×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Индустриалната зона в Равнец ще увеличи инвестиционния интерес към Бургас


Индустриалната зона в Равнец ще увеличи инвестиционния интерес към Бургас
Зоната в Равнец е 3500 дка и е идеална за голямо производство, отбеляза кметът Димитър Николов
17 Март 2017, Петък, 08:09 ч.
Източник: Вестник "Капитал"

18 фирми стъпиха в индустриалния парк, но големият интерес на компании с призводство с висока добавена стойност ще е към Равнец

-Г-н Николов, община Бургас изпрати силен туристически сезон. Какви са новите ви проекти, насочени към туристически сезон 2017 г.?

- През 2016 г. действително всички ангажирани в туристическия бранш в общината останаха доволни. Хотелските бази бяха заети, успяхме да си върнем руските туристи. Прогнозата ни е, че и предстоящият туристически сезон ще бъде много добър, още повече че първоначалните запитвания и записвания са много обнадеждаващи. През 2016 г. отчетохме по-слаб круизен сезон заради басейна Черно море, проблемите в Украйна и конфликта в Крим. Круизните оператори тази година разработват нови маршрути и очакваме през туристически сезон 2017 да възстановим позициите си. Разработваме разширение на археологическия комплекс "Аква Калиде", който се намира на Минералните бани. Стартираме проектирането на нов музей, атракции с минералната вода. Имаме намерение и да разширим така популярния вече фестивал на пясъчните фигури. Предвиждаме да отделим каботажното от круизното плаване. Корабчето за остров Св. Анастасия ще акостира вече в зоната на "Магазия 1", а не от Морска гара. Строителството в "Магазия 1" приключи, предстои това лято туристите да се радват и на работеща търговска част – магазини, кафета, ресторанти.

-Кои ще бъдат водещите проекти на община Бургас през 2017 година?

- Тази година е интересна с това, че за първи път започваме изграждането на две нови училища и четири нови детски градини. Възползваме се от възможностите на новия Закон за образованието да експериментираме един модел на иновативно училище, както и иновативна детска градина. Там ще има по-специфично провеждане на образователния процес, природосъобразно хранене, адаптиране на образованието съобразно с природните дадености и новите технологии. Експериментираме смело и се надяваме, че тези модерни методи на обучение ще бъдат възприети положително от родителите и най-вече от децата, разбира се. Част от необходимите средства за тези проекти ще дойдат от оперативна програма "Региони в растеж". Ще използваме и собствени средства на общината.

През миналата година за първи път започнахме масово благоустрояване на междублоковите пространства в Бургас. Стартирахме с комплекс "Меден рудник" и ще продължим работата си, защото бургазлии искат това. Успоредно със санирането на многофамилните жилищни сгради ние решаваме проблемите с инфраструктурата – нови паркови зони, детски площадки, паркоместа. Допълнително включихме видеонаблюдение с цел осигуряване на безопасност и енергийно ефективно осветление. Приключихме реконструкцията на пътен възел "Запад" и сега с изграждането на ул. "Крайезерна" ще успеем в пиковите зони на лятото да изведем натоварения трафик към Южното Черноморие, който всяка година се увеличава.

-На какъв етап е изграждането на новата индустриална зона в Равнец?

- В Индустриален и логистичен парк – Бургас, разположен в зона "Север", вече 18 компании закупиха терени, а 13 от тях вече започнаха да изграждат своите индустриални сгради. Това е логистичен парк, който развиваме заедно с държавното предприятие "Индустриални зони". Бихме искали на същия принцип да развием и зона "Равнец", защото тя е с много голяма площ от 3500 дка, с осигурени комуникации. Бургас е много ощетен от страна на свободни индустриални площи заради изискването на "Натура", заради резерватите наоколо трудно се намират големи комасирани терени. В същото време се увеличават желаещите да инвестират в нашия град. Преди месец Министерският съвет ни прехвърли собствеността на нефункциониращото, отпаднало от необходимост летище Равнец. Години наред получавахме сигнали за ромски набези и проблеми с безопасността и разграбването. Имаме идея за обособяването му като индустриална зона, като преди това трябва да се инвестират доста средства за разчистването на терена от рухналите сгради.

-Какви са плановете на общината по оперативна програма "Региони в растеж"?

- Продължаваме с реконструкцията на жилищните зони, с образователната инфраструктура, модернизацията на историческото ядро на Морската градина, спортната инфраструктура, дворовете на училищата - те са почти изцяло променени и вече създават по-добри условия за спортуване на бургаските деца. Това стимулира останалите директори на училища да подготвят качествени проекти. Ние ще дофинансираме тези училища, които изпитват затруднения за модернизирането на дворовете си. Искаме да накараме децата да бъдат активни в рамките на училищните дворове, за да намалим процента травми заради лошата настилка, която не е ремонтирана от много години. Ще надграждаме "Интегриран градски транспорт" с нови услуги, нови маршрути и паркозони, ще разширим пешеходните зони. Разширяваме и мрежата си за отдаване на велосипеди под наем в града. Разработваме мобилно приложение, което ще бъде много полезно за пътуващите с градския транспорт. Предстои допълнително да модернизираме светофарните уредби и системите за безопасност.

-Кои ще бъдат приоритетите в бюджета на общината за 2017 година?

- Приоритетите тази година ще бъдат върху сигурността и инвестицията в млади хора, изграждане на нови училища и детски градини. Продължава активно програмата за обучение по английски език и компютърна грамотност на децата в детските градини. Тази програма стартира и при първокласниците. Стартирахме и нова програма по отношение на здравословно хранене в училищата и детските градини. По този начин смятаме, че ще дадем своя принос подрастващите да бъдат по-здрави и образована по отношение на хранителните си навици.

-Кои ще бъдат водещите инфраструктурни проекти през 2017 г.?

- Довършването на четирилентовия път по ул. "Крайезерна", която свързва пътен възел "Запад" с пътен възел "Юг", е много важен проект. Това, освен че ще изведе трафика от центъра на града, ще спести и доста време на пътуващите към Южното Черноморие. Реализирането на този важен обход ще спести и доста шум, прах и вредни емисии във въздуха на бургазлии. Продължават инвестициите в зоната за обществен достъп в пристанището. Важен проект за развитието на спортната инфраструктура на Бургас е изграждането на новия плувен комплекс. Ще акцентираме върху надграждането на системата за монтиране на подземни контейнери в рамките на Бургас, реконструкцията на няколко пътни участъка, разширението на входа на града с цел улеснение на транзита. Стартирахме и няколко процедури за подробни устройствени планове за улична регулация, които дават възможност да се изнесе жилищното и индустриалното строителство от чертите на града и по този начин да разрешим конфликта с презастрояването.

В категории: Бургас


25
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
25
Коментара по темата
25.
истината от първо лице
18.03.2017 16:31:00
0
1
Преди два месеца нашата фирма пусна обява за позиция за техническа поддръжка с инженерно образование. Получихме 72 кандидатури, от които половината напълно отговаряха на изискванията. И после разправяйте, че нямало кадри и нямало безработица в Бургас. Няма работа, това е истината, а заплатите са мизерни.
24.
Нинова
17.03.2017 18:14:10
0
1
Не ни трябва майка на нацията имаме си Догат - той баща той майка, гласуваме за БСП и получаваме ДПС с догана и пеевски и всички са доволни комуняги.
23.
Новите Лица На Промяната
17.03.2017 18:12:25
0
0
Най-добре е новото лице Петър Кънев (собственис на "дамекс" с оборот от над 60млн на година и с 600 работници нито един от които в Бургас) да ни хване и да ни опрай, така ли комуняги ?
22.
Бай чеп
17.03.2017 16:52:35
1
1
Само няколко думи са достатъчни:
А дано...,ама надали!
21.
Stoiko
17.03.2017 13:34:05
2
3
А заводи и работни места кога ще се откриват един кмет и дружинката му питам ?
20.
до1местен-МЕСТЕН ПЛАТЕН ИЛИ ОЛИГОФРЕН
17.03.2017 12:59:49
2
6
ТОВА Е ПЛАТЕНА НОВИНА ЧРЕЗ КОЯТО СЕ ПРОБУТВАТ БЪДЕЩИ ПРОЕКТИ ЗА"УСВОЯВАНЕ"НА НАШИТЕ ПАРИ ОТ "ШАЙКАТА"ТОЗИ ФИЛМ ГО ИЗИГРАХА В СОФИЯ/вж. София тех парк-отзиви на бизнеса синекурни ДЪРЖАВНИ длъжности И КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ/според кмета на първо време ще "УСВОИМ????????КОЛКО МИЛИОНА"-ДА РАЗЧИСТИМ ТЕРЕНА -ЛАПАЙ!!!!!!!!!!
19.
до1местен-МЕСТЕН ПЛАТЕН ИЛИ ОЛИГОФРЕН
17.03.2017 12:59:49
2
6
ТОВА Е ПЛАТЕНА НОВИНА ЧРЕЗ КОЯТО СЕ ПРОБУТВАТ БЪДЕЩИ ПРОЕКТИ ЗА"УСВОЯВАНЕ"НА НАШИТЕ ПАРИ ОТ "ШАЙКАТА"ТОЗИ ФИЛМ ГО ИЗИГРАХА В СОФИЯ/вж. София тех парк-отзиви на бизнеса синекурни ДЪРЖАВНИ длъжности И КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ/според кмета на първо време ще "УСВОИМ????????КОЛКО МИЛИОНА"-ДА РАЗЧИСТИМ ТЕРЕНА -ЛАПАЙ!!!!!!!!!!
18.
Scrooge McDuck
17.03.2017 12:57:05
2
9
Kato ti vodiha investitori na krak, kakvo napravi? Zashto kradesh chujdi idei? Parvo si napalni Burgaskata zona posle se pani za Ravnetz, vsichki te znaem Mr.Okeanarium i tam podvede vsichki. Kolkoto i da majesh kalta ot obuvkite na horata nemoje da skriesh. Kupuvai diamanti patkane.
17.
МОЖЕЩ
17.03.2017 12:51:21
1
5
ГЕРБОКРАДЦИ,НИЩОПРАВЦИ,ЕДНОКНИЖНИЦИ-СТИГА ВЕЧЕ.ВЗЕМЕТЕ СИ ТИКВУЦИЙ БЕЗПРЕДЕЛНОПРОСТИЙ И ПРИ ГАЛЕВИ.
16.
Бачкатор
17.03.2017 12:47:00
1
7
Вече се чудя след толкова предложения къде да започна работа.Значи то китайци ,французи ,германци ,варненци ,софиянци - всички ме искат и дават едни огромни заплати.Та си седя в къщи щото още не съм решил не че нещо като да няма работа.
Стига само празни приказки за инвеститори фантоми.
Огледайте се - хората изнемогват нямат работа ,а тези които работятя го правят за никакви пари.
Стига предизборни обещания - не лъжете хората.
15.
до хейтърите
17.03.2017 12:46:13
12
1
Отидете да прочетете някоя книга и се молете кмета да е жив и здрав, че ако се върнат комунистите с тяхното безвремие - тежко ни и горко.
14.
.
17.03.2017 12:26:02
9
0
Burgas oshte ne moje da se otursi ot komunisticheskata zaraza. Grada vurvi v pravilna posoka. Jalki bsp fencheta na ruska hranilka, koito da pluqt po razvitieto na grada, vinagi shte ima...
13.
До 10
17.03.2017 12:12:18
3
10
В Бургас не са останали здравомислещи, има само наивници, които още му вярват.
Тролчетата по-долу подхранват илюзиите на обречените на борда на потъващия кораб Бургас.
Заведенията в Бургас били празни защото кафето било 4лв? Жалки сте бе кметски драскачи. Заведенията са празни защото в Бургас хората си броят стотинките. Такива хора останаха в Бургас, бедни, сиви, оръфани но със самочувствие, че са нещо повече от останалите.
А кмета вече няма разумни аргументи в своя защита и си плаща за статии със спрени коментари.
12.
стига бееее, стига лъга
17.03.2017 12:11:40
3
7
За кмета поредните комисионни от нов проект, а за нас поредните празни предизборни обещания. И за логистичния център бяха същите- нови работни места, бол инвеститори, развитие, икономика, ама ядец- няма никой. След китайците и французите, дето са само в главата на чичо Кмет и в клавиатурите на пиарите му, всичко е мижай да те лъжа. Един инвеститор не може да докарате тука и така вече повече от 10 години, в Пловдив и региона работна ръка не достига вече, засрамете се.
11.
Bravo
17.03.2017 12:04:05
9
5
Bravo kmete! Burgas vurvi napred i mnogo skoro vsichko shte e kakto trqbva!
10.
...
17.03.2017 11:40:19
4
10
Да попитам г-н кмета това на 10 година ли го измъдри? И дали си мисли, че някой здравомислещ още му вярва?
9.
До 6
17.03.2017 11:29:51
0
7
В договора за концесия на летище Сарафово има клауза че в близост не може да има друго летище.Каква точно индустрия ще развиеш с яхтено пристанище не разбрах?
8.
Димка
17.03.2017 11:29:28
3
11
Пак предизборна димка от чичо кмет. То не бяха французи то не бяха китайци
7.
вярващ
17.03.2017 11:22:56
10
6
Във Франкфурт също са пусти улиците след 20 ч.В Пловдив проектът е частен и това се дължи на предпремчиви българи.Така,че Господа и Дами,вместо да мрънкаме да запретваме ръкави и да бачкаме здраво.Някои вече го правят и слава Богу...
6.
ДО КМЕТА
17.03.2017 11:08:10
5
4
Да бяхте го стегнали летището! Става и за карго-полети. Оправете инфраструктурата до с.Равнец (Братово-Равнец е ужасен пътя), направете около летището складови бази, стегнете самото летище и Бургас ще е с две летища - за пътници и за стоки, плюс пристанище, отстрани на което (посока Поморие и посока Крайморие, можете да направите яхтени пристанища) Ето това е като начална идея за индустрия, а не готови терени да ги заличавате...
5.
До №4
17.03.2017 11:03:19
1
10
Как няма да са празни заведенията, след като цените са им от лятото... кафе - 4 лева. Мерси, предпочитам да си го нося от вкъщи, докато се разхождам... А в тия мразовити и дъждовни дни не е много за разходки - та за това си стоим по къщите...
4.
ттт
17.03.2017 10:50:22
2
13
индустриална зона равнец-фантазии,индустриален парк Бургас. какво ще е това-складове,цехчета за дограма... вижте какво става в пловдив-вижте имената на фирмите , които инвестират там,има реално производство и то на световни марки,а не складове за нещо си.излезте вечер в центъра на бургас и то в почивните дни-пълно мъртвило,празни заведения,пусти улици.
3.
невярващ
17.03.2017 10:39:19
2
9
Всичко звучи много добре, само, че реални инвестиции няма, няма и индустриални компании...
2.
Nai
17.03.2017 10:31:39
1
13
Единственото нещо, което ще увеличи инвестиционен интерес е само и единствено липсата на корупция и равноправното прилагане на закона.
Иначе , като магазия 1 - празната магазия.
1.
местна
17.03.2017 10:27:03
10
7
Това е добра новина
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори