×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Започна се: Огромна борса за криптовалути се срина и обяви фалит днес!


Започна се: Огромна борса за криптовалути се срина и обяви фалит днес!
Ключови думи: биткойн, пазар, срив
19 Декември 2017, Вторник, 21:03 ч.

Заплахата от кибератаки засилва загрижеността относно онлайн сигурността на пазарите на криптиращи валута


Електронна борса за криптовалути в Южна Корея беше принудена да поиска във вторник защита от фалит, след като по-рано през деня претърпя втора кибератака в рамките на осем месеца и загуби голяма част от резервите си в цифрови валути, съобщава "Уолстрийт Джърнъл", цитиран от БНР. Компанията Yapian, която управлява базираната в Сеул борса за криптовалути Youbit, прекрати търговията на дигитални валути и подаде заявление за фалит, след като нейните системи бяха хакнати в ранните часове на днешния ден. На борсата се търгуваха 10 типа криптовалути, включително и най-известните биткойн и етериум.

От Yapian заявиха, че този последен пробив на сигурността е довел до загуби на цели 17% от общите активи на компанията, като дружеството обаче не посочи вида на откраднатите виртуални валути или финансовата стойност на понесените от нея загуби. Трябва да се има предвид, че при предходната кибератака през април, южнокорейската електронна борса също понесе сериозни загуби на резервите. Потребителите на тази борса, притежаващи криптовалути в техни онлайн сметките, посочиха, че към момента могат да изтеглят около 75% от сумите по техните сметки. Останалите салда ще бъдат върнати, след като дружеството премине през производство по несъстоятелност.

Заплахата от кибератаки засилва загрижеността относно онлайн сигурността на пазарите на криптиращи валута, тъй като цените на биткойна отбелязаха драстичен ръст през изминаващата година и с оглед на това привличат все повече инвеститори и спекуланти към търговията на дигитални валути, особено в Азия. След априлската кибератака на борсата Youbit, която доведе дори до още по-големи по размер загуби спрямо днешната хакерска атака, операторът Yapian заяви, че засилва мерките за сигурност, като ще съхранява повече цифрови монети в "твърди портфейли" (на изолирани хард дискове?), които ефективно държат наличните криптовалути офлайн, за разлика от онлайн сметките за търговия.

Компанията също така направи ремонт на системата си, но днешната последна атака доказа, че дори и тези усилия са недостатъчни. Трябва да се има предвид, че наскоро Южна Корея се превърна в седалище за търговия с биткойни и други криптовалути, привличайки много млади хора и други инвеститори на дребно.

Здравият ръст в обема на търговията и засилващата се инвеститорска мания привлякоха вниманието на правителството на Южна Корея, което предложи през миналата седмица мерки за охлаждане на спекулативната търговия. Финансовите регулаторни органи пък глобиха компанията BTC Korea.Com Co., операторът на голямата борса за дигитални валути, за компрометиране на личната информация на хиляди потребители след хакерска атака по-рано тази година. Отделно от това Централната банка на Сингапур предупреди във вторник за наличието на "значителни рискове", свързани с инвестирането в криптовалути.

Сингапурските парични власти посочиха, че спекулациите са в основната на възходящото ценово движение и че рискът от значителен срив на цените е много висок. Сигурността обаче остава един от най-критичните проблеми, пред които е изправена индустрията с криптовалути. След нарушаване на сигурността по-рано този месец бяха откраднати повече от 70 млн. щатски долара под формата на биткойни от компанията NiceHash, която предоставя услугата - "копаене" на криптовалути. Това принуди компанията да спре операциите си за повече от седмица и към този момент все още не е възобновила дейността си.

Друга подобна поучителна история е тази с компанията Mt. Gox, която се считаше навремето за най-голямата борса за търговия на биткойн и която се принуди да обяви фалит през 2014-а година, след като загуби виртуална валута, оценена на стотици милиони долари (от системата ѝ за търговия бяха хакнати и откраднати около 650 хиляди биткойна).

Въпреки всички тези рискове, цената на биткойн се повиши от началото на годината насам с близо 1800%, след като при старта на 2017-а година тя се търгуваше точно под ниво от 1000 щатски долара, а през последните дни на търговия около 18 000 долара.



В категории: Бизнес


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Някой
19.12.2017 23:03:26
0
1
И СЯ КО ША ПРААТ УМНИТЕ ГЛАВИ ОТ ВАРНЕНСКИЯ ВИНС
1.
_nib_
19.12.2017 19:58:31
2
4
Нека да гърмят боклуците виртуални малоумни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори