×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Структури на БЗНС искат оставка на Ненчев, твърдят, че листите на РБ били разпродадени за пари


03 Април 2017, Понеделник, 23:14 ч.
Източник: Offnews.bg

Местни структури на БЗНС свалиха доверието си от лидера Николай Ненчев и го призоваха да подаде оставка с безпрецедентно остра декларация, в която го обвиняват, че листите на Реформаторския блок са били предварително наредени и са били "частна собственост на натрапени водачи".

Бунтарите, сред които са и хора в родния на Ненчев Ямбол, твърдят, че листите на Реформаторския блок са били разпродадени, така че "определени хора, които внасят определена вноска в общата каса, с която осигурявайки си водаческо или друго „избираемо“ място в листа, си купуват билет за 44 Народно събрание".

БЗНС беше една от ябълките на раздора в конфликта между Радан Кънев и Реформаторския блок. Голяма част от структурите на земеделския съюз очакваха БЗНС да се присъедини към очертаващото се тогава общо обединение на Радан Кънев и Христо Иванов. След като то не се случи, ръководството на БЗНС избра сигурния вариант - да остане в РБ.

Ето и текста на цялата декларация:

Във връзка с взето решение от Управителния съвет на БЗНС на заседание, проведено на 01.04.2017 г., по повод участието ни в парламентарните избори на 26.03.2017 г. като част от КП „Реформаторски блок – Глас народен“,

ОБЛАСТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ НА БЗНС,

ОБЛАСТ ПЕРНИК,

ОБЛАСТ СМОЛЯН,

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЗНС ТУНДЖА,

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЛАСТНАТА КРК НА БЗНС ЯМБОЛ,

Снемат политическото доверие от ръководството на БЗНС в лицето на председателя и постоянното присъствие, въпреки взетото решение от Управителния съвет на 01.04.2017 г. и разпространената нарочна декларация от същата дата за подкрепа на лидера Николай Ненчев.

Хвърлените от политическото ръководство персонални вини за слабия резултат на парламентарните избори върху отделни съюзни членове и местни лидери, не е обикновено бягане от отговорност, а знак за политическа безпомощност и малодушие.

Достатъчно е да припомним набързо стъкмения конгрес на РБ – 2, в който нито един делегат на нито една партия не разбра при какъв дневен ред и правила е привикан да участва, какви кандидати и за какви представителни органи ще се излъчват и пр.

Подписаното (така и не беше оповестено публично) споразумение между партньорите за съвместно явяване на изборите, без да бъде обсъдено с областните организации по места, заедно с последвалото безпринципно разширяване на Блока с явни и скрити участници, конструира един доста съмнителен субект, който имаше конкретна цел – определени хора, които внасят определена вноска в общата каса, с която осигурявайки си водаческо или друго „избираемо“ място в листа, си купуват билет за 44 Народно събрание на Република България.

Така беше сложен край на надеждите за демократично издигане на кандидати за народни представители с активното участие на местните организации на политическите партии, съгласно уставите на същите и т.н и т.н., и то с благословията и съучастието на същия този „подкрепен“ лидер на БЗНС и неговото ПП, станало част и от ръководните органи на Реформаторския блок.

Излишно е обяснението колко мотивиращо е за отделните структури на БЗНС, а и за останалите партии в Блока, да работят и подкрепят предварително наредени листи – частна собственост на натрапени водачи!

Последвалият резултат от изборите е достатъчно красноречив!

Уважаеми г-н председател,

Уважаеми дами и господа от постоянното присъствие на БЗНС,

Не е фатално, че БЗНС няма да бъде представен в 44 парламент на РБългария.

Не е фатално, че за пореден път съюзът ще остане без партийна субсидия.

Не сте виновни само вие, че близо 300 000 демократично мислещи българи останаха без своите народни представители.

Но решението на специалния, предварително режисиран от Вас УС от 01.04.2017 г. за неприемането на оставката на политическото ръководство, е вече гледан спектакъл на политическата сцена и е позор и обида към 117 - годишната история на БЗНС и славните му герои, жертвали всичко за него!

БЗНС е принадлежал и принадлежи на народа, а не на лидерите и политическата върхушка.

БЗНС не е партия за лична употреба, не е авторитарна партия – тя е организация, построена от първосъздателите й като народовластническа.

Някога в затвора една от най – светлите личности на земеделската идея Евтим Арсов беше казал на своята сестра Тодорка: „Тодорке, аз няма да изляза от тук жив и няма да подпиша (става дума за прословутите декларации, с които политическите затворници се отказват от идеите си срещу свобода и облаги), защото не мога да погледна в очите първо моите другари, които не просто предадоха мен, а предадоха идеята...“

Това е само един от плеядата герои на земеделското движение, дал себе си за организацията, отстоявяйки свободата и демокрацията не просто на думи.

Уважаеми г-н председател,

Уважаеми дами и господа от постоянното присъствие на БЗНС,

За честта на БЗНС,

В името на запазване и на вашата чест,

Постъпете отговорно като политици!

Поемете лична отговорност за вашите политически решения!

В категории: Политика


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
ALF
04.04.2017 08:28:26
0
1
"Земеделец политик - не е земеделец. И Политик-земеделец не е политик."
Времето го доказа, че само за собствени интереси се грижат.
3.
Именно
03.04.2017 22:34:01
0
2
БЗНС са двама човека в Бургас, Д. Дойчев и зет му Момчил Момчилов. Първия взе охраната на всички военни обекти и настани любовницата си за управител на ВПД Сарафово, а втория е в борда на болницата и неизменен член на рик. Кажете това преглъща ли се? А иначе декларацията е много вярна, същата важи с двойна сила и за сдс. И ние трябва да се изчистим от гресирани лумпени и мазни марковчета.
2.
До БЗНС
03.04.2017 20:57:49
0
2
И Дойчо Дойчев от Бургас да издухате, защото така намаза от власта, че е за прокурор...
1.
Кой
03.04.2017 20:38:44
0
1
Този за нищо не става. Ненчев пази Боже България от такива управленци. Кога дойде от село и хоп министър. Последствията за хората бяха ужасни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори