×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нова детска градина и обновяване на междублокови пространства – акцентът в Бюджет 2018 за бургаски жк „Меден рудник“


Нова детска градина и обновяване на междублокови пространства – акцентът в Бюджет 2018 за бургаски жк „Меден рудник“
Зам.-кметовете на Бургас представиха пред жителите най-големия жилищен комплекс финансовата рамка
Тема в развитие
Председателят на ОбС Бургас Костантин Луков: Време е да обърнем акцента на бюджета към обикновените граждани Само във Флагман.бг! Вижте капиталовата програмата на Бургас за 2018, заложени са проекти за милиони БСП-Бургас: Бюджет 2018 загърбва периферията на града, парите за уличните ремонти са недостатъчни Нова детска градина и обновяване на междублокови пространства – акцентът в Бюджет 2018 за бургаски жк „Меден рудник“ Ето докъде стигна строителството на Медицинския факултет в Бургас. Приема първите студенти тази година? Бюджет 2018 разрешава огромен проблем на бургаския ж.к.”Възраждане”, правят два нови паркинга за 200 автомобила Събарят Автото в Бургас до месец, правят чисто нова сграда, местят временно 230 ученици в Морската гимназия Два големи проекта за Бургас стартират през 2018 година Планът за 2018 година: Започва реконструкцията на бул.”Струга” и бул.”Димитър Димов” Ще има ли Бургас нов градски стадион? Вижте отговора от кмета Димитър Николов Ето какви са акцентите в Бюджет 2018 на Бургас Гледайте на живо! Кметът на Бургас Димитър Николов представя Бюджет 2018 (ВИДЕО)
виж още
скрий
09 Януари 2018, Вторник, 16:05 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: авторът

Ще бъде изграден паркинг и подпорна стена на небостъргача

Нова детска градина, която ще реши проблема с приема на малчуганите в забавачниците ще бъде открита през тази година в бургаския жк „Меден рудник“. Това е един от акцентите в Бюджет 2018 на Община Бургас за най-големия жилищен комплекс в града. ОДЗ-то ще е първата екологична детска градина в България.

Друг важен проект, касаещ жк „Меден рудник“, е реконструкцията на междублоковото пространство между бл. 91 и бл. 95 в зона В, което ще бъде облагородено и напълно променено – с детски площадки и места за отдих.


На дискусията присъстваха и общински съветници

Предвидено е обновяване и на няколко други пространства в комплекса. Районният кмет Магдалена Манолова съобщи, че администрацията има голям проект за изграждането на спортен комплекс в края на комплекс, в посока с. Твърдица. Тази година Общината разработва проекта и ще търси финансиране за мащабната инициатива. В строителната програма е заложено още изграждането на подпорна стена и паркинг до небостъргача в „Меден рудник“. С това ще се изпълни ангажиментът на Общината, за да може районът да бъде облагороден и инфраструктурата готова, за да получи сградата акт 16. Собствениците и синдикът на фирма „ГМ Строй“ обаче ще трябва сами да си осигурят средства за довършителните дейности по сградата, включително монтирането на няколко асансьора, което е най-сериозното перо.

На днешното обществено обсъждане, на което присъстваха зам.-кметовете на Бургас Красимир Стойчев (финанси), Руска Бояджиева (европейски политики) и Чанка Коралска (строителство), се поставиха няколко сериозни проблема. Основната част от тях бяха свързани с местността Върли бряг, където ще Общината ще трябва да направи по-сериозни инвестиции.



В категории: Меден Рудник


17
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
17
Коментара по темата
17.
алооо кмета
11.01.2018 23:14:13
0
0
пусни фъндък и за 61,62,63,64,65,66,67,68,69 блок ,има МНОГО ЗАНЕМАРЕНА ПЛОЩ ОТ ОБЩИНАТА ,я ,размахайте мотики и там живеят хора , селяндурите си махнаха ламаринените гаражи има терен за работа
16.
закон
10.01.2018 11:28:00
0
2
До г-жа Манолова Г-жо Манолова на ъгъла на улиците Босна и Залесителна има спортна площадка от времето на социализма.Не можите ли да намерите някой лев че да я направите приятно място за спортуване и развлечение на децата в този район .Там живеят сигурно няколко стотин деца .
15.
Аз
10.01.2018 00:41:27
1
9
Аз съм го писал 100 пъти и пак ще го напиша. Единственото неосквернено място в Бургас остана М. Рудник, и когато преди 10 години за купих жилище в комплекса продавайки си коптора на Възраждане се родих, но продължавам да се чудя на идиоти те, които дават и последния си залък за да се настанят в центъра... И защо. За да плащат сини зони, да се завират в глухи, тъмни и мръсни улички без изход, да си карат децата на градини строени преди 60 години, да дишат мръсотия та подплатена с високи данъци и такси... Ами не е прост оня който дава баницата, а този който я яде.
14.
Do 10:
10.01.2018 00:10:31
1
2
Пардон! И във Възраждане също се наливат кинти. В ЦГЧ или в Лазур какво е направено в последните години, освен че никнат кооперации като гъби, една тъпа синя зона и един подземен паркинг, на който никой не спира, защото събота и неделя се изсипват всички селяндури, които нямат 1лв за паркинг и задължително трябва да минат на аванта.
Айде,продавайте си апартаментите в Славейков и си отивайте в МР. Ето там има вече доста обновени междублокови пространства, паркинги и всякакви други екстри. Сега е време да им направят и един МОЛ, че да не ви задръстват скъпия Славейков във дъждовно време и почивни дни.
Със здраве!
13.
Do 10
09.01.2018 23:57:52
3
1
Кой те кара да живееш с децата си в Славейков? Продаваш и купуваш в МР. И каква е логиката да направят детски площадки и децата да си пълнят дробовете на тях с мръсния въздух !?
Истината е, че от няколко години най-много пари се наливат в МР, след това в Славейков, а ж.к Лазур и ЦГЧ, където са най-високите данъци и най-разбитите улици - К*РЕЦ!!!!
До кога???
12.
хаха
09.01.2018 23:57:24
0
5
Много еко градина до циганското гето
През зимата мирише на изгорели гуми
11.
Женя
09.01.2018 23:09:23
1
1
Прекрасно!8....А какво ще се случи в малките населени места на Община Бургас....или те са забравени от Общината и бога?!.....
10.
ai
09.01.2018 23:03:04
3
2
Чудесно! А какво ще кажете за междублоковото пространство в ж.к.Славейков м/у блокове 22 и 23? Защо там вместо облагородяване и детска площадка, градоначалниците са замислили паркинг под прозорците на хората? И защо новостроящата се кооперация в непосредствена близост по проект е с паркоместа при ВХТИ? Децата в ж.к.Славейков са най-потърпевши от замърсявания на въздуха и за тях почти нищо не се прави-защо?! Докога Флагман ще "поднася" само информация каквато му се подава на готово, а не се прави нищо по въпроси зададени от граждани?
9.
до ФЛАГМАН
09.01.2018 22:57:04
1
3
КАКВО СТАВА С КОНГРЕСНИЯ ЦЕНТЪР НА МОРСКА ГАРА...ЗАЩО ЗАЦИКЛИ И НИКОЙ НЕ КАЗВА НИЩО ПО ТОЗИ СТРАХОТЕН ПРОЕКТ.. Флагман, моля потърсете инфо относно тази тема !!!
8.
Николинкеееее
09.01.2018 21:20:00
0
9
Как да се появят хората,като и обсъжданията са покрити.Ако трябва да се открие някое WC ще ни подлудят с безмислени публикации,ама тия срещи са само за запознати.....щото може да почнат да питат хората ,защо се асвалтира само на избрани-зам.мустаци кооперациите,пък ние газим в калта!?!
7.
Николинка Б
09.01.2018 21:06:06
3
3
Хората от МР винаги много мрънкат пък на обсъждането пет човека на кръст
6.
демократ
09.01.2018 20:28:33
2
15
Този тъмничкия общински съветник с мустака сигурно е IT специалист от Бангалор-Индия
5.
Бря, бря , бря от кадя на кадя
09.01.2018 20:27:15
1
14
На снимките само отричета на заклети кумунисти и държавна сигурност, а и цигани . Те ще строят/ крадат/
4.
bv
09.01.2018 20:22:57
13
2
Русия чрез българските си марионетки БСП и ДПС си поръча вот на недоверие за правителство през декември 2017 г. Москва ще направи всичко възможно за да провали българското председателство на ЕС.

“Възхищавам се на представянето на България – страната има балансиран бюджет, нисък бюджетен дефицит. България е готова за еврозоната и ако подаде искане, бих го подкрепил с удоволствие. България е източник, а не консуматор на сигурност, в сложния регион, в който се намира и където има централна роля.” Жан-Клод Юнкер, Председател на Европейската комисия, ноември 2017 г.

“Всяко тържество на българите е смърт за Русия.” Аксаков, в. „Русь” 1886 г

“България трябва да падне!” е вековен девиз на руската имперска политика, който продължава да е валиден и днес. Интересите на Русия на Балканския полуостров са ясно дефинирани: блокиране на влизането в НАТО и ЕС на страните от Западните Балкани чрез предизвикване на конфликти, противопоставяне и пряка намеса във вътрешните работи. Системна дестабилизация на политическите структури чрез купуване на политици и използване на ресурси останали от времето на СССР и ново вербувани агенти.

За най-голямо съжаление на Москва, събитията на полуострова не се развиват според техния сценарии – Черна гора стана член на НАТО и опитът за преврат дирижиран от кремълските кабинети се провали с гръм и трясък; в Македония падна проруското и антибългарско правителство на Груевски, а новият мин. председател подписа договор за добросъседство и сътрудничество с България; Сърбия продължава да повтаря, че нейна основна стратегическа цел е присъединяването към ЕС и е само въпрос на време да приеме европейските политики; Румъния се превъоръжава, конфликтът в Молдова я превръща в най-пронатовска държава в региона.

Защо Русия иска провала на българското председателство и кои са участниците в сценария?


На първо място, в дългосрочен план в Москва се дразнят от растящият имидж и влияние на страната ни в региона. България просперира икономически, гради авторитет и влияние, води политика на интеграция и обединяване, говори за свързаност и общи цели на народите от Балканите. Руските интереси са точно обратното на това, за което София се бори.

Вторият проблем за московците е съвместното заседание на Съвета на ЕС и страните от Западните Балкани в София през май 2018г., на което ще се вземе решение за отваряне на вратите за членство в съюза и евентуално приемане на Черна гора и Сърбия до 2025г.

На трето място е възможното приключване на изкуствено създадения от руските и сръбски специални служби конфликт между Скопие и Атина и присъединяването на Македония към НАТО.

Изправена пред тези заплахи за интересите си, Русия ще се опита да провали по всякакъв начин българското председателство, да дискредитира страната ни и да я превърне от добър пример за съседите в държава неспособна дори да организира събития от този ранг. За постигане на тази цел Москва за поред път активира познати на всички ни структури и лица. Ахмед Доган форсира искането на вот на недоверие, а БСП ентусиазирано му ръкопляска. Кои са Ахмед Доган и БСП и какви са заслугите им към господарите в Кремъл едва ли има смисъл да дискутираме. Остава ни да се надяваме, че поредната им авантюра в полза на Русия и не само срещу българските, но и срещу интересите на всички народи от Балканския полуостров, ще претърпи неуспех подобен на този в Черна гора и Македония.
3.
b
09.01.2018 20:12:20
10
9
Всички комунисти са говеда,но като Нинова второ няма,впрочем Йотова е по-голямо

Идеал Петров
2.
FREE BULGARIA
09.01.2018 20:08:56
13
5
За наше огромно съжаление, все още сърбаме попарата, надробена от комунистическите гадове.
1.
Краси Шкембе Чорбата
09.01.2018 20:01:19
1
13
Ше Ва застроявам кат супа да знайтье
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори