×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ангел Джамбазки пред Флагман.бг: Надига се нова мигрантска вълна от Африка, оградата на границата ще предпази и нас, и ЕС


Ангел Джамбазки  пред Флагман.бг: Надига се нова мигрантска вълна  от Африка, оградата на границата ще предпази и нас, и ЕС
Тази инвестиция показа своя ефект и е изключително важно и за в бъдеще да го поддържаме, каза евродепутатът в Бургас
25 Ноември 2017, Събота, 08:36 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимка: Авторът

Кампанията, която се води срещу преградното съоръжение, е изключително непочтена и нередна, смята евродепутатът


Ангел Чавдаров Джамбазки е български политик, заместник-председател на „ВМРО – Българско национално движение“ от 2009 г., бивш общински съветник в София и настоящ евродепутат, избран през 2014 г. от коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“.

- Г-н  Джамбазки, днес в Бургас отбелязахте, че бежанската вълна, идваща от Близкия изток, съвсем не е приключила. Според вас тепърва ни очаква такава от северна Африка. Как можем да се предпазим?

- Ще ви кажа следното нещо, знаейки, че ще достигна до много читатели, защото Флагман е изключително влиятелен портал в региона, а и не само. Ако не се вземат мерки, след време Вие ще можете да извадите това интервю и спокойно да кажете, че властите са били предупредени. Казвам следното: На основата на разузнавателна информация, която е общодостъпна и споделяна в различни медии, става ясно, че политическата ситуацията в субсахарна Африка е катастрофална! Държавите там са раздирани от граждански, племенни, етнически и верски войни. Остатъците от Ислямска държава брутално използват населението, като го продават буквално като роби на трафиканти, които пък от своя страна го прехвърлят в Италия. Това са огромни маси – милиони хора, които се придвижват или планират да се придвижат до бреговете на Средиземно море в северната част на Африка. Тези хора са се насочили към Италия, Испания, Гърция и България – това са държавите, които са най-близко. Лошото е, че понастоящем няма каквато и да е политическа или военна сила, която да въдвори ред на територията на Северна Африка. Напомням още веднъж чии самолети бомбардираха Либия – Франция, Италия, САЩ.

- Събитията от 2011 година – т.нар. „Арабска пролет” сериозно провокира последвалата бежанска криза в Европа. Как Европа да се предпази от тези пълчища?

- Без значение дали харесвахме Кадафи, или не, без значение какъв беше той, в Либия имаше ред, който държеше условен мир на тези територии. Той вече не съществува и няма кой да спира тези хора да дойдат в Европа. Правилата на ЕС са крайно мекушави, за разлика от правилата в Австралия, например, където емиграцията също е огромен проблем. Там техните военноморски сили спират всеки плавателен съд и го връщат обратно, като не му позволяват да стъпи на австралийския бряг. Когато трафикантите са започнали умишлено да саботират собствените си лодки и кораби, с идея австралийците да спасяват давещите се хора, флотът на държавата е направил изключително подробен списък с плавателните средства, в който е описано всичко, което може да се развали и поправи. Така в момента, в който корабът изпадне в бедствие, екип на ВМС стъпва на борда му, поправя повредата и го връща обратно, като залавя и трафикантите. По този начин миграцията там е сведена почти до нула.

- Това звучи доста адекватно за разлика от безгръбначната европейска политика към прииждащите орди.

- До ден днешен страни като Италия не правят нищо като това в Австралия, притискани от самоубийствено либералните кръгове в Европа. Това е безумие – нещо невероятно. Заради затишието на потока, което  наблюдаваме в последните месеци, се появява едно друго, по-опасно явление, което е много притеснително. Нито имаме строителство на съоръжения, които да осигурят неприкосновеност на границите, нито има изграждане на съвместен флот, който да отблъсква подобни нападения. Нямаме и промени на правната рамка, така че да бъдат въведени принципите на неприкосновеност на границата и нулева толерантност към нелегалното й преминаване. Даже напротив – предложенията за промени в Дъблинския регламент, който засяга именно тези въпроси, са в обратна посока – да задължават държавите насила да приемат нелегални мигранти. Аз съм против това, поляците са против това, унгарците също, както и всички нормални хора. Защо в моя дом да настанявам някого, когото не съм поканил и нямам вина за това, че е загубил своя дом. Няма и причина да му подавам ръка, не защото е лош човек или защото не е в беда, а защото идва и казва: „Аз искам да ям от твоята чиния и да спя в твоето легълце”. Не съм го канил и не желая да го виждам тук. Настоявам да се чуе мнението на всеки гражданин – подозирам и знам какво е то, но сякаш една малка група, една малка каста, самообявила се за елит, се прави, че не вижда и че не разбира реалните проблеми и заплахи.

- Може ли да се каже, че преградното съоръжение на южната ни граница е една дългосрочна инвестиция, която ще предотврати предстоящата бежанска вълна?

- Разбира се! Ако 2013 г. ни бяха послушали за идеята за Европейска ограда, ако тогава не ни бяха съдили и не ни бяха обвинили в ксенофобия, ако тогава ЕС, чрез Фронтекс, беше взел мъдрото решение за строежа на такова преградно съоръжение по границата на България с Турция, а защо не и тази между Гърция и Турция, сега нямаше да се налага Унгария, Словакия и Австрия да правят огради. Това е нещо, в което ние бяхме пионери. Казахме го ясно, но ни се присмяха и ни обявиха за луди. Сега изведнъж всички строят огради. Ето до това води плиткоумието и късогледството и политическата импотентност на самообявилия се елит. Преградното съоръжение, което бе построено по нашата граница и бе кауза на нашата политическа организация и лично на Валери Симеонов, спря политически мигрантския натиск. Защото това е ясен политически знак, че имаш волята да спреш прииждащия поток. Кампанията, която се води срещу оградата, е изключително непочтена и нередна. Тази дама, която се прави хем на журналист, хем на политик, вади разни черно-бели снимки на оградата, правени по време на пораженията, но има нещо, което изглежда никой не видя. Когато бяха пороите, под оградата се бе образувала дупка. Ключовото тук е, че ЗЕМЯТА се бе свлякла, а оградата висеше над зейналата дупка. Тоест съоръжението си седеше, така както е строено и не беше паднало. Въпросната дама, бивша ваша колежка, може да продължи да снима всеки кокошарник или всяка кошара, която й хрумне, с черно-белия си апарат. Това, че се излага, е неин проблем, но това, че по този начин застрашава интереса на българските граждани, компрометирайки оградата, е вече наш проблем. Съоръжението трябва да бъде дори надграждано и укрепвано! На този етап тази инвестиция показа своя ефект и е изключително важно и за в бъдеще да го поддържаме. Ние в България сме на 1000 километра радиус от няколко войни, както и  нестабилност в Турция. В близкото бъдеще от там ни чакат сериозни проблеми и ние трябва да бъдем подготвени. Ние пазим Европейския съюз!

В категории: Политика


10
Коментара по темата
10.
Симитлишкия кмет
25.11.2017 21:55:47
6
7
Ще му разпоря тесното дупе на това Патриотче
9.
jivko
25.11.2017 21:13:00
4
11
Ogradata e palen ta6ak ne govori glupusti
8.
Сурат
25.11.2017 21:09:44
5
8
Ей Помаче кой ти варва ибрикчия смотан.
Защо го скрихте Валерко като ходи с Боко при султана.
7.
Коджаберекет ефенди
25.11.2017 20:29:14
3
5
Ачо арап купи теби чорап
6.
Джъмби наивника
25.11.2017 20:06:43
6
9
Че кой ти вярва пък на тебе пишман-националист! Видяхме ви и вас,за дребни грошове на ”пожарникаря” ибрикчии станахте! Винкела и Перхидролчо Продажников се плюха и нареждаха по най-грозният начин,като к..рви в бърдак! И се прегърнаха за авантата от Боко тиквата! А за едни други бежанци 2милиона души,не се ли притесняваш,те избягаха от такива като вас! Забрави ли на кой пиндел викаха”златният пръст” Онзи който се ожени за приятелката на доведеният си син! Цайсьо,питай моля ти се онази к..ва кой лашка по-хубаво,перхидрола или доведеният му син?
5.
Славчо Жеков Ярето
25.11.2017 19:59:21
2
3
Аз съм гей.
4.
Слави Жеков Ярето
25.11.2017 19:57:19
2
4
Obi4am te krasavec
3.
Гей Любокурски
25.11.2017 19:55:54
2
8
Обичам тва момиче
2.
Gocho
25.11.2017 19:45:58
4
10
Едно време го харесвах това мекере...
Ама до като стана ортак с Боко - Папата !
1.
Бичето
25.11.2017 19:35:15
3
8
Все едно някой ти вярва...
Купехте хиляди фургони и се правят тайни събрания на съветници в общините за приптяване на бежанци
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Президентът обяви, че започва от днес срещи с всички посочени в Конституцията потенциални служебни министър-председатели Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори