България се срива към авторитарна диктатура - процесите на деградация са много напреднали


България се срива към авторитарна диктатура - процесите на деградация са много напреднали
Какво очаквате от такъв народ, заслужаваме съдбата си, казва песимистично депутатът проф. Иво Христов
04 Август 2017, Петък
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Трите мандата на Борисов са недовършени, не е управлявал толкова дълго, казва професорът


Проф. Иво Христов е депутат първи мандат от „БСП за България”. Роден е на 5 септември 1966 г. в Киев. Магистър по право и доктор по социология на правото. Преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Специализирал е в САЩ, Русия, Италия, Австрия. Бил е експертен сътрудник към Комисията по правни въпроси в няколко парламента.


- Проф. Христов, Вие сте първи мандат народен представител. Кажете едно хубаво и едно лошо нещо, което Ви е изненадало в тези първи месеци като депутат.
- Честно казано, не съм изненадан от нищо, защото Народното събрание го познавам в друго – експертно, качество от 15 години. Но мога кажа (дали е добро или лошо вие ще прецените), че нивото цялостно, експертното, човешкото, са по-ниско и по-ниско. Това е проблемът.

- Нивото пада през годините?
- Да, да и то стремглаво. Аз имам наблюдения поне от 1996-97 г., така че мога да правя сравнения.

- От гражданската квота на „БСП за България“ доколко имате свобода, доколко сте длъжни да се съобразявате с ръководството на БСП и с решенията на групата?
- Аз нямам проблем с ръководството на БСП и с ръководството на групата. Досега никой не ме е ограничавал в моите политически и всякакви други изяви. И високо ценя това. Ние имахме такава мъжка договорка още в самото начало.

- Има ли неща, които да са Ви притеснили и да са Ви накарали да се замислите дали мястото Ви е в групата на „БСП за България“ и в парламента?
- Когато възникне такъв казус, ще се разбере.

- Ще е шумно?
- Не, невинаги вдигането на шум означава позиция. Позицията се защитава с действия, а не с вдигане на шум.

- Корнелия Нинова и на Бузлуджа изказа едно интересно мнение – твърди, че иска да се пребори с мафията, с корупцията в държавата. Виждате ли наистина такива намерения в БСП?
- Корнелия Нинова беше единствената, която примерно откъсна известни зависимости, които БСП имаше знаете с кого – с кои олигархически и други сили. Така че, поне сега-засега, освен думи има и действия за разлика от други политически сили.

- Вие сте роден в Киев и сте русофил, ако не бъркам?
- Познахте.

- Във връзка с едно Ваше интервю наскоро ми идва да попитам – твърдите ли, че Украйна трябва да стане част от Русия?
- Никога не съм твърдял такова нещо – не знам откъде сте извадили тази информация.

- Вие казахте, че Украйна е антируски и изкуствен проект.
- И каква е връзката? Аз не виждам пряка причинно-следствена връзка. Украинският проект действително не е жизнено способен проект – това, представете си го, е една голяма Македония. Много бързо някои хора забравиха, че Украйна е създадена с идването на болшевиките на власт в Русия. След това е създаден Съветският съюз. Днешна Украйна е продукт на болшевиките, включително в нейните абсолютно необосновани географски граници. И казусът с Крим е най-малкият, тука говорим за цялата южна и източна част на Украйна – района на Харков, Малорусия, Одеса. Това са си изконно руски територии.

- Според Вас какво ще се случи там в бъдеще?
- Трудно ми е да гадая. Проблемът не е между Русия и Украйна, тъй като, както казах, Украйна не е субект на собствена воля. Това са отношения между Русия и Америка. Ако между Русия и Америка примерно настъпи стратегическо разбирателство, което мен много ме съмнява в сегашната ситуация, казусът „Украйна“ ще бъде затворен поне в сегашния му озъбен антируски вид. Ако обаче между сегашната администрация на Съединените щати и Русия продължава конфронтацията, особено след последните санкции, които Конгресът наложи, нещата ще рефлектират пряко и на украинския военен театър в буквалния смисъл на думата. И заявката на Захарченко за създаването на евентуална държава – Малорусия, е заявка точно за това.

- Доколко НАТО и Европейският съюз имат бъдеще според Вас?
- Очевидно имат бъдеще. Проблемът е, че Европейският съюз страда от изключително жестока криза на идентичност, особено след излизането на Великобритания и Брексита, което рязко променя конфигурацията на основните политически субекти вътре в ЕС. Европейският съюз до излизането на Великобритания представляваше един триъгълник и между върховете на този триъгълник се развиваха всичките действия – става въпрос за Великобритания, Германия и Франция. В момента този триъгълник се е разпаднал, а отношенията между Германия и Франция далеч не са толкова безоблачни, колкото бяха при създаването на ЕС. Очевидно е, че Макрон води политика, която не е в синхрон с политиката на Меркел, а Меркел се опитва да се еманципира от съответните сили, които я поставиха.

- А България печели ли или губи от членството си в НАТО и ЕС?
- Въпросът ви е неправомерно поставен, България няма избор. Така че дали печели или губи, няма абсолютно никакво значение. След разпадането на блоковата структура на Варшавския договор и на СИВ пред страната имаше три опции, чисто теоретични – да бъде погълната от Турция; да се разпадне и да стане зона на военни действия, както Югославия; или да стане част от друг геополитически блок. Стана третото, което според мен е по-доброто за България. Но ако направим една рекапитулация от това, което се случи с България и с българската икономика, нещата са крайно неприятни. България в момента е деиндустриализирана страна. Нейният значителен качествен човешки капитал се отлъчи да търси своя шанс (за което, разбира се, не може да бъде обвиняван) в развитата част на Европа, Америка и света като цяло. Проблемите са в това, че България по никакъв начин не успя да се възползва от това, че все пак по милост и по геополитически причини беше прибрана в лагера на богатите страни.

- Кой е вашият пример за държава или държави от нашия мащаб, които можем да следваме, включително и като политически строй?
 Безспорно Унгария, но ние нямаме унгарската имперска традиция, високото качество на политическа култура и високото качество на съпротива, независимо дали това идва от Запад или от Изток. Българите нямат традиция в това отношение и проблемът е в нас, а не в нашите геополитически врагове или съюзници.

- Т.е. това е нереалистично?
- Естествено, че не е реалистично.

- А друг пример, който да е реалистичен?
- Какво разбирате под „реалистичен”? Аз ви казах кой е примерът. За да бъдете като някоя друга страна, вие трябва да бъдете като себе си, а ние не сме като себе си. Пред очите ни за 25-30 години нашата страна ни беше открадната. Цели 8 милиона българи гледаха като стадо как страната им отлита, открадната от шайка разбойници. Никой не се възпротиви, никой не излезе за това. Какво очаквате от такъв народ? Ами значи заслужаваме съдбата си. Ниска политическа култура; ниска култура на съпротива; ниска, ако щете, култура на осъзнаване на това, което се случва със страната ни и с всеки един поотделно. Българите в по-голямата част даже не могат да си представят, че техният личен просперитет е функция от просперитета на общността, в която пребивават. Българинът в най-добрия случай смята, че може да реши личния си просперитет, като просто емигрира или спаси само най-близките си. Така не се създава общност, нито се създава държава.

- Какъв политически строй следва да има нашата държава? Подходящо ли е това, което сме в момента - парламентарната република и т.н.?
- Не, не е подходящо, но за съжаление процесите – социалните, демографските, културните, цивилизационните и икономическите, са толкова напреднали като деградация, че България се срива към една авторитарна диктатура с имитация на демокрация. Това го знаят всички.

- Задължително ли Бойко Борисов трябва да олицетворява тази диктатура?
- Ако не беше Борисов, щеше да е някой друг. Тенденциите на авторитаризъм в България започнаха още с идването на Костов на власт. След това те само се задълбочиха. И проблемът не е персонален – държа ясно да подчертая, проблемът е структурен. Това, между другото, журналистите не го разбират, тъй като те нямат системни сетива. Те се плъзгат само по повърхността.

- Бойко Борисов вече е трайно политическо явление, трети мандат премиер. Каква е прогнозата Ви – кога и какъв ще е неговият край като политик?
- Защо трябва да има край човекът – да е жив и здрав? Защо!

- Говоря за политическия му край.
- Не мога да кажа, аз избягвам да правя прогнози – това са неблагодарни неща. Аз все пак съм социален учен. Мен ме интересуват тенденциите, а не съдбата на една или друга персона. Така че не мога да отговоря на вашия въпрос.

- Това, че Бойко Борисов управлява толкова дълго страната…
- Колко дълго, господине? От 2009 г. управлява – няма и десет години.

- Това не е малко, три мандата премиер, и не се вижда краят му между другото.
- Три мандата, които не ги е довършил, така че това малко лъже. Няма даже и десет години. Есента на 2009 г. ГЕРБ дойдоха на власт.

- Това, че все пак той управлява толкова време, за какво е индикатор?
- Първо, е индикатор именно за нещата, за които ви казах – липса на икономическа, социална, ако щете, цивилизационна и политическа алтернатива на този модел в България, за съжаление.

- Наскоро говорихте за сериозността на циганския проблем, но можете ли в няколко точки да формулирате решението му? Макар че този проблем е много сложен.
- Не, не. Хич не е сложен. Сложен е за тези, които нямат умствен капацитет да го обхванат. Решението на циганския проблем е функция от решението на българския проблем. Това е като температурата на човешкото тяло. Когато вие вдигнете температура, болестта ви не е температурата – тя е индикация, че имате проблем. Т.е. намален имунитет, атакувани сте от вируси и организмът реагира. Проблемът с циганите и с тяхната интеграция е, че те са продукт на деиндустриализацията на страната, на разпадането на държавните и социалните връзки и оттам циганите като най-слабо звено в тази система първи дават на късо, образно казано. Пак казвам, проблемът е да се реши българският въпрос – циганският е само следствие и функция. Много хора обаче представят следствието за причина – къде съзнателно, къде не. Но това освен всичко останало е и липса на интелектуален капацитет да разбереш проблема.

- Т.е. не трябва да се концентрираме специално върху циганите, а по-скоро да си оправим държавата?
- Да, първо трябва да си оправим българския проблем, защото при лошия социализъм за добро или за лошо тези хора бяха интегрирани, както знаете. И държавата играеше с моркова и тоягата. Резултатът беше, че циганчетата бяха образовани, имаха базово образование, можеха да четат и да пишат, имаха занаят и нямахме проблемите, които имаме. В момента гетоизацията, маргинализацията – пета генерация цигани не знаят български, не могат да четат и да пишат – това е бомба със закъснител, както казах. Вместо да се концентрират обаче върху дълбинните причини на този процес, някои тръгнаха да ме обвиняват едва ли не, че съм се изказал расистки. Което пак показва липсата на интелектуален капацитет за пореден път, дори и в инсинуациите.

В категории: Политика


17
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
17.
Петър
24.08.2017 08:07:38
0
0
"Това са си изконно руски територии." !?И се имаш за Българин!?
Волжка България за Русия ли я имаш бе болшевишки боклук? Та, ти си долен гнусен предател, причинно-следствена връзко!
16.
До 14, 15
06.08.2017 18:51:49
2
0
И Унгария, Чехия, СловакияРумъния...бяха в една система, като нас! Но тук мат'риалът е калпав (вижте себе си!), управляващите-също! Като съборят символите в Полша, нищо няма да се промени! И тук взривиха мавзолея...и какво...?
15.
бойковист
05.08.2017 15:56:29
2
5
Всички червени недоносчета пикаят газ.....идеално !
14.
блеика
05.08.2017 15:11:13
4
6
Полша забрани комунизма и символите му и сегае номер едно в хрантелната промишленост в Европа. Румъния също си разстерля диктатора преди години и сега е 10 години пред нас...гърците с дългове или без не са и близвали комунизъм(случаеност?)... От там насетне вие си правете сметката колко е добре да си комунист и с БСП. Говориме за мислене и манталитет който се забранява от народи и се оправят хората. А тук един папурко от БСП говори клишета по старо му.
13.
Да!
05.08.2017 13:11:27
11
2
Умен мъж! И коментарът е точен! За жалост, това е реалността в България!
12.
lk
05.08.2017 07:26:43
5
11
Български астронавти на луната:
-Брат, пиши К@Р и да се прибираме! Ракиено време стана!.. та и на този приказките му все в тази посока,винаги повтаря едно и също,като е толкова добар оправник,защо не развие нещо частно ,там да го видим колко е добър, некъдърник,
11.
Tsar Georgi II Terter govori
04.08.2017 21:37:13
4
6
kak ne va e sram ve pederasi, kradci i predateli anatema!
10.
Kan Toktu govori
04.08.2017 21:33:15
2
5
6ibaniaci prodadohte balgaria na ciganite maika vi daiba
9.
Kan Telerig govori
04.08.2017 21:32:02
2
6
Takiva me6oci kato sega6nite darjavata ne pomni,,, predatili 6e sasipete darjavata!
8.
Tsar Boris govori
04.08.2017 21:04:44
4
17
Az ne pomnia niakoga v Bulgaria da e imalo poveche demokracia i svoboda ot dnes, obache pomnya che pri Todor Jivkov niameshe nito svoboda nito demokracia.
Dnes decata ni moje da uchat po ciala Evropa bezplatno.
7.
мгамгамгамгамгамкамкамкюмга...
04.08.2017 21:03:46
5
12
МОЯ ЛИЧНА ПРОГНОЗА ДО ПЕТ ГОДИНИ БУЛГАРИСТАН ЩЕ БЪДЕ РАЗДЕЛЕН НА НЯКОЛКО ОТДЕЛНИ МАЛКИ ДЪРЖАВИ .......ЧЕРНОМОРИЕТО А ПО ВЕРОЯТНО САМО БУРГАСКИЯ ЗАЛИВ ОТ СВЕТИ ВЛАС ДО СОЗОПОЛ ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ИЗРАЕЛ. ....СЛЕД ОЩЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ КРИМ СЪЩО ЩЕ БЪДЕ ДАДЕН НА ИЗРАЕЛ. .....СЕГАШНИЯ ИЗРАЕЛ ЩЕ БЪДЕ ИЗОСТАВЕН. ......И ТАКА БУРГАСКИЯ ЗАЛИВ С ГРАДОВЕТЕ ПО НЕГО УПРАВЛЯВАНИ НАВСЯКЪДЕ ОТ КМЕТОВЕ НА ГЕРБ + КРИМ ЩЕ НАПРАВЯТ ДЪРЖАВАТА ....НОВ ИЗРАЕЛ. ........ПЛОВДИВ И РОДОПИТЕ И ДЕЛИОРМАНА ЩЕ ГО ВЗЕМЕ ...ВИСОКАТА ПОРТА В СТАМБУЛ.......ВАРНА ЩЕ СТАНЕ ГУБЕРНИЯ НА РУСИЯ. .......СОФИЯ ГРАД ДЪРЖАВА. ......СЕВЕРОЗАПАДА ........ДЪРЖАВА НА ЦИГАНИТЕ. ..........ТОВА Е В КРАТЦЕ. ......
6.
Eba si lujata
04.08.2017 21:03:31
7
14
Gluposti.
Ako tova beshe avtoratizum, Boiko vidade 2 puti shans da napravite pravitelstvo, sled tova vi moli da vlezete v upravlenieto ---obache komunistite ne ste Bulgarska partia, ami partia na nefta i KGB, i zatova vie otkazahte.
5.
FREE BULGARIA
04.08.2017 20:54:43
8
19
CHERVEN BOKLUK.
SVOBODA NA NARODA OT KOMUNISTITE!!!!
4.
komunizma e bolest na mozuka
04.08.2017 20:53:41
8
17
Tozi pich e paravan na Lukouil.
Nikoi normalen chovek, ne bi rabotil za partia koyato prodade Makedonia na Surbiate, i koyato bankrutira Bulgaria dva puti. Mizernici!!!!
3.
До 1
04.08.2017 20:44:38
25
6
Той има ум и може да отиде където пожелае, но тогава тук ще останат само тъпаци като теб, които дори не умеят да пишат на Български, а на някаква маймуница.
2.
Вейдър
04.08.2017 20:17:27
8
23
СОПОЛ -това е точното определение за примата от снимката.
1.
Komunist kusta ne hrani
04.08.2017 19:56:00
7
19
Kato mu haresva komunizma zasto ne otide vuv Vietnam i Kuba? Severna Korea susto e mnogo hubavo.
Лъчезар ЛИСИЦОВ Автор
Лъчезар ЛИСИЦОВ


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Лайфстайл
Бургазлийка твърди: Внимавайте с тази жена, завлече ме с огромна сума, направи го и с други
Бургазлийка твърди: Внимавайте с тази жена, завлече ме с огромна сума, направи го и с други Дамата била затънала до гуша с кредити към различни фирми, търси всевъзможни начини да получи пари назаем от някого, не й вярвайте
Всичко в категорията
Призив! Отсечете това дърво и направете джобове за контейнерите Сигнал до Флагман.бг: Служители в аутлета на "Пума": Пуснете осветлението на главния път, тъмно е като в рог! ЕВН изпъна нервите на хиляди бургазлии! Ж.к.”Славейков” и ж.к.”Изгрев” останаха без ток Читател на Флагман.бг пита: Знаят ли учителите в "Св. Св. Кирил и Методий" как да се грижат за безопасността и здравето на децата? Жена падна в шахта в ж.к. „Славейков” снощи. Внимавайте между бл.71 и бл.182 (СНИМКИ) ЕВН побърка бургазлии: Домовете ни се превърнаха в дискотеки, през минута спират тока Бургазлийка: Претърпяхме щети за хиляди левове от наводнението, а сега ми отказват помощ Жители на блок 84 в бургаския ж.к.”Меден рудник” с призив: При всеки дъжд се наводняваме. Помогнете ни! (СНИМКИ) Глобиха “Метро” в Бургас заради долни гащи Капан за шофьори! Опасни решетки трошат коли пред УМБАЛ-Бургас (СНИМКИ) Гнусно! В бургаски хипермаркет продават мухлясал хляб, не вярвайте на етикети (СНИМКИ)
Злополука: 29-годишен британец ослепя заради прекалено страстен секс
Злополука: 29-годишен британец ослепя заради прекалено страстен секс На сутринта той вече не виждал нищо с лявото си око и потърсил лекарска помощ


Всичко в категорията
Румен Радев с пулс и кръвно като на космонавт! Изнесоха официални данни за здравето на българския президент
Румен Радев с пулс и кръвно като на космонавт! Изнесоха официални данни за здравето на българския президент Президентът ни е първият и единствен засега български пилот, който е успял да направи с МиГ-29 прочутата фигура от висшия пилотаж „Кобрата на Пугачов”


Всичко в категорията
ГЕРБ с декларация, че няма да управляват с БСП, социалисти ги молели да не я приемат Байчев срещу Валери Симеонов и Цветанов заради вноса на чужди работници у нас Проучване на властта за вече санираните сгради: Между 40 и 60% се пестят от отопление Вежди Рашидов: Можем да приемем оградата на границата и за арт инсталация (ВИДЕО) Правителствата на България и Македония заседават заедно в Струмица, намалят тарифите за роуминг Марешки клати мнозинството в парламента Първо във Флагман.бг! Отнемат регистрацията на колите, които са технически неизправни Политолог: Пада доверието в Марешки, защото „Воля“ е част от статуквото Извънредна парламентарна комисия да провери програмата за саниране, поиска опозицията Подполковник стана зам.-председател на Народното събрание „Воля” измислиха нов вид парламентарен протест, за да взимат депутатските си заплати
Младежът Марио арестуван за кървавото меле в Благоевград
Младежът Марио арестуван за кървавото меле в Благоевград Трима студенти са настанени в благоевградската болница след кавга между две компании


Всичко в категорията
Няма ли край?! Преди дни джип уби 16-годишния Костадин в Бургас, а сега кола помете негов връстник в столицата Див екшън! Старец опря пистолет в главата на съселянин Шокиращо! Застреляха от упор учител по математика на оживена улица пред десетки очевидци (ВИДЕО 18+) Само във Флагман.бг! Ето на това място в Несебър двама българи за малко не бяха убити от свирепи цигани (СНИМКИ) Ужас! Масово меле с ножове пред дискотека тази нощ Флагман към Прокуратурата и МВР: Вижте помления от озверели цигани работник на Община Несебър и се вземете в ръце! (СНИМКИ) Шефът на „Пътна полиция”: Намаля броят на жертвите от войната на пътя (ВИДЕО) Вижте как действат киберпрестъпниците, примамващи жертвите си във фейсбук (ВИДЕО) От последните минути: Има задържан за бруталното убийство на Борислав, ето кой е Извънредно! Опасният рецидивист Суека избяга от затвора, търсят го под дърво и камък (СНИМКИ) Жестоко убийство на двама тийнейджъри, вижте жертвите (СНИМКИ)
Лоши новини за българските моряци от кокаиновия кораб "Св. Николай"
Лоши новини за българските моряци от кокаиновия кораб "Св. Николай" Испания налага солидарна глоба от 450 милиона евро на осъдените


Всичко в категорията
Изненада! Риалити героят Марчо бил част от две ОПГ-та едновременно, работел за Кравата и Марио от Перник Само във Флагман.бг! Оправдаха екскмета на Царево Петко Арнаудов Административните съдии от Бургас настроиха ВСС за битка срещу данъчните, опитали да им проверят имотите Дирен от Интерпол за укрити данъци за 1 млн. евро имал бизнеси в Руенско, нито една от фирмите не е на негово име Пак отложиха избора на шеф на Административния съд в Бургас заради Панайот Генков Гледат жалбата на единствения задържан за обира на банкомат в Сапарева баня Гребеца от „Наглите“ иска предсрочно освобождаване Георги подготвял удара срещу китайския ресторант в ж.к."Изгрев" Първо във Флагман.бг! Топ полицай осъди Перата за клевета Нинова и Борисов си мерят популизмите, а Цацаров и Пеевски си веят байрака Валентин Златев: Звездата на Марешки изгря по времето на Симеон Дянков
Българитe олекват със 75 милиона в... петък Ревизоро: На кокаинчото, който пробутва горива със сяра, ще се случи нещо неприятно (ВИДЕО) Извънредна парламентарна комисия да провери програмата за саниране, поиска опозицията Окончателно: ГЕРБ пак не успяха да смъкнат прага за плащане в брой - остава 10 000 лева Българската компания „Демакс Холограми“ с поредно световно признание за иновационни проекти (снимки) Тринити Билдинг донесе голямата награда на Община Бургас за принос в благоустройството и инфраструктурата Над 150 милиона вече не са в касите на бургаски фирми след проверки на НАП Стана ясно кога ще дойде „сметката по развода“ на Великобритания с ЕС Важно! Шефът на КЗП обясни какви са правата ви, ако ви предлагат сделка по телефона Валентин Златев в спор с шефа на митниците Георги Костов заради контрабандата с горива Измамата с криптовалути се разпознава лесно на сбирки с обещания да станете веднага богати
Само във Флагман! Потопът, отнел 4 човешки живота и червената компания от Камено
Само във Флагман! Потопът, отнел 4 човешки живота и червената компания от Камено Разследване на Флагман показа как публична общинска собственост става частна, язовир се превръща в пасище, мера или нива – или каквото още си пожелаете


Всичко в категорията
Бургазлията Станислав Панайотов-Тачо – свиреп наркобос или примерен съпруг и баща, преценете сами (СНИМКИ) Вижте как гард на самоубилия се Кристиян Коджуклиев превърна семейната къща в наркоферма (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Лейтенант в новата наркобанда се оказа зет на съдружник в „Аркус”, сменил убития гард на Очите Само във Флагман.бг! Кой е Недялко Гетов: От очевидец на разстрела на Костов до лидер на новата наркобанда в Бургаско Касапинът Божидар живее като холивудска звезда, вменяем ли е? Преценете сами (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Италиански мастършеф измами десетки в Бургас и избяга от България Мега скандал: Вижте как се „изпари” цяло наказателно дело от кървава касапница в Бургас Само във Флагман.бг! Страховит бос лъсна в схема на Цар Плъх за контрабанда в Бургаския затвор Шефът на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев: Шокиран съм от ареста на моите служители в Несебър Полицаи блъснали елен, одрали го в РПУ-то и го изяли на банкет Сотир Цацаров прати прокурори на Каваци да разследват дали Митко Каратиста тормози Баневи
Отпускат 16 млн. лв. за оптимизация на училищната мрежа
Отпускат 16 млн. лв. за оптимизация на училищната мрежа Средствата са предвидени за оптимизиране училищата, детските градини, ученическите общежития и др
Всичко в категорията
Бургаските ученици са най-усмихнатите в България, първолаците от СУ „Св. св. Кирил и Методий” грабнаха приза Гордост за Бургас! Стефан Иванов грабна златния медал на международната олимпиада по астрофизика (СНИМКИ) Младите учители се връщат, но до 7 г. 39 хил. стари се пенсионират! И? Родители, ако училищното настоятелство ви иска пари за консумативи или ремонти, не давайте! Увеличават стипендиите на учениците за висок успех, за да ги стимулират Над 17 хил. деца са върнати в класните стаи До 2 седмици става ясно има ли дискриминация при приема в първи клас Математиците ни спечелиха 4 сребърни и 2 бронзови медала във Филипините Девойки се сбиха в центъра на Варна, приятелите им гледат сеир (ВИДЕО) Гадателката на Берлускони Теодора Стефанова представя новата си книга на 12 ноември в Бургас "Непознати улици" достигнаха до всички кътчета на България
Топ онкологичният лекар д-р Маргарита Таушанова започва работа в УМБАЛ "Дева Мария"
Топ онкологичният лекар д-р Маргарита Таушанова започва работа в УМБАЛ "Дева Мария" Тя е от Карнобат и е щастлива, че се връща в родния си край, за да стане част от новия стандарт за медицинска онкология в Бургас
Всичко в категорията
Отворени врати в онкологичното отделение на университетска болница „Дева Мария“ Фалшиви лекарства заляха интернет! Ето как да се пазим 25 млн. болнични сме взели за година и половина Не само кафето е за разсънване! Пробвайте тези 8 начина да сте бодри цял ден Тези 7 трика със сигурност ще ви накарат да откажете цигарите Световна сензация: Хирурзи обявиха за успешна трансплантация на човешка глава Ето как телефоните съсипват здравето ни и как да се предпазим! Невероятен шанс за 20 хил.онкоболни в Бургаско! УМБАЛ „Дева Мария” откри ново отделение, привлече топспециалисти (ВИДЕО) Първо във Флагман.бг! Вижте как супермедицината идва в Бургас с новия корпус на УМБАЛ "Дева Мария" (СНИМКИ) Д-р Гергана Гешанова към пушачите: Дайте парите си днес за нещо добро! (ВИДЕО) Пациенти на отделението по онкология в УМБАЛ „Дева Мария“ с първи впечатления
Ако не бяхме забравили Валентин, убит при спирката на с.Атия преди 15 години, днес нямаше да плачем за Костадин  (ВИДЕО)
Ако не бяхме забравили Валентин, убит при спирката на с.Атия преди 15 години, днес нямаше да плачем за Костадин (ВИДЕО) Непрежалим остава споменът у най-близките, а ние се бунтуваме няколко дни и после ежедневието ни поглъща


Всичко в категорията
Бате Николай с разтърсващ разказ за загубата дъщеря си: Намерих я с въже на шията и усмихната, така отиде при ангелите! Трагедията е огромна! Съучениците на 16-годишния Костадин потънаха в сълзи, не вярват какво се е случило Кървавият ад край Микре вече има лице! Съпрузите Стоименка и Кирил посрещнали заедно трагичната си гибел Известен холивудски актьор е в болница в тежко състояние Почина бизнесменът Денис Ершов Покъртителната история на този млад български автор, претърпял четири мозъчни операции, ще ви трогне Антония, чиито крака бяха отсечени от влак, мечтае за ново начало: Силна съм, няма да пропилея втория си живот 8-годишно момче се нуждае от милиони левове за лечение (ВИДЕО) Трогателна изповед на момиче от Хитрино: Сестра ми остана сираче, сега съм й и майка, и баща (ВИДЕО) Извънредно! Миньор загина в рудник "Ораново" след срутване Родители организираха „парти” за рождения ден на починалото си момченце! Когато разгледаха СНИМКИ от него, останаха без дъх
Астролог: Този ден е като бял лист, върху който пишем бъдещето си
Астролог: Този ден е като бял лист, върху който пишем бъдещето си Да не се започват съдебни процеси и операции с недвижима собственост, предупреждава Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
Астролог: Това е най-добрият ден за любов Астролог: Възможни са всякакви изкушения, мислете десет пъти, преди да вземете решение Астролог: Подстрижката днес обезпечава притока на пари и положителни емоции Те са упорити и безчувствени: Тези 2 зодии никога няма да ви кажат Обичам те Астролог: Помогнете на нуждаещите се, но не давайте пари на заем днес! Астролог: Хвърляйте малки монети на кръстопът, за да ви даде Бог богатство! Астролог: Не хвърляйте думите си на вятъра, дръжте под контрол емоциите Астролог: Тайните падат, гадайте по книга със затворени очи! Алена: Не постете дълго, защото Луната изсмуква силите ни и може да се стигне до анорексия! (ВИДЕО) Световноизвестната ясновидка Теодора Стефанова представи „Осмото чувство“ в Гранд хотел „Приморец“ (СНИМКИ) Венера и Юпитер в съвпад, опитайте си късмета в лотарията!
Славно минало! Преди 105 години българка първа литна в бойна мисия (СНИМКИ)
Славно минало! Преди 105 години българка първа литна в бойна мисия (СНИМКИ) 15-годишната Райна Касабова хвърля над Одрин от боен самолет позиви против войната


Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
За първи път бургазлии могат да участват в онлайн гласуване за „Ученик на годината“ Топ онкологичният лекар д-р Маргарита Таушанова започва работа в УМБАЛ "Дева Мария" Ексклузивно! Разберете най-сетне, че стадион „Лазур” не се продава и няма как Община Бургас да ви го купи А тия сочни устни, дупе и "балкони" от Бургас ще представят България на Mrs. Planet 2017 (СНИМКИ) Бургаски ученици ще играят волейболен финал непосредствено преди официален мач на „Нефтохимик“ РИОСВ-Бургас проверява изпълнението на проекти от Националната кампания „За чиста околна среда – 2017“ Бургаските ученици са най-усмихнатите в България, първолаците от СУ „Св. св. Кирил и Методий” грабнаха приза Безплатна диагностика на коса и изкушаващи намаления цял ноември в СПА център "6th Sense" Откритие на Флагман! Единствено Бургас ще има общество, покриващо стандартите на „Кралско село“ Бургаският общински съветник Диян Димов с приемен ден за гражданите Късо съединение причинил огнения ад в жк "Лазур"
Типично по бургаски: БМВ пламна на възлово кръстовище в жк „Меден рудник“ (ОБНОВЕНА) Бургаският ж.к."Меден рудник" и кв.Сарафово се спасиха от вдигането на данъците Крадци ошушкаха магазин в жк "Меден рудник", задигнаха 50 кутии цигари и пари Бургазлия върти странен бизнес в нета, продава хлебарки за 0,60 лв. бройката (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Ето го бургазлията Тодор, подкарал БМВ-то си на повече от бутилка алкохол Акция в "Меден рудник": Изкараха с белезници Сенко и негов авер от Голф Един пътник в болница след сблъска на бул. "Захари Стоянов" в бургаския ж.к."Меден рудник" ТИР се натресе в градски автобус в бургаския ж.к. "Меден рудник" (СНИМКИ) Внимание! Огромна дупка в жк "Меден рудник" се превърна в канал за смяна на масла Така паркира ямболски шофьор в „Меден рудник”. Ето защо „У” се превърна в нарицателно Жители на блок 84 в бургаския ж.к.”Меден рудник” с призив: При всеки дъжд се наводняваме. Помогнете ни! (СНИМКИ)
Флагман към Прокуратурата и МВР: Вижте помления от озверели цигани работник на Община Несебър и се вземете в ръце! (СНИМКИ)
Флагман към Прокуратурата и МВР: Вижте помления от озверели цигани работник на Община Несебър и се вземете в ръце! (СНИМКИ) Утре няма да можем да излезем на улицата в собствения си град - една жена е нахапана цялата от кучето им, а заради кучето ромите пребиха двама работници на Общината


Всичко в категорията
Бургаска писателка представя книгата си "Цигулка с тяло на жена” в Народното читалище „Месемврия 2015" в Несебър Кметът на Несебър връчи почетен плакет на Христиана Петкова за европейската й титла по карате Пуснаха багерите в Слънчев бряг, изринаха 50 магазина от плажната алея (СНИМКИ) Научете повече за Корея и културата й от Божин Джинков днес, само в Несебър (СНИМКИ) Центърът на Новия Несебър с уникална визия, вижте какви са плановете на кмета Николай Димитров (СНИМКИ) Вижте какво ще се строи на супермясто в Несебър Семейството на кмета на Несебър подари копие на чудотворната икона на „Богородица Пречиста-Мегарска“ на жителите на Неа Месемврия (СНИМКИ) Кметът на Несебър и дистрикт гуверньорът на Ротари България обсъдиха предстоящи съвместни проекти Спецпрокуратурата пак предаде на съд Божо Кравата и групата му Несебърското с. Тънково отбеляза своя празник с богата програма Кметът на Несебър Николай Димитров поздрави служителите на МВР и имениците
Поморийски деца станаха пътни полицаи, съветват шофьори да спазват правилата (СНИМКИ)
Поморийски деца станаха пътни полицаи, съветват шофьори да спазват правилата (СНИМКИ) 50 малчугани от ОУ „Христо Ботев“ в Поморие спираха водачите на автомобили, но вместо санкция, им поставяха стикери „Пази детето на пътя“ 

Всичко в категорията
Финансират проектите на поморийските рибари с 4 млн. лева Плешивия и Малката Камба свидетели срещу „Групата на Тачо”, 2 пистолета и 69 празни саксии сред доказателствата Отлична новина: Кметът Иван Алексиев издейства пари за реконструкцията на пътя Поморие-Каменар Изненадваща рокада със сметопочистващата фирма в Поморие, РТК напусна, ето кой влезе на мястото й Премиерът Бойко Борисов инспектира четирилентовото шосе до Слънчев бряг Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ – Поморие навърши 1 година Скандал по време на първа копка, жители на Ахелой искат кръгово Започва строителството на обхода на Ахелой, правят първата копка утре Гори тресавище папур край пътя Поморие-Ахелой (СНИМКИ) Иван Алексиев стана кмет на годината в категорията „Паркове и градска среда”, благодари на Бойко Борисов Започна Международната научна конференция, посветена на годишнината от битката при Ахелой
Травелатори вместо асансьори и стълби настояват да има на пасарелката на с. Атия
Травелатори вместо асансьори и стълби настояват да има на пасарелката на с. Атия По този начин тя ще бъде по-достъпна за трудноподвижните и майките с колички, смятат от фондация "Безопасни улици от Валя"

Всичко в категорията
След наказателната акция в Созопол: Пребитият ляга под ножа за трета операция, поставят му титаниев имплант След смъртта на Костадин: Местят спирката от главния път в с. Атия (ВИДЕО) Шефът на АПИ Дончо Атанасов обеща кардинално решение за проблемите на Атия, изграждат пасарелка и кръгово Експерт: На пътя Бургас - Созопол, където е сгазен 16-годишният Костадин, трябва да има подлез! (ВИДЕО) Съпричастност ли? Безсрамни шофьори нагазиха карамфилите в памет на Костадин (СНИМКИ) Христо Бардуков: Камерата на КАТ край Атия не работи поне от половин година, шофьорите сами се предупреждават и карат бясно Атия се надигна: Искат пасарелка, за да спрат „пешеходната пътека на смъртта” (СНИМКИ) Екшън в Созопол! Бургаски тийнейджър нокаутира 30-годишен мъж, счупи му носа и зъба Кметовете на Черноморец и Атия: Искаме името на водача, виновен за смъртта на Костадин Само във Флагман.бг! Първи снимки от мястото на жестоката трагедия от Атия Трагедията е огромна! Съучениците на 16-годишния Костадин потънаха в сълзи, не вярват какво се е случило
Само във Флагман.бг! Оправдаха екскмета на Царево Петко Арнаудов
Само във Флагман.бг! Оправдаха екскмета на Царево Петко Арнаудов Дългогодишният управник на морската община е признат за невинен и на втора инстанция
Всичко в категорията
Община Приморско с престижна номинация за лидер в туризма на Балканите
Община Приморско с престижна номинация за лидер в туризма на Балканите Форумът за туристическата индустрия в региона ще се проведе на 5 декември в София


Всичко в категорията
Подкрепете Приморско в надпреварата за Годишните награди в туризма! Kвартет „Китен“ избра Деня на християнското семейство за своя концерт-бенефис Ученици от СУ „Н. Вапцаров“ отбелязаха Деня на християнското семейство с интересен спектакъл в Приморско Кметът на Приморско д-р Димитър Германов поздрави всички християнски семейства Приморско ще отбележи Деня на християнското семейство с музикално-поетична вечер Вижте непознатата история на Приморско Приморско ще участва в най-голямото туристическо изложение в Полша Музикално-поетична вечер представи двамата бележити поети на Приморско Добра новина! Обновяват една от най-натоварените улици в Приморско Със златен и бронзов медал се завърнаха каратистите на Приморско от националното състезание за „Купа Пловдив“ Ром си построил незаконен ресторант в Ново Паничарево върху парцел, дарен на общината за градинка
24-годишният Станислав от Средец избяга от полицаи, опита да се скри в сградата на ВиК Девизът на българското европредседателство оживя по време на мащабно събитие в Средец Преглеждат безплатно уязвимите групи в Малко Търново и Средец Ударни ремонти в Средец: Общината запретна ръкави за парите от спечеления европроект Младежи задигнаха Мерцедеса на бургазлия, опитаха да го скрият в Средецко Средец преодоля криза в транспорта, след като основният превозвач се оттегли Жена опита да вкара в затвора екстази и амфетамин, скри ги в маратонки Кметът на Средец Иван Жабов даде старт на амбициозен проект: Превръщат стара сграда на пъпа на града в еко център за деца И Средец си има наклонена кула, но това не е атракция (СНИМКИ) Кметът на Средец Иван Жабов: Опитваме се да променим града, но е много трудно да наваксаш пропуснатите десетилетия (ВИДЕО) Георги Христов пя пред пълен площад за празника на Средец (ВИДЕО)
Елена Йончева: Граничната ограда в района на Малко Търново падна (ВИДЕО)
Елена Йончева: Граничната ограда в района на Малко Търново падна (ВИДЕО) Дали сме 200 млн. лв. за нещо, което не върши работа, каза депутатката
Всичко в категорията
Вали първият сняг над Малко Търново, даже затрупа граничния пункт (СНИМКА) Коледен базар за сувенири и играчки отваря врати в Малко Търново, вижте кога Граматиково на бунт заради неизпълнени проекти, депутатът Петър Кънев успокоява местните (СНИМКИ) Флагман се поклони на Венелин Ташев! Защото като него в бизнеса са твърде малко 17 митничари арестувани при акцията на ГДБОП в Малко Търново? Шефът на Митниците Георги Костов разкри пред Флагман.бг какво се случва на ГКПП Малко Търново Извънредно! МВР затвори ГКПП Малко Търново. Арестувани са митничарите? Само във Флагман.бг! Вижте феноменалната ограда на границата при странджанското Сливарово (СНИМКА) Преглеждат безплатно уязвимите групи в Малко Търново и Средец Николай Нанков разгневи кмета на Малко Търново: Странджа не е единственият регион с лоши пътища! Oтменят протеста край Малко Търново, шефът на АПИ Дончо Атанасов потушава странджанския бунт за лош път
Събраха 315 000 лева за наводнените в Бургаско (ВИДЕО)
Събраха 315 000 лева за наводнените в Бургаско (ВИДЕО) Надявам се до две седмици хората да могат да влязат в ремонтираните си домове, каза Ясен Сливенски от БЧК
Всичко в категорията
ГЕРБ направи своя жест след бедствието в Камено и Бургас. Но дали избирателят го разбра? (СНИМКИ) Депутати и кметове на ГЕРБ разтоварват помощи за пострадалите семейства, местните гледат отстрани (СНИМКИ) Благородна кауза! Помогнете за спасяването на храм „Св. Симеон Стълпник” в с. Черни връх (СНИМКИ) Децата от наводнената детска градина в Черни връх се нуждаят от нови легла (ВИДЕО) Доброволци от Камено се учат как да реагират и спасяват хора при пожари и бедствия (СНИМКИ) Панайот и Стойка Костадинови от Ливада: Изхвърлихме целия си живот на боклука (ВИДЕО) Започна разпределянето на средствата за пострадалите от потопа в Ливада Виолета Радева: Хората в Ливада днес ще получат одеяла и постелки (ВИДЕО) Жельо Вардунски: До седмица ще са ремонтирани 20 от наводнените къщи (ВИДЕО) Потопът унищожи забавачката в Черни връх, заля спалнята и занималнята на децата (СНИМКИ) Кметът на Камено: Създаваме съвети от местни хора, с които да разпределяме помощите след бедствието
Ето колко наливат в снегопочистването на Руен
Ето колко наливат в снегопочистването на Руен Общината е във високопланински район с опасност от снегонавяване и заледяване почти по всички и пътища

Всичко в категорията
Трагедията е огромна! Нуртен закарала малкия Мустафа да види баба си, тръгнала рано, за да избегне трафика Ужасна трагедия! Майка и син загинаха в зверска катастрофа край Руен Ето го свирепия Петър, размазал главата на Станчо с дървен кол Жестокият убиец Петър опита да се оправдае: Трябваше да се защитавам, Станчо е много по-едър от мен! Петър убил Станчо по жесток начин, грози го доживотен затвор Пробив за ГЕРБ в крепостта на ДПС, двойно увеличи гласовете си за две години 19-годишният Петър убил Станчо заради псувни, сам отишъл при кмета и се издал Първо във Флагман.бг! Кърваво убийство край Руен: Откриха труп на мъж с размазана глава Зрелищно меле! Мерцедес се заби в ТИР на пътя Бургас - Варна (СНИМКИ) Ето къде ще гласуват за нов кмет в руенското село Скалак Четирима кандидати в сблъсък да управляват айтоското село Чукарка, с. Скалак може да се похвали с нов кмет
Ексклузивно! Разберете най-сетне, че стадион „Лазур” не се продава и няма как Община Бургас да ви го купи Интервю Всички интервюта Митко СЪБЕВ Ексклузивно! Разберете най-сетне, че стадион „Лазур” не се продава и няма как Община Бургас да ви го купи
Феновете да насочат агресията си към ръководството на клуба, защото отборът не играе футбол и да престанат със заплахите, категоричен е бизнесменът


Глас отвътре Всички Емел МАХМУД, международен редактор, публицист, журналист Емел МАХМУД Флагман към Прокуратурата и МВР: Вижте помления от озверели цигани работник на Община Несебър и се вземете в ръце! (СНИМКИ) Утре няма да можем да излезем на улицата в собствения си град - една жена е нахапана цялата от кучето им, а заради кучето ромите пребиха двама работници на Общината


Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Бургазлийка твърди: Внимавайте с тази жена, завлече ме с огромна сума, направи го и с други Призив! Отсечете това дърво и направете джобове за контейнерите Сигнал до Флагман.бг: Служители в аутлета на "Пума": Пуснете осветлението на главния път, тъмно е като в рог! ЕВН изпъна нервите на хиляди бургазлии! Ж.к.”Славейков” и ж.к.”Изгрев” останаха без ток Читател на Флагман.бг пита: Знаят ли учителите в "Св. Св. Кирил и Методий" как да се грижат за безопасността и здравето на децата?
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любовwww.karm-krag.com
Дневен хороскоп за 23.11.2017на Светлана Тилкова - Алена
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Пригответе се за напрежение. Бъдете гъвкави, за да се справите с всяка възникваща ситуация. Работата ви спори, въпреки че сте напрегнати. Пригответе се да реализирате плановете си. Пътуванията също са успешни. Ще се почувствате по-бодри и изпълнени с желание за активна работа. Появата на влиятелна личност ви закриля и ви проправя пътя към успеха, а днес ще научите тази новина. Без оглед на трудностите по пътя запазете спокойствието си. Внимавайте настроението ви да не стане причина за финансови загуби. Не прекалявайте в исканията си към хората от обкръжението си, заради стремежът си непременно да блеснете. Трябва да се предпазите от разпиляване на вашето работно място, за да не провалите големите си доходоносни проекти. Помислете си дали няма да се натоварите с непосилни задачи. Имате възможност да си извоювате доходна работа. Ще я приключите бързо, ако се отдадете отговорно само на заниманията си на работното място и не се разпилявате в странични и незасягащи в разговори Заредете с нови сили и обогатете знанията си. Не се разсейвайте с незначителни занимания. Отново ви предстои ден изпълнен с противоречия, част от тях създадени от вас. Възможни са нови делови предложения, които са ви полезни и помагат за успешното завършване на работата ви. Бъдете сдържани, за да избегнете загубите. Денят не е благоприятен за обзавеждане или освежаващ ремонт на офиса. Денят е благоприятен за разкриване на нови възможности за работа, които не бива да пренебрегвате. Пътуванията са успешни. Ако ви предложат нови източници на доходи, не ги отказвайте. Следобед отново ще ви липсва настроение, заради известна прибързаност, която ви е попречила. Успехът изисква от вас да сте тактични и да не говорите много, особено сутринта. Спокойният тон ще ви помогне повече от проявата на агресия и от критиката, която обижда колегите ви. Склонни сте да ги нападате без причина. По-добре ги спечелете за съюзници. Пригответе се за недоразумения и грешки на работното място, които ще ви ядосат до прояви на агресия. Съдбата изисква да й се подчините и да не сте прибързани, ако искате да завършите започнатото. Не се претоварвайте с повече от предвидената работа и се приберете навреме  у дома. Прибързаността е забранена в този ден. За да задържите успеха си, работете умерено и търпеливо и не се разсейвайте. Ваши неочаквани действия ще ви помогнат да постигнете целите си. На работното място и отново се справяте отлично. Бъдете внимателни с близките си. Пред вас отново се разкриват добри професионални перспективи. Не отказвайте полезното сътрудничество. Помощта на влиятелни хора няма да ви е излишна. Подобрете финансовото си положение, като подготвите и подпишете договорите с банковите институции. Изпитвате съмнения в правилността на собствените си позиции. Най-добре е да се посъветвате с колегите си.  Внимавайте със запознанствата, защото сте във властта на емоцията и преценката ви не е правилна. Неочаквана разправия, заради финансови постъпления е повод за размяната на обиди, породени от завистта на колегите ви. Денят е неблагоприятен за печелене на пари. Не допускайте загуби заради ваши грешки. Сутринта са възможни разногласия с началниците и колегите ви, които можете да избегнете, за да не се депресирате от разменените обидни реплики. Емоционални сте, но в същото време стабилни.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип