil ili slavyan
22.
До н 19
11.02.2018 11:28:34
3
9
Естествено всичко това го има записано само по бългаската телевизия нали? Все още има хора които вярват на комунистическта пропаганда,ама се пишат за демократи,те тогава и прабългари ни изкараха и марсианци щяха да ни изкарат само и само да прекъснат всичко турско в нас,е тогава не успяха няма да успеете и сега.
21.
Човек
11.02.2018 11:10:05
19
3
Как не ви е срам бе,в епохата на технологии и толкова много информация да продължавате да бълват тъпотии! В България и българи и турци и цигани,сме жертва на едни и същи крадливи душмани! Българите на БСП=Герб,турците на ДПС,а циганите на техните тартори търгуващи с предните изброени политически хунти. Настройват ни с евтини интриги,А всички те пръснати от люпилнята на комунистическата сган, БСП-ГЕРБ,ДПС И ДР СВОЛАЧ,все ченгета и доносници. И накрая българи,турци и цигани,всички на талази в чужбина,защото тук заплати и пенсии са срам. Тази държава която се управлява от прости крадци,прогони всички ви,И пак не се научихте че ви настройват за да ви разделят. Да попитам и българи и турци,не се ли сетихте поне веднъж че дявола който изби хиляди след 9.11.1944г и този който прогони 300 000 в Турция е същият който заграби икономиката и съсипа държавата,без значение колко пъти се е преродил,за да управлява и днес! Боко,Сокола,,Цвъки,Цецка,Агент Павел-местан от СДС после ДПС,все комунета-ти пре- оядисани как ли не!
20.
2023...
11.02.2018 10:51:19
3
1
2023..godina
19.
до № 8
11.02.2018 10:44:53
22
11
"Турците не сме Български Турци а само Турци"

Заради такива като тебе стана възродителният процес и както се казва - покрай сухото изгоря и суровото. Не се прави на голям "турчин" и не забравяйте никога, че като заминавахте казвахте - "С коли заминаваме, а с танкове ще се връщаме". А, се върнахте с наведени глави! Разкажете го на децата си - има го записано от телевизията. И това, че като се връщахте, истинските турци ви обявиха за предатели на Турция - и ви "обиждаха" в задните стаички на КПП-то. И това го има записано по ТВ и казано от вашите уста. така, че по-кротко агалар, всичко се знае!
18.
Vinkelev
11.02.2018 10:25:18
7
4
а наследника му Тиквата 3 милиона
17.
Метин Мюмюн Аликоч
11.02.2018 10:20:14
8
1
Браво .. достоен Защитник на България
16.
БИЛГИН
11.02.2018 10:12:35
6
7
ВНУЦИТЕ НА ОСМАНСКИТЕ БЪЛГАРИ СЕ ОПИТВАТ ДА ДЪРЖАТ ФРОНТА
15.
стар
11.02.2018 10:03:13
19
4
А не искаха ли турците Разградска република?
А насилствената промяяна на вярата?
А изсмуканата от пръстите злоба и манипулация?
Нима не знаете, че сега искат двойно гражданство за тези, изселили се от преди 80 години, които са се размножили в геометрична прогресия и не знаят български?
14.
Bulgaristan
11.02.2018 09:49:37
34
9
Помислете , че ако нямаше възродителен процес , сега най-вероятно нямаше да съществува България. В момента има градове и села където се чува от всякъде турска реч .Турците трябва да бъдат не повече от 10 % от населението , защото ще стане лошо . Тодор Живков се усетил навреме и затова трябва да му бъдем Много Благодарни , иначе сега щяхме да сме някой район от Турция.
13.
българин
11.02.2018 09:48:50
33
11
в България няма турци. Турците се изнасят още след освобождението през 1878 година. Тези които оставят тука са български мюсюлмани. Грешка беше, че по този начин ги прекръстиха. Трябваше всяко новородено дете да се записва с българско име и по този начин постепенно и безболезнено щяха да се премахнат турските имена.
12.
Турчин
11.02.2018 09:45:39
6
12
Kahrolsun ajan savanın komunist ДС ДПС si
11.
palqr do 8
11.02.2018 09:28:44
3
3
Do osem beshe komentara toq smotan sait zabiva
10.
*********
11.02.2018 09:27:48
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
*********
11.02.2018 09:24:30
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Турчин
11.02.2018 09:22:15
10
26
Турците не сме Български Турци а само Турци
7.
Geto Burgas
11.02.2018 09:05:13
9
14
Tova reshenie be vzete zastoto veche Jivkov znaeshe che sa falirali durjavata i Turcia imashe po visoki dohodi.
I za da prikriat prostotiata si -- te pochnaha da praviat racizum.

No tova reshenie doide zastoto Sofia i Moskva biaha veche iztochili Bulgaria.
6.
FREE BULGARIA
11.02.2018 09:02:30
12
18
vmesto da privlecheme 350,000 turci sus obrazovanie nie gonime 350,000 sus 100,000 leva spestiavania, na sledvastia den triabvashe da zatvorim bankite -- ne ostanaha pari.

Pone sega im se izvinete na horata za tova che ste prosti rasisti.
5.
ММ
11.02.2018 09:01:53
31
15
Горките турци сменяли са им имената. Ужас, голямо нещо, голям проблем. Нищо, че 500 години прадедите на тези изроди са ни мачкали, а те за смяна на име ...
4.
LEVSKI KAZA
11.02.2018 08:58:41
15
12
SRAM.
LEVSKI KAZA VSEKI DA JIVEE TUK BEZ RAZLIKA V RELIGIATA ILI VIARATA.

TOLERANTNOST!!!!
3.
FREE BULGARIA
11.02.2018 08:56:49
8
13
zatova dnes minimalnata zaplata v turcia e 700 leva.......
2.
c
11.02.2018 08:54:25
12
13
Sramna chast ot istoriata, tova bulgari rodeni v Bulgaria da im se zverish....ako Levski e znael kolko prestupni sa komunistite...ste skochi ot groba
1.
druga tema
11.02.2018 08:53:20
12
8
zamina za Moskva.....zastoto ot tam mu be naredeno da pravi prostotii


Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство

„Браво! Отлично! Много ви благодаря!“. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер


Всичко в категорията
Защо Българското председателство е успешно Борисов представя резултатите от българското европредседателство на среща на върха Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София
Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки
Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Нямам думи... Та това са нашите деца, пише уважаван бургаски психиатър
Всичко в категорията
Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ) Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО) Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас Огромни опашки от автомобили блокираха границата с Гърция (СНИМКИ) Вижте състоянието на плочките на най-използваната автобусна спирка в Бургас Ще можем ли да си носим туби с бензин в колата? Парламентът прие изцяло новия Закон за горивата
Ани Цолова с първо интервю след изчезването й от Нова тв! Действително напуснах февруари, почувствах разочарование
Ани Цолова с първо интервю след изчезването й от Нова тв! Действително напуснах февруари, почувствах разочарование „Предложиха ми ново предаване в един особен момент, но него го няма”, казва журналистиката
Всичко в категорията
Новите данъци идат! За стара кола 30% отгоре, второ жилище без данъчно облекчение
Новите данъци идат! За стара кола 30% отгоре, второ жилище без данъчно облекчение Нов екологичен компонент при определяне на налозите за автомобилите въведе парламентът
Всичко в категорията
Васил Велев: Грешка е да има платен годишен отпуск при майчинство Провал на преговорите за Брекзит, отмениха извънредна среща на върха през ноември „Другарю Цветанов, добре дошли във вашата родна партия, завърнахте се в лоното!” Борис Ячев: Нека НСО даде информация дали Сидеров ходи в сараите на Доган! Нов „златен пръст” от ДПС за властта Валери Симеонов: Не е изключено да напуснем "Обединени патриоти" заради Волен Сидеров Александър Йорданов: Борисов е мимикрия, ползва дребни селски хитрини, не е културно в нашия европейски свят Мнозинството в Общинския съвет на Бургас са неофашисти и неграмотници, търсещи политическа изява Валентин Касабов: Сценариите на Сидеров се спускат от Сараите „БСП за България” за конфликта между НФСБ и „Атака”: Тече битка за постове, правителството на ГЕРБ е бедствие 120 нови линейки за Спешната помощ
Адвокатът на момичето, което уби Боньо Фаса: Мария е действала в условия на неизбежна отбрана
Адвокатът на момичето, което уби Боньо Фаса: Мария е действала в условия на неизбежна отбрана Имало е насилие и това е бил нейният единствен шанс да се спаси, каза Валентин Димитров
Всичко в категорията
Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на убиеца Северин Разпитват свидетели за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина 4-ма влизат в съда за отвличане и изнасилване на 17-годишна девойка Нова подкрепа за граничарите! Прибират ги в Министерство на отбраната, за да не ги екстрадират Започва делото в Кипър за фалита на "Олимпик" Бащата на прегазен от автомобил младеж: Смешно е да осъдят убиеца условно, справедливост няма Цацаров: Хипотезата, че Виктория е убита заради работата си, не намира каквато и да е опора в доказателствата (ВИДЕО) Бургас се вдигна в подкрепа на Мишо Цонков и граничните полицаи (НА ЖИВО) Разпитват четиримата граничари, обвинени от Турция за убийство на бракониер Наглост без край! Майка обра заложна къща в Бургас, натика плячката в дрехите на детето си Убиецът на бургазлийката Неда готвел бягство зад граница, съдът обаче разби плановете му
McLaren показа болидът на бъдещето за Формула 1 (СНИМКИ/ВИДЕО)
McLaren показа болидът на бъдещето за Формула 1 (СНИМКИ/ВИДЕО) Шасито на автомобила също ще бъде изцяло изработено от карбон, ще може частично да възстановява формата си след леки удари


Всичко в категорията
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента Кипърската компания фалира, а над 200 хил. застраховки на автомобили се оказаха невалидни


Всичко в категорията
Ново разкритие: Свидетели, карали зад автобуса - ковчег край Своге, разказаха с колко км/ч се е движел Нощни проверки на такситата в Бургас Мегавзрив във военен завод: Най-малко трима души са загинали Дончо Атанасов и Лазар Лазаров на разпит в Националното следствие Спецпрокуратурата влиза в офисите на два от най-луксозните хотели БНТ уволнява пияния Цветан Николов, който едва не умря в катастрофа Хакнаха Търговския регистър, прекратен е достъпа до него Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ)
Софийският университет удари дъното! Соросоиди налазиха достойния българин Александър Урумов
Софийският университет удари дъното! Соросоиди налазиха достойния българин Александър Урумов В българските училища и университета се промъква тайно противоречивата джендър-идеология
Всичко в категорията
Проф. Никулчина: „Политика на идентичността и различието” не е джендърска програма (ВИДЕО) Чудо! Цял Бургас приижда към Казиното, за да разбере кой е Пабло Езикът на технологиите стъпи в Бургас! Близо 70 деца ще учат корейски Татяна Лолова два часа разсмива публиката на представянето на автобиографичната си книга „1/2 живот“ Край на тежките раници, ученици от бургаското ОУ "Елин Пелин" вече имат собствени шкафчета (ВИДЕО) Диян Стаматов: Зимното часово време е много по-благоприятно за училища с едносменен режим (ВИДЕО) Военен режим или дисциплиниране? Ето какви мерки предприеха в Английската гимназия в Бургас Бургас се запозна с "Хората от Оз" и се върна към творчеството и спомените за големия художник Стефан Марков Вдигат летвата на българското образование с повече пари за иновации Разказът "Разговорът" се превърна в хит във Facebook! Прочетете думите, които трогнаха хиляди Българите похарчиха 125 милионе лева за първия учебен ден на децата си
Ето я най-опасната напитка за мозъка
Ето я най-опасната напитка за мозъка Консумирането ѝ води до увреждания на мозъка, деменция и Алцхаймер
Всичко в категорията
Обновяват Спешната помощ в Бургас, властта пусна 163 млн.лв. за ремонт и нови линейки в цялата страна Газирано, пържено... 7-те храни, които образуват корем Родителите на починало момче се разплаха в Министерски съвет. Обещаха им законова промяна за донорството Правителството започва война с антиваксърите! Стартира национална програма за масова имунизация Здрави през есента и зимата с натурални пчелни продукти от ново поколение Ракът на дебелото черво е второто най-често онкозаболяване Учени разкриха мрачната тайна на порноактьорите, всеки трети от тях... Вотът на недоверие стартира с кулоарен сблъсък на дузина от БСП с един от ГЕРБ Нинова преди да внесе вота срещу „Борисов 3“: Внушава се, че няма алтернатива, но БСП предлага такава С какво да заменим кафето: 5 полезни напитки Мъж имаше страшно главоболие, но когато отиде в болница, лекарите онемяха (СНИМКИ)
17-годишният Краси чака белодробна трансплантация, състоянието му се влошава
17-годишният Краси чака белодробна трансплантация, състоянието му се влошава Тази година не съм ходил на училище, защото съм прикрепен денонощно към апарат, който ми осигурява въздух, споделя той
Всичко в категорията
Помогнете! Бургаски учител с 27-годишен стаж ослепя, нуждае се от спешна операция, за да прогледне Хирургът д-р Георги Гендов - герой за българските майки: Топлил като свое оперирано бебче в УМБАЛ-Бургас Болен мъж от Несебър иска да напусне България заради липса на лечение (ВИДЕО) 86-годишен българин живее на спирка, плаши крадците с камъни (ВИДЕО) Жестока трагедия! Откриха телата на издирваните рибари Петър и Васил 22-годишен студент се нуждае от 120 000 евро за лечение (ВИДЕО) Изповедта на бургаското златно момиче Стефани: Да се състезаваш, докато мама е в болница (ВИДЕО) Покъртително! Младата и красива съпруга на моториста Андриян предвидила смъртта му с точност до ден (СНИМКА) Трагична новина! Не успяха да спасят младия рокер, смазан при зверската катастрофа (СНИМКИ) Извънредно! Самоуби се бившият шеф на баретите Филко Славов Огромна трагедия! Директорка на училище загина в зверска катастрофа преди първия учебен ден (СНИМКА)
Четири автомобила се нанизаха във верижна катастрофа на надлеза на Океански риболов (СНИМКИ)
Четири автомобила се нанизаха във верижна катастрофа на надлеза на Океански риболов (СНИМКИ) Причината очевидно е неспазване на дистанция и непремерена маневра на водач на бус на Спийди
Всичко в категорията
Меле! Две коли се размазаха, линейки карат пострадали в болницата (СНИМКИ) Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми Катастрофа на АМ "Тракия", шофирайте внимателно, движението е затруднено Започва мащабна полицейска акция по пътищата у нас Тежка катастрофа на АМ "Тракия'! Баничарка и Ауди са смачкани до неузнаваемост (СНИМКИ) Извънредно! Два Опела се помляха пред ОД на МВР в Бургас (СНИМКА) Нов ужас на пътя: Зверска катастрофа с най-малко четири коли блокира Е-79 (СНИМКИ) Изпитание на нервите! Хиляди бургазлии в капан втора вечер край ж.к.”Меден рудник” 73-годишен пенсионер от Крушевец, предизвикал вчерашната катастрофа до Кроношпан Първи СНИМКИ от страшната катастрофа на "Тракия"! Остава ли аутобанът затворен? Горещи подробности за страшната катастрофа на "Тракия", първата версия за ужаса е... (СНИМКА)
Помните ли шкембеджийницата на ул."Александровска" - емблема за поколения бургазлии
Помните ли шкембеджийницата на ул."Александровска" - емблема за поколения бургазлии Голямото шкембе, което бе най-вкусното по нашите географски ширини, струваше по-малко от 1 лев

Всичко в категорията
McLaren показа болидът на бъдещето за Формула 1 (СНИМКИ/ВИДЕО)
McLaren показа болидът на бъдещето за Формула 1 (СНИМКИ/ВИДЕО) Шасито на автомобила също ще бъде изцяло изработено от карбон, ще може частично да възстановява формата си след леки удари


Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Царево
Бургаски младеж се издъни жестоко, разби касата на зеленчуков склад в Бургас, но го сгащиха
Бургаски младеж се издъни жестоко, разби касата на зеленчуков склад в Бургас, но го сгащиха 24-годишният Божан Димитров бил стар познайник на униформените, ченгетата бързо стигнали до него


Всичко в категорията
Още от подвизите на полицай Зеленков: Пребил на разпит човек заради изчезнала дамаджана с ракия
Още от подвизите на полицай Зеленков: Пребил на разпит човек заради изчезнала дамаджана с ракия Случаят е от октомври 2001 г. и със сигурност не е бил единичен, докато го освободят през 2015 г.
Всичко в категорията
ОДМВР-Бургас: Инспектор Зеленков бе дисциплинарно уволнен от Четвърто РУП преди 3 г. Извънредно! Мерцедес се вряза в такси в жк „Меден рудник”- пред пешеходна пътека (ОБНОВЕНА) Тийнейджъри-вандали потрошиха детска площадка в бургаския жк. "Меден рудник" (ВИДЕО) Ето кога ще приключи ремонтът, затапил входа към ж.к.Меден рудник Късметлията, грабнал над 7 милиона от тотото в Бургас, проговори как е нацелил джакпота 23-годишният Илиян от жк. „Меден рудник” "изгоря", спипаха го с много марихуана и пико Млада бургазлийка изчезна безследно, родителите й молят за помощ (СНИМКА) Безумна заповед не пуска децата в СУ „Петко Росен” в ж.к.”Меден рудник”, ще чакат навън, докато ги въведе класният Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА) Eто как ж.к."Меден рудник" ще отбележи празника си Заслужават ли бургазлии нови и красиви съоръжения? Вижте какво сътвориха вандали с площадката на ДГ "Детелина"
Няма прошка за шумните съседи! Солени глоби в Айтос при неспазване на обществения ред Теньо от Айтос, убил жена си, опитва да се измъкне. Обвинява Бърза помощ за смъртта на Ивета Ексклузивно! Вижте кой е Васко Казака – айтоският бизнесмен с положителната наркопроба Община Айтос актуализира бюджета си, финансира училища с 87 хил. лв. Ексклузивно! Флагман стигна до истината за изгорелите камиони Собственикът на изгорелия цех в с. Карагеоргиево с разтърсваща изповед: Години труд се изпепели за минути Само във Флагман.БГ! Някой умишлено загроби шивашкия цех в айтоското с. Карагеоргиево (СНИМКИ) Огнената стихия в Айтос изпепели 5 тира, вижте щетите (СНИМКИ) Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ) Извънредно! Пламна Сеатът на млада айтозлийка, разследват палеж Обрат: Прекратиха търга за ремонт на Айтоския проход – сметката била грешна
Бургаски депутат към нов министър: На частен гард са му разрешили да носи картечница – ами ако е психично болен? Акция в Карнобат! Иван сгафи сериозно, разходи се из града с марихуана и доведе полицията до „запасите си“ вкъщи Наглата крадла Елина опоска чантата на клиентка в магазин в Карнобат, грозят я поне 8 години зад решетките Запорираха кравите на карнобатлийка заради дългове, ЧСИ ги продава на търг за по 1100 лева Дядо Иоаникий към Карнобат: Когато любовта оскудее*, идва беззаконието (ВИДЕО) Георги Димитров на празника на Карнобат: Над града ни се изви буря, хиляди човешки съдби бяха поставени под въпрос Чудат британец потроши възрастна карнобатлийка с джипа си в центъра на града (СНИМКИ) Вижте как Карнобат отбеляза празника си (ВИДЕО) Заслужил художник стана почетен гражданин на Карнобат (СНИМКИ/ВИДЕО) Директорът на Митница-Бургас: Никой не твърди, че от крана във фабриката в Церковски може да се краде (ВИДЕО) Шефът на фабриката за спиртни напитки в Церковски: Кранът е за безопасност, при взрив ще изчезне и гарата (ВИДЕО)
В община Несебър се проведе поредната кампания за събиране на стари уреди
В община Несебър се проведе поредната кампания за събиране на стари уреди Най-голяма активност беше отчетена в общинския център и в к.к „Слънчев бряг“
Всичко в категорията
Несебърските самодейци взеха участие в Международния фестивал за фолклорно и съвременно изкуство в Македония Баби продават ръчно изплетени терлици и каренца в центъра на Слънчев бряг (СНИМКА) Извънредно! Смърт в центъра на Несебър. Още не е ясно кой е мъртвият на улицата 35-годишен е издъхнал от прекомерна употреба на алкохол, няма данни за насилие в центъра на Несебър Защо се бави изграждането на църквата в кв."Черно море" в Несебър? Автобус пълен с деца пламна в движение край Слънчев бряг Над 800 000 души вече отмарят в Слънчев бряг, годишният оборот на хотелите се е увеличил 2,3 пъти за 10 години Благодетели зарадваха пенсионерите от несебърското село Гюльовца Шефът на АПИ разкри пред Флагман.БГ кога започва ремонтът на пътя Царево-Малко Търново 48-годишна крадла отмъкна бижута от апартамент в Слънчев бряг, продаде ги на пазара в Солун Само във Флагман.бг: Хотелиерът Йордан Йорданов от Несебър обвиняем за присвояване в особено големи размери
Иван Алексиев поиска терен от държавата, ще построят нов квартал в Поморие
Иван Алексиев поиска терен от държавата, ще построят нов квартал в Поморие Новият квартал ще представлява комплекс от сгради, сред които и социални жилища, инфраструктура, паркинги, търговски и зелени площи

Всичко в категорията
Поморие стана част от Европейската седмица на спорта #BeActive Ученици от Каблешково оглавиха Община Поморие за ден Олимпийската шампионка Станка Златева пристига в Поморие, за да проведе открит урок по борба Изграждат пешеходни пътеки в Ахелой, решават дългогодишен проблем Вижте наказанията на наркобандата на Тачо, ето кой единствен не се признава за виновен Безплатни прегледи на зъбките за всички първокласници в община Поморие Най-младите жители на Поморие поемат управлението на града в инициативата "Ден на отворените врати" Спипаха крадци на пясък в Поморие, разкопавали дюна на централния плаж в града Кметът на Поморие: Крадците на пясък от дюните са задържани, трябва да опазим природата си (ВИДЕО) Поморие поиска спиране на процедурата за концесионер на плаж „Поморие-изток” Министърът на туризма: Концесионерите да пазят плажовете от крадци на пясък! (ВИДЕО)
Принуждават инвеститора, отрязал достъпа до „Германката” край Созопол, да премести оградата
Принуждават инвеститора, отрязал достъпа до „Германката” край Созопол, да премести оградата Въпреки това от общината са категорични, че достъпа до скалите трябва да бъде възстановен, каза Христо Христов от Община Созопол
Всичко в категорията
Скандалът с „Германката” навлиза в нова фаза. Инвеститорът връща 50 кв. м на Общината Български и френски археолози откриха най-голямата фамилна гробница край Созопол (СНИМКИ) Белезници за Атанаска и Анастасия, ето какво сътвориха братовчедките от с. Габър Черноморец се включва в инициативата „Холокостът- приносът на България в спасяването на евреите” Абсурд: Пасарелката край Атия с неработещи асансьори, пенсионери продължават да пресичат опасния път Конкурс за странджанска песен събира изпълнители от цялата страна в созополското село Росен Включете се в кръводарителската акция в Созопол „Европейска нощ на учените” превзема Созопол в петък, пускат нов филм за древния град Справедливост за успелия българин Тони Кичуков: Кръчмата, цъфнала в басейна на ваканционния му имот - незаконна, събарят я! Над 1500 деца посрещнаха първия учебен ден в Созопол Ето какво е изгоряло при снощния пожар край Созопол
Спипаха 25-годишен софиянец, задигнал каяк от к-г „Арапя” край Царево ВМС чакат млади кандидати за 32 вакантни длъжности в Бургаско при заплата поне 780 лева Огнен ад изпепели две каравани в Лозенец! Умишлен палеж или инцидент? Ето къде в Бургаска област валя най-много, но пък няма никакви поражения Ето коя е критичната точка на Бургаска област, изсипаха се 110 литра дъжд на кв.м за 3 часа Общинари от Царево направиха първа копка на Зелен парк в Турция Кой подведе премиера за "Силистар" и защо се огъна при най-слабия натиск? Кметът на Царево: План за вилно селище до Силистар няма, но хората се бият там, за да стигнат до плажа Ето как партийно-грантаджиите "зИлени" превърнаха в кенеф плажа „Корал” (ВИДЕО) БСП - Бургас настоява областният управител да се произнесе по казуса "Силистар" Борисов разпореди на Чолаков да спре решението на местната власт по казуса „Силистар“
Шофьор забрави да дръпне ръчната спирачка на колата си и направи голяма беля в Китен Пийнал 26-годишен без книжка се заби в дърво до с. Ясна поляна Каратеки от Приморско първи на международен форум Кметът д-р Димитър Германов поздрави възрастните хора в Приморско за празника им Eто как Приморско ще отбележи Независимостта на България Експерти от РИОСВ-Бургас спасиха бедстващо фламинго (СНИМКИ) Първият звънец призова стотици деца на училище в Приморско и Ново Паничарево За пример! Доброволци от Приморско събраха 1 т боклук за няколко часа Приморско събира отбора, за да се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден” Огнеборец номер 1 на Приморско облепи сградата на пожарната с пъзели (ВИДЕО) Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа
Само във Флагман.бг: ГЕРБ и БСП гуша за гуша – предрешен ли е днешният вот в с. Орлинци БСП-Средец подари икона на св. Петка на храма в село Орлинци ГЕРБ смаза БСП на вота за кмет в с. Орлинци – 159:33 40-годишна бургазлйка с БМВ се заби в Мерцедес близо до Средец, прати свекърва си в болница Община Средец реши проблема с язовирите, отдаде на концесии всички ключови съоръжения След скандали и заплахи от инвеститор в Средец: Разделят наполовина апетитен терен в Драчево БСП срещу ГЕРБ: Шефката на читалището и бившият отговорен секретар в битка на селския вот за кмет в Средец Стартира ремонтът на ключови улици в Средец, градът придобива нов облик „Сезоните на морето” намериха своите вълни в изложбата на фотографа Тодор Ставрев (СНИМКИ) Знакова сграда в Средец бе преобразена, превърна се в „Зелената къща” (СНИМКИ) Кметът Иван Жабов в навечерието на градския празник: Средец трайно ще промени своята визия (СНИМКИ)
Петър Кънев: Единственият вариант е Малко Търново да се присъедини към Турция – това вече е откъсната община Излъга ли Николай Нанков за ремонта на пътя Малко Търново-Царево? Кметът на Малко Търново плаши да обяви автономия, вижте каква е причината Ако сте тръгнали към Турция, върнете се! Очаква ви нещо страшно на границата при Малко Търново (СНИМКА) Военният министър Красимир Каракачанов посети Малко Търново За първи път държавата отпусна 800 хил.лв. за ремонти на улици в Малко Търново Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Посетители превърнаха най-красивата част на Странджа в сметище, но бургазлии им дадоха добър урок! (СНИМКИ) Как тържествено-етичните отношения на районния прокурор на Малко Търново с местните власти смутиха Цацаров Гард от НСО помрачи празника на Петрова нива, не „разпозна“ вицепремиера Валери Симеонов (ВИДЕО) Румен Радев идва на Петрова нива за 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание
Трагедията е огромна: Цялото с. Трояново тъжи за нелепо загиналия Костадин, погребват го днес
Трагедията е огромна: Цялото с. Трояново тъжи за нелепо загиналия Костадин, погребват го днес 63-годишният мъж бил добър, трудолюбив и уважаван, аутопсията е категорична - починал е от инфаркт


Всичко в категорията
Брутално! Мъж издъхна след бой в каменско село, арестуван е 35-годишният Иван Затвори врати и една от последните селски фурни в Бургаско Общинският съвет в Камено отпуска средства за процедури и пътни разходи на деца в неравностойно положение Година след потопа: Държавата все още не е почистила деретата си в Камено Камено с нова бензиностанция: Жител на града дари модерна техника за нуждите на общината Концесионер се отказа от 5 язовира в с. Винарско, Община Камено ги прехвърля на държавата Ремонтът на околовръстния път на Камено остава на хартия Жельо Вардунски скастри кметовете в община Камено заради данъците, търговците пък не плащали за уличния бизнес Камено отбеляза Независимостта с празничен концерт Вижте как откриха първия учебен ден в Камено 6-метрово българско знаме на площада в Камено в чест на Съединението (СНИМКИ)
На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци" Бизнесменът Кирил Кленовски наема 51 военни склада в село край Сунгурларе срещу 450 000 лв. на година Едноетажна къща се изпепели като факла в Лозарево, 31-годишният Асен е с изгаряния по лицето и тялото Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден ГЕРБ дари средства за паметна плоча в с. Дъбовица Невръстна челяд спаси от ареста 27-годишния Христо, закопчан при полицейска блокада след бясна гонка (СНИМКА) Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи
Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност Историческо! Откриват паметник на Апостола на свободата в сърцето на крепостта на ДПС Руен (СНИМКИ) Кръв на пътя: Хонда се заби в мантинела край Руен, лекари се борят за живота на жена Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО)
Мнозинството в Общинския съвет на Бургас са неофашисти и неграмотници, търсещи политическа изява Интервю Всички интервюта Аргир БОЯДЖИЕВ, председател на Съюза на антифашистите: Мнозинството в Общинския съвет на Бургас са неофашисти и неграмотници, търсещи политическа изява
Няма да допуснем мерзкото им дело да свалят плочата с имената на осемте ученици от механото, загинали в борбата срещу капитализма
Глас отвътре Всички Божидар БОЖКОВ, журналист, Божидар БОЖКОВ, журналист Дали тези, които сме останали да живеем в България, скоро ще разберем, че това е добър избор (ВИДЕО) След 2021 година ще заживеем в съвършено друг свят, единодушни са тримата най-добри анализатори в света Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ) Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО) Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 18.10.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Изпълнени сте с надежда, имате интересни идеи, а предизвикателствата ви забавляват. Не си губете времето с догадки! Ако нещо не разбирате, питайте, но в случай, че събеседникът ви не желае да споделя, не го притискайте! Когато реши, сам ще ви отговори на въпросите. Не поемайте нови ангажименти и отложете натоварващите разговори! Нараства опасността да се поддадете на чуждо влияние. Отстоявайте свободната си воля и се пазете от измамници, лицемери, от хора, които искат да ви обсебят, да ви прелъстят! Не правете компромиси с принципите си! Не обръщайте внимание на сплетните на вашето работно място! Не поемайте необмислени рискове! Ако проявите лекомислие и изпразните портфейла, ще се наложи през следващите дни да стягате колана. Може да получите неприлично предложение, но не си и помисляйте за изневяра! Затрупани сте от работа, не приемайте нови ангажименти и не предприемайте пътуване, защото ще ви натовари допълнително! Опитайте се да изчистите всички задължения, които имате! Препоръчва се диета или гладуване за очистване на червата. Спазвайте правилата и не се поддавайте на внушения! Платон е казал, че добрите хора не се нуждаят от закони, за да се държат правилно, а лошите винаги ще намерят как да ги заобиколят. Днес обаче трябва да сте от добрите, защото грешките се заплащат скъпо. Това е денят, в който може да блеснете със знанията и уменията си. Възможно е да намерите ново поприще за изява. Задачите си ще изпълнявате с лекота. Много от дамите ще получат и подкрепа от своите началници. Възможни са болки в корема, свързани с язви или гастрити. Възможни са неочаквани промени и се налага да реагирате бързо. Не разчитайте на чужда помощ! Развоят на събитията зависи изцяло от вас. Пазете се от интриги! Денят е подходящ за намиране на нова работа или на приходи за семейния бюджет. Предстоят ви вълнуващи срещи. Разчитайте на интуицията и на късмета! През този ден няма да ви изневерят. Може да срещнете любовта. Не бъдете прекалено сериозни! Споделяйте и се радвайте на малките неща в живота! Не се опитвайте да налагате мнението си на околните! В този ден настроенията ви са доста променливи. Съзнанието ви е обсебено от лични проблеми. Стегнете се, защото работата не търпи отлагане! Бъдете отговорни! Внимавайте да не обидите близките си с необмислени думи! Носете аметист! Това е универсален чистач на негативното. Този ден е добър за начало на нови и важни дела. Не жалете сили и ако се наложи да защитите своите идеи, не се отказвайте! Сутринта ще сте доста раздразнителни. Контролирайте емоциите, защото това може да повлияе негативно на отношенията ви с околните! Запознанствата може да ви донесат много приятни емоции, но не бива да залагате големи надежди, защото връзки, възникнали в ден като този, не са продължителни. Може да се забавлявате, но не загърбвайте служебните си задължения! Добре е да започнете диета. Може да постигнете целта си на работното си място, но само ако сте спокойни и отдадени на стремежа да покажете най-доброто от себе си. Слушайте мненията на своите колеги и партньори, а за решителни действия изчакайте благоприятния момент!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип