Ядем "злато": Агнешкото скача три пъти от фермата до трапезата
06 Април 2017, Четвъртък, 14:28 ч.
Три пъти скача цената на агнешкото месо от производител до трапезата. Живото тегло върви по 5-6 лв. за кг. В търговската мрежа цените варират според разфасовките - бут или плешка се предлагат между 13 и 18 лв. за килограм, съобщава "Марица".
В Интернет също се върти голяма търговия с агнешко. Там живите агнета са оферирани от 3,50 до 8 лв. Традиционно в хранителните вериги има и замразено агнешко от Австралия и Нова Зеландия, което е с 2-3 лв. по-евтино от прясното. Специалистите съветват да се гледа внимателно, преди да се купува. Месото може да се познае трудно по цената, но е важно да се гледа цветът и срокът на годност. По принцип замразеното месо има трайност 24 месеца.
У нас се внасят агнета от Румъния, които се предлагат за български. До момента от Агенцията по храните не са засекли нерегламентирана продажба.
В категории:
Животът






Лидерът на БСП Зафиров: Йотова е възможна номинация за президент
02/08/2025, Събота 12:56
0

Повдигнаха обвинение на румънския шофьор, причинил тежката катастрофа с 10 пострадали
02/08/2025, Събота 12:33
0



Костадинов подкрепи Батков-син и протестиращите на "Маказа"
02/08/2025, Събота 12:03
3







Силен старт на Lozenets Music Fest 2025
02/08/2025, Събота 10:30
0



Обявиха причината за смъртта на легендата на кеча Хълк Хоган
02/08/2025, Събота 09:34
3

Пътят за Гърция през Маказа ще е затворен за два часа поради протест
02/08/2025, Събота 09:03
0