×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

9 неща, които всеки добър мениджър трябва да знае


24 Май 2017, Сряда, 19:47 ч.

Едновременната работа по няколко аспекта от изпълнението на даден проект, особено когато той включва много хора, никога не е лесна задача.

Много хора вярват, че имат нужните способности и възможности, за да бъдат велики мениджъри, но в много случаи те подценяват знанията и уменията, необходими за ефективното управление на всеки професионален екип.  

Това са 9 неща, които всеки мениджър трябва да знае, преди да може да се нарече добър.


1. Хората са всичко.

Много хора смятат, същността на управлението е в изпълнението на задачи, а не в работата с други хора. Разбира се, постигането на целите, които сме си поставили, е основната причина, заради която работим, но най-добрите мениджъри знаят, че техните служители винаги трябва да бъдат на първо място. В противен случай, хората нямат да имат мотивация и желание да постигнат нещо наистина значимо. 

2. Лидерът трябва да дава личен пример.

Най-добрият начин да накарате хората ви да бъдат отговорни е като им покажете, че самият вие държите на думата си и спазвате общоприетите норми и стандарти. Ако се превърнете в положителен пример за служителите от вашия екип, те ще тръгнат по вашите стъпки и ще опитат да бъдат по-добри.

3. Търпението е от ключово значение.

Понякога човек се изнервя от начина, по който нещата изглеждат към момента. Ситуацията не се е развила както сте желали и резултатът е крайно незадоволителен. Въпреки това, трябва да знаете, че в динамичния свят на бизнеса провалът е последното нещо, за което трябва да се тревожите. Добрите лидери са наясно, че трябва да имат търпение, защото най-добрите неща тепърва предстоят.

4. Здравият разум е незаменим.

Задълбоченият анализ на ситуацията от време на време води до добри резултати, но най-доброто нещо, което може да направите, когато вземате решения, е да следвате вашата интуиция. В крайна сметка, има причина човечеството да достигне до тук само и единствено с помощта на здравия разум.

5. Наградите трябва да бъдат заслужени.

На всеки е ясно, че служителите преследват своите интереси и гонят задачи, които им носят значими награди, независимо дали става въпрос за увеличение на заплатата или професионално повишение. За това е важно да внимавате точно какъв начин на поведение и работа насърчавате. В края на краищата ще получите повече от това, което давате.

6. Емоциите и бизнесът трябва да бъдат разграничени.

На всеки се случва да преплете приятелства и емоции в своите бизнес отношения. Разделянето на професионалния и личния свят обаче ни позволява да бъдем по-ефективни и да предпазим връзките си от излишно напрежение и горчивина.

7. Нищо не става без сътрудничество.

Големите лидери знаят, че да бъдеш ръководител не означава просто да се разпореждаш и да казваш на другите какво да правят. Точно обратното, Вие трябва да работите рамо до рамо със служителите си, за да могат да ви приемат за част от екипа, а не за далечен човек, който само им възлага задачи, без да взема реално участие в процеса по тяхната реализация.

8. Няма как да постигнете успех, ако не познавате клиентите си.

Изключително важно е да знаете какво наистина искат вашите клиенти. Все пак, те са хората, за които работите и тези, които плащат сметките. Техните нужди и желания трябва да играят водеща роля във всяко ваше действие и в начина, по който управлявате екипа си.

9. Не забравяйте да се забавлявате!

Служителите винаги са най-щастливи, когато могат да се забавляват с това, което вършат.  Вярвате или не, работата не трябва да бъде скучна и досадна, за да бъдат служителите ви ефективни.
Питър Икономи, автор на бестселъра „Managing for Dummies, The Management Bible, Leading Through Uncertainty“, за inc.com



1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
056
25.05.2017 09:20:05
0
1
Много добри съвети. Но за умни мениджъри, които са прочели поне една книга. За родните чорбаджии и експлоататори тези съвети нищо не значат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Вчера момиченцето бе пометено от товарен автомобил на ул. "Славянска" Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Който откаже да плати - си пати жестоко   Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Всъщност измиването може само да увеличи риска от разпръскването на бактериите в месните сокове по други храни, прибори и повърхности в кухнята Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по специална рецепта
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори