×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман! Кухня като „Хилтън“, охрана като „Форт Нокс“: Вижте лукса, в който ще живеят най-бруталните пандизчии в Бургаско (СНИМКИ)


Само във Флагман! Кухня като „Хилтън“, охрана като „Форт Нокс“: Вижте лукса, в който ще живеят най-бруталните пандизчии в Бургаско (СНИМКИ)
Супер затворът в Дебелт ще разполага с екстри като киносалон, фитнес и параклис, всяка килия ще има баня и тоалетна
16 Октомври 2016, Неделя, 12:30 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът

Само оборудването в кухнята на новия зандан струва 200 бона


На безпрецедентен за България лукс ще се радват пандизчиите в новия затвор в средецкото с. Дебелт. Запознати с проекта го определиха по-скоро на хотел, отколкото на място за лишени от свобода.

Според източници на Флагман.бг струващият над 4 млн. лв. пандиз ще разполага с екстри като киносалон, фитнес, параклис и магазин. Само оборудването на кухнята пък излязло 200 бона. То се състояло от големи колкото стаи хладилници, конвектомати, аспирация, перални и сушилни – всичко най-висок клас.


В огромното помещение в овала ще се намират кухнята и столовата, оборудвани с техника от най-висок клас

За разлика от Бургаския затвор, където в килия са натъпкани десетки престъпници, тук бруталните рецидивисти ще се радват на повече пространство и ще съжителстват по четирима. Нещо повече, всяка килия ще разполага със собствена тоалетна и забележете – с баня. Отново огромна разлика с корпуса в Бургас, където лишените от свобода са принудени да ходят по нужда в кофи. (ВИЖ ТУК)

Много сериозни ще са мерките за сигурност в разположените на над 7 000 кв. м РЗП общо 6 блока на новия зандан. За охраната ще следят 107 видеокамери, специални лазери и сензори за движение. Поръчката за охранителна техника и системата за видеонаблюдение е за над половин млн. лв.


107 видеокамери, специални лазери и сензори за движение за над 500 000 лв. ще следят за сигурността в супер затвора

„Кухня като в „Хилтън“, охрана като на „Форт Нокс“. Така се шегуваме помежду си, но наистина условията наподобяват повече на хотел, отколкото на затвор. Разбирам, че положението в Бургаския затвор е много тежко, но според мен не отива на подобно място да разполага с толкова екстри и дори лукс. Сега можем да станем свидетели на парадокс: определени хора умишлено да вършат престъпления, за да попаднат зад решетките, където хем условията за тях ще са по-добри, отколкото навън, хем държавата, т. е. ние данъкоплатците ще ги храним“, каза пред Флагман.бг запознат с проекта.

Единствен репортер на Флагман.бг успя да надникне зад високите около 5 м зидове и да заснеме новия корпус, който по наша информация ще бъде открит през ноември – с 4 месеца закъснение заради обжалване на обществени поръчки. (ВИЖ ТУК) Официално капацитетът на затвора е за 454 души, но според наши източници в него ще бъдат настанени около 800 лишени от свобода – от централния пандиз в Бургас, както и от двете общежития.


Сградата е санирана, оборудвана с климатици, алуминиева дограма и готова за въвеждане в експлоатация

Както Флагман.бг вече съобщи, строежът е безпрецедентен в системата на затворите в България. Стойността на целия проект е малко над 4 млн. лв., а средствата за него са осигурени от Норвежкия финансов механизъм.

Странното в случая е, че въпреки всичките екстри и милионите, отделени за трансформирането на бившите полицейско управление и пожарна в землището на Дебелт в супер затвор, сградата няма да разполага със собствена канализация.


Входа и съответно изхода на т. нар. затворническо общежитие в Дебелт

Флагман.бг алармира още преди седмица, че боклуците на около хилядата му обитатели ще се изхвърлят в р. Средецка. Това може да доведе до екокатастрофа в Странджа, тъй като водоемът вече поема отпадъците и на най-голямото село в Община Средец. (ВИЖ ТУК)



В категории: Крими , Средец


16
Коментара по темата
16.
от пандиза
19.10.2016 01:19:26
0
0
Да не забравите тоалетна хартия ей!
15.
смях
17.10.2016 16:58:08
3
6
Вижте сега, това дето е написано са глупости. Лично работих при строежа на обекта. Изграждахме им мрежата за Водоснабдяване и Канализация. Първо материалите им са най-евтините възможни на пазара. Второ от всяко нещо се крънка да се спестява максимално много. Обзавеждането на баните им се виждаше скъпо по 60 лева на баня с консумативите. Да не говорим за хилядите промени по проекта, за които никой не иска да плаща. Толкова много пари са изкрадени от фирмата изпълнител, че е направо смешно. Хладилникът на кухнята е едно помещение с размери 250см на 500см на 200см или поне беше толкова когато го обсъждаха. Ел инсталацията им не отговаря на проекта, а парите са взети :) И т.н. И т.н.
14.
Славчо Жеков Ярето
17.10.2016 00:09:34
0
7
Ei tuka da eba dian kambanata v toq luks shimo razporq analcheto
13.
До идиота 10
16.10.2016 23:30:32
1
5
Ама Йовке, как да ги оправят като приоритетите на ГРОБ са панелките ви, по 1 млрд. годишно. Как пък не се намери един от вас да каже "не ви щем санирането дайте парите за старите хора" а се наредихте като цигани на опашка за помощи. И ако не си разбрала парите идват отвън, а не от бюджета ни.
12.
Da im go sloja
16.10.2016 22:17:45
1
1
Shte stane kato kazarmite parvo bqha strogi i po mnogo godini slujba posle gi namaliha prodadaha i izkradaha i stanaha tashak i nakraq gi mahnaha che do vreme i zatvor nqma da ima pulna anarhiq dnes po tv davaha nqkakav deto zaplashva v efir nqkva miska i maja i narejda boikovci moikovci prai si nqkvi negovi atentati nokoi ne go ebava za sliva utre shte utrepe nqkoi i shte go priberat v nqkoe psiho shtoto e lud ili shte go pusnat pod domashen arest shtoto e s edno mado dobre doshli v bg
11.
фенчо
16.10.2016 21:55:40
2
3
Гражданите за европейско развитие на България се грижат за избирателите и мутрите си.
10.
До тъпанара 8
16.10.2016 20:51:32
4
25
Абе йовчо, нека първо оправят тези елементарни битови условия в старческите домове, студентските общежития, където хората дори си плащат за миизерията
9.
Диян Тончев Камбаната
16.10.2016 20:47:25
2
7
Искам да ме шибат мангалите от новия затвор.
8.
Bingo
16.10.2016 20:23:16
13
15
Всичко това са елементарни битови условия, лишаването от свобода не трябва да означава лишаване от елементарни битови условия. Все пак живеем в 21 век и сме в Европа, а не в Диарбекир.
7.
Любопитен
16.10.2016 20:13:30
5
16
А що няма велоалеи? Крадливата мома къде ще си кара кУлилото
6.
Сър Стенли Ройс
16.10.2016 20:06:49
0
21
Флагман като е толкова голям лукс отидете да си починете щом толкова сте впечатлени от лукса
5.
Далакмана
16.10.2016 18:39:53
2
24
Там на двора ши ма ибът мангалелите
4.
лежал
16.10.2016 18:35:47
5
29
Малко им е дето ходят да серът в кофи! Трябва да серът в торбички и да си ги държат в шкафчето тия уруди!
3.
Тъпанари
16.10.2016 18:23:38
11
14
Недай си боже някой от вас репортерите или ръководството да влезе в затвора защото това не е изключено тогава ще го питам ще пише ли такива неща че данъкаплатците издържали престъпниците. Все пак наказанието има ролята да изолира и превъзпита престъпника а не да го унижава като ходи в кофа по голяма нужда. То и английските затвори с хотели.
2.
2
16.10.2016 18:08:02
3
8
are e
1.
Далакмана
16.10.2016 18:02:19
2
28
Аз съм хомосексуалист.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори