×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как щеше да изглежда България сега, ако социализмът беше оцелял


Как щеше да изглежда България сега, ако социализмът беше оцелял
Соцът във великолепната картина от 80-те „Ежедневие“
30 Декември 2017, Събота, 06:56 ч.

Години по-късно повечето соц-мечти на хората са изпълнени - банани има целогодишно, разнообразието от бира е огромно и попфолкът е съвсем позволен, но продължаваме да сме нещастни

Как щеше да изглежда България, ако социализмът не беше си отишъл, ако 10-и ноември не бе дошъл и комунизма все още властваше. Препубликуваме интерес материал на колегите от вестник "Капитал", който за пръв път излезе преди 11 години, но днес изглежда също толкова актуален.

Има няколко художествени произведения, които се занимават с въпроса какво би станало, ако беше победил фашизмът. А ако беше победил социализмът? Не е ли тази тема много по-интересна, особено за хората, живели в последние му години? За някои спомените от соца предизвикват неприятни тръпки в цялото тяло. И все пак през последните години все повече хора тъжат по времената от преди 89-а. Въртопите на прехода някак си поизтриха кофти моментите оттогава и сега много хора с умиление си спомнят за спокойствието по улиците и като цяло сигурния, но все пак мизерен соцживот. В историята, разбира се, няма заден ход, но както се случва в Китай, Куба, или Беларус, така и в България, социализмът можеше да оцелее. В този случай пак щеше да има някаква еволюция, но тя щеше да следва кривите правила на една дефектна система, чието призвание не е да удовлетворява нуждите на хората, а своите собствени...

Животът, продължил по законите на соца, щеше да (из)роди една полупазарно общество, което в някаква степен имитира екстрите на западните държави, но те щяха да бъдат белязани от една специфична мърлявщина - комбинация от лична небрежност и изначално заложена неефективност на цялата система. Не е кой знае колко различно от сега, но все пак.

Мобифон

"Звънни ми по рубина". Това вероятно щеше да е популярна реплика, ако соцът беше оцелял. Малко известен факт е, че първите разработки за мобилни телефони са започнали още в средата на 80-те. Системата тогава се е наричала "Рубин" и даже е имала действащи прототипи. Телефоните, разбира се, са били много големи, с размерите на дипломатическо куфарче и вероятно досега щяха да са достигнали размера на първите мобифони - колкото обикновена тухла. Твърде вероятно покритието на мрежата щеше да е много лошо, да се чува като от радиостанция и често да прекъсва. Без съмнения рубините нямаше да се продават свободно, а получилите разрешение ще трябваше да си чакат реда в дълъг списък. Соц-мобифоните най-вероятно щяха да бъдат само служебни и само най-"отговорните другари" щяха да имат лични. Роуминг щеше да има само с някои държави, като например Беларус и може би Русия, което нямаше и да прави голямо впечатление, защото така или иначе пътуванията на запад от Белград щяха да са проблем, дори и само по икономически причини. Както впрочем донякъде е и сега.

Компютър

Сигурно помните, че в грандиозния план на соцлагера за България беше отделено примамливото място на нещо като червена Силиконова долина. Цяло поколение разузнавачи самоотвержено крадяха от западни компании компютърни технологии, на които се базираха легендарните "Правец". Още от началото си българското компютъростроене беше тръгнало в кривата посока. Родният IT Щирлиц беше разузнал концепцията на американския Apple 2 и това вероятно щеше да бъде продължено и днес. По всяка вероятност соцкомпютрите щяха да следват идеологията на Маc. Щеше да може да се инсталира само точно определен софтуер от едно-единствено ведомство, което се занимава и с производството на хардуер. Интерфейсът на програмите и операционната система нямаше да има нищо общо с никой друг и латиницата често щеше да излиза на ?????????. Разбира се, за разлика от Mac-овете соц-компютрите щяха да са големи и с много лош дизайн. Всичко щеше да е много по-сложно, да прилича на DOS и да изисква специфични умения, като например да програмираш на езика ЛОГО, или в най-добрия случай - BASIC.

Интернет

Да, ако соцът беше оцелял, най-вероятно щеше да има интернет, но отделен от западния и вероятно с някакво идиотско име. Всъщност, ако се замислите, социнтернетът вече го имаше, а в известен смисъл съществува и сега. Това е телетекстът. Той и до днес върви на телевизора и представлява странна параинформационна система. При него също може да се стигне до някакви "информационни страници". Разликата е, че връзката не е интерактивна. Може да четеш, но в никакъв случай не и да качваш информация. Музика щеше да може да се даунлоудва само от един сайт - нещо като соц-Tunes, с изкуствено ограничено право за разпространение и презапис. Комерсиалните и идеологическите съображения могат да дават еднакъв резултат. Достъп до соцнета щеше да има предимно от служебните компютри, а за домашно включване щеше да е нужно специално основание и разрешение от държавно ведомство. Пак щеше да се чака много, докато единственият провайдер - БТК, благоволи да изпрати кисели техници, за да го пуснат. Достъпът щеше да е възможен само през dial-up и щеше да има малко свободни линии, които дават с часове заето, докато пробваш да се свържеш.

Едно нещо щеше да е същото - ведомството, което раздава .bg домейни, вероятно щеше да изпълнява своите функции точно както Цифрови системи днес. За да получиш адрес в интернет, щеше да е необходимо да се преодолеят толкова бюрократични пречки, колкото и в момента.

Медии

Пуснете си БНТ и махнете цветовете. Ще видите колко е уместен черно-белият образ. Соцтелевизията щеше да е същата като сега. "По света и у нас" щеше да се казва "По света и у нас" и щеше да показва изключително и само новини за държавни ведомства.

Нямаше да има лесен достъп до алтернативни източници на информация. Сателитните антени щяха да бъдат забранени и щеше да има редовни полети на хеликоптери над още по-гигантските и още по-сиви панелни комплекси, за да се следи за нарушители.

Програма "Хоризонт" и програма "Христо Ботев" също са добър пример за това какво щеше да се случи, ако историята беше потекла в друга посока. Дори и сега, социализмът е налице на радиопазара. Държавната субсидия на БНР е по-голяма, отколкото общият рекламен оборот на всички честни радиостанции на пазара. При такъв дял на държавата трудно може да се говори за "работеща пазарна икономика" в този сектор. Вестниците щяха да наблягат на псевдокритичния патос, а не на фактите, което не е трудно да си представим и днес.

Шопинг и лайфстайл

Едно нещо е сигурно - тези две думи нямаше да се употребяват въобще, защото нямаше да описват никакви действия в соца. Въпросът с дефицита в някаква степен щеше да е преодолян - нямаше да има изненадващи липси ту на картофи, ту на бензин или чорапогащи. Въпросните стоки щяха да се внасят от чужбина в условията на глобализация. Щеше да е скъпо като в "Кореком", но все едно са обърнали валутните цени по черния курс - социномиката не могла да навакса подобен дисбаланс. Банани щеше да има само през зимата, а домати и зелена салата - само лятото, по инерция. Асортиментът от бира щеше да е по-разнообразен. Освен светло щеше да има и тъмно пиво. В случай че бирата свърши неочаквано, на разположение на гражданите щяха да са дежурните магазини, които работят денонощно предимно петък и събота, но всеки уикенд щяха да са на различно място. Така беше с аптеките. Те, както е и сега впрочем, пак щяха да се отварят само от дипломирани фармацевти по нещо като Указ 56, който дава право на максимум един обект, за да няма експлоатация на човека от човека.

Вносен алкохол щеше да има, ако познаваш много добре бармана. Самите бармани щяха да запазват достойнство, когато те удрят в грамажа. Ако си спомняте, тази професия беше суперценна. Да си барман в "Кубан" или "Японския" беше да си нещо като дипломат. Соц DJ-ите щяха да говорят по микрофон между и по време на песните и за да работят, това щеше да е нужно да имат диплома от Естрадния факултет на консерваторията. Щеше да се слуша още повече наша си, българска музика. Може би естрадата щеше да развие повече. Едва ли попфолкът би ни подминал (все пак сръбското се радваше на широка популярност в соца), макар и може би под някаква друга форма - по-езоповска и задължително повече в ъндърграунда. Може би щеше дори да е форма на протест срещу ретроградните соц-нрави, в подкрепа на материалното и свободните взаимоотношения между хората.

За щастие всичко това ни се размина. Не че постефектите на соца бяха особено приятни, но все пак целта си заслужаваше. Все пак днес години след като държавата зави в друга посока, повечето соц-мечти на хората са изпълнени - банани има целогодишно, разнообразието от бира е огромно и попфолкът е съвсем позволен. Защо ли тогава толкова много от българите все още са нещастни?



38
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
38
Коментара по темата
38.
Комунистически тъпанар
01.01.2018 10:33:55
1
0
Ааах,защо закриха лагера в Белене!!!Голяма веселба щеше да е...С такива голи води.Кат на футболен мач...
37.
123
31.12.2017 18:59:24
1
2
това са пълни глупости ,а пък и вестик "капитал "вече не съществува,така,че много иискам да знам от къде Флагман си ги измисля тези простотии?
36.
отчето
31.12.2017 13:01:27
1
1
Който е написал това , е абсолютен ИДИОТ!
35.
Joi
31.12.2017 05:46:22
1
4
Щото сега е капитализъм и всичко е ок.Българска работа,само можем да серем а не да творим
34.
Поредното доказателство
30.12.2017 20:07:55
2
4
че в парцала"капитал" "творят" завършени идиоти!
33.
Гражданин
30.12.2017 16:50:08
4
7
Глупости, глупости. Сега как изглеждаме като бедни, отрепани от ежеднение, без пари. Защо? Защото сме прости и се оставихме толкова много години изроди крадливи да ни упровляват. А портия ГРОБ ни погреба сега Бойко тиквата иска и за гробовете да плащаме , че инаме и костите ще ни изхвърлят. Няма край о глупав народе!
32.
Bankya style
30.12.2017 15:45:46
7
8
World Fact Book(CIA) Серна Корея 2010 населени23 милиона -2016 26 МИЛИОНА увеличение с 500.000 души за1 година (Щото там емного ЗЛЕ) Етиопия 2007 население 73 милиона -2017 население 103 МИЛИОНА увеличение за 10 години с 30 МИЛИОНА или спо 3МИЛИОНА на година .България 1995-9милиона -2017 6.4 милиона за 20години 2.5 МИЛИОНА намаление .Значи след още 15-20 год че май и по скоро 4.5 МИЛИОНА души колкото го иска плана РАН-Ът Сорос Ротшилд Кейто ИнстИут СБ МВФ и екс амер.посланичка въвБългария ЕйвинБолийнс
31.
Позитивен
30.12.2017 15:21:09
2
6
Много насериозно са взели статията преждекоментиращите, а за мен авторът се е опитал да напише нещо забавно, без претенции за сериозност, доколко му се е получило е отделен въпрос. А иначе - никой не може да каже дали бихме се развили по пътя на Китай, която не е соц, а напълно зряла пазарна икономика, или по пътя на Венецуела, която е с втори в света най-голям обем на доказани петролни резерви, а тъне в бедност и мизерия. Като се има предвид късмета на България и матряла политици, по ми се струва вероятно второто.
30.
30
30.12.2017 14:38:20
1
12
Чехите си оставиха селското стопанство, защото нямаха тъп бай ти пиян желю.
Не допуснаха мутра във властта.
Посочете страна, управлявана от мутра от бившите социалистически страни.
Крадлива, лъжлива, неграмотна клика от разбойници.
Промянато доведе нов вид колониално робство - доброволно - ЕС съсипа нашите производства и пазара ни, мотивацията за производство и ни отне пазара.
Отне децата ни, защото те са одъртели по-рано от нас.
И това ще приключи.
Чакам следващото, ще съм жив, защото то е пред очите ни.
Всеки обществен строй се изчерпва, капитализмът - също.
Опитите му вече са на изчерпване.
Дори и да предизвикат война, закономерно на Балканите, това няма да спаси онези 2%, които лапат всичко.
Светътсе насити на воъйните им, на оръжията, на фалша, на набеждаването на врагове, само и само атовете да се ритат.
Не е прилично, че ще го кажа в тези дни, далеч съм от мисълта да се сравнявам с Вазов, който казва в стихотворението си "Батак", че "Господ гледа тих, невъзмутим" какво се случва.
Аз ви пожелавам да сте здрави и да уважавате себе си и другите.
29.
Кроки
30.12.2017 14:09:00
1
9
А бе май не ставаме за никой строй.Пример-Чехия и при комунизма и при капитализма са по добри от нас.
28.
Kvo
30.12.2017 13:54:49
0
8
Ами че той оцеля. Само че сега му викат Преход. Новият Тодор Живков реже лентички като стария. Пак има Голяма Екскурзия но вече и българите участват в нея прокудени не от смяна на имената а от бедност и мизерия. Срастването на властите е тотално, а новите ел медии удариха Работническо дело в земята. Националните интереаи отново зависят от това което ще кажат отвън, а новите партийни секретари са олигарсите и местните феофали - бизнесмени. Само формата е сменена съдържанието е същото.
27.
Конкурс за простотия
30.12.2017 13:34:53
3
5
на прокопиев глупостите ли тиражирате флегмени, ай ай ай. и после защо имало соросоиди да адвокатстват на гей адженди
26.
Уикпедия
30.12.2017 13:22:26
1
8
Преброяване : 1946 - 6,4 млн жители, 1988 - близо 9 млн., 2017 - 6,4 млн. ....
25.
Ако...
30.12.2017 13:19:22
2
12
...нямаше да сме стопили до 6,4 млн. ... от 9.... И не заради отворените или затворени граници,които се равняват на не-повече от 1 млн. а заради смъртноста и раждаемоста - около 2 млн. .... В историята на България няма такъв демографски срив.... за някакви си 27 години... като след катастрофално природно бедствие от рода на всемирен потоп... или сто годишна война...А основното богатство на държавите са хората....
24.
Минчев
30.12.2017 13:18:29
3
8
Пълна тъпня!Ако соцът се беше съхранил,то щеше да се развива по китайския модел,а ни по руския,който претърпя пълен провал!И щеше да има ,както казваше един френски комунист навремето Ив Монтан-комунист,но с Ролс Ройс!
23.
*********
30.12.2017 13:11:23
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
22.
По.....
30.12.2017 12:56:43
2
16
По-ДЕФЕКТНА система от сегашната има ли??? Нито една работеща институция, пълна разруха във всички сфери на икономиката, здравеопазването е в КОЛАПС, агресия, корупция (това вече не ни го спестяват и от ЕС), бедност.....тотален СРИВ!!!
Свалете си розовите очила!!!
21.
До 19
30.12.2017 12:49:38
6
8
До 19 сега нямаше да има цигани и България щеше да е водеща във Европа. Ето това щеше да стане.
И най вероятно Крим и Украйна щяха да са Български също и Бяло Море и Македония.
20.
до mdaaa
30.12.2017 12:48:47
9
11
Ако руснаците не бяха спрели Хитлер, България щеше да е една от 4-те държави победителки във войната. Вероятно държавата ни щеше да е на 3 морета, тъй като сам можеш да си представиш, какво е да делиш света на 4-ри. Въпреки, че не съм фен на идеологията на Хитлер, вярвам че, България щеше да е стотици пъти по-добре, отколкото е била по време на руската окупация, позната още като комунистически режим. През времето преди комунизма, България винаги е била съюзник на Германия, още от Първата Световна Война. Още и още германците ни уважават, докато руснаците се държат с нас като със собственост. Изкарайте си главите от гъзовете и почвайте да мислите.
19.
mdaaa
30.12.2017 12:40:04
3
11
Една препоръка към неизвестния автор на тази "страхотна" статия: да напише какво би станало със света, ако руснаците не бяхха спрели Хитлер при Сталинград и не бяха сразили германците на Курската дъга? Хаде, любезни ми авторе, напънете си сивото вещество и пофантазирайте на воля.
18.
Еф.6:11,12
30.12.2017 11:37:15
2
1
Облекитесь во всеоружие Божие, чтобы вам можно было стать против козней диавольских,
потому что наша брань не против крови и плоти, но против начальств, против властей, против мироправителей тьмы века сего, против духов злобы поднебесных.
17.
Тъп анализ, та дрънка
30.12.2017 11:36:51
3
13
Погледнете Китай и си скъсайте „анализа”
Имат собствени марки GSM, като Huawei e в топ 3. Имат молове, имат собствена линукс базирана операционна система за държавните институции, своя търсачка вместо Google и т.н.
16.
отговор на 14
30.12.2017 11:27:17
0
3
можк така да ни изглежда, защото предпочитаме моловете, баровете, и кафенетата. Не е важно как ни изглежда, а за какво отиваме в храма.
15.
Васил Левски говори
30.12.2017 11:22:36
11
7
Доста глупава статия. Няма по голям соц от сега.
Също да допълня. Периода 1944-1989 не беше в никакъв случай соц ами до беше Московска диктатура и геноцид спрямо България. Пълна кражба. Те ни третираха като Донбас в източна Украйна уж било опасна “лошия запад искал да ни атакува” ала бала глупости на диктаторите Сталин и Живков докато крадяха както Садам Хюсеин краде. Така че тоя период няма нищо общо със социализъм мои хора. В Швейцария има социализъм но е капиталистически и отворен. А нашето беле геноцид и крадене на богата България от монголците в Москва. Според мен още не може да си стъпим на краката.

Виж хората още страдат от тея гета. Вместо да се профанизират и да си ги чистят те карат държавата да и ги прави.

Глупава статия. Лъжи и измами.
14.
Хора!!!!!
30.12.2017 11:16:58
3
8
Хора защо храма на Бургас Кирил и Методий изглежда като че ли е клошарски отпадък?
13.
мнение - продължение
30.12.2017 11:13:51
0
7
Важният въпрос е не какво е щяло да стане, ако... еди какво си, а какво правим днес, какво сеем, какво учим, кому се покланяме и за какво се молим!
12.
Димитрова
30.12.2017 11:10:38
4
16
Безпочвен опит за анализ!Голяма смешка!Една толкова умна и прогресивна,переспективна нация доведена до нивото да сме кошче за отпадъци на цяла Европа!Колко хиляди българи са зад граница.?Имаме ли един останал работещ завод?Има ли поне един закон,който да ни защитава ?Поробени от Европейския съюз(все под нечие робство)!Мое мнение!
11.
мнение
30.12.2017 11:08:23
1
5
Въпросът за злото в света е много сложен и нашите представи за Бога са твърде бедни, що се отнася до Неговите планове. Тук нашата човешка мъдрост е безсилна, за да разбере Божия план за нас. Ние сме били свидетели на много злини, които са изглеждали непреодолими, а след това е дошъл краят им, за да изгрее отново Правдата, доброто и красотата.
Ставр.ик. Иван КОНДАКОВ
10.
Гост
30.12.2017 10:56:12
6
12
Без да съм привърженик на комунизма не мога да пропусна факта , че като се замисля: Имали сме най-силното транспортно предприяти в Европа, междувременно то е основоположник на съвременната логистика , доста развита икономика и селско стопанство. А относно интернет и съвременните технологии ще кажа само едно: То и вКитай е комунизъм , но....
9.
*********
30.12.2017 10:55:04
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
do 7
30.12.2017 10:47:39
2
8
Читателю мили, защо е това "щяха да пишат". Та те пишат дори точно тука в този момент, сега.......??? Относно Венецуела, нямаш си на идея какво е положението и защо е такова. Само с гледане на новини(99% фалшиви) не става бате. Желая ти здраве. А, по темата, какво щяло да бъде???? Кой може да каже... статията е тотален "шит". Чао...
7.
Читател
30.12.2017 10:35:52
6
11
Щеше да изглежда като Венецуела, но по-зле, щото нямаме петрол. Празни хранителни магазини и армия, която ги пази.
А журналистите от социалистическия "Флагман" щяха по цял ден да пишат памфлети във възхвала на Вожда.
6.
демократ
30.12.2017 10:05:11
3
16
Евтина пропаганда с обратен знак. На седмица задължително във флагман и съпридружните му интернет издания на Дебелян излиза по един пасквил за социализЪма. За да си кажем ех от Бойко по демократично няма ! ПРОПАГАНДНА ВОЙНА В СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ СТИЛ В ДЕМОКРАТИЧНИ ВРЕМЕНА ! Елементарно като за 80%.
5.
Комунистически тъпанар
30.12.2017 09:55:21
17
12
Отговорът на въпроса "Как щеше да изглежда България сега, ако социализмът беше оцелял" е много лесен:
Като пълна до горе кофа с лайна!
И щяха да ни подбират с тоягата, като говеда, за посрещането на поредната братска делегация от Северна Корея, а ние щяхме да държим в ръцете си байрачета и да ръкопляскаме на комунистическите престъпници.
И задължително по една или две съботи в месеца щяхме да работим без пари за подпомагане на другарите от Куба, Северна Корея, Никарагуа и още някоя и друга африкано-канибалска държавица.
4.
манго от комлука
30.12.2017 09:49:22
7
21
Преди имах телевизор Сони видео Телефункен пералня АЕГ Лавамат хладилник АЕГ нова лада петица модни дрешки пуших Боро пиех Джони а сега ходя дрипав и гладен
3.
*********
30.12.2017 09:43:19
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
2.
Добрутро
30.12.2017 09:20:54
13
29
Изкллючителна помия!
Даже и да манипулираш, се иска акъл!
Кого заблуждаваш - времето на социализма, в който живяха българите, беше време на развитие на технологиите в света!
Само идиот може да вярва, че защото е било социализъм, е нямало това и онова.
България беше една от страните в челото на индустриално развитите държави!
Сега сме клоаката на света!
Имашенещо неповторимо и това беше -МОРАЛ.
Моралът е свързан с домашно възпитание, добро образование и култура, от която тогава кипеше.
Щастлив съм, че съм съвременник на развитието на космическата техника, на двата полета на български космонавти и на бюрото ми да е първият български компютър.
Залъгвайте се.
1.
Кроки
30.12.2017 09:19:53
1
16
В М.рудник щеше да има централно парно(но без саниране)
И какво от това.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори