×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

2018 – годината, в която Бургас започва да расте на северозапад


2018 – годината, в която Бургас започва да расте на северозапад
Грийн Резиденс, който ще се намира до магазин "Лидъл" в ж.к."Славейков", ще промени посоката на развитие на Бургас
01 Януари 2018, Понеделник, 10:52 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Следващите 12 месеца започва реализирането на няколко мащабни проекта в сферата на жилищното строителство, които ще дадат насока на разширяването на града


2018 година се очертава да е годината, в която Бургас ще започне да расте на северозапад – в посока София и бъдещия околовръстен път за Слънчев бряг.

В следващите 12 месеца ще започне строителството на четири мащабни комплекса и модерни сгради със смесено предназначение тип 24/7.

Става въпрос за нови жилища, офиси и магазини от над 60-70 хил.кв.метра, нещо, което със сигурност ще даде нови перспективи за разширяването на Бургас. А то, както изглежда, ще се случи по най-естествения начин – на терен в непосредствена близост до урбанизираната територия.

В последните няколко години и Общината сериозно затегна издаването на разрешителни за строеж в гъсто населените зони. В същото време инвеститорите трудно съумяваха да стигнат до съгласие със собствениците на парцелите, където обикновено се строи срещу обезщетение, а за добрите градски локации, то много често достига до 50 % от сградата, което прави проектът крайно нерентабилен. Заради това напълно логично се потърсиха нови решения.

Миналата година се допусна разширяване на града в зона „Д” и зона „В” на най-големия комплекс в Бургас –ж.к. „Меден рудник”, но пазарът там засега стагниран. В зона „Д” се строят луксозни и скъпи къщи, а в зона „В” само изключителни цени биха накарали купувачите да закупят собствен имот.

Друга перспективна градска територия – на ривиерата между Бургас и Сарафово – „Кьошето” все още има много проблеми с инфраструктурата и строителството там със сигурност няма да започне в следващите 3-4 години.

Но в новите зони до ж.к.”Славейков” и ж.к.”Изгрев” ситуацията изглежда много по-различна. Ще ви представим проектите, които започват през тази година, а предвид размерите им едно е сигурно – това ще е само началото на бъдещото разрастване на Бургас.


Този комплекс ще се издигне за две години до "Лидъл" в ж.к."Славейков"

Започваме с изключително амбициозния проект на „Унихоум” – „Грийн резиденс”, който ще издигне до магазин „Лидъл” в ж.к.”Славейков”. 8-етажният комплекс впечатлява с интересни зелени решения, сграда с модерен градски вид и достатъчно паркоместа. Строителят е доказана компания, която е изградила едни от най-красивите здания в Бургас. Цените пък са повече от атрактивни – от 530 евро на кв.м. при средни от 700 евро в ж.к."Славейков".


Така трябва да изглежда "Изгрев Резиденс" 

Тази година в ж.к.”Изгрев” – до МОЛ „Бургас Плаза” ще започне строителството на друга модерна сграда със съвременна европейска архитектура –„Изгрев Резиденс”. Билдингът ще е с авангардeн вид и ще е със смесено предназначение. Освен 7-те жилищни етажа два са предвидени за офис и търговски център.

На гърба на хотел „Авеню”, където сега има стара автомивка общинският съветник от ГЕРБ Бургас Стефан Колев смело се впуска в най-мащабния проект, който е изграждал някога – затворен комплекс с общо РЗП от над 10 хил.кв.м. Първата копка се очаква да бъде направена до месец. Единствената въпросителна тук е откъде идва финансирането.


"Авеню Парк" по концепция се доближава до луксозните затворени комплекси в София

Четвърти изключително интерес проект е „Авеню парк”. Бургаският бизнесмен Антон Марков много смело „скача в дълбокото” и през тази година започва строителството на суперлуксозен комплекс край аутлета на „Пума”. Днес това място не изглежда толкова атрактивно, но ако се мисли в перспектива, може да се окаже истинска находка. В непосредствена близост до бъдещия „Авеню парк” ще минава новият околовръстен път за Слънчев бряг, нещо, което значително ще раздвижи целия район. Някои може да смятат плановете на Антон Марков са изключително авантюристични, но все пак да припомним, че той визионерски пръв съзря посоката, в която Бургас трябва да се разраства и още преди 10-ина години изпълни първия голям проект на север от бул.”Транспортна” – хотел „Авеню”. Мнозина го смятаха за луд, но малко след това там бе открит първият мол в Бургас, хипермаркет, огромни бизнес центрове, а цените скочиха многократно.

Нищо чудно подобно нещо да се случи и с комплекс „Авеню”, който залага на изключително качество с басейн, детски площадки, фитнес, контрол за сигурността, СПА център, ресторант и други търговски обекти. Комплексът по концепция е като луксозните затворени квартали в София, където цените стартират от 1500 евро на кв.м. В „Авеню парк” са доста по-ниски – от 570 евро на кв.м.

Припомняме, че от три години Община Бургас има разработен план за изцяло нов квартал на Бургас, който ще се намира в зоната от ж.к."Изгрев" в посока Пети километър и по протежението на бъдещия пробив за Слънчев бряг. 

В категории: Бизнес


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
27
Коментара по темата
27.
Jet Lee
05.01.2018 11:26:10
1
1
Ма всички се правят на луди с всички сили, макар всички да знаят всичко.

Откъде са парите - ще ви кажа. Знаете Джет Ли и Джаки Чан нали - те са майстори по най-известното китайско бойно изкуство кунгфу, китайците му викат у-шу. Стефан Колев е президент на българската федерация по у-шу и познава едни важни китайски другари. Сега се замислете откъде може да идват инвестициите и дали някой би посмял да развали отношенията на България с Китай.
26.
старо куче
05.01.2018 08:25:19
1
2
Две неща са ми пределно ясни: 1 - панелките са си изпели песента. 2 - Обаче край Кроношпан в Славейков може да живее само самоубиец.
25.
*********
05.01.2018 01:07:26
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
24.
Бургазлия
04.01.2018 11:30:04
2
0
Кмете направете един проект за пре асфалтиране на всички улици във кварталите Лозово и Долно Езерово, че заприличаха на лунен пеизаж. Вземете помислете малко и за жителите на тези квартали.
23.
До 15
04.01.2018 08:58:18
2
1
В такъв случай има равновесие,защото Бургас е пълен с варненски чобани търсещи работа.
22.
Бургас
04.01.2018 07:42:05
0
5
Комплексите на снимките са много хубави, но сте пропуснали комина на Кроношпа които бълва денонощно отрова!Тази отрова която излиза денонощно от комина на завода ще се се излива точно в тия бъдещи комплекси!
Но управата пак ще каже ,че Кроношпа си плаща глобата,но какво ни интересува какво плаща,защо продължава да трови хората??????Това е денонощно!!!
21.
МТ
02.01.2018 22:15:04
0
3
гр.Бургас , от 91 забелязвам, се разраства най-много от бл35 на север.И наистина ще наближи ,,Пума"-та.
20.
Аз
02.01.2018 21:50:31
1
17
Днес се радвах на гледката, която се разкрива от кръста на шилото, чудно беше, Нефтохим бълва, Кроношпан бълва, Топлофикация бълва, целият град диша дълбоко. Кеф ти казвам! Не издържах и слязох до центъра да си покашлям на воля!
19.
ГанЮ Балкански
02.01.2018 21:45:55
2
6
И аз нещо не мога да разбера.. на фона ма цялото това мрънкане и оплакване от липса на икономика ( факт) и ниски заплати... кой, аджеба ще ги купува тез тоооолкова много апартаменти? Строи се като за световно последната година - две в Бс и клиенти яво има, щом има и такъв бум? А де? Откъде пари?
18.
х
02.01.2018 18:34:49
3
8
с това бурно строителство, цените на жилища ще падат, но какъв смисъл, като град без никаква икономика, няма да има кой да живее в него. Да не би да се залат основите на бъдещият Детройт?
17.
emigrant
02.01.2018 08:18:12
0
11
Когато се разширява градът следва и малко да се мисли . В процеса на демокрация се строи , има семейства с доста имоти , няма лошо . Но нека се мисли до каква степен е ефективно да се струпва толкова народ в един град , презастрояване.Хората на запад , имат желание - спокоиствие и в райони около градът - малки къщи - Това може да се реализира , като се обмислят варианти в кварталите на градът. Не презастрояваите - нужна е просторност и зеленена . Бургас има една голяма възможност създаването на една връзка със Сарафово - така както е на запад - За целта се строи около морето - малки китни хотелчета , къщи , ресторанти - една алея , кафета . това несъмнено ще даде тласък на туризма - една туристическа зона която ще е продължение на морската градина .
16.
Петър
02.01.2018 07:28:36
4
10
От къде идват тези пари!?
Някой укрива огромни доходи, или изпира огромни суми!
И в двата случая проектите не дават напредък за града! Защо ли? Ами най-малкото защото ще трябва да се създаде инфрастуктура, която липсва, а това не е само асфалт, за който така или иначе плащаме чрез данъците си едни от най-скъпите пътища в света, и същевременно най-некадърно изпълнение, и на всичкото отгоре са проектирани така, че да създава възможности за ПТП!
Както казва Левски, няма ли работа, тези проекти ще станат "призрачни" още преди да са завършени!
Вижте си пристанището, което Държавата усилени капитулира, и същевременно манипулира общесвото чрез назначения от Нея изпълнителен директор!
Влагат се огромни средства, които не създават, дори напротив разходват публичен ресурс, който ще се връща! Бъдете сигурни в това!
Бездействието Ви Бургазлии, ще превърне "най-добрия" Град за живеене, в най-пустеещата конгломерация в световен мащаб!
Община Бургас не може да планира, защото сме пазарна, а не планова икономика.
15.
От Варна
01.01.2018 22:02:15
6
7
Естествено, че чобаните ни са повече от чобаните ви. Североизточна България включва 7 области откъдето масово гравитират към Варна, докато югоизточна България включва само три области. Към нашите чобаби прибавям и бургаските, които също се мяркат, макар и по-малко.
14.
До12
01.01.2018 21:43:16
0
6
Прав си , вашите чобани са повече от нашите :)
13.
Съби
01.01.2018 20:38:07
4
8
Кметееее,асфалтирайте ни улиците пред бл510 в жкМеден Рудник,плащаме ди данаците а газим в калта от години!!!!!!!!!!!
12.
От Варна
01.01.2018 19:43:58
10
11
Правилно е да имате мостик, а не мост. Моста свързва два бряга, направете го до Грузия и ще си говорим за мост. Шуменски бекове почти нямате, те са тук във Варна , както и добричките наши са си. Вашите са си ямболски и сливенски. Но пък ние си имаме и търговищки, разградски и силистренски, а вие нямате много от Стара Загора, Пловдив или Хасково.
11.
Гого
01.01.2018 18:53:02
10
13
От къде толкова злоба още от първия ден ???
И двете сгради са хубави, модерни със своите плюсове и минуси! А на тази цена, алтернатива е меден рудник! Така че- марш там като не ви харесва
10.
Парвеню
01.01.2018 18:44:52
0
8
до 9..... чак пък интересна, напротив : кабано дизайн... Успех в търсенето на интересни сгради.
9.
koko
01.01.2018 18:20:23
3
10
от унихоум няма какво да очакваме няма как да надскочат себе си виж интересна е сградата на авеню
8.
Penefski
01.01.2018 17:53:19
9
14
Само се строи в Бургас, но за съжаление количеството е за сметка на качеството. В един момент трябва да се прекрати това строителство, правят се големи сгради, а уличките еднопосочни. Няма идея за инфраструктурата. По-добре да се спре това строителство и по този начин да се ограничават сливенски, ямболски и шуменски гастарбайтери, които си мислят, че в Бургас ринем пари или ги барем по дърветата. Идват някакви бекове, които се опитват да убедят, че в Бургас няма Мост, а е мостик, абе стойте си по селата вън от Бургас!!!
7.
pichalba
01.01.2018 17:45:56
6
24
Работа за младите НЯМА но има едни милиарди каше свободни излишни пари от КТБ които тьрсят проявление под формата на тухли цимент жилязо
6.
Super
01.01.2018 17:29:57
4
26
Чудесно нека има стройтелство но никой не помисли за икономиката в този град.Няма никаква работа за млади хора.Всички бягат от града.
5.
Бургазлия
01.01.2018 16:58:58
6
19
През 2018 Бургас ще се разрастне чак до София и ще помете всичко по пътя си! А през 2019 ще стигне до Русия и ще ходя на гости при Саманта Лили!
4.
Йони
01.01.2018 16:48:16
9
19
Има хората къде да живеят но няма работа!!!!! Няма страшно щом има нови кооперации значи поне да събаряме старите!!!!
3.
Васил Левски говори
01.01.2018 16:46:50
13
15
Абе хора първо оправете фабриките след това самолетите и влаковете след това ми мислете за жилища.
Кой крепостен селянин ще стои без море без работа и без самолети?
2.
Asas
01.01.2018 16:21:03
13
24
Скоро в Бургас ще се наводни с апартаменти и цените ще претърпят корекция надолу, което реално ще доведе до повече сделки.
1.
Брокер
01.01.2018 16:19:53
5
25
Ха ха точно под кацащите самолети ай стига вече
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори