×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Единственият депутат на Марешки, негласувал за „Борисов 3”, има революционни идеи


Единственият депутат на Марешки, негласувал за „Борисов 3”, има революционни идеи
"Имаме прекалено много министерства - ако зависеше от мен, бих оставил осем-девет максимум".
11 Май 2017, Четвъртък, 14:10 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Андон Дончев смята, че трябва да се забрани на неграмотните да гласуват


Депутат от партията на Веселин Марешки се отличи с интересни идеи. Андон Дончев, който е вторият народен представител на „Воля” от Варна, коментира различни теми пред репортери в парламента. Повод за това стана назначението му за председател на парламентарната Комисия по политиките за българите в чужбина. Това е единствената комисия, която се ръководи от човек на „Воля”.

Андон Дончев обясни, че има някаква представа за нашенците в странство, тъй като преди години правел търговия с чужбина: „Преди доста години съм се занимавал с внос и износ. Изнасял съм стоки за Русия, за Украйна – акумулатори, други неща.”

След въпрос как гледа на идея на „Обединени патриоти” да се създаде специално министерство за българите в чужбина, Дончев изненада с тезата си: „Моето мнение относно министерствата е доста категорично - че ние и така имаме прекалено много министерства. Ако зависеше от мен, бих оставил осем-девет максимум. Една Швейцария има осем министерства, доколкото съм запознат, а ние постоянно ги роим, роим – нови и нови създаваме. Мисля, че това не само не е полезно за страната, а и пречи на работата. Защото, ако една работа може да се върши от едно министерство, а не от три…, то става много по-трудно самото координиране и взаимодействие и става тромава самата процедура на работа – когато три министерства трябва да се координират по даден въпрос.”

Андон Дончев призна пред „Флагман”, че миналата седмица не е гласувал за структурата на Министерския съвет. Причината е, че той не е присъствал на заседанието. Справка на „Флагман” показа, че това действително е така – Дончев е единственият депутат от „Воля”, който не е бил в парламента на 4 май – при гласуването на кабинета "Борисов 3".

Народният представител има интересно мнение и за правата за гласуване. Той е против идеята на президента да се ограничат избирателните права на българите зад граница. От друга страна обаче неграмотните не следвало да могат да упражняват вот.
„Категорично смятам, че българите в чужбина имат право да гласуват. Моето виждане е доста различно от всичко, дотук предлагано. Аз бих ограничил правото на глас на неграмотните хора, които са нарушили Конституцията и не са завършили основно образование и не могат да четат и да пишат”, заяви Андон Дончев.

Не обаче децата, а родителите са виновни, ако някой не се е образовал. На което депутатът отговаря така: „Всички хора, според Конституцията, са длъжни да завършат основно образование. Те имат възможности и като не-деца да го завършат това образование, не само като деца.”
Андон Дончев все пак е готов и на отстъпка за образователния ценз: „Аз ви казвам, че съм съгласен хора без основно образование също да гласуват, при положение че впоследствие положат някакъв основен изпит, за да се види, че те все пак могат да четат.”

Дончев добави и още един аргумент към своята теза: „Не мисля, че правото на глас на тези хора работи в тяхна полза в дадения случай, разбирате ли? Защото човек, който не осъзнава за какво гласува, той може би вреди на самия себе си, не само на останалите. И даже съм склонен да вярвам, че е така.”

Припомняме, че Андон Дончев бе един от двамата депутати от „Воля”, които вчера се опитаха да спасят шефа си Веселин Марешки от съдебно преследване.

В категории: Политика


3
Коментара по темата
3.
Ataka
11.05.2017 20:33:52
0
5
Предложението за демонополизацията на арабухата нали е по същия повод- кражби и преминаване на пари през негова фирма , ако се демонополизира, да краде държавни пари!
2.
Крум
11.05.2017 20:32:08
0
23
Неграмотните не трябва да гласуват. Техните гласове са 100% купени. Няма ли задължителното безплатно образование, никакви права.
1.
Антимафия
11.05.2017 20:09:18
2
11
Флегман платени писачи! Ща пишете платени глупости за Бургасмед?! И Бургасмед и Лайфхоспитал са еднакви боклуци-крадат та се насират да точат здравната каса! Да ги скъсат от проверки институциите! На гърба ни пари правят от нищото!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори