България се срива към авторитарна диктатура - процесите на деградация са много напреднали


България се срива към авторитарна диктатура - процесите на деградация са много напреднали
Какво очаквате от такъв народ, заслужаваме съдбата си, казва песимистично депутатът проф. Иво Христов
04 Август 2017, Петък
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Трите мандата на Борисов са недовършени, не е управлявал толкова дълго, казва професорът


Проф. Иво Христов е депутат първи мандат от „БСП за България”. Роден е на 5 септември 1966 г. в Киев. Магистър по право и доктор по социология на правото. Преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Специализирал е в САЩ, Русия, Италия, Австрия. Бил е експертен сътрудник към Комисията по правни въпроси в няколко парламента.


- Проф. Христов, Вие сте първи мандат народен представител. Кажете едно хубаво и едно лошо нещо, което Ви е изненадало в тези първи месеци като депутат.
- Честно казано, не съм изненадан от нищо, защото Народното събрание го познавам в друго – експертно, качество от 15 години. Но мога кажа (дали е добро или лошо вие ще прецените), че нивото цялостно, експертното, човешкото, са по-ниско и по-ниско. Това е проблемът.

- Нивото пада през годините?
- Да, да и то стремглаво. Аз имам наблюдения поне от 1996-97 г., така че мога да правя сравнения.

- От гражданската квота на „БСП за България“ доколко имате свобода, доколко сте длъжни да се съобразявате с ръководството на БСП и с решенията на групата?
- Аз нямам проблем с ръководството на БСП и с ръководството на групата. Досега никой не ме е ограничавал в моите политически и всякакви други изяви. И високо ценя това. Ние имахме такава мъжка договорка още в самото начало.

- Има ли неща, които да са Ви притеснили и да са Ви накарали да се замислите дали мястото Ви е в групата на „БСП за България“ и в парламента?
- Когато възникне такъв казус, ще се разбере.

- Ще е шумно?
- Не, невинаги вдигането на шум означава позиция. Позицията се защитава с действия, а не с вдигане на шум.

- Корнелия Нинова и на Бузлуджа изказа едно интересно мнение – твърди, че иска да се пребори с мафията, с корупцията в държавата. Виждате ли наистина такива намерения в БСП?
- Корнелия Нинова беше единствената, която примерно откъсна известни зависимости, които БСП имаше знаете с кого – с кои олигархически и други сили. Така че, поне сега-засега, освен думи има и действия за разлика от други политически сили.

- Вие сте роден в Киев и сте русофил, ако не бъркам?
- Познахте.

- Във връзка с едно Ваше интервю наскоро ми идва да попитам – твърдите ли, че Украйна трябва да стане част от Русия?
- Никога не съм твърдял такова нещо – не знам откъде сте извадили тази информация.

- Вие казахте, че Украйна е антируски и изкуствен проект.
- И каква е връзката? Аз не виждам пряка причинно-следствена връзка. Украинският проект действително не е жизнено способен проект – това, представете си го, е една голяма Македония. Много бързо някои хора забравиха, че Украйна е създадена с идването на болшевиките на власт в Русия. След това е създаден Съветският съюз. Днешна Украйна е продукт на болшевиките, включително в нейните абсолютно необосновани географски граници. И казусът с Крим е най-малкият, тука говорим за цялата южна и източна част на Украйна – района на Харков, Малорусия, Одеса. Това са си изконно руски територии.

- Според Вас какво ще се случи там в бъдеще?
- Трудно ми е да гадая. Проблемът не е между Русия и Украйна, тъй като, както казах, Украйна не е субект на собствена воля. Това са отношения между Русия и Америка. Ако между Русия и Америка примерно настъпи стратегическо разбирателство, което мен много ме съмнява в сегашната ситуация, казусът „Украйна“ ще бъде затворен поне в сегашния му озъбен антируски вид. Ако обаче между сегашната администрация на Съединените щати и Русия продължава конфронтацията, особено след последните санкции, които Конгресът наложи, нещата ще рефлектират пряко и на украинския военен театър в буквалния смисъл на думата. И заявката на Захарченко за създаването на евентуална държава – Малорусия, е заявка точно за това.

- Доколко НАТО и Европейският съюз имат бъдеще според Вас?
- Очевидно имат бъдеще. Проблемът е, че Европейският съюз страда от изключително жестока криза на идентичност, особено след излизането на Великобритания и Брексита, което рязко променя конфигурацията на основните политически субекти вътре в ЕС. Европейският съюз до излизането на Великобритания представляваше един триъгълник и между върховете на този триъгълник се развиваха всичките действия – става въпрос за Великобритания, Германия и Франция. В момента този триъгълник се е разпаднал, а отношенията между Германия и Франция далеч не са толкова безоблачни, колкото бяха при създаването на ЕС. Очевидно е, че Макрон води политика, която не е в синхрон с политиката на Меркел, а Меркел се опитва да се еманципира от съответните сили, които я поставиха.

- А България печели ли или губи от членството си в НАТО и ЕС?
- Въпросът ви е неправомерно поставен, България няма избор. Така че дали печели или губи, няма абсолютно никакво значение. След разпадането на блоковата структура на Варшавския договор и на СИВ пред страната имаше три опции, чисто теоретични – да бъде погълната от Турция; да се разпадне и да стане зона на военни действия, както Югославия; или да стане част от друг геополитически блок. Стана третото, което според мен е по-доброто за България. Но ако направим една рекапитулация от това, което се случи с България и с българската икономика, нещата са крайно неприятни. България в момента е деиндустриализирана страна. Нейният значителен качествен човешки капитал се отлъчи да търси своя шанс (за което, разбира се, не може да бъде обвиняван) в развитата част на Европа, Америка и света като цяло. Проблемите са в това, че България по никакъв начин не успя да се възползва от това, че все пак по милост и по геополитически причини беше прибрана в лагера на богатите страни.

- Кой е вашият пример за държава или държави от нашия мащаб, които можем да следваме, включително и като политически строй?
 Безспорно Унгария, но ние нямаме унгарската имперска традиция, високото качество на политическа култура и високото качество на съпротива, независимо дали това идва от Запад или от Изток. Българите нямат традиция в това отношение и проблемът е в нас, а не в нашите геополитически врагове или съюзници.

- Т.е. това е нереалистично?
- Естествено, че не е реалистично.

- А друг пример, който да е реалистичен?
- Какво разбирате под „реалистичен”? Аз ви казах кой е примерът. За да бъдете като някоя друга страна, вие трябва да бъдете като себе си, а ние не сме като себе си. Пред очите ни за 25-30 години нашата страна ни беше открадната. Цели 8 милиона българи гледаха като стадо как страната им отлита, открадната от шайка разбойници. Никой не се възпротиви, никой не излезе за това. Какво очаквате от такъв народ? Ами значи заслужаваме съдбата си. Ниска политическа култура; ниска култура на съпротива; ниска, ако щете, култура на осъзнаване на това, което се случва със страната ни и с всеки един поотделно. Българите в по-голямата част даже не могат да си представят, че техният личен просперитет е функция от просперитета на общността, в която пребивават. Българинът в най-добрия случай смята, че може да реши личния си просперитет, като просто емигрира или спаси само най-близките си. Така не се създава общност, нито се създава държава.

- Какъв политически строй следва да има нашата държава? Подходящо ли е това, което сме в момента - парламентарната република и т.н.?
- Не, не е подходящо, но за съжаление процесите – социалните, демографските, културните, цивилизационните и икономическите, са толкова напреднали като деградация, че България се срива към една авторитарна диктатура с имитация на демокрация. Това го знаят всички.

- Задължително ли Бойко Борисов трябва да олицетворява тази диктатура?
- Ако не беше Борисов, щеше да е някой друг. Тенденциите на авторитаризъм в България започнаха още с идването на Костов на власт. След това те само се задълбочиха. И проблемът не е персонален – държа ясно да подчертая, проблемът е структурен. Това, между другото, журналистите не го разбират, тъй като те нямат системни сетива. Те се плъзгат само по повърхността.

- Бойко Борисов вече е трайно политическо явление, трети мандат премиер. Каква е прогнозата Ви – кога и какъв ще е неговият край като политик?
- Защо трябва да има край човекът – да е жив и здрав? Защо!

- Говоря за политическия му край.
- Не мога да кажа, аз избягвам да правя прогнози – това са неблагодарни неща. Аз все пак съм социален учен. Мен ме интересуват тенденциите, а не съдбата на една или друга персона. Така че не мога да отговоря на вашия въпрос.

- Това, че Бойко Борисов управлява толкова дълго страната…
- Колко дълго, господине? От 2009 г. управлява – няма и десет години.

- Това не е малко, три мандата премиер, и не се вижда краят му между другото.
- Три мандата, които не ги е довършил, така че това малко лъже. Няма даже и десет години. Есента на 2009 г. ГЕРБ дойдоха на власт.

- Това, че все пак той управлява толкова време, за какво е индикатор?
- Първо, е индикатор именно за нещата, за които ви казах – липса на икономическа, социална, ако щете, цивилизационна и политическа алтернатива на този модел в България, за съжаление.

- Наскоро говорихте за сериозността на циганския проблем, но можете ли в няколко точки да формулирате решението му? Макар че този проблем е много сложен.
- Не, не. Хич не е сложен. Сложен е за тези, които нямат умствен капацитет да го обхванат. Решението на циганския проблем е функция от решението на българския проблем. Това е като температурата на човешкото тяло. Когато вие вдигнете температура, болестта ви не е температурата – тя е индикация, че имате проблем. Т.е. намален имунитет, атакувани сте от вируси и организмът реагира. Проблемът с циганите и с тяхната интеграция е, че те са продукт на деиндустриализацията на страната, на разпадането на държавните и социалните връзки и оттам циганите като най-слабо звено в тази система първи дават на късо, образно казано. Пак казвам, проблемът е да се реши българският въпрос – циганският е само следствие и функция. Много хора обаче представят следствието за причина – къде съзнателно, къде не. Но това освен всичко останало е и липса на интелектуален капацитет да разбереш проблема.

- Т.е. не трябва да се концентрираме специално върху циганите, а по-скоро да си оправим държавата?
- Да, първо трябва да си оправим българския проблем, защото при лошия социализъм за добро или за лошо тези хора бяха интегрирани, както знаете. И държавата играеше с моркова и тоягата. Резултатът беше, че циганчетата бяха образовани, имаха базово образование, можеха да четат и да пишат, имаха занаят и нямахме проблемите, които имаме. В момента гетоизацията, маргинализацията – пета генерация цигани не знаят български, не могат да четат и да пишат – това е бомба със закъснител, както казах. Вместо да се концентрират обаче върху дълбинните причини на този процес, някои тръгнаха да ме обвиняват едва ли не, че съм се изказал расистки. Което пак показва липсата на интелектуален капацитет за пореден път, дори и в инсинуациите.

В категории: Политика


17
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
17.
Петър
24.08.2017 08:07:38
0
0
"Това са си изконно руски територии." !?И се имаш за Българин!?
Волжка България за Русия ли я имаш бе болшевишки боклук? Та, ти си долен гнусен предател, причинно-следствена връзко!
16.
До 14, 15
06.08.2017 18:51:49
2
0
И Унгария, Чехия, СловакияРумъния...бяха в една система, като нас! Но тук мат'риалът е калпав (вижте себе си!), управляващите-също! Като съборят символите в Полша, нищо няма да се промени! И тук взривиха мавзолея...и какво...?
15.
бойковист
05.08.2017 15:56:29
2
5
Всички червени недоносчета пикаят газ.....идеално !
14.
блеика
05.08.2017 15:11:13
4
6
Полша забрани комунизма и символите му и сегае номер едно в хрантелната промишленост в Европа. Румъния също си разстерля диктатора преди години и сега е 10 години пред нас...гърците с дългове или без не са и близвали комунизъм(случаеност?)... От там насетне вие си правете сметката колко е добре да си комунист и с БСП. Говориме за мислене и манталитет който се забранява от народи и се оправят хората. А тук един папурко от БСП говори клишета по старо му.
13.
Да!
05.08.2017 13:11:27
11
2
Умен мъж! И коментарът е точен! За жалост, това е реалността в България!
12.
lk
05.08.2017 07:26:43
5
11
Български астронавти на луната:
-Брат, пиши К@Р и да се прибираме! Ракиено време стана!.. та и на този приказките му все в тази посока,винаги повтаря едно и също,като е толкова добар оправник,защо не развие нещо частно ,там да го видим колко е добър, некъдърник,
11.
Tsar Georgi II Terter govori
04.08.2017 21:37:13
4
6
kak ne va e sram ve pederasi, kradci i predateli anatema!
10.
Kan Toktu govori
04.08.2017 21:33:15
2
5
6ibaniaci prodadohte balgaria na ciganite maika vi daiba
9.
Kan Telerig govori
04.08.2017 21:32:02
2
6
Takiva me6oci kato sega6nite darjavata ne pomni,,, predatili 6e sasipete darjavata!
8.
Tsar Boris govori
04.08.2017 21:04:44
4
17
Az ne pomnia niakoga v Bulgaria da e imalo poveche demokracia i svoboda ot dnes, obache pomnya che pri Todor Jivkov niameshe nito svoboda nito demokracia.
Dnes decata ni moje da uchat po ciala Evropa bezplatno.
7.
мгамгамгамгамгамкамкамкюмга...
04.08.2017 21:03:46
5
12
МОЯ ЛИЧНА ПРОГНОЗА ДО ПЕТ ГОДИНИ БУЛГАРИСТАН ЩЕ БЪДЕ РАЗДЕЛЕН НА НЯКОЛКО ОТДЕЛНИ МАЛКИ ДЪРЖАВИ .......ЧЕРНОМОРИЕТО А ПО ВЕРОЯТНО САМО БУРГАСКИЯ ЗАЛИВ ОТ СВЕТИ ВЛАС ДО СОЗОПОЛ ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ИЗРАЕЛ. ....СЛЕД ОЩЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ КРИМ СЪЩО ЩЕ БЪДЕ ДАДЕН НА ИЗРАЕЛ. .....СЕГАШНИЯ ИЗРАЕЛ ЩЕ БЪДЕ ИЗОСТАВЕН. ......И ТАКА БУРГАСКИЯ ЗАЛИВ С ГРАДОВЕТЕ ПО НЕГО УПРАВЛЯВАНИ НАВСЯКЪДЕ ОТ КМЕТОВЕ НА ГЕРБ + КРИМ ЩЕ НАПРАВЯТ ДЪРЖАВАТА ....НОВ ИЗРАЕЛ. ........ПЛОВДИВ И РОДОПИТЕ И ДЕЛИОРМАНА ЩЕ ГО ВЗЕМЕ ...ВИСОКАТА ПОРТА В СТАМБУЛ.......ВАРНА ЩЕ СТАНЕ ГУБЕРНИЯ НА РУСИЯ. .......СОФИЯ ГРАД ДЪРЖАВА. ......СЕВЕРОЗАПАДА ........ДЪРЖАВА НА ЦИГАНИТЕ. ..........ТОВА Е В КРАТЦЕ. ......
6.
Eba si lujata
04.08.2017 21:03:31
7
14
Gluposti.
Ako tova beshe avtoratizum, Boiko vidade 2 puti shans da napravite pravitelstvo, sled tova vi moli da vlezete v upravlenieto ---obache komunistite ne ste Bulgarska partia, ami partia na nefta i KGB, i zatova vie otkazahte.
5.
FREE BULGARIA
04.08.2017 20:54:43
8
19
CHERVEN BOKLUK.
SVOBODA NA NARODA OT KOMUNISTITE!!!!
4.
komunizma e bolest na mozuka
04.08.2017 20:53:41
8
17
Tozi pich e paravan na Lukouil.
Nikoi normalen chovek, ne bi rabotil za partia koyato prodade Makedonia na Surbiate, i koyato bankrutira Bulgaria dva puti. Mizernici!!!!
3.
До 1
04.08.2017 20:44:38
25
6
Той има ум и може да отиде където пожелае, но тогава тук ще останат само тъпаци като теб, които дори не умеят да пишат на Български, а на някаква маймуница.
2.
Вейдър
04.08.2017 20:17:27
8
23
СОПОЛ -това е точното определение за примата от снимката.
1.
Komunist kusta ne hrani
04.08.2017 19:56:00
7
19
Kato mu haresva komunizma zasto ne otide vuv Vietnam i Kuba? Severna Korea susto e mnogo hubavo.
Лъчезар ЛИСИЦОВ Автор
Лъчезар ЛИСИЦОВ


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Темида
Мистерия! Неадекватен младеж обикаля Лондон и твърди, че е от Бургас, познавате ли го? (СНИМКИ)
Мистерия! Неадекватен младеж обикаля Лондон и твърди, че е от Бургас, познавате ли го? (СНИМКИ) Той е забелязан да обикаля безцелно в Стратфорд - в южната част на британската столица


Всичко в категорията
Сигнал до Флагман.бг! Зловеща находка стресна хората на плажа в Слънчев бряг (СНИМКИ) Сигнал до Флагман.бг! Половината ж.к."Възраждане" без ток, ЕВН нехае Майки от Свети Влас: Вижте в какво превърнаха детската ни площадка, сложете камери (СНИМКИ) 4 месеца няма кой да оправи опасна шахта на бул."Демокрация", днес тя вече е капан за пешеходците(СНИМКИ) Бургаски майки с апел: Направете нормална рампа за детски колички в ДКЦ II (СНИМКИ) Бургазлия преживя кошмар: Сложете легнали полицаи на ул. "Гладстон", джигит едва не уби дъщеря ми на пешеходна пътека (СНИМКИ) Бургазлийка се спъна и падна жестоко по ремонтирания бул. "Богориди" в Бургас (СНИМКИ) Шофьор си маркира паркомясто на тротоара в бургаския ж.к.”Възраждане”, за да спира старата си талига (СНИМКИ) Този мъж ограби култово заведение на пъпа на Бургас, познавате ли го? (ВИДЕО) На вниманието на КАТ-Бургас! Нужен ли е този знак, ако никой не го спазва?! Внимание! Огромна ламарина виси от саниращ се блок в Средец, може да убие някого (ВИДЕО)
Тръмп шокира: Да въоръжим учителите, за да спрем масовите стрелби в училищата! България остава най-корумпираната страна в ЕС Лидерът на опозицията в Бургас Константин Бачийски със смущаващи разкрития за лобизма в ОбС (ВИДЕО) „Обединени патриоти“ подпомагат със законопроект моряците Голям финансов ресурс е насочен в саботирането на Медицинския факултет в Бургас ГЕРБ: Работим в Бургас да има студенти по медицина, а опозицията откри предизборната кампания Димитър Стоянов от БСП: "Валери не загуби, а изкачи връх, в чието подножие е ръководството на НС" Проектонаследник на Корнелия Нинова прогнозира: Скоро ще прозвучи „сбогом Горанов, сбогом ГЕРБ” Оградата отива в ръцете на областните. ГЕРБ гарантира, че ще ги проверява, БСП, че замитат следи Лидерът на опозицията в Бургас Константин Бачийски с извънредна пресконференция, темата е "Стига безобразия" (НА ЖИВО) ГЕРБ единодушно "за" проверка на парите, които раздава Министерски съвет по искане на Борисов
Откриха фашистка литература в дома на бившия легионер от Орешник
Откриха фашистка литература в дома на бившия легионер от Орешник Иван Пачелиев получи обвинение за това, че стреля по полицаи и се барикадира в дома си

Всичко в категорията
Съдът пусна на свобода зетя на Георги Дросев, близък до Митьо Очите Изверг от Бургас с 25 присъди смаза майка си от бой, пратиха го в затвора От последните минути: Уважаваната лекарска фамилия Карастоянови с тежки присъди за смъртта на Отвертката! Отложиха избора на председател на СГС Защо окръжният прокурор на Бургас не успя да накаже следовател Станелия Караджова? Издънка! Преводач направи огромен гаф на делото за мароканския джихадист Поредната тъмна сделка на Корнелия Нинова с триото Борисов-Цацаров-Пеевски След алармата на Флагман.бг: Апелативният съд остави зад решетките Дончо, заклал брутално собствения си брат След Бойко Борисов: И Цветанов става „клиент” на Елена Йончева в съда (допълнена) Започва делото за убийството на Георги в Борисовата градина Ирак осъди и след това освободи джихадистка от Франция
Сигнал до Флагман.бг! Защо тази сграда в сърцето на Бургас функционира без АКТ 16
Сигнал до Флагман.бг! Защо тази сграда в сърцето на Бургас функционира без АКТ 16 Билдингът няма и разрешение за ползване, а на партера е разположен супермаркет, който работи от месец

Всичко в категорията
Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман Банка притиска хотел в Приморско - иска му парите от клиент, платил с чужда кредитна карта Само във Флагман.бг! Вижте как експолицай овладя бизнеса с трупове в Бургаско Траурни агенти или злодеи? Вижте как 16-годишният мъртвец Костадин сам поръча погребението си Само във Флагман! Потопът, отнел 4 човешки живота и червената компания от Камено Бургазлията Станислав Панайотов-Тачо – свиреп наркобос или примерен съпруг и баща, преценете сами (СНИМКИ) Вижте как гард на самоубилия се Кристиян Коджуклиев превърна семейната къща в наркоферма (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Лейтенант в новата наркобанда се оказа зет на съдружник в „Аркус”, сменил убития гард на Очите Само във Флагман.бг! Кой е Недялко Гетов: От очевидец на разстрела на Костов до лидер на новата наркобанда в Бургаско Касапинът Божидар живее като холивудска звезда, вменяем ли е? Преценете сами (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Италиански мастършеф измами десетки в Бургас и избяга от България
Мъж преби неграмотен седмокласник (ВИДЕО)
Мъж преби неграмотен седмокласник (ВИДЕО) Биячът разказа, че е стигнал до боя след системен психически и физически тормоз над децата му
Всичко в категорията
Интересни отворени лекции по новата магистърска програма на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Реформа в бургаското образование: 5 родителски групи влизат в училищата Страхотна финансова вест за студентите! 13-годишно японче скри шапката на специалистите от Гугъл с училищния си проект (ВИДЕО) Деница Сачева: Кадрите от детската градина в Бургас отвориха кутията на Пандора, създадоха проблеми Абсурд: Принуждават дете да ходи в далечно училище 40% от учителите у нас излизат в пенсия през следващите 8 години. Кой ще ги замести? Проф. Семов: Ако сложим камери в детските градини, ще признаем, че отглеждаме келешчета (ВИДЕО) Разгневена майка: Накараха детето ми да решава задача по математика с въпроси за инцест, изнасилвания, проститутки и дрога Ученици си признаха, че пият като за световно и не се притесняват, рекордът им - 11 бири за един ден Просветният министър за боя над деца в „Брезичка”: Проявена е непрофесионална толерантност, знаело се е
Разкритие! Джипът-ковчег, с който загина моделката Асиана, е на семейство строителни предприемачи
Разкритие! Джипът-ковчег, с който загина моделката Асиана, е на семейство строителни предприемачи Бившата управителка на Бедрум тръгнала за Благоевград, но мистериозно обърнала джипа към столицата, преди да загине в катастрофата


Всичко в категорията
Огромна мъка! Красива актриса зове загиналата Асиана: Идвам, мила моя! Чакай ме! Яна Маринова с покъртително признание: Станах жертва на насилие на 16 години - биеха ми шамари и стреляха по мен! Приятелите на красивата Асиана Митева потънаха в скръб, не могат да повярват в трагичния й край Скръбна вест! Почина известен бургаският писател Студент със 100% увреждания се превърна във влюбен затворник (ВИДЕО) Христо издъхна от свръхдоза в дома на приятел навръх Свети Валентин Мъката е голяма! Починалият на пистата в Пампорово е известен бизнесмен Скръбна вест! Отиде си уважаван юрист, бивш председател на Върховния съд Тъжна вест! Почина известен общински съветник Покъртителна история! 28-годишна красавица отказа химиотерапия, за да умре хубава и достойна Синът на проф. Димитър Зашев разкри истинската причина за смъртта на баща си
Астролог: Не се страхувайте да поемете отговорности!
Астролог: Не се страхувайте да поемете отговорности! Постарайте се да не натоварвате другите със своите проблеми, съветва Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
Секс Библията на социализма
Секс Библията на социализма Там някъде между олиото и свободите стоеше един друг свенливо премълчаван дефицит – дефицитът на еротичното


Всичко в категорията
Спомени от соца: Кой предложи да въведем лятното часово време през 1979 г. Как протеже на Тато изгони 300 хил.български турци и отцепи Кърджалийски окръг с танкове Спомени от соца: Когато оказионният магазин беше кореком втора ръка Преди 21 години: БСП връща мандата, България тръгва към Европа Спомени от соца: Историята на родните спортните коли Булгаралпин и защо спряха да ги произвеждат "Българската Флорида": Как западната преса представя нашето Черноморие през 60-те Скръбна вест! Почина проф.Иван Карайотов - човекът, който развенча мита, че Бургас няма древна история Спомени от соца: Видеоразходка из Слънчев бряг и най-известните му ресторанти през 1977 г. Спомени от соца: Как Тодор Живков хранеше бъдещите шампиони на България (СНИМКИ) В чия чест е издигнат най-спорният паметник в историята на Бургас - Альошата (ДОКУМЕНТИ) Ретро: Данък за бардак в Бургас - 200 лева на месец, за проститутка - 10 лева
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Гранд хотел и СПА Приморец се превърна в декор за впечатляваща фотосесия на Мисис Бургас 2017 Надя Недялкова Съдът пусна на свобода зетя на Георги Дросев, близък до Митьо Очите Вдигат паметник на кан Тервел в Бургас, местните решават къде Бургас е бутиков град, прекрасен е за живеене, а Мюнхен и Франкфурт – за работа. Но това скоро ще се промени Испанска китара звучи в сърцето на Бургас на 24 февруари Скандално! Радостин Нгуен проговори за инцидента пред бургаска дискотека, твърди, че пострадалият го изнудвал за пари Празник на конната база в Бургас за Тодоровден, очакват ни атрактивни паркури и безплатна езда От последните минути! Тежка катастрофа затапи кръговото на Мираж в Бургас, няколко автомобила са помлени (СНИМКА) Щастлива развръзка! Загубилият се в Лондон Алекс вече е вкъщи Брутална агресия в Бургас! Счупиха челюстта на 18-годишния Илия пред дискотека, дарете кръв, за да го спасите Удар на бургаската полиция, задържаха измамник, задигнал близо 44 хил. лева от пенсионери
Търсят директор на гимназията по иновации в Бургас, вижте какви са изискванията
Търсят директор на гимназията по иновации в Бургас, вижте какви са изискванията Община Бургас обяви конкурс за професионалист с иновативни методи на обучение и високи стандарти на преподаване
Всичко в категорията
Кошмар! Каруцар помете пешеходка, счупи й три ребра и избяга
Кошмар! Каруцар помете пешеходка, счупи й три ребра и избяга Инцидентът е станал на кръстовището на улиците "Славянска" и "Гарова"

Всичко в категорията
Трагедия в Айтос! 59-годишният Иван се задуши при пожар Стана ясно каква е причината за тежкия сблъсък на пътя Бургас-Айтос Запознайте се с Ясен и Желязко, убиващи за удоволствие. Това ли са новите българи? Прокурор: Убийците на айтоския бездомник са били пияни, садистични са намеренията им (ВИДЕО) Съседи на зверски убития в Айтос: Асен беше добър човек, но си отиде заради бедността ни (ВИДЕО) На живо във Флагман.бг! Прокуратурата с извънредна пресконференция за убийството в Айтос Айтос ще има нова автогара, търсим изпълнител Извънредно! Кърваво убийство в Айтос – откриха мъж с пръснат череп в необитаема къща Чисто нов Айтос с Бюджет 2018, БСП гласува против заради субсидията за МБАЛ Севим Али алармира за „ад” в айтоски села, министър го прати да търси пари другаде (снимки) Ужас! Пожар в Айтоско изпепели 1500 бали сено и слама
Огнен ад: Изгоря Аудито на карнобатлия, Фиат пламна в движение в Руенско Вижте кой е първият лозар и винар! Непубликувана досега снимка С мавруд от земята на Маркели "Винпром Карнобат" възражда старите български сортове (ВИДЕО) Блокове в Карнобат протекоха заради недовършено саниране (ВИДЕО) Ад край Карнобат! Голф излетя от пътя, преобърна се в канавка В Карнобат изграждат сепарираща инсталация за отпадъци, за да не вдигат шоково такса Смет Кметът Георги Димитров за отрязаните заплати на общинарите с дългове: Не може гражданите да си плащат, а служителите – не Ето какъв ще е бюджетът на финансовия отличник на Бургаска област – Карнобат Чудо невиждано! Кметът на Карнобат отряза заплатите на собствените си служители. Вижте защо „Карнобат“ започна зимна подготовка с 20 състезатели Огнен ад по празниците! Мъртвопиян мъж подпали къщата си, едва не изгоря жив
Триумф за Свети Влас! Направиха първа копка на дългоочаквания стадион (СНИМКИ)
Триумф за Свети Влас! Направиха първа копка на дългоочаквания стадион (СНИМКИ) Предвидено е бъдещата придобивка да е с размери на игралното поле по стандартите на БФС,УЕФА и ФИФА


Всичко в категорията
Несебър се утвърждава като дестинация за сватбен туризъм Откриха паметник на Васил Левски в село Тънково, Несебър се преклони пред Апостола на свободата (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Дъщеря на влиятелен бизнесмен от Несебър хваната напушена зад волана, вижте хубавата Елена (СНИМКА) След сделката с прокуратурата: Хора на Слънцето излизат от затвора след броени месеци за новия летен сезон Концерт и поетична среща белязаха 15 февруари в Несебър Сигнал до Флагман.бг! Зловеща находка стресна хората на плажа в Слънчев бряг (СНИМКИ) Държавата да си свърши работата и да извади от сивия сектор апартхотелите Кошмар в Слънчев бряг: 18-годишен шофьор натисна здраво газта, прати авер в болница с мозъчно сътресение Харизматичният поп певец Миро взриви Несебър на 14 февруари Добрата новина! Стартира реконструкцията на пощата в Новия Несебър, ето как ще изглежда (СНИМКИ) Валери Симеонов: Слънчев бряг трябва да се издърпа от ръцете на мутрите, за да не събираме шлаката на Европа (ВИДЕО)
Поморийско семейство поднови брачните си обети след 50 години, Пенка и Ангел подписаха "Свидетелство за търпимост" (СНИМКИ) Навършиха се 145 години от гибелта на Левски, Поморие се преклони пред паметта му Поморие ще почете паметта на Васил Левски Тежка катастрофа на пътя Каблешково-Ахелой: Размазаха се Тойота и Алфа (СНИМКА) Важно съобщение от Община Поморие за събирането на местните данъци НЧ „Просвета 1888“ Поморие подготвя весел маскарад за Сирни Заговезни Най-добрите винопроизводители от Поморие бяха отличени на „Дамаджан вечеринка” Изплува потулен скандал! Шпакловчик от Бата блудства с непълнолетна полякиня Обрат в съда: Пратиха поморийския „сървайвър“ Марчо Марков в домашен арест Със закон: Закриват опитните станции по земеделие в Поморие и Средец – вливат ги в ново държавно предприятие Ето как Поморие чества 140 години от Освобождението си
Пчелари искат странджанският цветен прашец да стане защитено наименование за произход Царево на бунт заради циганина, пребил учителка (ВИДЕО) След алармата на Флагман.бг! Царево завря: Питат кмета Лапчев защо натроши и къде скри паметника - емблема на града Къде сбъркахме? Петокласник от Царево нападна учител, заби му юмрук Премахнаха и изпочупиха символ на Царево от сърцето на града при ремонта на площада (СНИМКИ) Прокуратурата проверява добиват ли се назаконно инертни материали от р. Велека Шефът на базата в Резово вземал рушвети, жалбите са потулвани? (ВИДЕО) С пирончета ли хванаха коледната елха на Царево? Вятърът я помете и провали тържествата в морската община Кольо Върбанов: Лицензите за риболов се дават под масата, вземат ни ги заради варненци (ВИДЕО) Рибари от Царево на протест, отнели им лиценза неправомерно (ВИДЕО) Само във Флагман.бг! Оправдаха екскмета на Царево Петко Арнаудов
Живко Гърков: Не искаме повече да гласуваме нагласени план сметки и продажби, а нашите бащи и майки да няма къде да се лекуват!
Живко Гърков: Не искаме повече да гласуваме нагласени план сметки и продажби, а нашите бащи и майки да няма къде да се лекуват! Съветниците се оплакаха, че гласуват "на тъмно" важни докладни, тъй като не получават конкретни отговори на своите питания от общинска администрация


Всичко в категорията
Скандал в Средец! Опозицията напусна сесията на ОбС, обвини кмета за колапса на здравеопазването Кметът Иван Жабов и "Царя на виното" благословиха лозите на Средец за Трифон Зарезан Със закон: Закриват опитните станции по земеделие в Поморие и Средец – вливат ги в ново държавно предприятие Средец с 15,8 млн. лв. бюджет, акцентират върху инфраструктурата Опозицията в Средец бламира кмета Иван Жабов за чистотата и пътните на учителите Четири училища в Бургаско излязоха в грипна ваканция Подменят част от канализацята, за да сложат край на реките от боклуци след всеки порой в Средец Със съдействието на Валери Симеонов: 325 000 лева отиват за благоустрояване на община Средец Екшън в Средец! Пиян криминално проявен мъж скочи на ченге, скъса му пагона Вижте ужаса с ТИР-а на пътя Бургас-Средец (СНИМКИ) 20-годишен апаш отмъкна кон и каруца от къщата на старец в Средецко
Традицията в Странджа е жива: Бял кукер носи благоденствие и берекет в Малко Търново (СНИМКА)
Традицията в Странджа е жива: Бял кукер носи благоденствие и берекет в Малко Търново (СНИМКА) Той е без маска, но лицето му е покрито с черна боя, за да остане неразпознаваем


Всичко в категорията
Пенсионерите в Малко Търново с повече информация и още един телефон срещу алоизмамите Около 3 500 000 лв. е проектобюджетът на Община Малко Търново за 2018 г. Защо депутат-русофил обяви Странджа за българската Камчатка Само във Флагман.бг! Вижте пълния абсурд на самонастанените в домовете на военните в Странджа (ВИДЕО) Вадят ромите от военните имоти в с. Звездец, те молят за отсрочка Улица в Младежко се превърна в дере след пороя, пътят за селото вече е проходим (ВИДЕО) Гонят обитателите на военни жилища в Средец и Звездец – ползвали ги неправомерно Кметът Илиян Янчев предупреди: Река Младежка заля пътя, не тръгвайте към селото (ВИДЕО) Бургаски студенти подеха благотворителна кампания в помощ на Дома в Заберново, вижте как да се включите Уникалната гробница Мишкова нива скоро ще се стопанисва от община Малко Търново Помогнете! Странджанският певец и нестинар Костадин Михайлов се нуждае спешно от нова става, търсят се 5000 лв.
Зарязаха лозята, Камено празнува Деня на виното Трифон Зарезан (СНИМКИ) Камено организира Фестивал на виното Камено гони злите духове с кукери, десетки сложиха маски и чанове (СНИМКИ) Кукерите на Камено се върнаха със златен медал от маскарада в Перник Ще изградим система за наблюдения на язовирите и деретата, за да предотвратим нови бедствия Ноу-хау в Камено: Пенсионерски клубове превърнати в магазини, искат общината да им плаща ток и вода Камено с 11,75 млн.лева, ремонтират площада, улиците в града и стадиона Пострадали от потопа в Бургаско излизат на протест, искат държавата да чисти деретата (ВИДЕО) Доброто съществува! Над 2200 лв. са събрани от благотворителните кутии за малкия Божидар Жельо Вардунски с апел към държавата: Изчистете каналите и деретата, за да избегнем нови наводнения! Светлина в тунела след бедствието: Ремонтираха детската градина в с. Черни връх (СНИМКИ)
Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева
Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Всъщност била най-обикновена месингова монета без никаква стойност

Всичко в категорията
Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич Брутално зверство в Сунгурларе: Циганин-рецидивист изнасили 70-годишна баба Ето какво отговориха от Община Сунгурларе за масовата сеч в с. Славянци Масова сеч съсипва Сунгурларско, общинари гонят очевидци от парка на село Славянци Сунгурларе иска 1,3 млн. лв. за ремонт на пътищата Освобождават от данъци, ако инвестираш в Руен, Сунгурларе и Средец (ВИДЕО) Бургаският депутат от БСП Николай Тишев с приемен ден в Сунгурларе Брутален екшън в Сунгурларе! Младежи се нахрълиха и пребиха зверски 44-годишен мъж Община Сунгурларе в черен списък с длъжници към държавата. Бургас е сред отличниците
Погром! Крадци атакуваха и потрошиха къща от яд (СНИМКИ) 10-годишният Васил се бори за живота си, микробус го помете, докато кара велосипед Жълто-кафява вода потече от чешмите в Руенско (ВИДЕО) Парламентът аплодира 43-ма руенски началници от ДПС (снимки) Освобождават от данъци, ако инвестираш в Руен, Сунгурларе и Средец (ВИДЕО) Само във Флагман.бг! Селска кметица от Руенско се мисли за недосегаема, превърна в ад живота на цяло семейство Кошмар! Крава изскочи на пътя Айтос-Руен, предизвика зверско меле 65-годишната жена е с опасност за живота, след като бе блъсната от лек автомобил Ексклузивно! Емурла: Съжалявам за ударения ролс-ройс. Бенчо: Прощавам ти, важно е да сме здрави! Ето колко наливат в снегопочистването на Руен Трагедията е огромна! Нуртен закарала малкия Мустафа да види баба си, тръгнала рано, за да избегне трафика
Голям финансов ресурс е насочен в саботирането на Медицинския факултет в Бургас Интервю Всички интервюта Доц.Магдалена МИТКОВА, ректор на университет "Проф.д-р Асен Златаров" Голям финансов ресурс е насочен в саботирането на Медицинския факултет в Бургас
Строителството спря в началото на годината, не можем да се разплатим с изпълнителя, алармира ректорът доц. Магдалена Миткова

Глас отвътре Всички Антония ЧОРЕВА, Антония ЧОРЕВА Новите политици, които напират при Слави: Един бургазлия, Крум Савов и десетки българи с акцент (Видео) Жените три пъти по-малко от мъжете, успели българи в чужбина разказват с какво се занимават Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Мистерия! Неадекватен младеж обикаля Лондон и твърди, че е от Бургас, познавате ли го? (СНИМКИ) Сигнал до Флагман.бг! Зловеща находка стресна хората на плажа в Слънчев бряг (СНИМКИ) Сигнал до Флагман.бг! Половината ж.к."Възраждане" без ток, ЕВН нехае Майки от Свети Влас: Вижте в какво превърнаха детската ни площадка, сложете камери (СНИМКИ) 4 месеца няма кой да оправи опасна шахта на бул."Демокрация", днес тя вече е капан за пешеходците(СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 22.02.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Подгответе се емоционално за известни пречки или забавяне! Може да сте направили услуга на някого, която ще ви се върне в точен момент. Някои от дамите вероятно ще се притеснят прибързано. Тревогата им може да е свързана с бременност или неразположение. Това е звездният ден за авантюриста – Телец. Ще им върви на смелите, които са готови да пожертват всичко. Добре е в този ден да избягвате конфликтите и да простите на тези, които са ви засегнали по някакъв начин, а на любимия човек отделете повече внимание! Първата половина от деня е благоприятна за вас, но после започват тревогите. Каквото можете, свършете го до обяд, а след това не се захващайте с отговорни задачи, защото едва ли ще се справите! Довършете това, което сте започнали и гледайте да не се набивате на очи! Денят е благоприятен за научна работа, за пътувания, за командировки и за лечение. Фини енергии изпълват телата на родените под знак Рак и спомагат за подобряване на здравословното ви състояние. Неочаквани събития, свързани с пари, ще ви зарадват. Изострят се възприятията ви. Може да разчитате повече на интуицията си. Време е за решителните постъпки. Различни събития обаче може да ви накарат да си спомните за хора, преминали в отвъдния свят. Ако спомените ви завладеят, запалете свещичка и се помолете за душите им! Възможно е да се разклати доверието ви към партньора, но ако се опитате да го разкарате от живота си, ще съжалявате. Опитайте се да му простите, ако го хванете в издънка! Дайте му нов шанс и той ще си поправи грешката! Започнете диета за премахване на токсините от тялото! Приемате доста неща на доверие и може да се разочаровате. Не очаквайте другите да свършат вашата работа! Търсете близост с хората, които ви подкрепят морално и ви ценят! В тяхната компания ще се чувствате изпълнени с надежда и може би ще преоткриете заедно любовта. Можете да постигнете нещо значимо, ако умело и търпеливо планувате своите действия. Задълбочете своите познания и бъдете отворени! Това ще ви помогне да се справите с бъдещите ангажименти. Конфликти в дома ще извадят на светло стари неразрешени проблеми. Бъдете достатъчно толерантни, но пък настоятелни! Отстоявайте своите принципи, но се съобразявайте с потребностите на околните! Не очаквайте те да ви разбират! Обърнете внимание на своето здраве! Намерете време за алтернативни методи и творчески способи! Това е ден, в който страстите затихват, напрежението намалява, но се пазете от инертност! Не се претоварвайте с работа или с физически упражнения! Обърнете внимание на здравословното си състояние, възможни са проблеми с нервната система! Важни решения, свързани с деца или със събития в техния живот, може ще доведат до разправии. Трудно ще намерите общ език заради различните разбирания, но трябва да приемете тяхната гледна точка и да направите компромис. Възможни са проблеми с кожни заболявания. Това, с което се захванете на работното място, ще върви по план, ще има добра организация и инициативност. Някой от колегите ви обаче може да се опита да ви прехвърли своите задължения. Не поемайте нови ангажименти! Мъже, не пестете парите, а жените – комплиментите!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип