×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вероятността за ново правителство на Борисов расте, Меркел също навивала лидера на ГЕРБ


Вероятността за ново правителство на Борисов расте, Меркел също навивала лидера на ГЕРБ
Лидерът на ГЕРБ се срещна днес с германския канцлер
15 Декември 2016, Четвъртък, 17:30 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: "Фейсбук

Депутати коментират, че нещата придобиват обрат


Вероятността за съставяне на ново правителство с премиер Бойко Борисов в това Народно събрание се повишава. Това показа проучване на „Флагман” сред депутати от управляващото мнозинство и опозицията.

Макар че на 30 ноември от ГЕРБ обявиха „последно и окончателно”, че няма да правят друг кабинет и че са категорично за бързи предсрочни избори, ситуацията през последните дни придобива нови измерения.

„Правителство ще има”,
категоричен е депутат от Патриотичния фронт, който твърди, че канцлерът на Германия Ангела Меркел е притиснала премиера Бойко Борисов да не пуска властта, за да „не ни хвърли на руснаците”. Тя дори се обадила лично на Борисов, както и на президента Росен Плевнелиев. Последният е упорит, че 43-ото Народно събрание не се е изчерпало и трябва да продължи да работи.

Тази сутрин зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък обяви, че вероятността за нов кабинет е 20 процента. Това на фона на „последното и окончателно решение” за предсрочни избори си е истинска заявка за продължаване на управлението.

Депутатите от ГЕРБ вдигат рамене след въпрос дали ще има ново редовно правителство в този парламент. Това е нормално, имайки предвид тесния кръг от хора, който взима решенията в партията. Все пак народните представители допускат обрат в позицията на Бойко Борисов. „Всичко е възможно”, коментира пред „Флагман” депутатка от формацията на Борисов.

От Реформаторския блок, които държат мандата, също казват, че не знаят какво се случва. Днес от партията на Кунева поставиха ултиматум на Патриотичния фронт, ако искат продължаване на преговорите за ново правителство. Това обаче не е сериозен проблем и ако Борисов се съгласи да състави нов кабинет, недоразуменията между партиите бързо ще се изчистят.

Сметките показват, че има достатъчен брой депутати, които да сформират новото управляващо мнозинство. 84 са представителите на ГЕРБ, 33 са „Обединените патриоти” (Патриотичен фронт+Атака+Народен съюз), 13 са подкрепящите властта от Реформаторския блок. От БДЦ също са „за” управлението и ще ударят рамо със своите осмина депутати. Като добавим и няколко нечленуващи в групи депутати като Ана Баракова, Муса Палев, Гюнай Хюсмен, Полина Карастоянова и Станислав Иванов, се оформя управление с над 140 подкрепящи, което е предостатъчно, поне математически.

Депутати от БСП коментираха, че за тях не е проблем, ако има нов кабинет. Първо, защото така според тях ГЕРБ допълнително ще загуби рейтинг. И второ, БСП все още има нужда от време, за да се утвърди новото ръководство на партията в лицето на Корнелия Нинова и то да има пълна изборна готовност, за да пребори ГЕРБ.

Именно това обаче е и най-големият страх на Бойко Борисов. Той подаде оставка и иска бързи избори точно за да спре да губи рейтинг. Освен това, ако за пореден път си промени мнението, това вече ще изглежда повече от комично. Аргументи за ново правителство обаче винаги могат да се намерят.

Днес Борисов е в Брюксел и е имал разговори с канцлера Меркел. Какъв ще е изходът от ситуацията, ще стане ясно вероятно в следващите дни.

В категории: Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
11
Коментара по темата
11.
резачката
15.12.2016 22:12:49
2
3
На Меркел ще и обръсна сливата
10.
и от мен
15.12.2016 22:08:42
0
5
И от мен, подкрепа за коментар 8! Много точно и всеобхватно! Жалкото е ,че не се вижда изход от блатото!
9.
До 8
15.12.2016 21:23:30
1
6
Браво!! Много задълбочен анализ и много точни изводи.
8.
СЕКУРИТАТЕ
15.12.2016 20:03:15
4
28
“Политическата им платформа е плана “Ран-Ът” “ - Работим единствено за личните си интереси и за началниците си във Вашингтон. - Разваляме това, което винаги е било хубаво етично и морално в страната ни. - Правим бога си за посмешище и внедряваме в страната секти и дори друга религия, като финансирането на храмовете им е поемо от жертвите - народа. - Подкопаваме престижа на образованите хора, ако успеем вкарваме ги в машинации и в подходящия момент, ако не ни слушат, ги опозорявяме. - Създаваме конфликти и раздори на сатанинска, етническа и всяка друга основа - Настройваме млади срещу стари - По всякакъв начин спъваме работата на държавните органи - Внедряваме навсякъде свои шпиони - Омаломощихме армията и полицията - Насаждаме потискаща и отблъскваща музика - Използваме спокойно наркотици и проституция за упадък на етичните устои в страната… - Не пестим нито обещания, нито пари за подкупи, защото всичко това носи големи лихви и лично наше богатство…” Истината: Ето и “видимите резултати” от досегашната им СЪВМЕСТНА “политика”…:: - Българските пенсионери гинат в мизерия. 160 лв. пенсия. - Над два милиона българи живеят с доходи под прага на бедността от 300 лв. - Над 28 милиарда заеми и лихви..., та и правнуците ни да не могат да ги върнат. - Заради американски интереси ни лишиха от всички перспективни постове в ООН, ЕС и от свръхпечелившите ни енергийни проекти. - Напълнеха България с мигранти, границата ни е като продънен кош, а с герберско-реформаторска съгласие, Танте Меркел ще ни връща “най-лошите” терористи и дебилите… - Битовата престъпност е извън контрола на държавата. Изнасилват, убиват и обират родителите ни ежедневно и безпрепятствено, а Социоложката-министърка заяви в парламента – “…ми кво да напраа…”. - Българите силно намаляваме за сметка на циганите, благодарение на проведените "успешни" икономически, здравни и социални реформи. - Сорос и мекерета му практически успяха да ликвидират българския дух, в много млади българи, чрез медии и Образователната ни система. Род, родина, семейство, патриотизъм са лоши думи, а Вазов, Левски и Ботев са терористи… - Практически нямаме армия, полиция… - Българския бизнес е рекетиран от държавата и едва крее.
7.
Ганю
15.12.2016 19:46:41
2
13
Българи,колко лева ще похарчите за Коледа ? Ами после след празниците какво ще правим ? Ураааа да живее Мафията ! Ех защо не сме ГЪРЦИ !
6.
Колев
15.12.2016 19:34:49
4
26
До къде я докарахме,една немска фльорца,да казва кой и как трябва да управлява България.Може ли,само да си помислим,че премиера на Унгария Виктор Орбан,може да изпадне в такава унизителна ситуация!?
5.
Ха сеа де
15.12.2016 19:09:04
1
16
140 депутата да имаш и да сдадеш власта-викайте бсп и дпс и ставате 240 -Няма да мръднем направо ни заковавате..........като пирон в тиква..
4.
Емел-чето
15.12.2016 19:04:50
5
27
гербаджия като ти каже добро утро-първо виж дали слънцето е изгряло..........бахти и лъжците!!!
3.
дядо
15.12.2016 19:03:30
3
16
Поповското цигане винкел симеонов балевски,продължава да доказва,че човешкото падение няма дъно!Избирателите му,трябва да го линчуват,за мазната лъжа,която им дръпна преди изборите за парламент!
2.
dfh
15.12.2016 19:02:56
4
30
БОЙКО Е НАЙ-СВЕТОВНЯТ ПРОДАЖНИК В НОВАТА НИ ИСТОРИЯ..............
1.
дссдс
15.12.2016 18:42:12
5
24
ше расте и лагерите ше растат .Тука трябва да се зароди следващата "ислямска държава " по поръчка на избрания народ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори