×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българското Ротарианство поема към връх Шипка, вижте програмата за 25 и 26 август


Българското Ротарианство поема към връх Шипка, вижте програмата за 25 и 26 август
Съорганизатор на паметните събития е Ротари Клуб Габрово
24 Август 2017, Четвъртък, 20:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Националното честване на 140 години Шипченска епопея ще премине под патронажа на президента Румен Радев

България чества 140 години от Шипченската епопея. Хиляди българи и родолюбци ще поемат към Паметника на свободата на върха. Националните чествания ще се проведат на 25-и и 26-и август. Кулминацията е в събота, когато тържествено ще отбележим годишнината от епичните Шипченски боеве през Руско-турската освободителна война.

За седма поредна година Ротари клуб Габрово подкрепя инициативата, която ще се проведе под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Това каза за Флагман.бг елект президентът на Ротари клуб Габрово Пламен Иларионов.

Българското Ротарианство организира редица патриотични събития по повод годишнината от Шипченската епопея. И тази година акцентът младите, защото когато те придобият чувство на национална гордост, ще го предадат на своите деца, които са следващото поколение българи.

В събитията е включена и традиционната инициатива на  Ротари Клуб Габрово „Осинови паметник”.

„Тази инициатива е в цялата страната. Освен почистване на паметника, тя включва и грижа за него през цялата година, както и да се научи цялата история около паметника. Инициативата е на ротационен принцип – тази година един паметник, догодина друг. И така до момента, в който не започнем да уважаваме родината и историята си”, каза елект президентът на Ротари клуб Габрово Пламен Иларионов.

В 10:30 часа на 25 август 2017 г. на Шипка стартират две традиционни състезания – едното по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата, а второто по ориентиране. Очаква се над 200 деца от цялата страна да се включат в надпреварата и да подобрят времената на предишните първенци. Веднага след това всички на върха ще участват в открит урок по история. Новото е, че урокът по родолюбие ще изнесат двама млади хора – докторантите на проф. Петко Петков - Иван Христов и Йордан Минчев.

Детският ден продължава и в Габрово, където от 17:00 часа в зала „Възраждане“ ще бъде открита художествена изложба. Тя е с рисунки на ученици на художничката Ема Вертерова и ще бъде допълнена от уникални рисунки на деца на възраст 4 и 5 години от ДГ „Радост“ и ДГ „Явор“. Отново там всички присъстващи ще видят една продукция - блиц въпроси с дечица. Отговорите, дадени на простички въпроси като „Какво е свобода?“ и „Какво е Шипка?“, са толкова истински и по детски чисти, че ще ви накарат и да се усмихнете, и да се замислите (ВИЖ ВИДЕОТО).




В кулминационния ден 26 август се предвиждат отново много мероприятия на Върха и в Габрово. Точно по обед ще се състои официалната част на връх Шипка, и възстановка на събитията.

На 26 август от 09.00 ч. до приключване на националното честване на връх Шипка, ще бъде преустановено движението на транзитно преминаващите МПС по пътя Габрово – Шипка – Казанлък в двете посоки. Трафикът ще бъде пренасочен през Прохода на Републиката, като за товарните автомобили ограничението ще важи от 07.00 ч. През прохода Шипка ще се пропускат само автобуси и леки автомобили с гости и посетители на тържествата, както и междуградски автобусен транспорт.
Автобусите за тържествата на връх Шипка тръгват на 26 август, 9:30 часа от пл. Възраждане в Габрово – цена на двупосочен билет 3 лв, цена на еднопосочен билет – 2 лв.

За всички, които ще се включат в туристическите походи, организирано от Ротари клуб Габрово, автобусите тръгват отново от пл. Възраждане – за м.Узана в 7:00 часа, цена на билета 3 лв; за Соколски манастир в 7:30 часа, цена на билета 2 лв.

През целия ден на 26-ти август, денят на отбелязването на 140-тата годишнина от Августовската Шипченска епопея, Паметникът на свободата на връх Шипка ще работи със свободен достъп, без вход за посетителите.

НАЦИОНАЛНО ЧЕСТВАНЕ ШИПЧЕНСКА ЕПОПЕЯ  
ПОД ПАТРОНАЖА НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
РУМЕН РАДЕВ

ПРОГРАМА

25 август 2017 г., петък

9:00 - 17:00 часа МЕЖДУНАРОДНА ЕКСПЕДИЦИЯ ПОЛЕВА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО СЛУЧАЙ 140 ГОДИНИ ОТ РУСКО – ТУРСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА
Място: Мултимедийна зала, административна сграда на НПМ „Шипка-Бузлуджа”

10:00 – 17:00 часа МУЗЕЙНА ЕКСПОЗИЦИЯ НА ОТКРИТО „ОРЪЖИЕТО НА СВОБОДАТА“ И ИЗЛОЖБА НА ЗНАМЕНА
Място: барелефите в подножието на  Паметник на Свободата

10:00-17:00 часа ФОТОГРАФСКО АТЕЛИЕ „ВЛЕЗ ВЪВ ВОЕННА ЩАБНА ПАЛАТКА”
Място: Барелефите в подножието на Паметника на Свободата

10:30 – 12:30 часа СЪСТЕЗАНИЕ ЗА УЧЕНИЦИ
Място: подход към Паметник на Свободата

12:30 – 13:00 часа ОТКРИТ УРОК ПО ИСТОРИЯ
Място: Паметник на Свободата

17:00 – 17:30 часа ОТКРИВАНЕ НА ДЕТСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗЛОЖБА „Свободата през погледа на детските очи“
Място: фоайе зала „Възраждане“, Габрово
17:30 – 18:30 часа ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГА „БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ В ОСВОБОДИТЕЛНАТА РУСКО-ТУРСКА ВОЙНА 1877 – 1878“, Автор: Стефан Кисов
Място: Регионален исторически музей -  Габрово



26 август 2017 г., събота

7.45 - 8.30 часа ПАНИХИДА В ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ В ШИПЧЕНСКИТЕ БОЕВЕ
Място: Соколски манастир

8.45 - 11.45 часа ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОДИ –  4 лъча
Място:
Лъч 1 - Соколски манастир – връх Шипка
Лъч 2 - м. Узана – връх Шипка
Лъч 3 – храм паметник „Рождество Христово” гр. Шипка - връх Шипка
Лъч 4 м. Бивака – връх Шипка

10:00 – 17:00 часа ДЕТСКА РАБОТИЛНИЦА СЪВМЕСТНО С УЧЕБЕН ПРОЕКТ "ПЪТУВАНЕ С ИСТОРИЯ"
Място: западно от Паметника на свободата

10:00 – 17:00 часа ЕДИН ДЕН НА ОТКРИТО ИЛИ ПОСЕЩЕНИЕ НА БОЙНИТЕ ПОЗИЦИИ С ЕКСКУРЗОВОД

10:30-12:00 часа  ЖИВИ КАРТИНИ ОТ НД „ТРАДИЦИЯ”
Място: по пътя към Паметника на Свободата – 3 места

10:30-15:00 часа ФОТОГРАФСКО АТЕЛИЕ „ВЛЕЗ ВЪВ ВОЕННА ЩАБНА ПАЛАТКА”
Място: Барелефите в подножието на Паметника на Свободата

10:30 – 17:00 часа ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМИ
Място: Мултимедийна зала, административна сграда на НПМ „Шипка-Бузлуджа”

12:00 – 12:50 часа ОФИЦИАЛНА ЧАСТ 

12:50 – 13:30 часа ВЪЗСТАНОВКА НА БОЕВЕТЕ
Място: източно от Паметника на Свободата

13:30 - 14:00 часа БЪЛГАРСКО ХОРО  - СИМВОЛ НА ВЕЧНИЯ КРЪГОВРАТ НА ЖИВОТА И НА ОБЕДИНЕНИЕТО  НИ
Място: от Паметника на Свободата до паркинга на връх Шипка

14:00 – 15:00 часа ОТКРИТА СЦЕНА
Място: паркинг връх Шипка

17:30 часа „140 ГОДИНИ ПАМЕТ“ – СРЕЩА  С РОДСТВЕНИЦИ  НА УЧАСТНИЦИ В ЕПОПЕЯТА
Място: зала „Възраждане“, Габрово

19:30 – 20:30 часа –КОНЦЕРТ НА ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯ АНСАМБЪЛ  НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Място: пл. Възраждане, Габрово

20:45 – 21:45 часа  ТЪРЖЕСТВЕНА ЗАРЯ - ПРОВЕРКА
Място: пл. Възраждане, Габрово


В категории: Животът


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори