Ядем "злато": Агнешкото скача три пъти от фермата до трапезата
06 Април 2017, Четвъртък, 14:28 ч.
Три пъти скача цената на агнешкото месо от производител до трапезата. Живото тегло върви по 5-6 лв. за кг. В търговската мрежа цените варират според разфасовките - бут или плешка се предлагат между 13 и 18 лв. за килограм, съобщава "Марица".
В Интернет също се върти голяма търговия с агнешко. Там живите агнета са оферирани от 3,50 до 8 лв. Традиционно в хранителните вериги има и замразено агнешко от Австралия и Нова Зеландия, което е с 2-3 лв. по-евтино от прясното. Специалистите съветват да се гледа внимателно, преди да се купува. Месото може да се познае трудно по цената, но е важно да се гледа цветът и срокът на годност. По принцип замразеното месо има трайност 24 месеца.
У нас се внасят агнета от Румъния, които се предлагат за български. До момента от Агенцията по храните не са засекли нерегламентирана продажба.
В категории:
Животът








Трагедия на военно летище, загина известен парашутист
30/04/2025, Сряда 12:21
0

Притеснително! Голяма част от фирмите предвиждат сериозни съкращения до месеци
30/04/2025, Сряда 12:00
0

Какви заплати ще плащат на тийнейджърите през лято 25
30/04/2025, Сряда 11:41
5





Животът на тези зодии се обръща на 180 градуса до дни
30/04/2025, Сряда 11:00
0

Стана на 60 години. Ще се върне ли в България?
30/04/2025, Сряда 10:41
5

Мощна полицейска акция, има много арестувани
30/04/2025, Сряда 10:21
1

Тръмп задължи с указ шофьорите на камиони да владеят английски език
30/04/2025, Сряда 10:00
2



Айтозлия погази закона
30/04/2025, Сряда 09:33
0