×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ-Бургас: Обвиненията и обещанията на БСП в социалната политика нямат връзка с реалността


24 Януари 2017, Вторник, 18:22 ч.


ОТ ГЕРБ-Бургас разпространиха декларация от името на народните представители от региона, с която наричат лъжи обещанията, обвиненията и твърденията на БСП пред последните дни относно социалната политика. Ето пълния текст на документа:

"Само в рамките на няколко дни ставаме свидетели как БСП дава обещания в социалната сфера, които надминават 3 млрд.лв. годишно. Заявките в общественото пространство се дават без обяснения от къде ще се вземат средствата. За един цял мандат това са 12 млрд.лв. – обещания за по-високи пенсии и доходи. Или лъжат за данъците, или за пенсиите. Най-вероятно и за двете.

Социалистите заявиха, че от 8 млн. българи нито един от тях няма да остане под или на прага на бедността. Разбира се никой не казва как ще се случи това.

За ГЕРБ борбата с безработицата е важна, а в момента тя е на най-ниските си нива за последните 8 години – 8%. През миналата година работа са започнали над 210 000 души.  От тази година въведохме и още една мярка за безработните – държавата ще им плаща част от разходите в продължение на една година, ако си намерят работа на повече от 50 км от там, където живеят.

За хората с най-ниски заплати  - от 1 януари 2017 г. минималната заплата се увеличи на 460 лв. – с 40 лв. повече спрямо 2016 г. В сравнение 2011 г. ръстът е със 70%. Тогава размерът й беше 270 лв.
Производителността на труда се е увеличила с 4,2%, тоест за един час труд един човек произвежда продукт за 17,4 лв. По данни на Евростат производителността в България е най-ниска в целия Европейски съюз.

Друга лъжа на БСП е твърдението, че ще преизчисли пенсиите и това ще доведе до поне 20% увеличение на най-старите и най-ниските пенсии.

Ние сме гарантирали, че от 1 юли 2017 г. всички пенсии ще се увеличат с 2,4%. Освен това за всяка Коледа и Великден сме подпомагали и хората с най-ниски пенсии – над 250 млн. лв. струва това на държавата. Вдигаме пенсиите, но и намаляваме дефицита в системата. А това гарантира стабилност. В сравнение с 2013 г. средната пенсия е нараснала с 16%.

Подобно увеличение на пенсиите, което предлага БСП трябва да е за сметка на много по-високи данъци и осигуровки, ако не искат да срутят пенсионната система. Но това разбира се не се казва.
Друга неистина е твърдението, че има опасност от спиране на ОП „Развитие на човешките ресурси“. Категорично тази програма е сред най-успешно изпълняваните в момента. Програмираните средства са над 60%. Отделени са 360 млн. в подкрепа на бизнеса, 194 млн.лв., за да живеят децата от домовете по-добре. Работят 14 000 лични асистенти в помощ на нуждаещите се.

Лъжа е и твърдението, че са замразени помощите за хора с увреждания. За първи път от тази година въвеждаме диверсификация на помощите за децата с увреждания, като децата с увреждания ще получават по 930 лв. месечно."

В категории: Политика


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Oooooo
24.01.2017 23:51:11
1
0
Щом Диана Й. е в групата,провалът е гарантиран! Толкова нескопосано същество,но пък амбиции големи...Мнооого тъпичка, горката...
9.
фенчо
24.01.2017 18:07:12
2
4
Ниска безработица -дрън. По-добре си запушете устите, че хората съвсем ще се откажат да гласуват за вас.
8.
ko4
24.01.2017 16:48:02
2
2
pak 6te sa te ,spoko!nikoi ne puska kokala!
7.
аве ей болен
24.01.2017 16:22:30
2
1
лилчо ли си милчо ли си .... спри да пишеш под всяка статия......направи си блог и си пиши там! кво занимаваш хората с някви простотии и съм те забелязал доста си неподготвен понякога! ай лапай мухите и хапчетата и лягай
6.
ФЪРФЪР
24.01.2017 15:59:21
7
10
ЗА ПЪРВИ ПЪТ БИХ ГЛАСУВАЛ ЗА БСП!!!!!
И ТО НЕ ,КОНКРЕТНО ЗА БСП, А НАЙ-ВЕЧЕ МАЖОРИТАРНО ЗА КОРНЕЛИЯ НИНОВА ДА Я ВИДЯ ПРЕМИЕР!!!!!!!!!!!!!!!
МНОГО МИ СЕ ИЗДИГНА В ОЧИТЕ ТАЗИ ЖЕНА СЛЕД БЕЗАПЕЛАЦИОННОТО И ПОПАДЕНИЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ: ГЕН.МАЙОР РУМЕН РАДЕВ

ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРОПАГАНДНАТА ГЕРБАДЖИЙСКА СХЕМИЧКА ОТ ПО-ГОРЕ, ГЕРБ ЩЕ БЪДАТ МНОГО, МНОГО НАЗАД, КОГАТО ИЗЛЯЗАТ РЕАЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ!!!!!!
БОЙКО ИМАШЕ ШАНС ДА СЕ ДОКАЖЕ, НО НАЗНАЧАВАШЕ ЗА МИНИСТРИ ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСКИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ОТКРОВЕННИ МАЛОУМНИЦИ , КОИТО НАНЕСОХА ОГРОМНИ ВРЕДИ НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!
СЪЩИТЕ ТЕЗИ ГЕРБАДЖИЙСКА СХЕМИЧКИ И ПСЕВДО СОЦ-КИ ПРОУЧВАНИЯ ГИ ГЛЕДАХМЕ ,КОИТО ДАВАХА ДЕСЕТКИ ПРОЦЕНТИ ПОБЕДА НА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ............,АМА НАКРАЯ НАЦЕПИХА ГРЕДАТА!!!!!!!!!!!!!!!!
ТАКА И НЕ РАЗБРАХА ,ЧЕ ХОРАТА ЩЯХА ДА ГИ ОЦЕНЯТ ,АКО НА МИНИСТЕРСКИТЕ КРЕСЛА БЯХА СЕДНАЛИ:
НЕ, МИТОВ
НЕ, КУНЕВА
НЕ, МОСКОВ
НЕ, НЕНЧЕВ
НЕ, ЛУКАРСКИ
А, ДОСТОЙНИ И ДОБЛЕСТНИ МЪЖЕ И ЖЕНИ С НУЖНОТО ОБРАЗОВАНИЕ , ОПИТ И ОТСТОЯВАЩИ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ,А НЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЧУЖДИТЕ ИМ ГОСПОДАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5.
до4
24.01.2017 15:58:01
1
11
Единият не е ли социално слабият милионер от Несебър?
4.
Бургас
24.01.2017 15:46:23
1
11
На снимката:контрабандист на цигари,корумпирана сволач,ДДС измамник и двама некадърници.
3.
Юнак
24.01.2017 15:42:27
5
8
Борисов-Пеевски-Цацаров,триглавата ламя изяла цяла държава.
2.
РАДЕВ
24.01.2017 15:40:24
7
11
РЕВЕТЕ КРАДЛИВИ ГЕРБЕРИ,ВАШЕТО ВРЕМЕ СВЪРШИ.НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕГРАМОТНИ КАЛИНКИ,СЕЛСКИ МУТРИ И КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ.БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО.
1.
уф
24.01.2017 15:32:39
2
7
по социалния министър в служебният кабинет ще ги познаем и за понататък само да не е Х. Христова щото с Масларката са един дол дренки само крадене
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ПП-ДБ обявиха водачите на листите си ПП-ДБ обявиха водачите на листите си Както на изборите за Народно събрание, така и за евроизборите Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Отказал да даде кръв за химичен анализ, дал само урина Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Днес следобед ЦИК ще се произнесе по тези заявления Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Дойде в ЦИК директно от съдебна зала Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ще се проведат лекции за приложението и значимостта на химията в различни области Тревожна новина за Кирил Маричков Тревожна новина за Кирил Маричков Няма да може да участва в остатъка от турнето на групата и се връща в България Ясно е кой печели "Хелс Китчън" Ясно е кой печели "Хелс Китчън" Много от зрителите са убедени, че тазгодишната победа ще е дамска и дори вещаят, че Никол ще е тази, която ще се окичи с нея, тъй като е завършила академия „Льо Кордон Бльо“, живее в Испания и се е прибрала в родината си специално заради кулинарното състезание, но няма да е тя  Тя уби брутално баба си, а днес в затвора откри... Тя уби брутално баба си, а днес в затвора откри... Станала е шивачка Има ли сили Европа да съхрани културата, законите и християнския си облик? Има ли сили Европа да съхрани културата, законите и християнския си облик? Ръстът на престъпленията не се огласява, а статистиката умело се прикрива И цената на кафето скача сериозно И цената на кафето скача сериозно Сушата и горещините застрашават сериозно районите на производство
Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори