×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски ресторантьори с апел към ОбС: Намалете ни наемите през зимата, в града ни има стагнация, а обектите ни са сезонни


Бургаски ресторантьори с апел към ОбС: Намалете ни наемите през зимата, в града ни има стагнация, а обектите ни са сезонни
Димо Димов(на снимката) е един от четиримата собственици на заведения в Морската градина, които молят общинските съветници да им намалят наемите
16 Ноември 2016, Сряда, 21:35 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Само преди няколко месеца наемите на четири заведения в Морската градина на Бургас са вдигнати двойно

Собствениците на четири заведения в Морската градина на Бургас – „Воденицата”, бившата „Текила”, „Бургаски вечери” и дискотека „Плаза” отправиха апел към Общинския съвет в Бургас, да им намалят наемите през зимните месеци.

Мотивите им са, че обектите са сезонни и в периода ноември-април са изключително слабо посетени и трупат само загуби, които няма как да балансират с няколко силни месеца през лятото.

Искането им ще бъде разгледано на предстоящата сесия на местния парламент. Утре предложението ще се разисква и в ресорните комисии на ОбС Бургас – тази по Общинска собственост, по Бюджет и финанси и Правната комисия.

Проблемите за наемателите на четирите общински имота са започнали през август, когато наемите са вдигнати двойно – от малко над 3 хил.лева месечно за помещения между 300 и 400 кв.м. до 7-8 хил.лева.

Флагман.бг се срещна с представителите на четирите заведения, за да чуе исканията им, които ще бъдат представени и пред градските старейшини. Ресторантьорите молят да им бъде върнат наема на старите стойности за зимния период.

Един от тях е Димо Димов, акционер във „Воденицата”. „Много ми е лесно, ще освободя 10 човека и ще се справя, а лятото ще търся други. Но никога не съм го направил. Няма и сега да го сторя, защото не е коректно спрямо тях. Имам 25 работници, които не са ми необходими в тази част на сезона, но не мога да ги оставя на улицата през зимата”, каза Димо Димов. Той е изчислил, че ако освободи 10 човека ще спести от осигуровките и заплатите им необходимата сума, за да балансира променения месечен наем.

През зимния период изключение е само декември, когато са фирмени партита, 14 февруари и 8 март, но те не могат да балансират останалата част. Януари и февруари са изцяло на загуба, категоричен е Димов.

„Надяваме се общинските съветници да ни влязат в положение и да диференцират наемите през тези месеци. Знаем, че са го правели с други подобни обекти. Преди година да наемеш общинско или държавно помещение беше много изгодно, но в момента не е така. Попитайте всеки от бизнеса. Ние наемаме едни празни помещения, които оборудваме, инвестираме десетки хиляди левове, голяма част от инвестицията е невъзвращаема, но го правим, за да работим. В момента пазарът е свит и ни е много по-лесно да наемем помещения на свободния пазар, където собствениците са много по-гъвкави”, казаха представителите на „Бургаски вечери”.

По думите им в рамките на града няма много обекти, които са с такъв наем. В ж.к.”Славейков”, който се счита за най-работещият комплекс в града по отношение на ресторантьорството, наемите на напълно оборудвани заведения със същата площ, рядко надхвърлят 2500-3000 лева.

Там потокът е целогодишен, докато в Морската градина на Бургас силни са само няколко месеца, подчертаха ресторантьорите.

В категории: Бизнес


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
намаление
17.11.2016 12:10:12
0
5
Предлагам през зимата да намалим наема на всички общински магазини - и те не печелят - нали няма туристи. Предлагам да намалят данък имот на всички хотели -през зимата няма оборот. Да намалят данъците на всички складове, които зареждат ресторантите през лятото и те нямат работа. Да намалят осигуровките на всички работещи в туризма и те нямат работа. Защо само на четирима? На всички трябва.
17.
ето това е герб
17.11.2016 10:48:47
0
1
https://youtu.be/YLq1BtI9y0g
16.
ДО РАСТОРАНТьОРИТЕ
17.11.2016 09:28:02
1
6
Намалете си цените по заведенията , но на за сметка на качеството и количествот и пак ще имате оборот и посещаемост то не може само лапане от ваша страна и мрънкане като ви отанеят джобовете
15.
питач
17.11.2016 08:54:21
1
5
Въпросът е като вдигат наемите на всичко -пълнят общинската хазна какво правят с тези пари -Харчовете общински -каца без дъно ,която трябва постоянно да се пълни от балъци като нас Димо.
14.
Петър
17.11.2016 08:00:15
1
3
Държавата или по-точно Държавната Администрация, която получава заплатите си от Народа трябва да спре да със стопанската си дейност. Не стане ли това, ще става друго много по-лошо, и не само за бизнеса!
13.
FREE BULGARIA
16.11.2016 22:37:40
2
7
Това клепто капитализма на Питин и Китай е и при нас.
Скоро ще искат и свирки.
Ами защо келнерите спят и не са научени да идват са питат за повече бори или дали искаме да поръчаме десерт и еспресо.
Келнерите не могат да продават на знаят как да правят оборот.
Тея тъпаци по добре да измислят как да дават по хубава храна и по приятна че да им идват повече хора. Как да дойдат хората като тея тъпаци не си правят труда да развият ресторантите на ниво!!!!!
Никакъв нисък рент.
Рента трябва да се увеличава!!!!
12.
Предложение към ОС и кмета
16.11.2016 21:50:21
2
8
Във връзка с предложението на наемателите на питейни заведения в Морска градина град Бургас, за корекция (в низходяща посока) стойността на наемите през зимен сезон 2016-2017 година, бургаските граждани предлагат да бъдат вдигнати заплатите на всички държавни и общински служители, както и на наетите в частния сектор, поне в двоен или троен размер ( и без това имате постоянни, (съвместни) контакти с бизнеса в града или повечето фирми са си направо ваши), а не да сваляме наемите! Така всичко ще си дойде на мястото и ще са доволни както собствениците, така и посетителите! Предварително благодарим!
11.
Kiro
16.11.2016 21:37:06
8
6
Това е димо пържолата, собственика на Воденицата и Фикса. Мнооого голям пичага е.
10.
несъгласен
16.11.2016 21:35:11
4
15
като не Ви отърва махайте се
9.
Търко
16.11.2016 21:34:07
0
8
Тоя къв е .
8.
Коджакафалията от Зидарово
16.11.2016 21:32:25
2
8
Ква е таз гладна витрина бре?! Алоооо, мушморочетааа, лъжливи и крадливи! После Цеца била грозна!:))
7.
Диян Тончев Камбаната
16.11.2016 21:31:59
2
12
Хич не ми дреме. С Рочата ще си купим овце и ще станем фермери. После двамата ще се омъжим.
6.
гледай ти
16.11.2016 21:27:07
1
29
Гледай ти! Уж сме цветя и рози в тази държава и в този град, витрина на ГЕРБ !!! , а заведенията не могат да си платят наема, защото хората нямали пари да излязат да пият по една ракия...Само на Людиев баничарниците май са без наем!:) Бойкооооо! Митьооооо.., лъжци такива!!!
5.
Конкурс за простотия
16.11.2016 21:26:33
1
14
Всеки ден туристи и заселници от близкият изток и африка ви вкарват, какви сезони
4.
rrr
16.11.2016 21:22:52
2
18
Тоя пък хич да не плачка - поне 9 месеца в годината продава по 100 кг. месо на вечер/вътрешна информация/, а какво се е загрижил за наема - за 3-4 дни го вади !!!
3.
*********
16.11.2016 21:10:49
5
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Xkfjjx
16.11.2016 21:07:01
3
14
Е какво - няма достатъчно работа да се изкарат пари за наема ли?
Не вярвам
1.
ким чен николов
16.11.2016 20:54:24
6
22
Я па я, това е най-оборотния град в България, нямате ли европроекти да си допълвате клиенти и зимата ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори