×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

А защо Цацаров мълчи за КТБ? Пак ли чака някаква поръчка?


А защо Цацаров мълчи за КТБ? Пак ли чака някаква поръчка?
Победата на Патриотичния фронт на изборите в известна степен ще е победа и на управлението, защото ние подкрепяме програмата на правителството, казва Валери Симеонов
24 Октомври 2016, Понеделник, 14:43 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: "Канал 3"

Няма логика Борисов да е одобрил действията срещу Делян Добрев, виждам намеса от други политически сили, смята съпредседателят на Патриотичния фронт


Валери Симеонов е лидер на партия НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт. Той е и председател на Предизборния щаб на коалиция „Обединени патриоти“, издигнала кандидатпрезидентската двойка Красимир Каракачанов и Явор Нотев. Симеонов бе председател на временната парламентарна комисия за оценка на състоянието на енергетиката, а миналата седмица бе избран за шеф и на новата временна комисия – за проверка на обстоятелствата около проекта АЕЦ „Белене“. Днес прокуратурата поиска имунитета на депутата Делян Добрев заради негово бездействие, свързано с „Белене“, довело до щети за НЕК.

- Г-н Симеонов, какво е по-различното в тази предизборна кампания?
- Малко по-безцветна е тази кампания поради липсата на кандидати, които да се открояват. БСП изкара слаба и неудачна кандидатура. Да не говоря за реформаторите, а останалите надолу по трасето са още по-зле. Впечатляващо в тази кампания е, че в най-голяма степен се прилага стратегията на омаскаряването. Толкова много нарицателни имена, включително от престъпния свят, включително и карикатурни образи, досега не е имало в нито една кампания. То не са Пищови, то не са Петна, педофили, хиподили и не знам още какви.

- Като наблюдавате гражданите по време на кампаниите през годините, виждате ли промяна в отношението им към политиците?
- Аз мога да говоря само за патриотичната ориентация на електората – а тя определено се засилва. На тези избори виждам само пълни зали и голям интерес. Това говори за преориентация, а в каква степен е тя, ще се разбере на 6-и и на 13-и ноември.

- Вярвате ли, че г-н Каракачанов може да стигне до балотаж? Според социолозите това е малко вероятно.
- Не само вярвам, но и съм сигурен в това. По-скоро има някаква сянка на съмнение, че Каракачанов може да стане президент още на първи тур. А иначе това е най-сериозният опонент на най-голямата партия в България и на нейния кандидат Цецка Цачева и е съвсем естествено и нормално той да бъде на балотаж, ако се стигне до балотаж.

- Т.е. предполагате, че балотажът ще е между Цецка Цачева и г-н Каракачанов?
- Да, ако Каракачанов не я издуха още на първия тур.

- Което обаче означава Борисов да подаде оставка.
- Не, не означава това.

- Той така казва.
- Той така казва, но няма да го направи. А и не е отговорно да го прави. Нищо общо няма между президентските избори, (на които ние успяваме да изкараме доста силна кандидатура и) които са със силен мажоритарен елемент – като всички президентски избори, и от друга страна – парламентарните избори, на които доминиращ е партийният елемент. Така че не би трябвало да се правят такива крайни изявления нито от Борисов, нито от който и да било друг. Наслушахме се на заклинания. Така че ще видите, че нищо такова няма да стане след изборите, защото все пак победата на Патриотичния фронт е победа в известна степен и на това управление. Защото ние подкрепяме програмата, по която работи правителството.

- Днес прокуратурата поиска имунитета на Делян Добрев. Разбрахте ли какви са обвиненията и как ще ги коментирате?
- Да, разбрах и ми изглеждат малко несериозни тези обвинения - те са за бездействие отпреди четири години. Четири години прокуратурата е проспала. Четири години къде беше Цацаров, или пак ще чака някаква поръчка отнякъде да получи? Така, както досега ни мота две години и половина за КТБ, и го е страх да дойде в Народното събрание да се отчете. Изведнъж по никое време, по време на избори, се сети, че може да повдигне обвинение на Делян Добрев. Не е ясно, аз не съм запознат с обвинението – точно за какво е, защото Делян Добрев е министърът, който спря „Белене“. И аз питам – защо няма обвинение срещу Трайчо Трайков, който също в момента е кандидат за президент. Две години той е проявил престъпно бездействие да не спре губещ за България проект. Аз питам къде е обвинението срещу Драгомир Стойнев – следващият министър? А срещу министъра на временното правителство, който също е продължавал да плаща на надзорната фирма? Това, което на мен ми е известно, е, че на 15 май 2012 г. Делян Добрев е разпоредил и фактически на тази дата БЕХ прекратява договора със съответните разпореждания към НЕК (структура към БЕХ) и се предприемат нужните действия. Значи министърът си е свършил работата. Не съм в детайли защо към тази фирма са продължили плащания. Освен това не съм виждал и договора. Ако примерно той може да бъде прекратен с предизвестие примерно от шест или дванайсет месеца? Рано е да се говори, когато не се знае какво е точно обвинението, но защо обвинението е срещу министъра, който прекрати „Белене“? Просто това е парадоксално.

- Защо според Вас?
- Аз намирам една много сериозна причина за една ескалация в посока атака срещу хората, които са против АЕЦ „Белене“. И я свързвам със създаването на парламентарната комисия, на която съм председател. И между другото по отношение на предната комисия – за оценка на състоянието на енергетиката, нямаше никакви отрицателни коментари. Сега изведнъж се появиха и то от Първанов и от човек, който беше в комисията и приемаше всичко с радост и възторг  - Таско Ерменков (от БСП – б.а.). Има някакво активиране на всички хора от кръга „Първанов“, защото той е главният виновник за идиотските три енергийни, уж големи проекта, наречени обединено „енергиен шлем“. Забележете - има едно активизиране на тези сили, които са получавали, печелили и са лобирали за тези проекти, особено за „Белене“ - сега, след като създадохме комисията. Аз не правя връзка само с изборите, правя връзка и с това.

- А Цацаров защо го прави това нещо?
- Ще питате Цацаров защо го прави. Но по принцип прокуратурата е една от най-компрометираните институции през последните години. За съжаление каквото и да се каже по отношение на Цацаров и прокуратурата, няма да учуди обществото. Пак казвам – защо Цацаров мълчи за КТБ? Защо не повдига обвинения срещу хората, които не са прекратили АЕЦ „Белене“? Не ми е ясно доколко обвиненията срещу Делян Добрев са основателни и доколко имат предизборна цел. Не чакайте да се превърна в адвокат на ГЕРБ, последната ми грижа е това. Но все пак истината трябва да бъде представена в цялата си пълнота. И защо сега трябваше да го направят? Защо не изчакаха две седмици. Нима не виждат, че в момента има избори?

- Вярвате ли, че Цацаров не е съгласувал с Борисов това обвинение срещу Делян Добрев? Цацаров и Борисов всяка седмица си правят оперативки заедно.
- Доколкото знам, въпросните оперативки не са само между Цацаров и Борисов. Те са и с  други представители на различни власти. И не виждам откъде накъде – Борисов трябва да е пълен самоубиец да тръгне да разпалва една кампания срещу негов бивш министър точно по време на предизборна кампания. Не виждам логика. По-скоро тук виждам намеса на други политически сили и тенденции в действията на прокуратурата. Но каквото и да е било, да чакаш четири години и сега да го направиш две седмици преди изборите – извинявайте, но за мен е много подозрително. Много нездраво ми звучи.



13
Коментара по темата
13.
Мартин
26.10.2016 22:48:39
0
0
А защо Цветан Василев все още е на свобода, живее луксозно със заграбените пари от вложители в пирамидата КТБ и дава пространни интервюта в официоза на олигарха Иво Прокопиев - "Капитал"? Кога ще видим Цветан Василев в затвора?
12.
Йорданов
26.10.2016 20:58:36
0
0
Когато видя Цветан Василев зад решетките, тогава ще повярвам, че в тази държава може нещо да се промени за добро.
11.
Василена
26.10.2016 20:37:37
0
1
Проблемът не е, че мълчи, а това, че не действа. Не е нормално вече 3-та година по случая да няма нито осъден, нито обвинен, а самият Василев да се разхожда на свобода и да си харчи откраднатите пари без дори да се крие. Коя друга държава би си позволила нещо подобно? Навсякъде другаде щеше да има гражданска война ако това се случеше и всички щяха да бъдат изметени. Василев трябва да влезе час по-скоро в затвора, в противен случай означава, че всеки може да си краде в България и да си купи после правосъдието.
10.
Текс
26.10.2016 20:09:01
0
0
Сега който от кандидат президентите помогне за вкарването на Цветан Василев в затвора, ще получи голяма преднина :)
9.
патерицата отклонява вниманието
25.10.2016 02:12:07
0
5
Цацаров мълчи защото иначе трябва да вкара всичките герберасти в затвора които наблъскаха общинските пари навсякъде в тази банка, а и ще се размирише заема за какво е и кой е плащал на Прокопиев да намеа "умни и красиви". Онзи мол Странд за това фалира.
8.
Доколянков
24.10.2016 22:38:06
1
6
Симеонов! Тебе специално ще те дам на МАНАФИТЕ. Те ще те вкарат в правия път.
7.
четете бе, керати
24.10.2016 21:49:06
5
6
Статията е за пезевенка Цацаров, троловете плюят по Валери Симеонов. Ама те са тъй, едно си знаят, като Мирча Кришан !
6.
ЖАЛКА КАРТИНКА
24.10.2016 21:20:40
4
12
Този гъзоблизец потрива ръчички и чака балотажа за да продаде гласовете на партийката си на ГЕРБ
5.
Брачед а валери
24.10.2016 21:17:07
2
10
Знам го какъв боклук е -няма да гласувам за него.едно говори друго върши.
4.
Г. Д.
24.10.2016 20:37:38
4
12
Той ченгесара доносник знае, че никога повече няма да додрапа до парламента ти искаш да напусне. За него ще гласуват само роднините.
3.
Пепи
24.10.2016 20:04:13
10
9
велизар енчев е неблагодарно копеленце и щом като е недоволен от нещо да напусне парламента.Не го прави обаче за нищо на света.
2.
Лисицата
24.10.2016 19:57:34
8
5
Facebook
Снимка:
Facebook
Хайде сега, Делян Добрев ще е виновен за комунистическото престъпление АЕЦ Белене. Комунизмът свърза Белене с две от най-големите си престъпления – концлагера Белене и грабежа АЕЦ Белене.
Това написа в профила си във Фейсбук евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.
„Същият главен прокурор поиска да се върне давността за комунистическите престъпления и КС с 11 на 1 гласа, спазвайки сигурно буквата, но не и духа на Конституцията и законите, прие тази постановка. Справедливост? Кога ще има дело срещу подбудутелите за АЕЦ Белене – Първанов, Станишев и цялото му правителство, Сакскобургготски? Те лично би трябвало за стотици години да са в затвора, ако има справедливост, не само шефът на НЕК, подписал протокола за поръчката на реакторите през 2008 година“, пише депутатът и пита: „Как ще е поръчал два атомни реактора без знанието на правителството? Дали прокуратурата ще има желание да разследва истината за АЕЦ Белене?
Две седмици преди изборите, тази новина от прокуратурата не е убедителна и безпрострастна за мен. Помним и пресконференциите на прокуратурата около Костинброд! Костинброд 2? Хора, бдете и помнете, да не позволяваме да ни правят на луди! БСП и ДПС искат пак да управляват заедно! Ще им позволим ли?“, завършва позицията си евродепутатът Андрей Ковачев.
1.
23
24.10.2016 19:24:33
8
23
симеонов ти ли ще ми говориш за морал продажник ще гласувам за велизар енчев защото излезе истински мъж за разлика от тебе сложи наколенките на д-р ливайн и клекна пред буда съжалявам че досега съм гласувал за тебе
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори