×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Станаха факт важните промени за българските рибари и морски кадри, предложени от Иван Вълков и Димитър Бойчев


Станаха факт важните промени за българските рибари и морски кадри, предложени от Иван Вълков и Димитър Бойчев
Иван Вълков(вляво) и Димитър Бойчев проведоха поредица от срещи с рибарските сдружения, за да предложат промените в закона
02 Февруари 2017, Четвъртък, 08:58 ч.
Автор: Кремена ВАТЕВА

Най-после се постига изравняване на българските национални изисквания  за правоспособност с тези от международната конвенция

Тази седмица донесе изключително важна новина за българските рибари и морски кадри. В сила най-после влезе промяната на Наредбата N:6 за морските лица.

Народните представители от 43-тото Народно събрание Иван Вълков и Димитър Бойчев проведоха поредица от срещи с рибарски сдружения и с представители на Морска администрация, за да чуят различни гледни точки. Нещо повече, сами рибари проведоха подписка с искане за промяна. Затова депутатите от ГЕРБ подготвиха  предложения за промяна така, че те да отразяват желанието на рибарите и собствениците на лодки. Идеята беше приета от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията във второто правителство на Бойко Борисов -   Ивайло Московски

Ето в какво точно се състоят важните промени наредбата:

Най-после се постига изравняване на българските национални изисквания  за правоспособност с тези от международната конвенция. Прекият ефект ще е това, че ще запази конкурентноспособността на нашите морски кадри от изпълнителско ниво от типа на рулеви,мотористи и квалифицирани моряци от палубна или машинна команда. До момента родните изисквания бяха прекалено завишени и част от моряците ни просто не можеха да ги изпълнят.

От сега нататък  инженерни кадри с висше образование по ел.специалности, различни от „Еектрообзавеждане на кораба“, ще имат възможност да придобият сертификат за корабен  ел.механик след съответно допълнително обучение. За такива позиции има постоянно търсене в световен мащаб, а международната конвенция дори не изисква висше образование

Благодарение на промяната, предложена от Вълков и Бойчев, беше премахнато едно много тежко изискването към капитаните на кораби до 40 бруторегистър тона / в тази категория влизат лодките и корабчетата за разходка/.  Новите текстове носят на бранша сериозно облекчение, защото условието вече е капитанът на такъв плавателен съд да може да бъде този водач, който поне една година е превозвал до 12 човека, премине през през два кратки курса и положи изпит, за да получи право да вози група 35 човека. 

Първият курс е задължителният  „Управление на тълпата“, за придобиване на психологически техники и умения на капитана да организира и ръководи по-голяма група хора при сложна ситуация.
Вторият е в рамките на два или три дни и включва обучение за мерки за безопасност, сигурност и практически действия при превоз на хора.

В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
iiiiv
02.02.2017 15:36:43
0
0
Как Държавна сигурност унищожава национализма в България

Редно е да се запитаме какво търсят кадри на бившата Държавна сигурност сред националистическата ниша в политическото пространство. Дали е нормално националистите да вярват в един доносник на ДС, като Волен Сидеров или на Красимир Каракачанов, който е бил агент от Шесто управление на ДС с псевдоним „Иван“.
Националистическата ниша в България се разви относително в късен период, но в момента когато тя трябваше да роди политически субект, който да я обедини, се пръкна отнякъде доносник на бившата ДС – Волен Сидеров. Нищо, че преди го е играел на демократ, сега са му поверили да играе ролята на националист.
Появяването на националистическата партия „Атака“ през 2005 година е било добре обмислен ход, който е имал за цел да привлече към себе си крайнолевия електорат на БСП като по този начин социалистите бъдат лишени от мнозинство. Това може да ни наведе на мисълта, че партия „Атака“ е имала някаква връзка с олигархията управлявала по онова време НДСВ. Причината е, че по време на НДСВ се е крало прекалено много и откраднатото са искали да го задържат на всяка цена. За да го задържат е било нужно БСП да няма абсолютно мнозинство и да трябва се коалира с НДСВ. Това е и една от възможните причини да се появи на бял свят партия „Атака“. Никой да не си мисли, че в този проект има нещо националистическо, освен правилното плямпане на артиста доносник на ДС.
Интересната схема, която използва бившата ДС е всяка националистическа партия да е използва, като политическа патерица на основната партия, която е спечелила изборите. Така ние имахме партия „Атака“, която подкрепяше безрезервно ГЕРБ при първия им мандат. Тогава артистът Волен Сидеров го играеше на прозападно настроен и дори заедно с ГЕРБ протестираше срещу визитата на Владимир Путин в България. Същият този Волен Сидеров и неговата партия подкрепяха безрезервно и правителството на Пламен Орешарски, което бе съставено от БСП и ДПС – трудно е за вярване, но е факт. В настоящия парламент Волен Сидеров го играеше в началото на русофил, като се мъчеше да се докопа до руско финансиране, но на руснаците не им вдъхна доверие и те го отсвириха. Сега в момента Волен Сидеров го раздава на националист – обединител или по-модерното „патриот“. Той се обедини с Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и почна да пее друга песен – раздава го, като патерица на ГЕРБ вече.
Националистите в България заемат ниша от около 10% от имащите право на глас. Това предполага, че ако се обединят всички националисти в една партия и биха стигнали до трета сила в парламента. Тази националистическа ниша обаче е разпокъсана умишлено и съставена от множество партии и формации. Целта е ясна – разделяй и владей.
Цялото това политическо шоу иска да ви покаже, че национализмът в България не е нищо друго, освен една политическа ниша, където си играят с истинските националисти, като ги подвеждат и те сляпо вярват на своите лидери. Ако не бяха тези бивши доносници на ДС и национализмът в България може би щеше да се развие и сега да е основен фактор, като в Унгария например.
10.
Игуменът
02.02.2017 15:35:06
5
0
Пак започнахте със стария рефрен. Поне това са двама градивни и мислещи депутати за разлика от вас, тъпи червени тролове. Не ви ли ви писна да пишете едно и също, Ице и Пеца! Ма туй то, за пари и г.зовете ще си продадете
9.
моряк
02.02.2017 15:17:29
2
3
Брей то Бойчев и Вълков били големи морски капацитети.Единият сервитьор другият автомобилен инж.Що се отнася до правоспособностите ТО ТОВА Е АДМИНИСТРАТИВНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА -ИА"МОРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ"-правоспособностите на нашите морски кодри да бъдат в съответствие със изискванията на конвенцията " SOLAS". По придложение на ИА"МОРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ"-Министъра на транспорта прави промени в НАРЕДБА N6.Така че изобщо не е необходимо която и да е политическа партия да си прави агитация с морските правоспособности.
8.
Дернев
02.02.2017 14:53:33
1
0
По предложение на един депутат от Бс пак но от БСП, 39-то НС в последните дни прие предложение за изменение на КТК и благодарение на това, дадоха на изплащане БМФ. Така че няма да е за добро, а за далавера пак. Или ползите ще са мнаго малки за сметка на авторитета на морските ни кадри и системата за обучението им.
7.
!!!!!!
02.02.2017 14:08:53
1
0
БСП и ДПС - да бъдат забранени в България!
Това е петиция за нас, българите, които обичаме родината си! Това е петиция срещу безсилието на българския народ да отхвърли зависимостта си от един стар строй - комунизъм, да премахне монополите, да се самоопредели като нация, в която гражданите да не се делят по етнически признак. Това е петиция за онези, които имат глас и смелост да кажат "това е моята родина, в която нашите деца искам да растат свободни и щастливи".

Тази петиция има за цел да събере широк кръг от поддръжници на две основни искания:
1) забрана на бившата комунистическа партия (БКП), сега носеща името БСП (българска социалистическа партия)
2) забрана на етническата партия ДПС (движение за права и свободи), с електорат самоопределил се като турско и мюсюлманско малцинство на територията на България.
Доводи:

БСП (БКП) е партията довела България до фалит след източване на държавния резерв на страната при колапса на комунистическия строй през 1989г. БСП (съвместно с ДС-държавна сигурност) е партията създала мутрите и мафията в България, които се превърнаха в олигарси и монополисти, подложили българският народ на непрестанен терор (финансов, физически, както и психологичен) в продължение на над 20 години. Партията БСП е вредна за българския народ, тъй като тя работи срещу народа и срещу сигурността на страната ни, обслужвайки чужди интереси (предимно на Русия). Това е национално предателство!

ДПС е партията, съставена от най-много агенти на ДС, която систематично подклажда етническа омраза и противопоставяне между етносите в България! ДПС се стреми да откъсне райони от България със смесено население, като изгради автономни области, които вече да са извън територията на България! Това е национално предателство!

Гласувайте за изгонването на БСП и ДПС от политическия живот на България!!
6.
БРАТЛЕТО НА ТАРАЛОВА
02.02.2017 14:03:53
1
6
ЯВНО ГНИДО ДОЛНО БОЙЧЕВ ОСВЕН МИЗЕРИИ НА ХОРАТА И ДА КРАДЕШ СИ МОЖЕЛ И НЕЩО ПОЛОЖИТЕЛНО ДА СВЪРШИШ.ПУ ДА НЕ
ТИ Е УРУКИ.
ДАНО НЕ ВИДИШ НИКОГА ВЕЧЕ ПАРЛАМЕНТА ОТВЪТРЕ,ЧЕ ЗАРАДИ ТАКИВА ЧЕРНИ КАРДИНАЛИ КАТО ТЕБ СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ.
5.
Asega
02.02.2017 12:23:29
8
6
На децата трябва да се казва, че комунистите са прости, убийци, престъпници, подлеци и национални предатели. Те са избивали безразборно търговци, занаятчии, учени, професори, доктори и много други. Просто защото са били по-умни от тях, най-простите от най-простите, партизаните комунисти.
Това е достатъчно.
Да знаят, че никога, никога, ама никога няма да видят нищо добро от комунист.
И след още 50 години ще сме нормална държава.
4.
!
02.02.2017 12:18:10
0
0
каквото и допълнително обучение да карат-пак ще ги гонят шефовете като лешперят,сгафят и не бачкат!
3.
Морския
02.02.2017 12:15:37
10
6
Браво Бойчев и Вълков! Малко хора са направили това за морския сектор!
2.
Факт е
02.02.2017 12:14:29
4
20
Че тези двама некадърника станаха милионери на гърба на народа, факт е че кадруват в изпълнителната власт,както е факт, че ще гледат следващия парламент по трлевизията. Що хора уволниха тия иде видовден
1.
Иванка
02.02.2017 11:39:11
18
8
Браво на Вълков и Бойчев! Адмирации! През април отново на работа в парламента!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Привлеченият дялов капитал през първите два месеца на годината възлиза на 16,6 млн. евро Чия е служебната строителна министърка? Чия е служебната строителна министърка? И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета "Главчев" Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Хейтът тотално съсипва попфолк певецът Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС
Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори