България се срива към авторитарна диктатура - процесите на деградация са много напреднали


България се срива към авторитарна диктатура - процесите на деградация са много напреднали
Какво очаквате от такъв народ, заслужаваме съдбата си, казва песимистично депутатът проф. Иво Христов
04 Август 2017, Петък
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Трите мандата на Борисов са недовършени, не е управлявал толкова дълго, казва професорът


Проф. Иво Христов е депутат първи мандат от „БСП за България”. Роден е на 5 септември 1966 г. в Киев. Магистър по право и доктор по социология на правото. Преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Специализирал е в САЩ, Русия, Италия, Австрия. Бил е експертен сътрудник към Комисията по правни въпроси в няколко парламента.


- Проф. Христов, Вие сте първи мандат народен представител. Кажете едно хубаво и едно лошо нещо, което Ви е изненадало в тези първи месеци като депутат.
- Честно казано, не съм изненадан от нищо, защото Народното събрание го познавам в друго – експертно, качество от 15 години. Но мога кажа (дали е добро или лошо вие ще прецените), че нивото цялостно, експертното, човешкото, са по-ниско и по-ниско. Това е проблемът.

- Нивото пада през годините?
- Да, да и то стремглаво. Аз имам наблюдения поне от 1996-97 г., така че мога да правя сравнения.

- От гражданската квота на „БСП за България“ доколко имате свобода, доколко сте длъжни да се съобразявате с ръководството на БСП и с решенията на групата?
- Аз нямам проблем с ръководството на БСП и с ръководството на групата. Досега никой не ме е ограничавал в моите политически и всякакви други изяви. И високо ценя това. Ние имахме такава мъжка договорка още в самото начало.

- Има ли неща, които да са Ви притеснили и да са Ви накарали да се замислите дали мястото Ви е в групата на „БСП за България“ и в парламента?
- Когато възникне такъв казус, ще се разбере.

- Ще е шумно?
- Не, невинаги вдигането на шум означава позиция. Позицията се защитава с действия, а не с вдигане на шум.

- Корнелия Нинова и на Бузлуджа изказа едно интересно мнение – твърди, че иска да се пребори с мафията, с корупцията в държавата. Виждате ли наистина такива намерения в БСП?
- Корнелия Нинова беше единствената, която примерно откъсна известни зависимости, които БСП имаше знаете с кого – с кои олигархически и други сили. Така че, поне сега-засега, освен думи има и действия за разлика от други политически сили.

- Вие сте роден в Киев и сте русофил, ако не бъркам?
- Познахте.

- Във връзка с едно Ваше интервю наскоро ми идва да попитам – твърдите ли, че Украйна трябва да стане част от Русия?
- Никога не съм твърдял такова нещо – не знам откъде сте извадили тази информация.

- Вие казахте, че Украйна е антируски и изкуствен проект.
- И каква е връзката? Аз не виждам пряка причинно-следствена връзка. Украинският проект действително не е жизнено способен проект – това, представете си го, е една голяма Македония. Много бързо някои хора забравиха, че Украйна е създадена с идването на болшевиките на власт в Русия. След това е създаден Съветският съюз. Днешна Украйна е продукт на болшевиките, включително в нейните абсолютно необосновани географски граници. И казусът с Крим е най-малкият, тука говорим за цялата южна и източна част на Украйна – района на Харков, Малорусия, Одеса. Това са си изконно руски територии.

- Според Вас какво ще се случи там в бъдеще?
- Трудно ми е да гадая. Проблемът не е между Русия и Украйна, тъй като, както казах, Украйна не е субект на собствена воля. Това са отношения между Русия и Америка. Ако между Русия и Америка примерно настъпи стратегическо разбирателство, което мен много ме съмнява в сегашната ситуация, казусът „Украйна“ ще бъде затворен поне в сегашния му озъбен антируски вид. Ако обаче между сегашната администрация на Съединените щати и Русия продължава конфронтацията, особено след последните санкции, които Конгресът наложи, нещата ще рефлектират пряко и на украинския военен театър в буквалния смисъл на думата. И заявката на Захарченко за създаването на евентуална държава – Малорусия, е заявка точно за това.

- Доколко НАТО и Европейският съюз имат бъдеще според Вас?
- Очевидно имат бъдеще. Проблемът е, че Европейският съюз страда от изключително жестока криза на идентичност, особено след излизането на Великобритания и Брексита, което рязко променя конфигурацията на основните политически субекти вътре в ЕС. Европейският съюз до излизането на Великобритания представляваше един триъгълник и между върховете на този триъгълник се развиваха всичките действия – става въпрос за Великобритания, Германия и Франция. В момента този триъгълник се е разпаднал, а отношенията между Германия и Франция далеч не са толкова безоблачни, колкото бяха при създаването на ЕС. Очевидно е, че Макрон води политика, която не е в синхрон с политиката на Меркел, а Меркел се опитва да се еманципира от съответните сили, които я поставиха.

- А България печели ли или губи от членството си в НАТО и ЕС?
- Въпросът ви е неправомерно поставен, България няма избор. Така че дали печели или губи, няма абсолютно никакво значение. След разпадането на блоковата структура на Варшавския договор и на СИВ пред страната имаше три опции, чисто теоретични – да бъде погълната от Турция; да се разпадне и да стане зона на военни действия, както Югославия; или да стане част от друг геополитически блок. Стана третото, което според мен е по-доброто за България. Но ако направим една рекапитулация от това, което се случи с България и с българската икономика, нещата са крайно неприятни. България в момента е деиндустриализирана страна. Нейният значителен качествен човешки капитал се отлъчи да търси своя шанс (за което, разбира се, не може да бъде обвиняван) в развитата част на Европа, Америка и света като цяло. Проблемите са в това, че България по никакъв начин не успя да се възползва от това, че все пак по милост и по геополитически причини беше прибрана в лагера на богатите страни.

- Кой е вашият пример за държава или държави от нашия мащаб, които можем да следваме, включително и като политически строй?
 Безспорно Унгария, но ние нямаме унгарската имперска традиция, високото качество на политическа култура и високото качество на съпротива, независимо дали това идва от Запад или от Изток. Българите нямат традиция в това отношение и проблемът е в нас, а не в нашите геополитически врагове или съюзници.

- Т.е. това е нереалистично?
- Естествено, че не е реалистично.

- А друг пример, който да е реалистичен?
- Какво разбирате под „реалистичен”? Аз ви казах кой е примерът. За да бъдете като някоя друга страна, вие трябва да бъдете като себе си, а ние не сме като себе си. Пред очите ни за 25-30 години нашата страна ни беше открадната. Цели 8 милиона българи гледаха като стадо как страната им отлита, открадната от шайка разбойници. Никой не се възпротиви, никой не излезе за това. Какво очаквате от такъв народ? Ами значи заслужаваме съдбата си. Ниска политическа култура; ниска култура на съпротива; ниска, ако щете, култура на осъзнаване на това, което се случва със страната ни и с всеки един поотделно. Българите в по-голямата част даже не могат да си представят, че техният личен просперитет е функция от просперитета на общността, в която пребивават. Българинът в най-добрия случай смята, че може да реши личния си просперитет, като просто емигрира или спаси само най-близките си. Така не се създава общност, нито се създава държава.

- Какъв политически строй следва да има нашата държава? Подходящо ли е това, което сме в момента - парламентарната република и т.н.?
- Не, не е подходящо, но за съжаление процесите – социалните, демографските, културните, цивилизационните и икономическите, са толкова напреднали като деградация, че България се срива към една авторитарна диктатура с имитация на демокрация. Това го знаят всички.

- Задължително ли Бойко Борисов трябва да олицетворява тази диктатура?
- Ако не беше Борисов, щеше да е някой друг. Тенденциите на авторитаризъм в България започнаха още с идването на Костов на власт. След това те само се задълбочиха. И проблемът не е персонален – държа ясно да подчертая, проблемът е структурен. Това, между другото, журналистите не го разбират, тъй като те нямат системни сетива. Те се плъзгат само по повърхността.

- Бойко Борисов вече е трайно политическо явление, трети мандат премиер. Каква е прогнозата Ви – кога и какъв ще е неговият край като политик?
- Защо трябва да има край човекът – да е жив и здрав? Защо!

- Говоря за политическия му край.
- Не мога да кажа, аз избягвам да правя прогнози – това са неблагодарни неща. Аз все пак съм социален учен. Мен ме интересуват тенденциите, а не съдбата на една или друга персона. Така че не мога да отговоря на вашия въпрос.

- Това, че Бойко Борисов управлява толкова дълго страната…
- Колко дълго, господине? От 2009 г. управлява – няма и десет години.

- Това не е малко, три мандата премиер, и не се вижда краят му между другото.
- Три мандата, които не ги е довършил, така че това малко лъже. Няма даже и десет години. Есента на 2009 г. ГЕРБ дойдоха на власт.

- Това, че все пак той управлява толкова време, за какво е индикатор?
- Първо, е индикатор именно за нещата, за които ви казах – липса на икономическа, социална, ако щете, цивилизационна и политическа алтернатива на този модел в България, за съжаление.

- Наскоро говорихте за сериозността на циганския проблем, но можете ли в няколко точки да формулирате решението му? Макар че този проблем е много сложен.
- Не, не. Хич не е сложен. Сложен е за тези, които нямат умствен капацитет да го обхванат. Решението на циганския проблем е функция от решението на българския проблем. Това е като температурата на човешкото тяло. Когато вие вдигнете температура, болестта ви не е температурата – тя е индикация, че имате проблем. Т.е. намален имунитет, атакувани сте от вируси и организмът реагира. Проблемът с циганите и с тяхната интеграция е, че те са продукт на деиндустриализацията на страната, на разпадането на държавните и социалните връзки и оттам циганите като най-слабо звено в тази система първи дават на късо, образно казано. Пак казвам, проблемът е да се реши българският въпрос – циганският е само следствие и функция. Много хора обаче представят следствието за причина – къде съзнателно, къде не. Но това освен всичко останало е и липса на интелектуален капацитет да разбереш проблема.

- Т.е. не трябва да се концентрираме специално върху циганите, а по-скоро да си оправим държавата?
- Да, първо трябва да си оправим българския проблем, защото при лошия социализъм за добро или за лошо тези хора бяха интегрирани, както знаете. И държавата играеше с моркова и тоягата. Резултатът беше, че циганчетата бяха образовани, имаха базово образование, можеха да четат и да пишат, имаха занаят и нямахме проблемите, които имаме. В момента гетоизацията, маргинализацията – пета генерация цигани не знаят български, не могат да четат и да пишат – това е бомба със закъснител, както казах. Вместо да се концентрират обаче върху дълбинните причини на този процес, някои тръгнаха да ме обвиняват едва ли не, че съм се изказал расистки. Което пак показва липсата на интелектуален капацитет за пореден път, дори и в инсинуациите.

В категории: Политика


17
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
17.
Петър
24.08.2017 08:07:38
0
0
"Това са си изконно руски територии." !?И се имаш за Българин!?
Волжка България за Русия ли я имаш бе болшевишки боклук? Та, ти си долен гнусен предател, причинно-следствена връзко!
16.
До 14, 15
06.08.2017 18:51:49
2
0
И Унгария, Чехия, СловакияРумъния...бяха в една система, като нас! Но тук мат'риалът е калпав (вижте себе си!), управляващите-също! Като съборят символите в Полша, нищо няма да се промени! И тук взривиха мавзолея...и какво...?
15.
бойковист
05.08.2017 15:56:29
2
5
Всички червени недоносчета пикаят газ.....идеално !
14.
блеика
05.08.2017 15:11:13
4
6
Полша забрани комунизма и символите му и сегае номер едно в хрантелната промишленост в Европа. Румъния също си разстерля диктатора преди години и сега е 10 години пред нас...гърците с дългове или без не са и близвали комунизъм(случаеност?)... От там насетне вие си правете сметката колко е добре да си комунист и с БСП. Говориме за мислене и манталитет който се забранява от народи и се оправят хората. А тук един папурко от БСП говори клишета по старо му.
13.
Да!
05.08.2017 13:11:27
11
2
Умен мъж! И коментарът е точен! За жалост, това е реалността в България!
12.
lk
05.08.2017 07:26:43
5
11
Български астронавти на луната:
-Брат, пиши К@Р и да се прибираме! Ракиено време стана!.. та и на този приказките му все в тази посока,винаги повтаря едно и също,като е толкова добар оправник,защо не развие нещо частно ,там да го видим колко е добър, некъдърник,
11.
Tsar Georgi II Terter govori
04.08.2017 21:37:13
4
6
kak ne va e sram ve pederasi, kradci i predateli anatema!
10.
Kan Toktu govori
04.08.2017 21:33:15
2
5
6ibaniaci prodadohte balgaria na ciganite maika vi daiba
9.
Kan Telerig govori
04.08.2017 21:32:02
2
6
Takiva me6oci kato sega6nite darjavata ne pomni,,, predatili 6e sasipete darjavata!
8.
Tsar Boris govori
04.08.2017 21:04:44
4
17
Az ne pomnia niakoga v Bulgaria da e imalo poveche demokracia i svoboda ot dnes, obache pomnya che pri Todor Jivkov niameshe nito svoboda nito demokracia.
Dnes decata ni moje da uchat po ciala Evropa bezplatno.
7.
мгамгамгамгамгамкамкамкюмга...
04.08.2017 21:03:46
5
12
МОЯ ЛИЧНА ПРОГНОЗА ДО ПЕТ ГОДИНИ БУЛГАРИСТАН ЩЕ БЪДЕ РАЗДЕЛЕН НА НЯКОЛКО ОТДЕЛНИ МАЛКИ ДЪРЖАВИ .......ЧЕРНОМОРИЕТО А ПО ВЕРОЯТНО САМО БУРГАСКИЯ ЗАЛИВ ОТ СВЕТИ ВЛАС ДО СОЗОПОЛ ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ИЗРАЕЛ. ....СЛЕД ОЩЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ КРИМ СЪЩО ЩЕ БЪДЕ ДАДЕН НА ИЗРАЕЛ. .....СЕГАШНИЯ ИЗРАЕЛ ЩЕ БЪДЕ ИЗОСТАВЕН. ......И ТАКА БУРГАСКИЯ ЗАЛИВ С ГРАДОВЕТЕ ПО НЕГО УПРАВЛЯВАНИ НАВСЯКЪДЕ ОТ КМЕТОВЕ НА ГЕРБ + КРИМ ЩЕ НАПРАВЯТ ДЪРЖАВАТА ....НОВ ИЗРАЕЛ. ........ПЛОВДИВ И РОДОПИТЕ И ДЕЛИОРМАНА ЩЕ ГО ВЗЕМЕ ...ВИСОКАТА ПОРТА В СТАМБУЛ.......ВАРНА ЩЕ СТАНЕ ГУБЕРНИЯ НА РУСИЯ. .......СОФИЯ ГРАД ДЪРЖАВА. ......СЕВЕРОЗАПАДА ........ДЪРЖАВА НА ЦИГАНИТЕ. ..........ТОВА Е В КРАТЦЕ. ......
6.
Eba si lujata
04.08.2017 21:03:31
7
14
Gluposti.
Ako tova beshe avtoratizum, Boiko vidade 2 puti shans da napravite pravitelstvo, sled tova vi moli da vlezete v upravlenieto ---obache komunistite ne ste Bulgarska partia, ami partia na nefta i KGB, i zatova vie otkazahte.
5.
FREE BULGARIA
04.08.2017 20:54:43
8
19
CHERVEN BOKLUK.
SVOBODA NA NARODA OT KOMUNISTITE!!!!
4.
komunizma e bolest na mozuka
04.08.2017 20:53:41
8
17
Tozi pich e paravan na Lukouil.
Nikoi normalen chovek, ne bi rabotil za partia koyato prodade Makedonia na Surbiate, i koyato bankrutira Bulgaria dva puti. Mizernici!!!!
3.
До 1
04.08.2017 20:44:38
25
6
Той има ум и може да отиде където пожелае, но тогава тук ще останат само тъпаци като теб, които дори не умеят да пишат на Български, а на някаква маймуница.
2.
Вейдър
04.08.2017 20:17:27
8
23
СОПОЛ -това е точното определение за примата от снимката.
1.
Komunist kusta ne hrani
04.08.2017 19:56:00
7
19
Kato mu haresva komunizma zasto ne otide vuv Vietnam i Kuba? Severna Korea susto e mnogo hubavo.
Лъчезар ЛИСИЦОВ Автор
Лъчезар ЛИСИЦОВ


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Бизнес
След алармата на Флагман.бг! Виваком се извини на бургазлията Тодор Нейчев за капана с договорите, обеща да му върне парите
След алармата на Флагман.бг! Виваком се извини на бургазлията Тодор Нейчев за капана с договорите, обеща да му върне парите Тодор изпада в трудна ситуация, защото не може да се откаже от „Виваком”, тъй като има опасения, че след като се усетят, че са го загубили като клиент могат да пуснат договорите в действие

Всичко в категорията
На вниманието на ГДБОП! Родна красавица се радикализира, зове за смърт на всички българи Възрастна бургазлийка е в неизвестност! Виждали ли сте я? Сигнал до Флагман.бг! Вижте на какво изглежда градинката до Хепи в ж.к."Лазур" Внимание, шофьори! Отворена шахта в Слънчев бряг създава предпоставка за катастрофи (СНИМКИ) Станка Полицайката пак вмириса баровското село Маринка, превърна къщата си в сметище (СНИМКИ) Загадка на деня: Това Бургас ли е или село в северозападна България? (СНИМКИ) „Възмутен татко” в сигнал до Флагман.бг: Два часа обикалям във „Възраждане”, няма къде да паркирам Войната за паркоместа в ж.к."Славейков" загрубя, в блок 37-и скочиха на съсед Гневен бургазлия! Полицаи запушиха ул."Шейново" до СУ "Иван Вазов" На вниманието на ДАИ Бургас! Копърки и нелегални бусове дебнат за туристи в Слънчев бряг Ужас! Мъртви плъхове изплуваха в морето край Морската гара в Бургас (СНИМКИ 18+)
Антон Кутев: Русия е от нашата страна на барикадата, не ни е враг (ВИДЕО)
Антон Кутев: Русия е от нашата страна на барикадата, не ни е враг (ВИДЕО) Съществува евроатлантически натиск братушките да бъде поддържани като основен противник на НАТО, каза депутатът
Всичко в категорията
Разочароващо: Членовете на ВСС пак бяха избрани със задкулисна договорка в парламента Румяна Арнаудова: Двама от задържаните бандити на магистралата са убили таксиметров шофьор Непълнолетен циганин, блъснал пешеходка в бургаски квартал, получи 2 години условно Дават ход на делото за атентата в Сарафово? Повдигнаха сериозни обвинения срещу Гаргата, вижте защо съдът го остави зад решетките Вечна дружба: Борисов и Цацаров на среща с прокурора Чайка и посланик Макаров Мирослав се опита да измами 5 банки за 120 хил. лв. в Бургас, отива на съд Приятелката на арестувания с дрога Димитър Тонкев изригна: Лазар Влайков отвръща на удара! (ВИДЕО) Касапинът Недялко отнесе 10 години за жестоко убийство в с. Зидарово Битката за Административния съд в Бургас – тест за следващия Висш съдебен съвет Съдбата удари жестоко кметския брат, изнасилил майка на две деца в овощна градина
НАП: 1289 фирми държат в касите си над 1 млн. в брой
НАП: 1289 фирми държат в касите си над 1 млн. в брой Данъчните проверяват за скрито разпределение на печалби
Всичко в категорията
Ето 10-те дестинации с редовни полети от летище Бургас, цените - 14,99 евро Промоция! Намаление! Всички стоки -80%... или не съвсем Пълна подигравка! Сокът за деца в България е със 147 % по-скъп от Германия Няма скрито покрито! Вече е ясно кога и колко ще са дългите почивки през 2018 г. Вижте комплекса на „Central park Burgas”, правят първа копка в сряда Само във Флагман.бг! Три авиокомпании с огромен интерес към Бургас, ще има ежегодни полети до Испания и Германия Скандал! Сладкарници "Неделя" въведоха "такса нож" - 15 лв. за нарязване на торта Време е за зимнина! Плодове и зеленчуци все още са по-евтини „Райънеър” с извънредна новина за клиентите си: Ще отменя 40-50 полета дневно Бургаски депутат поиска спешна среща с руския посланик след гавра с търговец Живи да ги ожалиш! Частните съдебни изпълнители притеснени, че промените в ГПК ще блокират работата им
Само във Флагман.бг! Страховит бос лъсна в схема на Цар Плъх за контрабанда в Бургаския затвор
Само във Флагман.бг! Страховит бос лъсна в схема на Цар Плъх за контрабанда в Бургаския затвор Надзирателят Валентин Велев получи сериозна присъда, тъй като опитал да вкара забранените вещи зад решетките


Всичко в категорията
Цял клас си смени училището заради учителка по математика
Цял клас си смени училището заради учителка по математика Родители били шокирани, че договорът на учителката няма да бъде подновен
Всичко в категорията
Стряскащи факти за подмяната на нацията ни! Всеки четвърти първолак не знае български Бургас с три номинации в конкурса "Новатори в образованието" Министър Вълчев: Деца от малцинствата са като имигранти, не знаят български 10 % скок в приема тази година в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” , новите специалности привличат все по-голям интерес Голямата дилема за Френската гимназия: Да запази ли 80-годишния бял камък на фасадата си? Дават стипендии за успех вече и в 8-и клас: 50 лева Разрешиха огромен проблем на бургаския ж.к.”Меден рудник”, новата забавачница поема 120 деца (ВИДЕО) Държавата върна 3000 деца в класните стаи (ВИДЕО) Песен на Азис в училище взриви обществеността, как се оправда директорът (ВИДЕО) Вижте как бе даден стартът на учебната година в елитното ОУ „Васил Априлов” 63-ма изявени ученици награди Строителния на първия учебен ден
УМБАЛ Бургас поднови сертификата си за качество по системата ISO 9001:2008 Ленено щастие за косата или иначе казано как да спрем косопада сами В УМБАЛ Бургас преглеждат безплатно деца за гръбначни изкривявания и спортни травми Медицинска сестра с над 35-годишен стаж спечели наградата „Света София” (СНИМКИ) Д-р Светла Цолова: Яйцата с фипронил водят до нарушение в равновесието (ВИДЕО) Успешното лечение на исхемични мозъчни инсулти е революционното постижение в неврологията за последните години Д-р Ангел Кунчев: „Мичиган“ може да предизвика епидемия (ВИДЕО) Университетска болница „Дева Мария“ се подготвя за Лешникотрошачката Операционни сестри от над 30 болници са с нова квалификационна степен след иновативно обучение, организирано от „Фаркол“ Известен детски кардиолог идва през октомври в Бургас Бейби-бум в университетска болница „Дева Мария“ - десет бебета за 12 часа
Изхвърлят на улицата измамена жена, осъдена за обида на кмет (ВИДЕО) Бедстващата Станка се нуждае от лечение, диабетът не позволява на раните й да зарастнат Семейство с две деца живее без ток в дом с падащ таван (ВИДЕО) Кървава трагедия! Известен български учен бе убит по нелеп начин Известен пластичен хирург свалил "безброй жени", преди да застреля красивата актриса Ивана и себе си Огромна драма навръх Съединението: Отчаян мъж се метна от сграда на ул. "Македония" Погребват утре журналистката Петя Петрова Зловеща версия: Детето в Стрелча може да е станало жертва на играта "Син кит" Незрящи студенти гледат бебето си с 500 лв. на месец (ВИДЕО) Неутешима мъка! Журналистката Петя Петрова загубила битката с рака след две седмици в кома! Стотици нейни приятели си взимат последно сбогом в социалните мрежи (СНИМКИ) Откривателят на починалата Петя Петрова – Сашо Диков с разтърсващи думи за кончината й
Новият Свами? Секс гуру използва дупетата на няколко красавици като.... музикални инструменти (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)
Новият Свами? Секс гуру използва дупетата на няколко красавици като.... музикални инструменти (СНИМКИ/ВИДЕО 18+) Гуруто им казва да пъшкат по-силно и започва по-бързо да ги удря отзад, за да може да създаде "симфония на стенанията"


Всичко в категорията
Мария Илиева: За да кажеш, че си обичал, понякога е нужен цял живот (ВИДЕО) Нищо общо! Каката на Сузанита учи в Лондон и я хока за пошлостта и залитанията по скандали (СНИМКИ) Мишена на златотърсачки: Батков-младши за фалша и умните жени Парадокс: Мария се откупи с 3000 лв. да не върти ханш Габриела Кирова се завърна с престижно отличие от Грузия (ВИДЕО) Майката на Сузанита: Болна съм от рак, а след скандала се повишиха нивата на туморните маркери Сензация! Кейт Мидълтън с първа изява, откакто стана ясно, че е бременна с трето (ВИДЕО) Плейбоят Цуни със скандални разкрития за връзката си с Елена Паришева, Преслава, Богданска и... Новината, която потресе меломаните! "Рамщайн" се разпадат Горещо! Джулиана Гани си ги развя под носа на Биг Брадър Невиждан лукс! Енджи Касабие с бижута за 400 000 лв. във "ВИП брадър" - ето откъде са парите на диетоложката
Спомени от соца: Когато ученическите униформи бяха задължителни
Спомени от соца: Когато ученическите униформи бяха задължителни За груби провинения учителите налагаха наказание – прическа нула номер

Всичко в категорията
Нафтата отпадна от Царско село за Купата Царството на Боби и този над него приключва! Любо и Наско искат трона в БФС! Димитър Бербатов се дипломира и каза: Един ден може да стана министър на спорта Холандец спечели шахматния турнир "Кесаровски-Станчев" в Слънчев бряг Кралят оцеля! Фил Хийт взе 7-ма титла и изравни рекорда на Арнолд Шварценегер Роналдо заведе половинката си на мач на "Спортинг" Лисабон (СНИМКА) Волейболните националки (до 23 години) ще играят на полуфиналите на Световното първенство Бургаски тим представя България на Евро-Африканското първенство по подводен риболов Как Григор е свалил Шарапова - вижте разказа на рускинята Войната в бургаското плуване е необратима! Ще унищожат ли ПК „Бриз” или конкурентите му ще отидат в канала? (ВИДЕО) До минути решават съдбата на най-успешния плувен клуб в Бургас, лишават го от 50 бона годишно (СНИМКИ)
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Oбщина бургас осигури още 405 таблета за ранно компютърно обучение в детските градини
Oбщина бургас осигури още 405 таблета за ранно компютърно обучение в детските градини В 21 бургаски детски градини с над 700 деца от подготвителна четвърта група вече се преподават компютри

Всичко в категорията
Експерти ще представят в Бургас подходящи възможности за директно привличане на средства от ЕС Д-р Крум Бъчваров: Останките от древни кораби край Бургас променят историята Магазин „Болеро” в Бургас още продава от заразените яйца Извънредно! Ученици гасят пламнал автомобил в центъра на Бургас (СНИМКА) Защо министрите на Бойко Борисов искат да се хвърлят под влака (ВИДЕО) Филхармонията в Бургас има нужда от тотален ремонт, готови сме да започне догодина Революция в туризма на Бургас! Най-голямата авиокомпания в Европа открива база за $104 милиона (ОБНОВЕНА) Община Бургас обявява ученически конкурс за изработване на лого за Международното математическо състезание догодина Извънредно! След минути съобщават за уникални находки в Черно море, преобръщащи историята ни Ако искате пълна стипендия за обучение в САЩ, кандидатствайте до 8 октомври пред Фондация „Кроношпан“ Бургас с три номинации в конкурса "Новатори в образованието"
Разрешиха огромен проблем на бургаския ж.к.”Меден рудник”, новата забавачница поема 120 деца (ВИДЕО) Откриват супермодерна детска градина в бургаския жк. "Меден рудник" (СНИМКИ) Бургаският жк „Меден рудник” празнува с фолклорна музика, детски игри и народни борби Защо кметът на Бургас Димитър Николов откри учебната година в СУ "Петко Росен" в жк. "Меден рудник" (СНИМКИ) 19-годишен задигна телефон от паркиран Сеат в жк „Меден рудник”, сгащиха го след 6 месеца "Булфарма” иска да купи Медицинския център в бургаския ж.к. „Меден рудник” от Общината Пожар изправи на крак огнеборците в ж.к."Меден рудник" Фейсбук изригна! Пазете децата си от този мъж в ж.к."Меден рудник", краде и заплашва Бургазлии пропищяха от цигански терор в жк "Меден рудник" (СНИМКИ) Паника в „Меден рудник”! Гражданска защита и полиция обсадиха блок, изкараха труп в чувал Ето какво наказание ще получи циганката, обиждала полицаи в ж.к.”Меден рудник”
Кметът на Айтос Васил Едрев: Няма да позволя създаване на етническо напрежение
Кметът на Айтос Васил Едрев: Няма да позволя създаване на етническо напрежение Градоначалникът не даде разрешение за утрешния протест пред прокуратурата

Всичко в категорията
Протест и в Айтос – срещу роми, пребили бургазлия Прокуратурата в Айтос ни взе за глупаци! Накълцаният в с. Мъглен Илиян бил виновен, а озверелите му биячи - жертви! ОЗБГ на бунт пред Районната прокуратура в Айтос заради бития от свирепи цигани бургазлия Вижте с кои номера ще мерят сили кандидатите за креслото на избягалия кмет в Айтоско Нападнатият от циганската хунта Илиян опитал да защити работник, вижте цялата история за жестокия побой Извънредно! Свирепи цигани клаха българи с брадва в с.Мъглен, Айтоско(ШОКИРАЩО ВИДЕО) Четирима кандидати в сблъсък да управляват айтоското село Чукарка, с. Скалак може да се похвали с нов кмет Шокиращо от Айтос! Некадърници от автоморга предизвикаха пожар, огънят горя на 100-ина метра от бензиностанция Стана ясно кога айтоското с. Чукарка избира нов кмет, след като старият избяга на гурбет Айтос ремонтира бюджета си за разширяване на гробищата в с. Мъглен Племенникът на Кокала за стрелбата: Станала е грешка, не създавайте излишна паника!
Ученик от Карнобат с първа награда за есе и разказ "Братя Мормареви"
Ученик от Карнобат с първа награда за есе и разказ "Братя Мормареви" В "Десет кила свинско и трюфели" Владимир Илиев  разказва за цената на човешкия живот

Всичко в категорията
След празния стол - такса 'масло' към пържените картофи в несебърско заведение
След празния стол - такса 'масло' към пържените картофи в несебърско заведение Цената е 1 лев, а маслото е маркирано допълнително, защото клиентът си е поръчал пресни картофи, а не бланширани

Всичко в категорията
ЦСКА отнесе Несебър с 4:1 (ВИДЕО) 51 автори взеха участие в националния поетичен конкурс, обявен от община Несебър Втория национален пленер по живопис „Хелиополис“ се проведе в Обзор Над 180 доброволци от Несебър събраха 74.283 тона отпадъци в еко кампания В Стария Несебър ще се изградят две детски площадки, финансирани от „Шел“ Холандец спечели шахматния турнир "Кесаровски-Станчев" в Слънчев бряг Готвач на пико от Слънчев бряг отнесе 4 години затвор, превърнал в нарколаборатория хотелската си стая Отложиха с час мерките на новата група обвиняеми за пласмент на дрога в Слънчев бряг Пуснатият от спецсъда Атанас Петков: Имам ресторант в Несебър, искат да превземат бизнеса ми! Съдът за пласьорите на дрога в Слънчев бряг: Няма организирана престъпна група Холандски промоутър на баркроули за "Викинг" забърка невероятна интрига, закопчаха го на летището
Поморие отхвърли отчета на „Кабланд”, който щеше да изгражда голф комплекс за милиони
Поморие отхвърли отчета на „Кабланд”, който щеше да изгражда голф комплекс за милиони Фактите сочат, че нищо не се случва реално на терен вече 12 години, каза кметът Иван Алексиев

Всичко в категорията
Созопол предлага приключенска игра на всички, които обичат древния град
Созопол предлага приключенска игра на всички, които обичат древния град Забавната приключенска игра “Вградената монета“ ще продължи до 16.00 часа на 21 септември
Всичко в категорията
Емблемата на БСП в Царево Петко Арнаудов напусна Общинския съвет
Емблемата на БСП в Царево Петко Арнаудов напусна Общинския съвет Екскметът се оттегли, а на негово място влиза съпругата на бившия му заместник

Всичко в категорията
Петър Кънев изскочи с нестандартни мотиви за ремонт на път в Странджа - Нанков излезе с „глобално решение” Бизнесменът Сава Чоролеев пуснал сигнала срещу къмпингуващите соросоиди на Корал, усъмнил се, че крадат ток Добрата новина! Правят технически проект за ремонт на пътя Бургас-Царево Парламентарен контрол: Депутат изреди куп беззакония в Ахтопол Обсъждат узаконяване и специално обособяване на нудистките плажове Живко Иванов ще покаже новите си платна в Историческия музей на Царево Гол пилон стърчи в Резово, България няма пари за знаме Няма такава държава! Не може да глобят втори път тъста на Йордан Цонев за паркинга в Силистар Екобомба! Незаконна тръба излива 70 л фекални води на секунда в морето край Ахтопол, Лапчев получи акт (допълнена) Ще има ли пречиствателни станции в Ахтопол и Синеморец МВР успя да запълни едва 40% от щатовете за граждански „ловци на мигранти“
Започна новата учебна година в oбщина Приморско
Започна новата учебна година в oбщина Приморско 33 първокласници прекрачиха прага на училищата в Приморско и Ново Паничарево

Всичко в категорията
Приморско приема най-голямото офроуд състезание на Балканите (СНИМКИ) Славей Киряков триумфира на кайт сърф състезанието в Приморско Добрата новина: Художници даряват картините си, за да се изгради параклис на „Св.Николай” в Приморско Завърши третото издание на "Приморска Перла`2017", над 800 участници бяха аплодирани Кайт сърф надпревара вдига адреналина край Приморско В Приморско скочиха на бизнесмена Стефан Генчев, високите децибели на дискотеката му подлудиха всички Секат вековни дървета в Китен заради нова улица? (ВИДЕО) Кметът Димитър Германов даде старт на ултра крос триатлона "Лъвско сърце" в Приморско (СНИМКИ) Приморско ще е домакин на уникално състезание – 140 км пробег, за да разбереш дали имаш „Лъвско сърце” Кметът Димитър Германов откри фестивала-емблема „Приморска перла” Бургаски харпунисти спечелиха купа по подводен риболов на турнира в Приморско
Средец спечели европроект за 1,5 млн. лева, кметът Жабов получи поздрав от премиера (снимки)
Средец спечели европроект за 1,5 млн. лева, кметът Жабов получи поздрав от премиера (снимки) Средствата ще се инвестират за възстановяване на уличната мрежа в общинския център
Всичко в категорията
Кметът на Средец: Източването на язовира в Момина църква е планирано, няма опасност от режим на водата Искат главата на шефа на „Деултум“, музеят работи на загуба Опасна болест унищожава горите в Странджа, единственото решение – масова сеч Средец посреща градския си празник с богата програма Що за племе сме? Вандали съсипаха всичко ново в Средец (СНИМКИ) Край на режима и калта от чешмите! Приключи първият етап от водния цикъл на Дебелт (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Синът на един от най-богатите българи ще търси злато в селото на Янка Рупкина Община Средец спаси местната болница от фалит, опрости дълг от 130 000 лв. МВР успя да запълни едва 40% от щатовете за граждански „ловци на мигранти“ Николина Ангелкова с отлична идея за развитието на туризма в Странджа, кметът на Средец я подкрепи Демонстрации на стари занаяти за празника на Деултум
Петър Кънев изскочи с нестандартни мотиви за ремонт на път в Странджа - Нанков излезе с „глобално решение”
Петър Кънев изскочи с нестандартни мотиви за ремонт на път в Странджа - Нанков излезе с „глобално решение” Генерална реконструкция на отсечката „Царево – Малко Търново” може да започне през 2018 г., ще струва около 20 млн. лева
Всичко в категорията
Малко Търново заделя над 101 хил. лв. за снегопочистването Депутатът Николай Тишев с приемна за граждани в Малко Търново На Кръстовден представят фотоизложбата "Хората на Странджа" в бургаския Исторически музей Кошмар на ГКПП „Малко Търново”: Десетки коли са блокирани в огромна тапа (СНИМКА) Петър Кънев: Кметът на Малко Търново пое ангажимент – стартира до дни ремонта на отсечката „Близнак - Звездец“ Инж. Петър Кънев посети странджанското село Близнак заради проблема с пътя до там Рускиня пострада при катастрофа на пътя Бургас - Малко Търново МВР успя да запълни едва 40% от щатовете за граждански „ловци на мигранти“ 35 хил. недекларирани лева задържаха на МП Малко Търново Хиляди родолюбци отдадоха чест на загиналите в Илинденско-Преображенското въстание (ВИДЕО) Възторжена тракийка поднесе сантиментален подарък на президента Радев на Петрова нива (ВИДЕО)
Невероятна находка на Русокастро край Камено! Сравнима е с колекциите в Лувъра Блокираха пътя за село Винарско заради каменната кариера (ВИДЕО) Откриха уникална златна монета при разкопки в Русокастро - с Иисус Христос и Св.Богородица Югоизточният регион остана предпоследен в класация за най-оборотни фирми – след него е само Северозападът Биляна Йотовска се включи в кампанията за набиране на средства за лечението на малкия Боби Жителите на Винарско и Вратица излизат на протест срещу каменна кариера, кметът на Камено Жельо Вардунски ги подкрепя (ВИДЕО) Съдов хирург преглежда безплатно жителите на Камено Селата Константиново и Черни връх на сухо по жегите заради липса на вода Танцов ансамбъл „Здравец”-Камено с блестящо представяне на международен фолклорен фестивал Крепостта в Русокастро става топ дестинация за историческия туризъм Ценна икона от слонова кост откриха в Русокастро (ВИДЕО)
Четирима кандидати в сблъсък да управляват айтоското село Чукарка, с. Скалак може да се похвали с нов кмет
Четирима кандидати в сблъсък да управляват айтоското село Чукарка, с. Скалак може да се похвали с нов кмет В руенското село кандидатът е само един – Мустафа Бекир от ДПС. ДОСТ не излъчи свой човек срещу най-големия си враг

Всичко в категорията
Филхармонията в Бургас има нужда от тотален ремонт, готови сме да започне догодина Интервю Всички интервюта Министърът на културата Боил БАНОВ пред Флагман.бг: Филхармонията в Бургас има нужда от тотален ремонт, готови сме да започне догодина
Още Вежди Рашидов обеща на кмета Димитър Николов, че ще извърши ремонта, няма да го забравим

Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Флагман.БГ Флагман.БГ Прокуратурата в Айтос ни взе за глупаци! Накълцаният в с. Мъглен Илиян бил виновен, а озверелите му биячи - жертви! Ето как се оправдаха от държавното обвинение за побоя на цигани над 25-годишния бургазлия Илиян Мавров

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали След алармата на Флагман.бг! Виваком се извини на бургазлията Тодор Нейчев за капана с договорите, обеща да му върне парите На вниманието на ГДБОП! Родна красавица се радикализира, зове за смърт на всички българи Възрастна бургазлийка е в неизвестност! Виждали ли сте я? Сигнал до Флагман.бг! Вижте на какво изглежда градинката до Хепи в ж.к."Лазур" Внимание, шофьори! Отворена шахта в Слънчев бряг създава предпоставка за катастрофи (СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любовwww.karm-krag.com
Дневен хороскоп за 20.09.2017на Светлана Тилкова - Алена
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Не рискувайте с нови занимания. Отхвърлете рутинните си задължения и отложете деловите си срещи, ако са свързани с обсъждане на съвместна дейност. Отново ви очаква успех. Следобед ще се наложи да се справяте с проблеми на ваш близък. Ще сте доволни от постигнатото. Смяната на настроението ви пречи да се справите със задачите си. Не е изключена криза в материално отношение. Пригответе се за рутинна работа, но и за трудности, които сами ще предизвикате. Причината за проблемите ви е в нежеланието ви да проявите разбиране към околните. Денят е неблагоприятен, въпреки възможностите за печалба. Сблъсъците с партньорите на работното ви място са заради неизпълнени техни обещания. Предстоят ви промени. От вас зависи да ги превърнете в успех. Не е желателно да пътувате. Много от вас трябва да направят важен житейски избор. Емоцията ще ви попречи да работите спокойно и може да предизвика сериозни загуби. В близките дни не очаквайте приходи. Бъдете пестеливи. Пристъпвайте предпазливо към новите си контактите. Възможно е да срещнете нови хора на път, но запознанствата няма да са трайни. Пазете се от кражби и агресия от непознати. Разрешете важни проблеми на работното място. Денят е неблагоприятен за активна работа. Не очаквайте приходи. Поставете всичко ставащо около вас под контрол. Напрежението в околните ще се отрази и на вас. Промените са неблагоприятни, ако позволите да ви ръководят. Успехът ви е гарантиран, ако не сте прибързани и планирате работата си. Оценявайте правилно всичко което става около вас. Не губете решителността си. Представете идеите си и ще получите подкрепа за тяхната реализация. Денят е благоприятен за взимане на важни решения. Не уговаряйте срещи до обед. При запознанства не се поддавайте на умението на новите си познати да омайват с думите си, за да не се разочаровате.  Преценете отношенията с хората от обкръжението си. Ще получите нова делова информация. Бъдете внимателни в избора на партньори. Ще се сблъскате с трудности, които са пречка пред задълженията ви, изискващи бързи капиталовложения. Завършете дълго отлагана работа. Пътуване ще ви разтовари от напрежението. Денят е добър за обсъждане на договори и сделки, но не бързайте да давате съгласието си. Отложете срещите си и избягвайте новите запознанства. Пазете се от недоброжелатели. Не проявявайте прекалена активност на работното място. Обмислете добре промените.  Пътуванията са успешни. При необходимост проведете делови разговор, който ще е успешен. Не се поддавайте на желанието да блеснете с нови идеи и не предприемайте промени. Не сядайте зад волана. Избягвайте обсъждането на сериозни проблеми. Не искате да срещате трудности по пътя към победата, но това е неизбежно. Не взимайте прибързани решения. Очаквайте финансови постъпления. Не взимайте прибързани решения и не предприемайте решителни стъпки към промяна. Възможно е влошаване на финансовото ви състояние. Бъдете отговорни. Склонни сте да избързвате и да се впускате в рисковани сделки. Ако работите в сферата на частния бизнес, рискът е неоправдан. Ще ви изненадат промени на работното място. Пътуванията са нежелателни. Пазете се от необмислени решения, за да избегнете грешки и загуби. Бъдете отговорни към работата си. Можете да реализирате търговските си идеи и намерения от предишните дни.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип