×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето го бъдещето на Бургас! Ученици от Математическата гимназия подеха акция "Жълти стотинки", събраха две кофи монети за болни деца


Ето го бъдещето на Бургас! Ученици от Математическата гимназия подеха акция "Жълти стотинки", събраха две кофи монети за болни деца
Възпитаниците на школото от 5-ти "А" и "Б" клас освен че носят успехи на ученически състезания, имат и добри сърца
15 Декември 2017, Петък, 13:16 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

Дори и децата са изненадани от мащаба на кампанията им - събрали средствата буквално за един ден

Бъдещето на България е в добри ръце. В това може да бъде уверен всеки, който срещне учениците от 5-ти клас на Математическата гимназия в Бургас, които не само са ученолюбиви и носят успех след успех от състезания, но и имат огромни сърца. 

Децата от 5-ти "А" и "Б" клас организираха мащабна благородна акция "Жълти стотинки". След като я стартирали, дори и те не предполагали крайния резултат. Буквално за един ден учениците са събрали две кофи с монети, които ще бъдат дарени на деца с увреждания.


Учениците от 5-ти "Б" клас носят събраните от тях монети

Те се вдъхновили от ежегодната кампания на Виваком. Идеята била на 5-ти "А" клас, а към тях се присъединили и учениците от "Б" клас. Децата са дарили от джобните си, в акцията се включили както родителите им, така и бабите и дядовците.


Децата от 5-ти "А" клас са известни с успехите си - носят грамоти и медали от ученически състезания

След като събрали достатъчно монети, родител на един от учениците отишъл до обект на Виваком, за да ги предаде. Оттам обаче не са приели стотинките, с мотив, че тяхната кампания била за даряване на място в касичките.


Добротата на учениците е заразна и сме убедени, че много други ще последват примера им

Предстои монетите да бъдат заменени с книжни в банка, а оттам отново ще бъдат насочени към целта - за деца с увреждания. Към коя институция - ще решат децата и класните им ръководители.

Вижте прекрасните деца и тяхната акция във видеото:










В категории: Просвета


Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
10
Коментара по темата
10.
do Jonka от Фейсбук.
20.12.2017 14:55:02
0
3
Да е герой, да е герой, колкото да е герой Борко от 5 клас. Това е похвална постъпка, а вие като близка трябва да подстрекавате детето си към подобни, но моля Ви, не му приписвайте геройство, защото тази човещина трябва да излиза от недрата на децата ни. Бъдете по-скромни в квалификациите към детето си и той ще ви се отблагодари утре с постъпки, които ще смята за абсолютно нормални и близки до природата на ЧОВЕКА. Аз също имам дете в ПМГ, мисля че с майка и сме я направили страхотен човек, който има морал и ценности, които на много вече убягват. Дъщеря ми е дарявала коса, целувал съм я за решението и, чувствителна е към нещастието на другите и винаги помага и съприживява неудачите на другите, печели и медали, учи за СЕБЕ си, но вярвайте ми, при цялата ми любов към нея и утвърдения и вече характер на разумен, добър и ценностен млад човек не си позволявам и за миг да я нарека ГЕРОЙ. Това е свята дума, за свети дела, докато нащите деца постигат това, към което ТРЯБВА да се стреми всеки разумен и подрастващ младеж. Тези постъпки трябва да идват от сърцата им, а не от помислите за геройство идващо от "напътствието" на близките. Бъдете здрава Йонке, Вие и Борис.
9.
az
20.12.2017 14:42:15
0
2
Похвално за дечицата. И моята дъщеря учи в ПМГ, макар и да е малко по-голяма. Те също имат инициативи от подобен характер, но се питам, къде е Държавата ни. Точно тези деца ще я дърпат някой ден, но нито едно от тях няма да влезе в политиката, защото тя е за корумпирани, некадърни и нечисти души. За съжаление тези деца ще срещнат стена след години и ще изнесат умът, възможностите и ценностите си в чужбина, а тук пак ще остане простотията и чалгата. Просто политиката на държавата в лицето на управляващите ни е : завземай, кради и владей...За това милиардите ще влизат по джобовете им и в тези на "надарените им деца", а истинската стойност ще бяга навън, защото ще разбере, че с жълти стотинки държава не се гради.
8.
Признателна на децата
20.12.2017 14:22:35
0
1
Похвално! Децата ни за разлика от всички други са прекрасни! И слава Богу за това, за този дар!!! Инициативи, мероприятия, ....- с чисти сърца, с желание и вяра в доброто. Как да запазим това богатство? Ученици от Х-Б клас на бургаската френска гимназия за втора година държат рекорда за събрана сума от жълти стотинки за добри дела!
7.
Стела Светланом АнгеловаА
16.12.2017 11:24:46
0
0
Аз съм едно от децата от 5 а клас. На мен много ми хареса като видях колко жълти стотинки сме събрали.
6.
долу ГРОБ
16.12.2017 09:19:43
0
0
Дечицата събират стотинки за болните си връстници, а управляващите от ГРОБ си разпределят милиардите. Даже са отхвърлили предложение в МС за новите лекарства на онкоболните които са 25 милина, а са одобрили да дадат 700 милина за проекти на олигарси. Това е геноцид - долу ГРОБ!
5.
Жоро
15.12.2017 21:57:06
1
4
Слава на Бога, че такива деца растат в България, значи все още има надежда за бъдещето ни! Респект
4.
*********
15.12.2017 21:16:29
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
W
15.12.2017 17:45:06
1
6
Благодаря Флагман!
Искам това да стане седмична рубрика!!!!
Искам всяко училище да има паркинг и ремонти книжа за колела и отбор за събиране на средства за болните на Бургас!!!
Нека се учат децата да продават или да събират пари!!!
2.
t4
15.12.2017 17:41:53
0
5
Кога пак ще събират ? Не е зле такива събития по от-рано да ги съобщавате не след дъжд качулка
1.
druga tema
15.12.2017 17:09:24
2
4
Blagodaria vi Flagman.
Nadiavam se tova da e zaduljutelno chetene vuv sviako uchiliste!!!!

Susto pokajete kadri ot transportna bolnica da vidiat horata kakva grozna i dopotopna bolnica e tova!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция От 1 април става 800 евро  Маскиран обра заведение във Варна Маскиран обра заведение във Варна Откраднатите пари са около 1000 лева Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те 
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори