×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дан Браун: България е фантастично място, изумителна история има и искам да я проуча (ВИДЕО)


Дан Браун: България е фантастично място, изумителна история има и искам да я проуча (ВИДЕО)
На моята възраст, а аз съм на 52 да не съм посещавал вашата страна и това е престъпление, каза Дан Браун
18 Декември 2017, Понеделник, 03:13 ч.

Не съм бил тук и за мен това е престъпление, споделя авторът на „Шифърът на Леонардо"

България е фантастично място за изследванията на Робърт Лангдън в областта на историята и изкуството. Има толкова изумителна история в страната ви, че ми се иска да дойда и да я проуча от първо лице. Това каза в интервю за БНТ американският писател Дан Браун.
„Това би било фантастично. За мен е голяма тръпка и се надявам да се случи скоро“, добавя той.
„Не съм бил в България и за мен това е престъпление! На моята възраст, а аз съм на 52 да не съм посещавал вашата страна, а родителите ми са ходили, но се надявам да дойда!“, споделя писателят и допълва, че очаква покана, за да посети България.
Авторът на бестселърите „Шифърът на Леонардо", „Ад", „Ангели и демони" и „Произход" говори от своята домашна библиотека, в която пази всички чуждоезични издания на своите романи, включително и тези на български език.
„Еволюцията е в основата на новия ми роман "Произход", където се дава научно обяснение за произхода на живота. Всеки читател сам намира смисъл в книгата“, заяви Дан Браун.
Човешката ни същност се изразява в това да преодолеем невежеството си, да натрупваме знания и да намерим мястото си в космоса, смята писателят.
„Осмилянето на ролята на изкуствения интелект е една от основните теми в книгата. Учените са единодушни, че тези технологии ще се доближат до нас не в следващите 50, а в следващите 5 години. Религията е морален стожер, тя функционира като упорна точка в тежки моменти. Опасностите идват, когато започнем да наблягаме на митологията, например да приемем притчите за истина. Говоря в новата си книга за Адам и Ева. Трудно е да повярваме, че всички раси са произлезли от хора, живеели в една градина“, добавя Браун.
Той разказа и как се е разклатила вярата му за първи път в живота.
„Не съм антирелигиозен, израснал съм в религиозна среда, вярвах в Бог и четях Библията, но в даден момент се обърнах към науката, а колкото по-навътре навлизаш, толкова по-философски стават въпросите и пак се озоваваш в религията. Обаче след смъртта на близка приятелка на 12 години след прекарана левкимия и заявяването, че това е плана на Господ, поставих вярата си за първи път под съмнение, защото подобен план не ми харесва“, споделя писателят.
Той обясни, че фикция и реалност се преплитат в произведенията му.
„Забавно е според мен да се смесват, за да накарам читателите да потърсят и да разграничат кое е истина и кое е измислица. Много е интересно, когато те се изумяват колко от нещата са реални факти в книгите ми“, каза още Браун.


В категории: Животът


4
Коментара по темата
4.
Мария
18.12.2017 10:22:01
0
0
Няма бестселър "Ангели и демони ", се казва " Шестото клеймо "
3.
Мария
18.12.2017 10:22:01
0
0
Няма бестселър "Ангели и демони ", се казва " Шестото клеймо "
2.
Фъкию по Масковкамъ
18.12.2017 08:14:27
1
1
Доста е слаб като писател и има един глупав гняв в него, не е приятен човек, fuck off Dan.
Стой до там пиши си корпоратните fake news книги.
1.
Madenas
18.12.2017 07:25:28
0
2
Ясно е, че ще намери някои материали, които са във връзка с определен бъдещ сценарий, не след дълго ще го видим екранизиран...Иначе,американски пратеници чрез тия НПО-та през годините особено старателно проучваха архивите за периода след 9.IX.1944 г.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Желязков-младши шашна випуска в Несебър с ултра Ламборгини, чака го кариера на финансист Димитър Желязков-младши шашна випуска в Несебър с ултра Ламборгини, чака го кариера на финансист Възпитаникът на Професионалната гимназия по туризъм "Иван Вазов" има планове за бъдещето си, свързани с добро висше образование  Машините за гласуване на изборите 2 в 1 ще бъдат 9500 Машините за гласуване на изборите 2 в 1 ще бъдат 9500 Технически проблеми с машините за гласуване на изборите на 9 юни няма да има, гарантира служебният министър на електронното управление Валентин Мундров Защо мълниите убивали най-често мъже Защо мълниите убивали най-често мъже Пикът на фаталните случаи е при 15-годишните момчета Той е тунингов милионер и подкара уникалното Ламборгини за $1 000 000 Той е тунингов милионер и подкара уникалното Ламборгини за $1 000 000 Собственици на пунктове за ГТП се оправдават за високите цени - и на тях всичко им поскъпнало Собственици на пунктове за ГТП се оправдават за високите цени - и на тях всичко им поскъпнало На места в страната задължителните прегледи скочиха двойно, като достигат и до 100 лева Запишете си отпуск в този период - това е най-подходящото време за море у нас Запишете си отпуск в този период - това е най-подходящото време за море у нас Предстои ни поредното горещо лято, казва синоптик Тази плеймейтка разходи 5 рокли по червения килим в Кан, щракна се с Ева Лонгория Тази плеймейтка разходи 5 рокли по червения килим в Кан, щракна се с Ева Лонгория Мечтая да изиграя Скарлет О'Хара, споделя Анна-Мария Чернева Този певец е бесен, използват името му за реклама на фалшиво лекарство Този певец е бесен, използват името му за реклама на фалшиво лекарство От известно време в интернет циркулира клип, в който Веселин Маринов подробно говори как имал проблеми със ставите, кръста и гърба и уж открил чудодеен и таен начин за лечение 1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 са в болница 1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 са в болница Кърлежите са в някакъв бум тази година, отбеляза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ЕК спъва наши земеделски производители ЕК спъва наши земеделски производители Европа не разрешава парите, които се получават у нас за земеделски дейности от съюза, да не се облагат с данъци
Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори