×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Повишена терористична опасност! В Берлин се опасяват от нова вълна от нападения
  • Кървав атентат и паника в Йерусалим! Най-малко двама убити и осем ранени
  • „Дупката“ в бюджета на най-голямата европейска икономика достига 17 млрд. EUR
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Строител продава апартаменти в блок-фантом в ж.к.”Славейков”, собствениците на парцела негодуват


Строител продава апартаменти в блок-фантом в ж.к.”Славейков”, собствениците на парцела негодуват
Това е златният парцел в ж.к."Славейков", където трябваше да бъде издигната кооперацията. Според собствениците на имота това никога няма да се случи
04 Август 2017, Петък, 08:47 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: авторът

Нямаме окончателен договор (суперфиция) с фирма „Промод 2014”, а те продават жилища в нашия имот, категорични са собствениците

Бургаската строителна фирма „Промод 2014” ЕООД продава на зелено жилища и търговски площи в бъдеща кооперация в ж.к. „Славейков“, която обаче според собствениците на парцела няма да бъде построена от тази фирма.

„Имаме само предварителен договор със строителя, но през април тази година той е развален. В момента водим съдебно дело с дружеството. То обаче категорично не касае окончателния договор или неговото сключване по съдебен ред. Страхуваме се, че парцелът ни, който е 1,5 дка и се намира на супер място – между спортна зала „Младост“ и хотел „Мираж“, ще се компрометира“, казват собствениците му – Анастасия Малева и Ана Георгиева.

Проверка на Флагман.бг в сайта на строителната фирма показа, че тя продължава да рекламира бъдещият проект. Атрактивни визуализации го посочват като блок 191, публикуван е пълен списък с всички имоти, квадратури и цени. Става въпрос за РЗП от около 10 000 кв.м. Цените варират от 800 евро на кв.м. за жилища и 1100 евро за магазини. Зоната е със сериозен потенциал и имотите там поскъпват. Съседните сгради се разпродадоха за кратки срокове и заради това интерес към този блок никак не липсва.


Проектът е изключително атрактивен, но едва ли ще бъде изпълнен

От сайта на „Промод” се вижда, че голяма част от площите попадат в графа „продадено“. Някои от тях са предвидени като обезщетения към собствениците на земята, но другите явно имат реални купувачи. Не е ясно само каква част от стойността е предварително заплатена.


Цените са атрактивни, а мястото е отлично. Заради това и интерес към жилищата не липсва. Според сайта на "Промод 2014" голяма част от жилищата са продадени

Това е малко необичайно, защото апартаменти обикновено се продават, когато се направи първата копка или се излее плочата на съответния етаж, докато в случая има само една красива визуализация.

Бъдещите купувачи не само че не могат да минат нотариални сделки, но и всеки предварителен договор с тях би се оказал невалиден, защото липсва окончателен договор между строител и собствениците.

„Сключихме предварителен договор за учредяване на право на строеж върху имота ни на 13 април 2016 година. Развалихме го по предвидения в закона ред година по-късно чрез нашите адвокати, защото важни условия от договора не бяха изпълнени. До ноември м.г. пълният технически проект трябваше да бъде внесен в Община Бургас за получаване на строително разрешение. Това не се случи, техническите проекти не са внесени, респективно одобрени и няма издадено строително разрешение за сградата. Бяхме достатъчно търпеливи, но просто видяхме, че строителят няма никаква идея как да финансира проекта”, каза пред Флагман.бг Ана Георгиева.

„Страхуваме се, че ако фирмата продължи да продава на зелено апартаменти, които никога няма да строи, парцелът може да се компрометира и ние да имаме проблеми в бъдеще. Категорични сме, че няма да работим с „Промод 2014” ЕООД. Съветваме хората, които са платили капаро, както и тези, които са били съпричастни към изработването на проекта да си потърсят парите”, допълни Анастасия Малева.

По думите й са потърсили и контакт с управителя на дружеството Десислава Райкова и са настояли проектът да бъде свален от сайта на фирмата, за да не се подвеждат потенциалните клиенти.
Флагман.бг потърси мнението и на отсрещната страна в спора.

Пред наш репортер Десислава Райкова бе категорична: „Чисто законово договорът не е развален, защото това трябва да стане по съдебен ред, а не с нотариална покана. Когато не е по взаимно съгласие, спорът се отнася към съда. Това го учат юристите в първи курс! Вследствие на техните действия предявих съдебен иск и чакам решението”, каза Райкова.

Смятам, че ще спечеля това дело, а след това мога да ги съдя за пропуснати ползи или да обявя, че довършвам договора за строителство с предоставяне на обезщетение на собствениците на парцела”, допълни Десислава Райкова.

По думите й предстояли серия от съдебни дела – първото тече в момента. С него тя иска да върне двете собственички обратно в имота като физически лица (те са прехвърлили парцела от физически на юридически лица - свързаните с тяхфирми “Ася Малеева” ЕООД и „Лайфхауспропърти” ЕООД).

„Смятам, че ще спечеля това дело, а след това мога да ги съдя за пропуснати ползи или да обявя, че довършвам договора за строителство с предоставяне на обезщетение на собствениците на парцела”
, каза още собственичката на фирма "Промод 2014" ЕООД.

„Гарантирам, че нямам никакво забавяне, защото през октомври съм внесла проекта за разглеждане в Община Бургас. Той бе одобрен през февруари т.г. Имам всички необходими документи, строителството трябваше вече да е започнало, ако не бяха тези проблеми”, твърди Райкова.

Самата тя споделя, че останала изключително изненадана, защото първо пропаднало окончателното финализиране на договора със собствениците, а после те й изпратили нотариална покана, че прекратяват предварителното споразумение. От тези действия Райкова претъпяла загуби от над 100 хил.евро.

По думите й нямало никаква опасност за хората, които са дали капаро за апартаменти. Ако искали, можела да им върне парите, всичко било прозрачно, защото плащанията били извършвани по банков път. „Всички ми имат доверие, защото това са стари мои клиенти или много близки приятели”, допълни тя.

Пред Флагман.бг собствениците бяха категорични, че няма да се съгласят „Промод 2014” ЕООД да строи в имота им. На този етап е трудно да се каже как ще приключи спорът между двете страни, но е ясно, че той ще се проточи и дълго време строежът няма да може да стартира.

В категории: Бизнес


44
Коментара
Флагман.БГ За какво помага повдигането на краката За какво помага повдигането на краката 30/11/2023, Четвъртък 20:40 1
44
Коментара по темата
44.
Красен
10.07.2018 20:09:32
0
1
Деси парите
43.
до бургазлия 1
24.09.2017 01:08:59
0
0
Когато дядо ми е имал там лозе и дюкян на "Богориди" сте газили в калта с патките и живели в землянка.
42.
Desa Trompetesa
05.08.2017 10:24:57
0
7
Деса парцалеса да спре да шмекерува и да си мисли,че прай схеми,щот ши и надуя ректума кат на жабока Густаво устата ши стане !! Сички я знаят къв ганг банг е била едно време да не земат да се върнат ония времена само че под ключ и работно време !!
41.
Реални действия
05.08.2017 09:47:50
0
3
Ей хора има господ. Много се радвам че най накрая тези измамници има шанс да си получат заслуженото. Поздравявам Флагман че макар и малко късно са попаднали на следите на тези измекяри. Моля ви да не ги оставяте на мира а да актуализирате информацията постоянно. Аз съм сериозно потърпевш от семейство Райкови. Принуден бях след като ме завлякоха и ми взеха парите за ново жилище което чакам да стане от години и няма къде да живея да замина за чужбина, и тъй като съм в чужбина в момента не мога да предприема реални действия, но моля някой като мен да направи група в Фейсбук където да се преброим и след това да сигнализираме на господар на ефира. Моля ви хора, нека да направим нещо да не оставяме нещата така.
40.
Строител- предприемач
05.08.2017 08:36:41
0
4
Деса е една измамница . Аз също имам случай да ми се бърка в парцели които лично съм ги оправял години наред като дялове и документация и тя ходи и пълни на собствениците на имота че ще им даде по голямо обезщетение . Или съм имал случаи когато тя се е хвалила че ще строи мой парцел . Много е проста и долна . Дано се затрие и да си отиде в Сливен кадето и е мястото . Там има по малко строителство и да се надяваме че няма да обере хората , който са събирали цял живот да си позволят нещо ново. Хубаво потърпевшите от Бургас да извикат и ма Господари на ефира хубаво да я намажат и там за да стане още по известна .
39.
Slivenn
05.08.2017 00:32:21
0
8
Desinceto navremeto rabotishi s neiniti priqtelki v chujbina i sled tova otide v burgas da si legalizira parite v stroitelniq bizness no i tam ne izdarja s neinite izmami pochnala da laje sobstvenici na parceli i klienti na apartamenti kakva si izmamnica desoo
38.
Строителна фирма Планер
05.08.2017 00:15:15
3
10
Г-жа Десислава, която дойде от град Сливен в Бургас и се полисли за голяма бизнесменка е завлякла много хора, лъже собственици на парцели, лъже че ще стой сгради който са на съвсем други стоителни фирми. Мили клиенти моля проверявайте документацията когато решите да купувате апартаменти при СЕРИОЗНИ адвокати! Господ си знае работата и такива некоректни и лъжливи хора като нея не се задържат в този бизнес!
37.
Stroitel
04.08.2017 22:17:48
2
10
Деса е една алчна интригантка, супер некоректна и много лъже. Отива в готови парцели взети от строители и почва да лъже собствениците, че ще им дава по-големи обезщетения. И в най-скоро време ще излезе от този бизнес. Като всеки некоректен човек, който е фалирвал.
36.
До 34
04.08.2017 19:49:10
1
7
А това е личния и профил на измамницата във фейса
https://www.facebook.com/desislava.raykova
35.
До 34
04.08.2017 19:45:18
0
7
Това е страницата на фирма Promod във фейсбук ,а Десислава Райкова е на снимката седналата с бялата риза.Гледайте какви усмивки раздават само на чудж гръб!
https://www.facebook.com/promod.bg/
34.
Житомир стефанов
04.08.2017 18:48:39
0
10
Моля флагман наистена покажете снимка на тази жена бургас трябва да я види благодаря
33.
Sofia mircheva
04.08.2017 18:34:34
0
6
Aplodismenti za flagman bravo che otraziavat takiva novini tova enaistena vajno za spirane naizmamite flagman publikuvaite i snimka na tazi dama neka da ia vidim vsichki
32.
Marina Nikolova
04.08.2017 18:13:01
1
7
Наистина невероятно,че това нещо може да се случи през 2017 г.в Европейска държава.Пожелавам успех на потърпевщите и търпение.
31.
Емко Барселона
04.08.2017 17:54:19
0
8
Обадете се на Господари на ефира нека и там ги дадат за да могат хората да видят Кои са измамниците в град Бургас Това не е нормално през 2017 година да се случва все още
30.
Емил Атанасов
04.08.2017 17:45:37
1
6
Нека групов иск да се направи срещу тази фирма те това заслужават измамници измислени строители нека всички хора се съюзят които са дали капаро успех
29.
Емил Атанасов
04.08.2017 17:43:33
0
5
Нека всички пуснат групов иск срещу фирма промод те това заслужават обединете се хора не им пускайте аванта на тези измислени строители и измамници
28.
1234
04.08.2017 17:22:49
0
8
Измамници!!!! Хора не давайте капаро на тази жена, нито апартамент, нито пари ще видите!
27.
Клиент
04.08.2017 17:02:32
0
8
Десислава още колко хора ще трябва да изгорят, за да спреш с този фарс - строежите. Кога ще ми е готов апартамента на ул. Пиротска?
26.
Към 13
04.08.2017 16:45:39
1
8
Аз съм излъган както и много други. не е мястото за конкретика. Всичко ще си дойде на мястото. То се вижда от коментарите колко са свястни Миро и Деса. Не всички са хейтъри за да ги оплюят така значи има защо.
25.
Опарен
04.08.2017 16:38:38
0
9
Десислава И Миро Райкови ми дължат доста пари за услуги. Чисти мошеници и измамници. Много сладкодумни когато имат искат нещо, свършиш ли го повече не те познават а да си вземеш парите можеш да забравиш. Доста са я закъсали от година насам. Който е дал капаро да смята че е изгорял.
24.
Джангозов
04.08.2017 15:31:47
1
12
Пълна пародия е тази Деса . Има една сграда на ул. Пиротска изоставена от 3 години . Чудя се как може да краде от хората . И да продава въздух. Дори само и на капаро . Внимавайте бъдещи клиенти проверявайте цялата документация за обекта . Задължително при адвокат . Надявам се да няма такива измамници .
23.
супер ли
04.08.2017 15:18:17
1
4
Аз пък предпочитам по-стар имат,защото блоковете са стоени на места,където е удобно за паркиране,за тишина,за изложение и т.н.какво му е супер мястото на това между зала Младост и Мираж?Там има такъв шум от трафик и прах от движението,че е отвратително.Окепазиха града с раздадените навсякъде презастроени терени.И зелените площи развалиха и продължават да ги застрояват,че и по 100 далавери са завъртели.
22.
Агенция на недвижими имоти
04.08.2017 14:32:00
3
9
Аз съм собственик на една от водещите агенции за недвижеми имоти, мога да дам скромното си мнение относно този казус. Аз като заинтересована страна да имам продажби, никога не бих съветвал клиент да купува или капарира имот без Разрешение за строеж, а още по да е само на хвърчащ предварителен договор, работим със сериозни строителни фирми и нито една не си е позволила да излезе с предложение на пазара без да има тези условия като факт!
21.
клиент
04.08.2017 14:27:57
0
12
Добре, че не й се хванах на тази на лъжите, опитва се добре да омайва, но си личи, че е мошеничка
20.
до18
04.08.2017 14:08:53
0
6
18-ти номер е писано от Десислава Райкова .Виновен е не журналиста а балъците които ти вярват !
19.
Обективно мнение
04.08.2017 14:01:20
0
3
Защото нападате журналиста? Той какво ви е виновен? Дадено е правото на двете страни да се изкажат, което е коректно.
18.
...
04.08.2017 13:22:24
10
4
Невежеството е непростимо в това време, г-н Иван Колев! Срамота! Четете, образовайте се! Какъв журналист сте Вие? Тази диплома от Бургаски свободен университет, може да я сложите в някой тъмен ъгъл, че не е за пред хора.
17.
ул.Пиротска
04.08.2017 13:15:17
0
11
Десислава , кога ще ми завършите сградата ???
1000м2 РЗП вече 3-та година не сте готови ? Какви строителисте вие ,пълни нещастници !
16.
Проектанти
04.08.2017 13:07:14
1
8
Ей Райкови ,стига сте ни лъгали ,обещахте ни да ни платите с апартаменти ,защото нямахте пари ,а сега какво стана и сграда няма да има ,ще си търсим парите до дупка !
15.
Стоян Стоянов
04.08.2017 13:05:32
0
8
Тези строители имат ли построен един гараж?Оцръзна ми да гледам реклами на фирми...Билд строй незнам кой строй,Билд къмпани с 10 кв.м застроени.А вие които дадахте капаро,що не дадахте 100 лв. за адвокат да ви подготви договорите или нямах те.Сега като прехвърлят фирмата на Илия от Кръстина кво правим?Ако са изкопали дупката правим басейн и от таксите ще избивате ли?Не се научихте!!!
14.
Измамен от Райкова и мъжа и!
04.08.2017 12:42:14
0
9
Как може да твърдиш по банков път, като знаеш много добре, че не е така. Веднага ще си имаш работа с адвоката ми!
13.
още по-обективно мнение
04.08.2017 12:39:37
7
2
Като плюете толкова много и всички разбирате , я един от вас поне да напише че е бил излъган от въпросната фирма ??
Дайте един факт , или всички сте едни зрители само ?
12.
Обективно мнение
04.08.2017 12:09:26
0
6
Мили госпожи, тя идеята за финансиране на обекта е била ясна за дамата, стара схема е това да се финансира от хората с капаро и тн, от там идва и забавянето и невъзможността да започне дори да строи. Свидетел съм на много такива непостроени обекти в жк. Възраждане поради същата причина и такива фирми като тази отдавна продадени на братя роми, взимат парите напред и бягат, силно се надявам съда да е на страната на измамените, а не на ИЗМАМНИЦИТЕ, както сме свикнали да става у нашата мила родина! Успех!
11.
Серго
04.08.2017 11:52:13
0
15
Така е в нашия град,всеки стана строител или предприемач! Жалко за хората който са се подлъгали да дадат капаро. И все пак доверявайте се на проверените и доказани фирми
10.
Ха ха
04.08.2017 11:28:05
2
13
800 евро за някаква дупка, чудя се още ли има глупаци дето се загробват със заеми за тея кенефи.
9.
Деян Горанов
04.08.2017 11:27:08
0
11
Винаги така се получава когато се доверите на неизвестни псевдо фирми да но все пак по-малко хора да са изгоряли
8.
123
04.08.2017 11:12:36
0
12
Това си е чиста пирамида ,прокуратурата да се самосезира !Райкова ,Сливенският затвор те зове !
7.
Клиент
04.08.2017 11:08:12
0
11
Десислава ,да ми връщаш парите ,запалила си толкова много хора ....
6.
бай чеп
04.08.2017 10:48:04
2
17
Окепазихте хубавия град ! Не се настроихте,не се наядахте...Поне по комплексите имаше малко въздух.
Тъпчете се един върху друг и един до друг и се молете да не стават непредвидени събития(пожари,земетресения и др.)
5.
Кремена Иванова
04.08.2017 10:44:52
0
17
Хаххаха Десито от Теранова както я знаем, колко самонадеяно, мои близки още я чакат да им завърши една малка сграда, бави ги непрекъснато, а трябваше по думи да са готови отдавна. Няма шанс такава голяма сграда Деската да построи, голяма омайница е, успяла е да вземе доста пари напред и сега как да ги върне, къщи наема за офис, а лъже, че е нейна хахаххахахаах ужас, дано си получи заслуженото в съда от потърпевшите!!!!!!
4.
Таня
04.08.2017 10:30:38
2
13
Истината е позната на много хора, които познават въпросната „строителка„, за жалост тези хора са и се доверили, без да знаят достатъчно и са се подвели, а сега страдат много хора, които са дали капаро на „строителката„ и се чудят как ще си го върнат, едва ли е имала намерения да построи нещо, а и да е имала, то само с намерения ако ставаше, иска се много повече...не е като търговията с парцалки, не е като да отваряш фриз салони и да затваряш, какво ли не беше.
3.
Петя
04.08.2017 10:20:28
13
22
Много ме кефят собствениците като сключваха договора щяха да си счупят ръцете да бързат да го подписват сега след година като са намерили с 1 % по добра оферта вече всичко стана незаконно,сега съдията като отсъди обезщетение за пропуснати ползи в полза на инвеститора собствениците ще му подарят половината блок
2.
Женя
04.08.2017 10:17:53
6
19
Още ли има такива измамници, на които се доверяват хора? Самозвани 'строители ' дето нямат един работник и една завършена сграда. Мошеници, заслужавате повече от съд, 21 век сме, къде сте тръгнали да лъжете и мамите хората
1.
бургазлия
04.08.2017 09:57:55
12
25
абе какви строежи, какви блокове. дядовците им имали лозя там, а те ще ми строят комплекси. Я, марш всички на село , а там да се направи детска площадка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Хюсеин с БМВ-то с четирите петици съвсем я закъса, прокуратурата го подхваща Хюсеин с БМВ-то с четирите петици съвсем я закъса, прокуратурата го подхваща Ще бъде привлечен като обвиняем и съден за шофирането в нетрезво състояние Как да разберете дали сте попаднали на сексуален вампир Как да разберете дали сте попаднали на сексуален вампир Четири признака, които показват, че сте били интимни със сексуален вампир Необходими са 6 секунди да съживите връзката си Необходими са 6 секунди да съживите връзката си Дълга, умишлена целувка - с продължителност най-малко шест секунди - е начин за укрепване на връзката между двойката Трети провал за избор на председател на Столичния общински съвет Трети провал за избор на председател на Столичния общински съвет Следващият опит ще е на 7 декември, но прогнозите са че до Нова година няма да бъде постигнат консенсус Зодиите, които правят първата крачка в любовта Зодиите, които правят първата крачка в любовта Вижте кои са те Словения връща на хората ковид глобите, обяви локдауна за противоконституционен Словения връща на хората ковид глобите, обяви локдауна за противоконституционен Надяваме се, че така държавата поне по някакъв начин ще поеме моралната отговорност за грешките, казва един от вносителите на приетото вече от НС предложение Рецепта за бонбони от сирене за гости Рецепта за бонбони от сирене за гости Лесно, вкусно и ефектно За какво помага повдигането на краката За какво помага повдигането на краката Може да облекчи леко главоболие Тази участничка от "Игри на волята" трогна цяла България с тези думи Тази участничка от "Игри на волята" трогна цяла България с тези думи Ти си пример за всички силни жени, написа Дени за майка си Виолета, която отпадна на крачка от финала Гала бойната вечер, която напълни „Арена Бургас“, струвала 300 хил. лева на организаторите, догодина правят ново издание Гала бойната вечер, която напълни „Арена Бургас“, струвала 300 хил. лева на организаторите, догодина правят ново издание Следващото Глори ще се проведе в края на август – за да има редовни полети до Бургас, очакват се световни звезди
Непал регистрира първия еднополов брак в историята си Непал регистрира първия еднополов брак в историята си Тайван е другата страна в Азия, която е легализирала еднополовите бракове Путин призова: Раждайте по осем или повече деца Путин призова: Раждайте по осем или повече деца Апелът е на фона на растящите смъртни случаи във войната в Украйна От утре Gооglе зaпoчвa дa тpиe неактивни пpoфили От утре Gооglе зaпoчвa дa тpиe неактивни пpoфили Вижте ĸaĸ дa запазите дaннитe cи Българка е обвинена в убийството на мъжа си в САЩ, трупът му бил скрит, увит в найлон (Видео) Българка е обвинена в убийството на мъжа си в САЩ, трупът му бил скрит, увит в найлон (Видео) Става ясно, че обвинената за убийството си е купила пистолет само дни преди трагедията и той съвпада с оръжието на убийството Почина Хенри Кисинджър Почина Хенри Кисинджър Бившият държавен секретар на САЩ, който бе и носител е на Нобеловата награда за мир, си отиде на 100 години  Ще победи ли Украйна Русия с  F-16? Столтенберг е песимист, а Кадиров чака капитулация Ще победи ли Украйна Русия с F-16? Столтенберг е песимист, а Кадиров чака капитулация Руснаците превзеха и Хромово, а Арестович призна, че и падането на възрастта за мобилизация няма да спре окупаторите Вижте кой може да преоткрие любовта и за кого има риск от пробив в аурата Вижте кой може да преоткрие любовта и за кого има риск от пробив в аурата  Хороскоп за деня – 30 ноември 2023, четвъртък Франция забранява пушенето по плажове и паркове Франция забранява пушенето по плажове и паркове Мерките - част от правителствения план за борба с тютюнопушенето - имат за цел да създадат "поколение без тютюн до 2032 г." Производители на олио се опасяват от нова забрана на украински слънчоглед Производители на олио се опасяват от нова забрана на украински слънчоглед Сегашната изтича на 30 ноември Почина един от най-влиятелните бизнесмени в света Почина един от най-влиятелните бизнесмени в света Смъртта на Мънгър приближава Berkshire и стотиците хиляди акционери към ера, в която инвестиционната империя на стойност близо 800 млрд. долара се управлява от по-малко позната група лидери
Мария ЗАХАРОВА Мария ЗАХАРОВА Опасни глупаци, неграмотни чиновници в София позорят българския народ Виц на деня Виц на деня На летището в Нидерландия, бе задържан пасажер, който се опитваше да излети със собствени сили! Виц на деня Виц на деня Невероятно но факт!
Когато политик лъже, му расте вилата!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една жена може да прости на мъжа нещо, за което не е виновен.
Добротата ни няма край, момичета!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори