България се срива към авторитарна диктатура - процесите на деградация са много напреднали


България се срива към авторитарна диктатура - процесите на деградация са много напреднали
Какво очаквате от такъв народ, заслужаваме съдбата си, казва песимистично депутатът проф. Иво Христов
04 Август 2017, Петък
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Трите мандата на Борисов са недовършени, не е управлявал толкова дълго, казва професорът


Проф. Иво Христов е депутат първи мандат от „БСП за България”. Роден е на 5 септември 1966 г. в Киев. Магистър по право и доктор по социология на правото. Преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Специализирал е в САЩ, Русия, Италия, Австрия. Бил е експертен сътрудник към Комисията по правни въпроси в няколко парламента.


- Проф. Христов, Вие сте първи мандат народен представител. Кажете едно хубаво и едно лошо нещо, което Ви е изненадало в тези първи месеци като депутат.
- Честно казано, не съм изненадан от нищо, защото Народното събрание го познавам в друго – експертно, качество от 15 години. Но мога кажа (дали е добро или лошо вие ще прецените), че нивото цялостно, експертното, човешкото, са по-ниско и по-ниско. Това е проблемът.

- Нивото пада през годините?
- Да, да и то стремглаво. Аз имам наблюдения поне от 1996-97 г., така че мога да правя сравнения.

- От гражданската квота на „БСП за България“ доколко имате свобода, доколко сте длъжни да се съобразявате с ръководството на БСП и с решенията на групата?
- Аз нямам проблем с ръководството на БСП и с ръководството на групата. Досега никой не ме е ограничавал в моите политически и всякакви други изяви. И високо ценя това. Ние имахме такава мъжка договорка още в самото начало.

- Има ли неща, които да са Ви притеснили и да са Ви накарали да се замислите дали мястото Ви е в групата на „БСП за България“ и в парламента?
- Когато възникне такъв казус, ще се разбере.

- Ще е шумно?
- Не, невинаги вдигането на шум означава позиция. Позицията се защитава с действия, а не с вдигане на шум.

- Корнелия Нинова и на Бузлуджа изказа едно интересно мнение – твърди, че иска да се пребори с мафията, с корупцията в държавата. Виждате ли наистина такива намерения в БСП?
- Корнелия Нинова беше единствената, която примерно откъсна известни зависимости, които БСП имаше знаете с кого – с кои олигархически и други сили. Така че, поне сега-засега, освен думи има и действия за разлика от други политически сили.

- Вие сте роден в Киев и сте русофил, ако не бъркам?
- Познахте.

- Във връзка с едно Ваше интервю наскоро ми идва да попитам – твърдите ли, че Украйна трябва да стане част от Русия?
- Никога не съм твърдял такова нещо – не знам откъде сте извадили тази информация.

- Вие казахте, че Украйна е антируски и изкуствен проект.
- И каква е връзката? Аз не виждам пряка причинно-следствена връзка. Украинският проект действително не е жизнено способен проект – това, представете си го, е една голяма Македония. Много бързо някои хора забравиха, че Украйна е създадена с идването на болшевиките на власт в Русия. След това е създаден Съветският съюз. Днешна Украйна е продукт на болшевиките, включително в нейните абсолютно необосновани географски граници. И казусът с Крим е най-малкият, тука говорим за цялата южна и източна част на Украйна – района на Харков, Малорусия, Одеса. Това са си изконно руски територии.

- Според Вас какво ще се случи там в бъдеще?
- Трудно ми е да гадая. Проблемът не е между Русия и Украйна, тъй като, както казах, Украйна не е субект на собствена воля. Това са отношения между Русия и Америка. Ако между Русия и Америка примерно настъпи стратегическо разбирателство, което мен много ме съмнява в сегашната ситуация, казусът „Украйна“ ще бъде затворен поне в сегашния му озъбен антируски вид. Ако обаче между сегашната администрация на Съединените щати и Русия продължава конфронтацията, особено след последните санкции, които Конгресът наложи, нещата ще рефлектират пряко и на украинския военен театър в буквалния смисъл на думата. И заявката на Захарченко за създаването на евентуална държава – Малорусия, е заявка точно за това.

- Доколко НАТО и Европейският съюз имат бъдеще според Вас?
- Очевидно имат бъдеще. Проблемът е, че Европейският съюз страда от изключително жестока криза на идентичност, особено след излизането на Великобритания и Брексита, което рязко променя конфигурацията на основните политически субекти вътре в ЕС. Европейският съюз до излизането на Великобритания представляваше един триъгълник и между върховете на този триъгълник се развиваха всичките действия – става въпрос за Великобритания, Германия и Франция. В момента този триъгълник се е разпаднал, а отношенията между Германия и Франция далеч не са толкова безоблачни, колкото бяха при създаването на ЕС. Очевидно е, че Макрон води политика, която не е в синхрон с политиката на Меркел, а Меркел се опитва да се еманципира от съответните сили, които я поставиха.

- А България печели ли или губи от членството си в НАТО и ЕС?
- Въпросът ви е неправомерно поставен, България няма избор. Така че дали печели или губи, няма абсолютно никакво значение. След разпадането на блоковата структура на Варшавския договор и на СИВ пред страната имаше три опции, чисто теоретични – да бъде погълната от Турция; да се разпадне и да стане зона на военни действия, както Югославия; или да стане част от друг геополитически блок. Стана третото, което според мен е по-доброто за България. Но ако направим една рекапитулация от това, което се случи с България и с българската икономика, нещата са крайно неприятни. България в момента е деиндустриализирана страна. Нейният значителен качествен човешки капитал се отлъчи да търси своя шанс (за което, разбира се, не може да бъде обвиняван) в развитата част на Европа, Америка и света като цяло. Проблемите са в това, че България по никакъв начин не успя да се възползва от това, че все пак по милост и по геополитически причини беше прибрана в лагера на богатите страни.

- Кой е вашият пример за държава или държави от нашия мащаб, които можем да следваме, включително и като политически строй?
 Безспорно Унгария, но ние нямаме унгарската имперска традиция, високото качество на политическа култура и високото качество на съпротива, независимо дали това идва от Запад или от Изток. Българите нямат традиция в това отношение и проблемът е в нас, а не в нашите геополитически врагове или съюзници.

- Т.е. това е нереалистично?
- Естествено, че не е реалистично.

- А друг пример, който да е реалистичен?
- Какво разбирате под „реалистичен”? Аз ви казах кой е примерът. За да бъдете като някоя друга страна, вие трябва да бъдете като себе си, а ние не сме като себе си. Пред очите ни за 25-30 години нашата страна ни беше открадната. Цели 8 милиона българи гледаха като стадо как страната им отлита, открадната от шайка разбойници. Никой не се възпротиви, никой не излезе за това. Какво очаквате от такъв народ? Ами значи заслужаваме съдбата си. Ниска политическа култура; ниска култура на съпротива; ниска, ако щете, култура на осъзнаване на това, което се случва със страната ни и с всеки един поотделно. Българите в по-голямата част даже не могат да си представят, че техният личен просперитет е функция от просперитета на общността, в която пребивават. Българинът в най-добрия случай смята, че може да реши личния си просперитет, като просто емигрира или спаси само най-близките си. Така не се създава общност, нито се създава държава.

- Какъв политически строй следва да има нашата държава? Подходящо ли е това, което сме в момента - парламентарната република и т.н.?
- Не, не е подходящо, но за съжаление процесите – социалните, демографските, културните, цивилизационните и икономическите, са толкова напреднали като деградация, че България се срива към една авторитарна диктатура с имитация на демокрация. Това го знаят всички.

- Задължително ли Бойко Борисов трябва да олицетворява тази диктатура?
- Ако не беше Борисов, щеше да е някой друг. Тенденциите на авторитаризъм в България започнаха още с идването на Костов на власт. След това те само се задълбочиха. И проблемът не е персонален – държа ясно да подчертая, проблемът е структурен. Това, между другото, журналистите не го разбират, тъй като те нямат системни сетива. Те се плъзгат само по повърхността.

- Бойко Борисов вече е трайно политическо явление, трети мандат премиер. Каква е прогнозата Ви – кога и какъв ще е неговият край като политик?
- Защо трябва да има край човекът – да е жив и здрав? Защо!

- Говоря за политическия му край.
- Не мога да кажа, аз избягвам да правя прогнози – това са неблагодарни неща. Аз все пак съм социален учен. Мен ме интересуват тенденциите, а не съдбата на една или друга персона. Така че не мога да отговоря на вашия въпрос.

- Това, че Бойко Борисов управлява толкова дълго страната…
- Колко дълго, господине? От 2009 г. управлява – няма и десет години.

- Това не е малко, три мандата премиер, и не се вижда краят му между другото.
- Три мандата, които не ги е довършил, така че това малко лъже. Няма даже и десет години. Есента на 2009 г. ГЕРБ дойдоха на власт.

- Това, че все пак той управлява толкова време, за какво е индикатор?
- Първо, е индикатор именно за нещата, за които ви казах – липса на икономическа, социална, ако щете, цивилизационна и политическа алтернатива на този модел в България, за съжаление.

- Наскоро говорихте за сериозността на циганския проблем, но можете ли в няколко точки да формулирате решението му? Макар че този проблем е много сложен.
- Не, не. Хич не е сложен. Сложен е за тези, които нямат умствен капацитет да го обхванат. Решението на циганския проблем е функция от решението на българския проблем. Това е като температурата на човешкото тяло. Когато вие вдигнете температура, болестта ви не е температурата – тя е индикация, че имате проблем. Т.е. намален имунитет, атакувани сте от вируси и организмът реагира. Проблемът с циганите и с тяхната интеграция е, че те са продукт на деиндустриализацията на страната, на разпадането на държавните и социалните връзки и оттам циганите като най-слабо звено в тази система първи дават на късо, образно казано. Пак казвам, проблемът е да се реши българският въпрос – циганският е само следствие и функция. Много хора обаче представят следствието за причина – къде съзнателно, къде не. Но това освен всичко останало е и липса на интелектуален капацитет да разбереш проблема.

- Т.е. не трябва да се концентрираме специално върху циганите, а по-скоро да си оправим държавата?
- Да, първо трябва да си оправим българския проблем, защото при лошия социализъм за добро или за лошо тези хора бяха интегрирани, както знаете. И държавата играеше с моркова и тоягата. Резултатът беше, че циганчетата бяха образовани, имаха базово образование, можеха да четат и да пишат, имаха занаят и нямахме проблемите, които имаме. В момента гетоизацията, маргинализацията – пета генерация цигани не знаят български, не могат да четат и да пишат – това е бомба със закъснител, както казах. Вместо да се концентрират обаче върху дълбинните причини на този процес, някои тръгнаха да ме обвиняват едва ли не, че съм се изказал расистки. Което пак показва липсата на интелектуален капацитет за пореден път, дори и в инсинуациите.

В категории: Политика


17
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
17.
Петър
24.08.2017 08:07:38
0
0
"Това са си изконно руски територии." !?И се имаш за Българин!?
Волжка България за Русия ли я имаш бе болшевишки боклук? Та, ти си долен гнусен предател, причинно-следствена връзко!
16.
До 14, 15
06.08.2017 18:51:49
2
0
И Унгария, Чехия, СловакияРумъния...бяха в една система, като нас! Но тук мат'риалът е калпав (вижте себе си!), управляващите-също! Като съборят символите в Полша, нищо няма да се промени! И тук взривиха мавзолея...и какво...?
15.
бойковист
05.08.2017 15:56:29
2
5
Всички червени недоносчета пикаят газ.....идеално !
14.
блеика
05.08.2017 15:11:13
4
6
Полша забрани комунизма и символите му и сегае номер едно в хрантелната промишленост в Европа. Румъния също си разстерля диктатора преди години и сега е 10 години пред нас...гърците с дългове или без не са и близвали комунизъм(случаеност?)... От там насетне вие си правете сметката колко е добре да си комунист и с БСП. Говориме за мислене и манталитет който се забранява от народи и се оправят хората. А тук един папурко от БСП говори клишета по старо му.
13.
Да!
05.08.2017 13:11:27
11
2
Умен мъж! И коментарът е точен! За жалост, това е реалността в България!
12.
lk
05.08.2017 07:26:43
5
11
Български астронавти на луната:
-Брат, пиши К@Р и да се прибираме! Ракиено време стана!.. та и на този приказките му все в тази посока,винаги повтаря едно и също,като е толкова добар оправник,защо не развие нещо частно ,там да го видим колко е добър, некъдърник,
11.
Tsar Georgi II Terter govori
04.08.2017 21:37:13
4
6
kak ne va e sram ve pederasi, kradci i predateli anatema!
10.
Kan Toktu govori
04.08.2017 21:33:15
2
5
6ibaniaci prodadohte balgaria na ciganite maika vi daiba
9.
Kan Telerig govori
04.08.2017 21:32:02
2
6
Takiva me6oci kato sega6nite darjavata ne pomni,,, predatili 6e sasipete darjavata!
8.
Tsar Boris govori
04.08.2017 21:04:44
4
17
Az ne pomnia niakoga v Bulgaria da e imalo poveche demokracia i svoboda ot dnes, obache pomnya che pri Todor Jivkov niameshe nito svoboda nito demokracia.
Dnes decata ni moje da uchat po ciala Evropa bezplatno.
7.
мгамгамгамгамгамкамкамкюмга...
04.08.2017 21:03:46
5
12
МОЯ ЛИЧНА ПРОГНОЗА ДО ПЕТ ГОДИНИ БУЛГАРИСТАН ЩЕ БЪДЕ РАЗДЕЛЕН НА НЯКОЛКО ОТДЕЛНИ МАЛКИ ДЪРЖАВИ .......ЧЕРНОМОРИЕТО А ПО ВЕРОЯТНО САМО БУРГАСКИЯ ЗАЛИВ ОТ СВЕТИ ВЛАС ДО СОЗОПОЛ ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ИЗРАЕЛ. ....СЛЕД ОЩЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ КРИМ СЪЩО ЩЕ БЪДЕ ДАДЕН НА ИЗРАЕЛ. .....СЕГАШНИЯ ИЗРАЕЛ ЩЕ БЪДЕ ИЗОСТАВЕН. ......И ТАКА БУРГАСКИЯ ЗАЛИВ С ГРАДОВЕТЕ ПО НЕГО УПРАВЛЯВАНИ НАВСЯКЪДЕ ОТ КМЕТОВЕ НА ГЕРБ + КРИМ ЩЕ НАПРАВЯТ ДЪРЖАВАТА ....НОВ ИЗРАЕЛ. ........ПЛОВДИВ И РОДОПИТЕ И ДЕЛИОРМАНА ЩЕ ГО ВЗЕМЕ ...ВИСОКАТА ПОРТА В СТАМБУЛ.......ВАРНА ЩЕ СТАНЕ ГУБЕРНИЯ НА РУСИЯ. .......СОФИЯ ГРАД ДЪРЖАВА. ......СЕВЕРОЗАПАДА ........ДЪРЖАВА НА ЦИГАНИТЕ. ..........ТОВА Е В КРАТЦЕ. ......
6.
Eba si lujata
04.08.2017 21:03:31
7
14
Gluposti.
Ako tova beshe avtoratizum, Boiko vidade 2 puti shans da napravite pravitelstvo, sled tova vi moli da vlezete v upravlenieto ---obache komunistite ne ste Bulgarska partia, ami partia na nefta i KGB, i zatova vie otkazahte.
5.
FREE BULGARIA
04.08.2017 20:54:43
8
19
CHERVEN BOKLUK.
SVOBODA NA NARODA OT KOMUNISTITE!!!!
4.
komunizma e bolest na mozuka
04.08.2017 20:53:41
8
17
Tozi pich e paravan na Lukouil.
Nikoi normalen chovek, ne bi rabotil za partia koyato prodade Makedonia na Surbiate, i koyato bankrutira Bulgaria dva puti. Mizernici!!!!
3.
До 1
04.08.2017 20:44:38
25
6
Той има ум и може да отиде където пожелае, но тогава тук ще останат само тъпаци като теб, които дори не умеят да пишат на Български, а на някаква маймуница.
2.
Вейдър
04.08.2017 20:17:27
8
23
СОПОЛ -това е точното определение за примата от снимката.
1.
Komunist kusta ne hrani
04.08.2017 19:56:00
7
19
Kato mu haresva komunizma zasto ne otide vuv Vietnam i Kuba? Severna Korea susto e mnogo hubavo.
Лъчезар ЛИСИЦОВ Автор
Лъчезар ЛИСИЦОВ


Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате!
Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Българският премиер предлага мигрантите, бягащи от война, да чакат на КПП-тата по външните граници на ЕС
Всичко в категорията
Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София Уникално! Показват с 3D потъналите кораби на Черноморието Задължителна система за мониторинг на отработените газове и разхода на гориво за новите камиони и автобуси
Помогнете да го разпознаем! Този мъж задигна телефон от магазин в бургаския ж.к.”Братя Миладинови” Кошмар в ж.к.”Лазур”, съсед събира десетки котки на ул.”Иван Богоров” Ужасяващо! Убито бебе делфинче шокира хората край Морска гара в Бургас Този мъртвопиян несретник спи в парк под носа на МВР в Бургас, шокира майки и деца Добрият пример: Камион изсипа товара си на възлов булевард в Бургас, но този човек се притече и… Това не може да се види всеки ден в България! Смели катаджии спряха Ферари, глобиха шофьора, че кара без преглед (СНИМКИ) Бургазлии алармират: Превърнаха центъра в битак, кюлоти и гащи виснаха от терасите! (СНИМКИ) Страховита находка шокира бургазлии на Северния плаж! (СНИМКИ) Познавате ли този човек? Зареди на бензиностанция в Бургас и духна с Аудито си (ВИДЕО) Кална вода потече от чешмите в бургаския жк. „Братя Миладинови”. Каква е причината? (ВИДЕО) Нов бизнес във „Възраждане” и „Братята”: Крадат емблеми на „Мерцедес”, продават ги на черно (СНИМКИ)
Димитър Рачков бил без пукнат лев, щял да става спасител или да бяга в чужбина
Димитър Рачков бил без пукнат лев, щял да става спасител или да бяга в чужбина За щастие той не заминава, иначе в противен случай българските театър и телевизия щяха да изгубят един от най-ярките си и забавни актьори

Всичко в категорията
Битият в спортното училище е наръганият в тролея Борислав Проговори дъщерята на жената, която затворникът Борис искал за заложница, лъсна причината защо я е зарязал в гората Голи вандали нашариха метрото (СНИМКА 18+) Психолог направи смразяващ кръвта анализ на свирепия убиец Теньо и жертвата му Ивета Горещи подробности: Духналият пандизчия Борис опитал да вземе заложница! Главсекът на МВР обяви нови данни Бизнесмен плати 1 милион за секс с ученичка, но след лошо представяне си го взе обратно Мащабна спецакция: Службите по следите на избягалия затворник в Ловешко (ВИДЕО) Спипаха огромно количество наркотици, скрити във фалшиви футболни купи (ВИДЕО) Акция в Слънчев бряг! Криминалисти закопчаха Наталия с 13 дози амфети (СНИМКА) Невиждан екшън в Бургас! Много пияна или дрогирана кифла нападна таксиджия, извика мутри да го пребият Извънредно! Спипаха избягалия затворник в слънчогледова нива
Искат нов процес за разстрела на наркобоса Костов заради нарушения и предубеденост на съда
Искат нов процес за разстрела на наркобоса Костов заради нарушения и предубеденост на съда Адвокатите на килъра пък искат клиентът им да бъде напълно оправдан и да се намали размерът на кръвнината от 100 бона, която той трябва да плати


Всичко в категорията
Ранилият полицайка футболен фен иска на свобода Съдят баща на първолак, нарекъл класната "овца" Цацаров за делата Боршош и Семерджиев: "Правосъдието катастрофира" Не му се размина! Бившият съдебен изпълнител Тодор Мавродиев влиза в затвора Боби Хлебаря за зверството над сестра си: Прокуратурата лъже! Не съм я убил, аз й спасих живота Ето го свирепия Боби от Созопол, който уби сестра си с ритници и юмруци (ВИДЕО) Бургазлията Кирил Георгиев, убил ученика Костадин на пешеходна пътека, влиза за 4 години в затвора Бургазлията Кирил, убил 16-годишният Костадин, през сълзи: Подцених ситуацията, не е минал и ден без да чувствам вина Бащата на прегазения на пешеходна пътека Костадин: Не съм виждал шофьора-убиец, не ме е търсил след случката Викат в съда премиера за турските ваксини Нападателят от казино в жк "Зорница" Жельо размахва среден пръст в съда, но твърди, че не е престъпник
Криптовалутите в полезрението на най-богатите в света
Криптовалутите в полезрението на най-богатите в света Милионерите се интересуват от инвестиции в криптовалути
Всичко в категорията
Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ)
Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Срещу директорката Галина Александрова са подадени множество жалби, включително и за злоупотреби с евросредства, но при проверките не са открити нарушения


Всичко в категорията
Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ) Гаджето на Преслава я затвори в златна клетка от ревност! Искал да съсипе най-големия успех в кариерата й Разследване на Флагман.бг: Как се придобива учителска квалификация от Софийския университет - без изпит, срещу 200 лв. на ръка Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка? Проверяват шефка в МОН, опитала да уреди сина си Помните ли скандала с кардиолога д-р Михаил Читаков? Ето каква е развръзката БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО) Шест вида поведение, които разрушават връзката Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман Банка притиска хотел в Приморско - иска му парите от клиент, платил с чужда кредитна карта
Две стипендии за учениците от бургаската ПГСАГ "Кольо Фичето"
Две стипендии за учениците от бургаската ПГСАГ "Кольо Фичето" Традиционното поощрение се връчват от Камарата на строителите в града

Всичко в категорията
Министър Красимир Вълчев: 920 лева ще е най-ниската учителска заплата от 1 януари (ВИДЕО) БСУ залага на преподаването на английски език, иска още по-модерно обучение Започва подаването на документи за кандидатстване в гимназиите Родител алармира за сериозен скандал в бургаското иновативно училище "Ал.Г.Коджакафалията" Остров Света Анастасия се превръща в сцена за театър, играят 3 постановки през лятото Флагман алармира МОН за 12-те деца, отхвърлени от елитното училище "Ал.Г.Коджакафалията", вижте как реагира министърът Сполука! МОН отчете най-високи резултати на матурата по математика Заради новите правила за прием: Родители на отхвърлените деца от ОУ "Ал. Г. Коджакафалията" атакуват МОН Роботът Елф посрещна бъдещите гимназисти на училището по програмиране Ученици от Немската гимназия създадоха нестандартно арт пространство в училището Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ откри първия департамент в Бургас за повишаване на професионалната квалификация на учителите
Учени установиха: Кафето предпазва сърцето
Учени установиха: Кафето предпазва сърцето Напитката защитава клетките от увреждания
Всичко в категорията
Ужасяваща находка! Майка откри мъртва 18-годишната си дъщеря в дома им Безобразие: Момиче паркира на инвалидно място и принуди мъж с количка да моли полицаи за помощ (ВИДЕО) Ясновидка за Боян Петров: Видях как спира дъхът му, лежи на една скала Тъжна вест! Отиде си бургаският малчуган Ради, не успя да пребори рака Многодетна норвежка избяга в България, след като социалните й отнели шестте деца (ВИДЕО) Ексклузивно! Доброволецът, спасявал удавниците в Поморие: Ако имахме подкрепа от брега, братя Средеви щяха да са живи! Почернената съпруга на удавения в Поморие Христо разплака България, вижте разказа й за фаталния инцидент Братът на Михаил проговори пред Флагман за отвратителната истина, довела до двойния разстрел в Слънчев бряг Жестока драма! Вижте трагедията на братята, които се удавиха в Поморие 6-годишната Криси от Бургас се нуждае от 15 038 евро за лечение във Виена Безумие: Отнеха децата на българка заради високия й коефициент на интелигентност (ВИДЕО)
Лятото на Диляна Попова (СНИМКИ)
Лятото на Диляна Попова (СНИМКИ) Моделът радва феновете си в социалните мрежи с летни снимки

Всичко в категорията
Спомени от соца: Какво се случи с първия съветски свръхзвуков самолет – съперникът на „Конкорд“
Спомени от соца: Какво се случи с първия съветски свръхзвуков самолет – съперникът на „Конкорд“ Последният полет на „Конкорд“ е през 2003-а, но самолетът е обречен още от фаталния инцидент през 2000-а, при който близо до Париж загиват 133 души
Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Несебър
450 танцьори ще се хванат на „Хоро край лазурния бряг“ Някогашният стадион-красавец на Бургас потъна в забвение и разруха, струва ли колосалните 25 млн. лв. (СНИМКИ) Умеем ли да се забавляваме и 12-те хейтърски урока, които научихме след снощното пирозрелище в Бургас* Топлофикация-Бургас празнува днес Деня на енергетика Вижте атрактивното бойно учение на флотилията бойни и спомагателни кораби Бургас не помни подобна заря! Ето защо небето над града тази вечер заблестя по невероятен начин (ВИДЕО/СНИМКИ) Кметът Димитър Николов разпореди проверки за достъпността на плажовете в Бургаско Само във Флагман.бг! Вижте Ванс - първата боркиня на Бургас, красавицата разбива стереотипите за силовия спорт (СНИМКИ/ВИДЕО) Кои 12 имена се спрягат за кмет на община Бургас догодина Ето как хетско слънце изгря над Бургас, модно дефиле в Морска гара показа богатството на тази култура (СНИМКИ) Обсъждат в Бургас как да се подобри комуникацията между бизнеса и образованите младежи
Наркоготвачи се опитаха да избягат от полицията, спретнаха си гонка с ченгетата в ж.к."Меден рудник" Спецакция в Меден рудник! След бясна гонка с полицията неизвестни изхвърлиха съмнителни чанти на пътя Ще има ли бургаският ж.к.”Меден рудник” амфитеатър, вижте каква е идеята на Общината До небостъргача в „Меден рудник“: Пласират за 50 хиляди лв. парцел на длъжник за строеж на сграда (снимки) Болниците от групата на „Булфарма“ и изворна вода „Бачково“ обединени в обща кауза Нова версия: Мъж с качулка наръгал 11-годишната Никол и връчил ножа на Иван Спират водата в жк "Меден рудник", вижте кога Ето го Атанас, който се самоуби след любовна драма в жк „Меден рудник“ (СНИМКА +18) Шокиращо! Серийният мастурбатор от „Меден рудник” вече на свобода, 6 майки го видели да се самозадоволява пред деца Мерцедес се натресе в паркирало БМВ в бургаския жк. „Меден рудник” Сириец тероризира цял блок в ж.к. "Меден рудник" заради бившата си жена (ВИДЕО)
Съни маркет предизвика фурор, новият търговски обект в Айтос би всички рекорди
Съни маркет предизвика фурор, новият търговски обект в Айтос би всички рекорди Още с прерязването на лентата опашките в магазина показаха огромния обществен интерес от страна на местните

Всичко в категорията
Вижте какво наказание грози Теньо за убийството на приятелката му. Справедливо ли е? Жестоко: Теньо убил от бой жена си пред детето им, докато то пищяло от ужас Ето го озверелия Теньо, който преби до смърт приятелката си Ивета Свръх наглост! Този мъж краде цветя от известно кафене в Айтос, познавате ли го? (ВИДЕО) Айтос стана столица на фолклора: Хиляди се събраха за откриването на 50-ото издание на „Славееви нощи“ в обновения парк Само във Флагман.бг! Вижте кой спаси ударените от гръм щъркели в Айтоско Гръм удари щъркелово гнездо в Айтоско! Хора с големи сърца спасиха две от малките Айтос открива юбилейни „Славееви нощи“ на обновена сцена, вижте пълната програма Ексклузивно! Маскирана банда удари заложна къща в Айтос, взривиха тухлена стена и разбиха 2 каси със злато и пари Ето как паркират "баровците" на Айтос (СНИМКИ) Детски турнир за седми път взриви футболните емоции в Айтос (СНИМКИ)
Вандали разбиха детска площадка в Карнобат, опасна е за децата (СНИМКИ) Карнобат показа училището на бъдещето (ВИДЕО) Оспорвано първо издание на футболния турнир „ГЕРБ фен купа Карнобат“ Балканският фестивал на изкуствата ще превърне за пети път Карнобат в огромна сцена за песни, танци и веселие Посрещнахме световните лидери с уникален вкус от Карнобат Кметът на Карнобат за градушката: Беше нещо страшно, няма как да се предвиди подобен ужас (СНИМКИ) Невиждано! Градушка удари Карнобат, лед като маслини се изсипа над града (СНИМКИ) Карнобатска раздава награди като за Световно Емблемата на образованието в Карнобат СУ "Св.св.Кирил и Методий" празнува 154 години, вижте Випуск 2018 Аз съм кмет, а Минчо Гроздев е сериозен данъкоплатец и не бих стопирал инвестиционните му намерения Парадокс! МБАЛ-Карнобат е на печалба, но няма лекари и загива
Трите варианта на министър Ангелкова за „Слънчев бряг“ АД Чужди летовници в Слънчев бряг продават скъпите си вещи, а се жалват, че са обрани Дъното! Чисто гол турист броди по централната алея на Слънчака (СНИМКИ 18+) 2000 деца от 8 държави показаха красотата на изкуството на фестивал в града на ЮНЕСКО Шокиращо! Антена на мобилен оператор ли? Ето какви щети нанесе съоръжение на „Теленор” на сграда в Несебър Николина Ангелкова и Николай Нанков правят нова проверка на Какао бийч Шеф-готвач: Храна, която е престояла повече от 2 часа на бюфет - трябва да бъде бракувана, не е безопасна Директорка забучи мъжки полов орган на торта и гордо се показа! Трябва ли да я виним за постъпката й? Несебър е отличник в социалната област, грабна два приза Камен Донев гостува в Свети Влас тази събота! 32 преместваеми обекта и на трите плажа в Слънчев бряг са с нарушения
Bamboo Beach открива сезона с уникално шоу тази вечер
Bamboo Beach открива сезона с уникално шоу тази вечер Перлата на южното Черноморие ще сюрпризира верните почитатели на плажните фиести с 72-часова парти програма

Всичко в категорията
Сезонът на пожарите започна! Огнена стихия погълна 400 дка нива край Созопол Съпругата на Боби Дебелия с трогателна изповед пред Флагман.бг: Той обожаваше сестра си (СНИМКИ) Ужасяващи подробности за зверското убийство в Созопол Огромна трагедия в Созопол! Боби Хлебаря уби от бой сестра си ФК Созопол направи кадрови рестарт Вижте емоцията на детския футболен турнир „Флагман къп“ 2018 в Созопол (СНИМКИ) Созопол с първата сертифицирана едромащабна туристическа карта на черноморска община Лято, плаж, море ... На Bamboo Beach купонът вече тече Ужасяващо! Откриха трупа на младеж край Созопол, издриват самоличността му Протестно начало на старта на новия сезон в Созопол, кмет и министър изразиха несъгласие с наредбата за шума Кметът Панайот Рейзи и министърът на туризма Николина Ангелова откриха сезона в Созопол, очакват силно лято 2018
Къмпингуващите, окупирали незаконно Корал, реват: Лазим като хлебарки в шубраците, за да стигнем до плажа (ВИДЕО) Мореплавателят Дончо Папазов празнува в Царево 30-годишнина от обиколката на света (ВИДЕО) Само във Флагман.бг: Фиат изгоря като факла в Царево (СНИМКИ) Плаж „Корал“ обграден като концлагер, летовници вървят през трънаци, за да стигнат до пясъка (ВИДЕО) Рокада! Освободиха зам.-кмета на Царево Николай Христов, замени го Златина Кирякова Трагедия! Трупът на млад мъж изплува на плажа в с. Лозенец Майстори от Странджа предават знанията си на млади архитекти и инженери Лапчев: Плажовете ни трябва да са чисти, но защо сметката да я плаща жителят на Община Царево? (ВИДЕО) Николина Ангелкова: Къмпингарите на плаж Корал не са над закона (ВИДЕО) Удар! Закопчаха престъпници тарашили магазини в Созопол и Царево Изследователи от цялата страна се събраха на форум в Ахтопол
Кой ще иска да стане районен прокурор в Средец на границата с Турция? Петстотин деца преминаха през Центъра за развитие на общността в Средец Само във Флагман.бг! Кмет подаде оставка след сигнали в прокуратурата за злоупотреби Празник на българщината! Ето как магията на странджанската песен обедини хиляди българи (СНИМКИ) Трима патриоти и кмет на ГЕРБ пристигнаха за празника на странджанското село Дебелт Пълна промяна! Превърнаха знакова сграда в центъра на Средец в бижу по проект за близо 1 млн. лв. (СНИМКИ) Всички язовири в Община Средец с концесионери, кметът: Пресният пример в Камено още ни е пред очите! Създават нови общински предприятия по проекти за около 1 млн. лв. в Средец Екшън до училище! Арестуваха 15-годишен зад волана на краден „Фиат” Потресаващо! Опънаха сергия за козунаци на улицата в Средец (СНИМКИ) Дебелт ще грейне за Великден със супермодерно LED осветление и видеокамери за близо 100 000 лв. (СНИМКИ)
Местни ченгета и общинари в Малко Търново укриват големец от ГЕРБ, вижте защо
Местни ченгета и общинари в Малко Търново укриват големец от ГЕРБ, вижте защо От ОД на МВР потвърждават за образувано досъдебно производство срещу Данчо Горския,  гръмнал демонстративно куче в центъра на града

Всичко в категорията
Туристи бродят из горите край Малко Търново заради магически ритуали (ВИДЕО) Георги Илиев: Нестинарството не е само игра в огъня, така почитаме светците (ВИДЕО) Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ) Подигравка! Оставиха стотици възрастни без пенсии за Великден Рекултивират старо депо край Малко Търново за 736 хил.лева Отглеждат есетрови риби и японска пъстърва в бетонни басейни край Малко Търново (ВИДЕО) Затвориха пътя Малко Търново-Царево заради свлачище От април започват да „изкърпват” пътя „Царево – Малко Търново” , догодина – голям ремонт за 20 млн. лева Изграждат паметник на генерал-майор Алекси Попов в Малко Търново, министерството отпусна част от парите Кметът на М.Търново със силни думи заради бедствието: Виновни ли сме, че избрахме да останем тук – в нашата Странджа?! Николай Тишев организира приемна за жители на Малко Търново
Много настроение и забавления на детския хепънинг „Наше лято“ в Камено
Много настроение и забавления на детския хепънинг „Наше лято“ в Камено Кметът Жельо Вардунски приветства учениците и им пожела весело и ползотворно лято

Всичко в категорията
Затвориха магистралата и в двете посоки заради огромен пожар (СНИМКА) Връщат в календара „Св. Тривелий Български”, репресиите на режима преди 9-и го затриват Пресъздават арабското нашествие в Камено, вижте как (СНИМКИ) Пчелари помагат на свои колеги от Полски извор, загубили пчелините си след потопа (ВИДЕО) Цяло село въстана срещу фермер, който ги тероризира с кравите си (ВИДЕО) Призове за най-добър ученик и клас на годината в Камено, вижте отличените Свирят „сбор” за актива на БСП в Камено, ГЕРБ трябва ли да се притеснява? От „Чернишка” до „Малкият принц”, ето кои са любимите книги на известни политици и държавни шефове от Бургаска област Кметът на Камено Жельо Вардунски: 24 май е денят на духовно единение на нацията ни! Любимите книги оживяват пред децата на Камено Нафиркан бургазлия си спретна луда гонка с ченгетата, заби се бетонен блок
Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп
Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Възрастната жена е вървяла по пътното платно, когато 73-годишен шофьор я застига и блъска

Всичко в категорията
Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте! Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич
Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО) Извънредно! 61-годишен мъж загина при зверски удар край Руен (ОБНОВЕНА) Зрелищна катастрофа в Руен: Опел се преобърна след ужасяващ сблъсък в центъра (СНИМКИ) Затишие пред буря или ДОСТ на Лютви Местан изпадна в дълбок зимен сън Мустафа Карадайъ пристигна в Руен за празника на общината, ще има ли сблъсък с ДОСТ Четвъртият лекоатлетически турнир в Руен – по-силен от всякога „Турската“ община Руен е с най-добри демографски данни в Бургаска област, Малко Търново е най-зле (таблица) След 13-годишна сага: Осъдиха петима от Руен за зверско изнасилване на малолетно момиче Прокоба над семейството на Хатче: Дошла в България, за да почете сестра си, загинала в катастрофа
Чужди летовници в Слънчев бряг продават скъпите си вещи, а се жалват, че са обрани Интервю Всички интервюта Главен инспектор Живко ДАСКАЛОВ, началник на РУ-Несебър: Чужди летовници в Слънчев бряг продават скъпите си вещи, а се жалват, че са обрани
Имаме система да разобличим застрахователните измами, през 2017 г. разкрихме 17 подобни случая

Глас отвътре Всички Лъчезар ЛИСИЦОВ, Лъчезар ЛИСИЦОВ Трите варианта на министър Ангелкова за „Слънчев бряг“ АД Вероятността за ликвидация на дружеството, както иска Валери Симеонов, е малка Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали 3 седмици няма кой да запуши този трап на ул.”Копривщица” в Бургас Помогнете да го разпознаем! Този мъж задигна телефон от магазин в бургаския ж.к.”Братя Миладинови” Кошмар в ж.к.”Лазур”, съсед събира десетки котки на ул.”Иван Богоров” Ужасяващо! Убито бебе делфинче шокира хората край Морска гара в Бургас Този мъртвопиян несретник спи в парк под носа на МВР в Бургас, шокира майки и деца
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 24.06.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Днес сте обсебени от манията за съвършенство. До каквото се докоснете, искате да блести като бижу. Предстои ви вълшебна вечер, но не се пресилвайте с подготовката! По-важно е да е весело на всички. В този ден е добре да споделяте идеите си и да търсите подкрепа. Може да възникне ситуация, при която да се наложи да вземете бързо решение. Изисква се да подходите отговорно, защото от избора ви ще зависи не само вашето бъдеще. Пазете стомаха, не преяждайте! Днес нямате търпение, като хала сте и искате това, което сте замислили, да стане от първия път. Несполуките ви изнервят. Ако не контролирате емоциите си, ще развалите настроението на близките си. Справите ли се с премеждията пък, ще се превърнете в център на вниманието. В този ден навярно ще се убедите, че стават чудеса. Може да сбъднат мечтите ви. Не забравяйте обаче да се помолите за това, от което имате нужда! Може да се озовете в една компания с човек, с който макар пътищата ви да са се разделили, продължавате да обичате. Погрижете се за външния си вид! Трябва да сте красиви и изискани, но не стойте прекалено дълго пред огледалото, за да не ви отнеме енергията! Вслушайте се в съветите на по-възрастните хора! Не яжте с телефон в ръка! За флирт не му е времето сега. В този по-лесно ще постигнете целите си. Отделете обаче повече внимание на близките си, зарадвайте ги! Направете подарък на детето си дори и да няма повод! Съобразете се с желанията на хората, които обичате! Не ги обвинявайте за своите грешки! Иска ви се да празнувате, но днес може да програмирате бъдещето. Не е нужно да сте завършили курс за маг, за да може с мисъл-форма да привлечете успеха, да имате късмет и пари. Трябва ви само вяра. Визуализирайте това, което искате да ви се случи! Това е ден за молитви. Желанията ви ще бъдат чути, ако след „Отче наш“ ги споделите с Бог и се помолите. Важно е обаче те да не са във вреда на някого. Не молете за пари или за имоти! Болестите на този ден са лесно излечими. В този необикновен ден не стойте като страничен наблюдател, а се включвайте в купона! Изненадайте близките си, като създадете приказна атмосфера в дома си! Направете нещо специално за тях и им кажете, че ги обичате! Може да се каже, че за вас това е денят на прегръдката. Желанието да обменяте душевна топлина с тези, които обичате, сега е по-силно. Ако обаче някой ви критикува, не се обиждайте, а приемете думите му като съвет! Може да извлечете полза от това и да станете по-добри. Нуждаете се от морална подкрепа. Не се колебайте да потърсите помощ от приятели! Те гледат на проблемите ви от друга гледна точка и благодарение на това ще може да намерите бързо и лесно решение. Внимавайте какво си пожелавате! Думите придобиват магическа сила и всичко, казано на глас, може да се претвори в живота. Може да се срещате с роднини и приятели, да обсъждате идеи и да кроите планове за бъдещето. Внимавайте с алкохола!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип