Ядем "злато": Агнешкото скача три пъти от фермата до трапезата
06 Април 2017, Четвъртък, 14:28 ч.
Три пъти скача цената на агнешкото месо от производител до трапезата. Живото тегло върви по 5-6 лв. за кг. В търговската мрежа цените варират според разфасовките - бут или плешка се предлагат между 13 и 18 лв. за килограм, съобщава "Марица".
В Интернет също се върти голяма търговия с агнешко. Там живите агнета са оферирани от 3,50 до 8 лв. Традиционно в хранителните вериги има и замразено агнешко от Австралия и Нова Зеландия, което е с 2-3 лв. по-евтино от прясното. Специалистите съветват да се гледа внимателно, преди да се купува. Месото може да се познае трудно по цената, но е важно да се гледа цветът и срокът на годност. По принцип замразеното месо има трайност 24 месеца.
У нас се внасят агнета от Румъния, които се предлагат за български. До момента от Агенцията по храните не са засекли нерегламентирана продажба.
В категории:
Животът
Царево въвежда единни правила за индивидуалните електрически превозни средства
Кметът на Несебър посрещна коледарчета в Общината
Икономическите загуби от природни бедствия са намалели с една трета през 2025 г.
Президентът продължава консултациите за изход от политическата криза с БСП и ИТН
Джеймс Камерън влезе в клуба на режисьорите милиардери
3 евро такса върху вноса на пратки до 150 евро
Мандариново тирамису - перфектният десерт за зимните празници
Четирима отмъкнаха над 370 хил. лева от тузарска къща в Банско
Анализ показа, че софиянци и варненци живеят най-охолно
Анджелина Джоли показа белезите от мастектомията, призова за достъпна превенция на рака за жените
НАП уличи 65 магазина в необосновано повишение на цените, глоби ги общи с 45 000 лв.
Почина Антъни Гиъри - актьорът, който промени дефинира дневните сериали
