Ядем "злато": Агнешкото скача три пъти от фермата до трапезата
06 Април 2017, Четвъртък, 14:28 ч.
Три пъти скача цената на агнешкото месо от производител до трапезата. Живото тегло върви по 5-6 лв. за кг. В търговската мрежа цените варират според разфасовките - бут или плешка се предлагат между 13 и 18 лв. за килограм, съобщава "Марица".
В Интернет също се върти голяма търговия с агнешко. Там живите агнета са оферирани от 3,50 до 8 лв. Традиционно в хранителните вериги има и замразено агнешко от Австралия и Нова Зеландия, което е с 2-3 лв. по-евтино от прясното. Специалистите съветват да се гледа внимателно, преди да се купува. Месото може да се познае трудно по цената, но е важно да се гледа цветът и срокът на годност. По принцип замразеното месо има трайност 24 месеца.
У нас се внасят агнета от Румъния, които се предлагат за български. До момента от Агенцията по храните не са засекли нерегламентирана продажба.
В категории:
Животът






Украинец е задържан в Одрин с бижута за над 1 млн. евро
17/06/2025, Вторник 12:00
0

Даде 100 лева, за да стане известна
17/06/2025, Вторник 11:39
0

Тази турска звезда няма да е безработна дълго, връща се в ефир
17/06/2025, Вторник 11:33
0



Тези зодии са родени победители
17/06/2025, Вторник 11:20
0

Лятото идва с жега от 35 градуса
17/06/2025, Вторник 11:00
0

Г-7: Израел има право на самоотбрана, Иран не може да има ядрено оръжие
17/06/2025, Вторник 10:40
11

Всяка зодия трябва да внимава с тези храни
17/06/2025, Вторник 10:20
1







Разпространиха много грозна лъжа за него
17/06/2025, Вторник 08:30
0