×
Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минитерството на здравеопазването препоръча да се носят маски на закрито и в транспорта
  • Airbnb въведе пълна забрана за партита в имотите
  • Пенсиите на 50 200 деца и възрастни с увреждания се увеличават с 45%
  • Тунелът към "Люлин" трябва да е ремонтиран до януари 2023 г.
  • Делът на заразените с COVID-19 е вече почти 14%
  • От днес хлябът е по-евтин с 20%, твърди вицепремиерът Корнелия Нинова
  • Лятото започна ударно, по цялото Черноморие ври от туристи
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бизнесменът Минчо Гроздев, РЗИ и РИОСВ заложиха екологична бомба на град Карнобат!


Бизнесменът Минчо Гроздев, РЗИ и РИОСВ заложиха екологична бомба на град Карнобат!
Георги Димитров, кмет на Карнобат, чуйте аудиозаписа от този разговор и разгледайте двата приложени документа
Тема в развитие
виж още
скрий
22 Септември 2016, Четвъртък, 09:30 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА снимка: Радостина ГЕОРГИЕВА

Никой  в Европа не иска завод за преработка на птичи фекалии,  а при нас ще струпват десетки хиляди тонове – пристигащи неясно откъде


Флагман продължава темата с пуска на завода за преработка на птичи изпражнения край Карнобат. Прилагаме и аудиозапис на този разговор с кмета, за да не бъдем обвинявани в манипулация на общественото мнение – за нас е важно да чуете и интонацията, с която говори местният управник срещу крупната инвестиция на едрия земеделец Минчо Гроздев.

Готови сме да дадем думата и на инвеститора Минчо Гроздев от фирма „Агрошанс Комерс”ЕООД, ако смята, че има да каже нещо повече от изложението на проекта в инвестиционното намерение. Публикуваме и за по-добра ориентация на читателите от Карнобат – за тях ще е полезно да видят подробности от проекта.

Прилагаме и възражението на Община Карнобат срещу пуска на предприятието, което е публикувано и на официалния й сайт. То е направено на 1 август 2016 година - пълният текст ВИЖ ТУК.

Както вече стана ясно, РИОСВ и РЗИ внезапно, преди седмица, дадоха зелена светлина на завода за производство на компост от птичи изпражнения,  чието експериментално пускане преди година бе спряно от екоминистърката Ивелина Василева.

Заводът е в непосредствена близост до жилищните сгради – на 1,3 км, в стопанските дворове, собственост на Минчо Гроздев.

- Г-н Димитров, миналата година точно по това време РИОСВ-Бургас и министър Ивелина Василева бяха категорични, че завод за преработка на птича тор в този вид край Карнобат, е немислим.  Какво се промени, та изведнъж, на 14 септември РИОСВ-Бургас и РЗИ-Бургас взеха рязък завой и дадоха зелена светлина на производството?

- Предприятието започна работа миналата година. Това е цех за утилизиране на птича тор, който заработи тогава без всякакви разрешения. При утилизацията над града се разнесе непоносима смрад. Беше формирано отрицателно  обществено отношение, защото хората не можеха да си отворят прозорците. Последваха позвънявания на тел. 112, включително на дежурния телефон на РИОСВ-Бургас.
От екоинспекцията извършиха проверки. За мен някои от тях бяха формални, защото разполагам с протоколите. В тях екоинспекторите констатират, че намерили следи от някакво вещество с неизвестен произход. Извинете, но ако това са наркотици?! Какво означава „намерихме вещество с неизвестен произход?”

Сигнализирах няколко пъти РИОСВ-Бургас, че не може да се подхожда формално към този въпрос, защото става дума за жителите на общината. Запознах лично министър Ивелина Василева, а след това местен депутат постави въпроса в Народното събрание. Оттам  отговориха и министър Василева, и министър Лиляна Павлова. Те се зарекоха, че няма да допуснат  незаконно производство и ще бъдат спазени всички изисквания на закона.

- И една година по-късно какво се промени?

- През това време беше спряно това производство, да кажа – експериментално. Междувременно обаче е започнало  проектиране и преди два месеца при нас беше внесено инвестиционното намерение на „Агрошанс Комерс”ЕООД.

Ние направихме възражение, публикувахме го на сайта на Общината. Освен нашето възражение, в законовия срок постъпиха още 5 такива от граждани и различни сдружения. Разбрах още, че и други хора са изпращали своите жалби до съответните институции, които трябваше да упражнят контрол, както и че има и една декларация в защита на инвестиционното намерение.

Резултатът, който получих от РИОСВ-Бургас на нашето възражение е: Решение, че не е необходим ОВОС, то дойде на 16 септември. Нас това много ни изненада, защото тук става дума за залагане на  екологична бомба, която може да унищожи Карнобат.

- Г-н Димитров, трябва да сте коректни. Минчо Гроздев  е солиден представител на едрия земеделски  бизнес на Карнобат – на него му е необходимо това производство, за да осигури по-добро качество на почвите, по-високи добиви. Не трябва ли да се проявява разбиране към него и бизнеса?

- Минчо Гроздев е един от най-големите инвеститори на Карнобат. Той обработва над 115 хиляди декара земя. Устроил е заводи, за които, ако сроковете за издаване на разрешения от наша страна са един месец, той ги е получавал за един час!  Говоря и за „Витафрут”, и за останалите му производства.
Ние никога не сме делили бизнеса, от наша страна разрешенията той ги е получавал веднага. Но  тук става дума за нещо, което е опасно за гражданите на Карнобат. Дори не става дума за техния комфорт само, а за едно производство, което отделя летливи амонячни вещества. Те биха могли да повлияят върху дихателния апарат на хората, особено при децата. Заводът е много близко до града.

- Нали ще са спазени европейските норми?

- Никой в Европа не иска такова производство. То трябва да се създава в далечни, в безлюдни райони. В Карнобат това  се прави в непосредствена близост до града. 16 тона птича тор за денонощие, примесени с около 35-36 тона добавки, между които и химически вещества – това е огромно количество.

Карнобат произвежда човешки фекалии не повече от 5-6 тона на денонощие. Карнобат генерира битови отпадъци общо 25 тона на денонощие.  Вие имате ли представа какво означават  40 тона произведен компост на денонощие, при положение, че има период на зреене от около 3-4 дни при открит способ – струпване на суровината на една външна площадка, намираща се на 1,3 км от първите жилищни блокове.

Битовите отпадъци на Карнобат, които не са вредни, нито пък миришат като тези фекалии, ние ги изнасяме всеки Божи ден на 50 км до с.Полски извор, където е Клетка 1 от голямото европейско депо на 9 общини. Това ни струва изключително скъпо и населението поема тази тежест. Сега, без да плащаме, даром ни се дават 16 тона курешки на ден! По толкова се добавят всяко денонощие, за да продължава процесът. 40% от произведения компост представлява птича тор, останалото е слама и добавки, които ни заблуждават, че са за обезмирисяване. Оказва се, че това са допълнителни нитрати и нитрити, които предизвикват гниенето на органичните вещества – не са само слама и дървен чипс. Те се слагат за разграждане на целулозата.


Плановете за строежа на скандалното съоръжение. Информацията, която „Агрошанс Комерс”ЕООД подава към РЗИ и РИОСВ, за да получи решение, че не е необходим ОВОС. И го получава на 14 септември 2016 г. Целият текст четете ТУК!

- Доколкото се вижда от чертежите  по инвестиционното намерение, Минчо Гроздев предлага  да се направи още едно голямо помещение, към което пък ще има пристройка. Ако всичко е закрито, за какъв открит способ говорите Вие?

- Там и сега ги има готовите помещения, предвижда се и изграждане на едно ново. Става дума обаче за самия технологичен процес – той е на открито. Самата суровина се струпва на открито, смесва се със слама и съответните добавки, после минава през барабан за компостиране, смесване. След това има процес на зреене от 4 дни, през което време се отделят същите тези вещества, които миришат. Има и прахови частици.

В заключението на РИОСВ-Бургас  пише, макар че аз мисля, че това е заключение на РЗИ-Бургас, от което те изготвят своето решение: Всичко това щяло да окаже незначително въздействие върху околната среда и че ще бъдат изграждани биофилтри. Няма практика по този въпрос, няма и гаранция, защото става дума само за вътрешен мониторинг.

- Какво означава вътрешен мониторинг, нали има контролни органи на държавата?

- Това означава, че фирмата-производител трябва да упражни самоконтрол. И  ако някоя от инсталациите откаже, всичко това излиза в атмосферата. Да не говоря, че там има объркани формули, позовават се на стари и вече недействащи наредби. Другият въпрос – никъде в инвестиционното намерение не пише как ще бъде доставяна тази птича тор. Практиката показва, че никъде няма самостоятелно отделяне на птича тор. Тя е съпътствана с редица други отпадни продукти – като черва и вътрешности, умрели животни, пера и всичко останало, което предизвиква процеси на гниене и невероятни миризми.
Трето – никъде не пише тази суровина с какви транспортни средства и по кои пътни артерии на Карнобат и републиканската пътна мрежа ще дойде. Защото 16 хиляди кг птича тор, умножено по десет – защото от едно пиле се отделят около 100 грама, означава тези количества да бъдат доставяни от половин Южна България. В Карнобат не се произвеждат пилета по промишлен способ. Това означава, че ние ще оползотворим някаква суровина, произведена незнайно къде, а други ще се отърват от нея. Няма в Европа такъв завод, построен в урбанизирана част на населено място!

- Вие сте категорично против тази инвестиция на Вашия съгражданин Минчо Гроздев?

- Аз обясних точно това  и на министър Ивелина Василева, скоро имах разговор и със земеделския  министър Десислава Танева. Няма лошо да бъдат усвоявани европейски пари, няма лошо нашето земеделие да се ориентира към биопроизводство, но когато се произвеждат тези продукти, те не могат да станат за сметка на здравето на хората и да решат съдбата на един цял град.

- С какви средства ще се изгради този завод? Очевидно това ще е огромно производство.

- Не зная. По този въпрос няма ясна представа, но предполагам, че ще бъдат реализирани и европейски средства. Там схемите не са на 100% грантови. Обикновено има съучастие, достигащо до 50%. Това обаче няма никакво значение. Мен ме интересува съдбата на Карнобат.

- Според Вас, възможно ли е Минчо Гроздев да не си дава сметка какво ще предизвика у своите съграждани? Това означава ненавист години наред – към него, към бизнеса му, към семейството му… Опитахте ли  да разговаряте с него на тази тема?

- Споделил е със свои приятели, че аз имам лично отношение към него. Няма нищо такова. Аз слушам мнението на хората и ще бъда в редиците на тези, които са преобладаващи като мислене. Не задавайте тези въпроси на мен. Аз съм свършил всичко, което изисква процедурата. Сега съм ангажирал юридическа фирма, която да направи съответното обжалване пред отговорните институции в България – Административен съд и МОСВ. Това, което зависи от мен като представител на институцията кмет, аз ще го направя.

Питайте обаче не само мен, за да не бъда обвиняван в пристрастие. Аз съм избран от гражданите на Карнобат – питайте тях, питайте лекарите и всички останали, които са на територията на този град, защото утре ще избягат и малкото млади хора, останали тук – заедно с децата.

- Колко млади семейства има в града?

- Около 120 брака за една година, но повечето хора не сключват граждански брак. Раждаемостта е  около 200 деца годишно.

- Имаше преписка при прокурор Щилияна Петкова от миналата година по този повод, имате ли престава докъде стигна?

- Нямам. Не получавам информация от прокуратурата, освен обратната, когато се контролират наши наредби, минали през Общинския съвет.

- Засега не обмисляте ли вариант да сезирате правоохранителните органи като прокуратурата, така ли да разбираме?

- Засега мисля, че нямам основание да го направя.

Вижте целият запис от интервюто с кмета Димитров само във Флагман.бг
Пеят хит на Азис на френски
Пеят хит на Азис на френски 02/07/2022, Събота 20:00 0
55
Коментара по темата
55.
*********
25.06.2022 02:40:14
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
54.
*********
25.06.2022 01:53:32
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
53.
*********
20.06.2022 22:26:35
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
52.
*********
20.06.2022 17:52:51
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
51.
*********
20.06.2022 14:51:34
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
50.
*********
19.06.2022 22:55:50
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
49.
*********
17.06.2022 15:22:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
48.
*********
17.06.2022 06:49:45
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
47.
*********
15.06.2022 21:08:32
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
46.
*********
10.06.2022 23:25:41
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
45.
*********
03.06.2022 20:13:43
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
44.
*********
03.06.2022 05:14:23
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
43.
*********
01.06.2022 23:23:18
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
42.
*********
01.06.2022 17:09:53
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
41.
до 40
02.11.2016 12:16:35
0
2
Съгласен
40.
еднаотмногото
01.11.2016 23:09:38
0
2
Не ме интересува кой искал да печели и от какво, стига да не нарушава правото ми на съществуване там, където живея. Смрадта я преживяхме миналото лято - адска, не се диша с часове. Прозорец не може да се отвори, а ако си навън можеш спокойно да си повърнеш вътрешностите. А тия, купените от Бомбала коментатори да си факат мадъра, щото за пари се пише, но утре ще дишат лайната на бизнесменчето и той вече няма да им плаща, сами ще си плащат в белодробното. Жилищата ще се продават но никой няма да ги купи. Жалко за подобренията на града, ако този лайнян проект се осъществи - града ще остане без читави хора. Само задници, дето серат и си ги дишат могат да бъдат в такъв район, но животът показва, че най-серящите не си дишат лайната. Крайно време е на тоя селски бек бомбалски някой да му покаже нагледно как се трови човешки живот.
39.
КОЛЬО ЧЕРНИЯ
31.10.2016 20:02:16
0
2
ДА МИ ЛАПАТЕ ВСИЧКИ САЛАМА, КОЙТО МИРИШЕ НА ЦИГАНКА ОТ КЕЙНБРИДЖ
38.
Международник
31.10.2016 10:52:30
2
1
А, бе верно ли е че нашето момче щяло да пукяса тез дни в чужбина . Дошло му нанагоре - дали от грижи общински, дали щото е младоженец и оная ламя хелуинска го смуче та чак ще го умори не се знае
37.
Международник
31.10.2016 10:52:29
2
1
А, бе верно ли е че нашето момче щяло да пукяса тез дни в чужбина . Дошло му нанагоре - дали от грижи общински, дали щото е младоженец и оная ламя хелуинска го смуче та чак ще го умори не се знае
36.
ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ
31.10.2016 10:43:42
0
0
гггггггггггггггггггг
35.
малък еколожко-голям разбирачко
01.10.2016 10:36:56
15
16
Миню га осра Азмака за първи път не само , че никой нищо не спомена, ами и пробите бяха като от изворна вода. Пък Бомбалеско де ходи да се мери с атовете ? Слаби му са позициите да се репчи на г-н Стайков. А той не обича такива работи и не прощава - сами виждаме
34.
Fd
30.09.2016 22:38:46
0
5
23.09.2016 17:29:35

6 1
А кое е специализираното звено в държавната администрация, което е отговорно за провеждането на държавната политика в областта на околната среда и водите???
33.
минка
27.09.2016 06:07:07
5
11
щте йзям на Георги черния хуии
32.
Айде стига с
25.09.2016 15:26:31
4
7
тия простотии , затваряйте я тая страница , защото това не интересува хората.
31.
30-ти
25.09.2016 10:18:18
3
11
Кой знае от кое карнобатско село си излязъл..с бурканите под мишница си тръгнал за София.
30.
София
24.09.2016 23:07:35
1
19
Много прост град е Карнобат.
29.
до 28
23.09.2016 18:12:43
2
4
Аман от простотии !
28.
Умников
23.09.2016 17:53:12
2
10
А да видим - ще ме оспори ли някой ? Ето до какъв гениален извод стигнах. Не е честно Загаров да заема измислена специално за него служба поради заслуги на женка му, а сега Чеката да бъде захвърлен. Хайде - общината да купи 2-3 крави и момчето да си получи заслуженото. Нали така - справедливо ще е.
27.
Радо от Грудево
23.09.2016 17:29:35
1
12
А кое е специализираното звено в държавната администрация, което е отговорно за провеждането на държавната политика в областта на околната среда и водите???
26.
26
23.09.2016 16:29:55
1
11
Ами улиците малко встрани от центъра: Марко Вълев, Велчова завера, Господин Нанев , кратери и капани -крадливо мекере , освен че е лъжливо
25.
IQ
23.09.2016 14:21:10
2
19
Тоя само знае да реве. Я си виж улиците бе момоулу. Като след война са. Тръгни за гарата, виж в Галата. Какво асфалтираш само пътя за майка си и за завода във Венец. Ние да хвърчим ли?
24.
Асен
23.09.2016 10:53:47
3
21
Тоя под чете коментарите на всички публикации. Явно има някакъв зор за комисионна. Явно е от тия идиоти, които само Байчев, Аспарух семкаджията и Бомбала са им виновни, че никой не ги иска за кмет. Изтрезней най-накрая бе Гошко. Както гледам и Минко накрая ще те разкара. И знай едно: Вече и Дафито те мрази. Щом във фризьорския салон си позволява да се възмущава от теб и Минка. Знаеш какви са наранените жени....
23.
До 20
23.09.2016 10:04:38
15
8
Защо едни и същи коментари се копират във всяка статия за общината?Тозикоментар(N20) го има под още две статии.Това ме навява на мисълта,че г-н Бомбал и г-н Байчев(лакея) спускат" опорните си точки"на хора като Павел за да оплюва Димитров.
Но...така е като не можеш с акъл пробваш с помия.
p.s.И не лъжи,че мразиш безплатно-плаат ти за това.
22.
реалист
23.09.2016 10:02:51
2
15
Безспорно става въпрос за пари и кой ще ги вземе. Кмета е нервен, че Бомбала се стиска. Да припомним неговите думи, че за час са изготвили документите за Вита фрукт.Я някой да иде сега в общината и да поиска нещо да види за колко седмици ще стане. Само че плодовете не са трайни като курешките и се дава на ръка.
21.
карнобатман
23.09.2016 09:39:48
3
19
Не мога да разбера това лъжливо овчарче и неговото другарче. Защо не кажат на хората, че излъгаха миналата година само и само да докопат властта? Не се притеснявайте карнобатлии, сега ще започнат едни дела, една адвокатска кантора ще вземе едни много пари и ще си ги разделят с кмета. Какво да се прави? Вие си дадохте дупетата за 50лв и сега тези пари се избиват от вас.
20.
карнобатски бек
23.09.2016 09:01:43
3
18
Мен ме кефи миризмата на лайна. И без това няма градска тоалетна и серем до читалището. Който не му отърва да отива да живее във Венец на чист въздух. Ще му нямерят даже и работа с мотика на полето. Кееееффф
19.
Карнобатлии
23.09.2016 08:53:37
4
15
Парите нямат мирис и цвят , каза кмета.
18.
Карнобатлии
22.09.2016 22:14:47
5
18
Не искаме да ни мирише на лайната на Бумбала.
17.
Уффф
22.09.2016 22:13:47
3
10
Бомбалчовци,несе опитвайте да отклоните вниманието от смисъла на интервюто.Тия селски номера сме ги виждали.
16.
Тоя пък еколог
22.09.2016 21:45:46
5
15
се изкара тоя кмет. От всичко взе да разбира. Нали само от пачките разбираш кмете, бе се впягай много, ще сгафиш .
15.
савоя
22.09.2016 21:27:27
5
26
Тодор Байчев изхвърли пияндура от БСП и накара Апаша да плаща за Г.Димитров. Сега тия двамата не могат да преглътнат, че има човек дето не ги бръсне за слива. То пък едни капацитети и двамата....магарето си умира от смях. мууаааа
14.
До долната под № 11
22.09.2016 21:21:05
2
23
Аман от " Иванки " . Защо пък точно Тодор Байчев споменаваш - имаше още четирима опоненти на този, зад когото заставаш. Или си много проста, или платена, или и двете. На твоя човек финансовите интереси са удовлетворени / ама той лаком, та чак алчен /, а пък за подкупи - как ще бъде притиснат - той е професионален рекетьор. И все един такъв - велик, мъдрогледащ, всичкоразбиращ, въобще - капацитет и половина !
13.
таратора
22.09.2016 21:05:46
5
1
Гласувахте за герб другия път пак
12.
до 11
22.09.2016 19:58:07
5
22
Ясно че не си Иванка, а вероятно си Иван-синковеца дето само харчи комисионните на тати и нищо не работи. Не познавам лично Тодор Байчев и Владимир Крумов, но зная какво работят и двамата. Зная също, че Стефан Кенов и баща ти ни лъгаха в читалището. Зная, че Душан раздаваше пари на съседите. Да - взех парите и гласувах както аз си знам и не съжалявам. За това всички са с Бойко -защото поставя на място кметове и техните господари.
11.
Иванка Динева
22.09.2016 18:00:17
21
13
И Аз заставам зад нашия кмет.Никога никой кмет не е правил толкова за Карнобат.Мислите ли,че ако беше Тодор Байчев кмет щеше да си мръдне пръстя по въпросния казус?Срещу кмета могат да пишат само такива,които имат неудовлетворен финансов интерес.Когато един човек не може да бъде притиснат с подкуп се започва кампания по неговото очерняне.Давай напред кмете с теб сме!
10.
правилно
22.09.2016 17:58:14
5
14
Не мога да разбера едно нещо? Защо някой като напише нещо което няма да се хареса на кмета е плюене, а когато се оплюват други хора и се хвали кмета е правилно. Приемете че има хора които го мразим абсолютно безплатно.
9.
Чанева
22.09.2016 17:52:59
17
12
Колкото и кал да хвърляте по кмета ние живеем в града и виждаме какво прави Димитров за Карнобат.Ако трябва и още пет мандата ще гласуваме за него.И то без пари,подчертавам,че никога не съм взела пари за да гласувам.
8.
карнобатски бек
22.09.2016 17:33:56
4
17
Недей бе човек. Утре Миньо и Минчо ще си стиснат ръцете и ще се одремеш. Вече не минава номера със загриженият кмет. Става въпрос за мнооого пари от които и ти искаш да закачиш ама....си много малък.
7.
До 5
22.09.2016 17:08:25
4
21
Мили ми Чанев :) Вземи си вестник България днес и с ужас ще прочетеш че 5 града в България се управляват от феодали. 5-ят град е Карнобат и се управлява от М.Стайков. А другият симпатяга под мен пропуска да каже срещу каква сума е гласувал за кмета и кой му я е дал ;) После кажете, че не сме лайнян град и за това всичко смърди.
6.
ИМЕ
22.09.2016 16:51:45
12
10
Един мъж с достойнство умеещ да отстоява позицията си.Гордея се,че гласувах за него.
5.
Чанев
22.09.2016 16:48:57
12
13
Бравона кмета!Продължавай все така!Не искаме разни феодали да ни тормозят!
4.
Кака ти Пипи
22.09.2016 16:45:38
4
16
Г-н Димитров да ме извинява, но той нищо не прави ако няма лична изгода. Работя в общината и зная как се действаше за някой който е шарил на ръка и за такъв, който си прави оглушки както май е в нашия случай. Видеонаблюдението например??? Защо снахата на кмета носи фактурите на Красен ако сина му не е вътре? Не сме толкова прости кметеееее...
3.
флегмена
22.09.2016 16:00:25
7
22
Много лош кмет имате бе Карнобат. Ще взема да си помисля, че изобщо нямат кавга с тоя М.Гроздев. Помагал му ама за това бил против. Кажи си, че ти е малко предлаганият кеш и ще ти олекне.
2.
вай вай въх
22.09.2016 16:00:16
6
13
Ши идва с кораби на порт отБургас ще УСМЪРДИ цялата магистрала от Бургас до Карнобат ще се носи зловоние на трупове ден и нощ
1.
Минчо
22.09.2016 15:46:02
3
12
Нека плюенето по кмета започне сега!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще получи ли справедливо наказание Иван Кокинов-Кокито, който наръга 19 пъти ученичка от Бургас Ще получи ли справедливо наказание Иван Кокинов-Кокито, който наръга 19 пъти ученичка от Бургас Ако наистина Кокито е психично болен, обвиненията за убийство към него по чл. 115 от НК ще отпаднат, ще разберем във вторник 7 признака, които мигом издават “евтината” жена 7 признака, които мигом издават “евтината” жена Евтината дама е обсебена от марките 4 зодии, които ще зареждат половинката и ще се оженят за друг 4 зодии, които ще зареждат половинката и ще се оженят за друг А това е най-лошият вид предателство... Сбогом и благодарим за пенсиите Сбогом и благодарим за пенсиите Политическите кризи са и добра, и лоша новина за доходите на възрастните Рецепта за царевични пърженки Рецепта за царевични пърженки Ето какво ви е нужно Басейнът на „Нептун“ – новото плажно бижу на Бургас Басейнът на „Нептун“ – новото плажно бижу на Бургас Съоръжението бе открито снощи със стилен коктейл и страхотна музикална програма Ателиетата вече ще получават статут на жилища Ателиетата вече ще получават статут на жилища Eднocтaйнитe aпapтaмeнти щe мoгaт дa ce cтpoят и cъc ceвepнo излoжeниe Путин бесен, взима главата на провала Митрофанова? Путин бесен, взима главата на провала Митрофанова? Провалът на агентурната мрежа на Кремъл няма да се размине без жестоки наказания Пеят хит на Азис на френски Пеят хит на Азис на френски Наскоро Александра изпя на френски хитът на  Азис „Сен Тропе“,  за който самият костинбродски славей се похвали, че събира милиони гледания в ютуб Стотици деца се впечатлиха от зрелищната демонстрация на ОД на МВР в Бургас Стотици деца се впечатлиха от зрелищната демонстрация на ОД на МВР в Бургас С това събитие бе отбелязана 143-ата годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи
Почина създателят на Чебурашка и Крокодила Гена Почина създателят на Чебурашка и Крокодила Гена През годините на своето творчество Шварцман участва в създаването на повече от 60 анимационни филма TikTok: Служители извън САЩ имат достъп до данни на америкаци TikTok: Служители извън САЩ имат достъп до данни на америкаци Информацията не се споделяла с китайското правителство Смях: Плеймейтка си направи краката 2 метра Смях: Плеймейтка си направи краката 2 метра Хубавицата качи снимка по бански от лятната си почивка Ужас! Извергът Ар Кели държал жертвите си заключени с дни, без вода и храна Ужас! Извергът Ар Кели държал жертвите си заключени с дни, без вода и храна Певецът бе осъден на 30 г. затвор за сексуални престъпления в продължение на десетилетия Разрешиха еднополовите бракове в Швейцария Разрешиха еднополовите бракове в Швейцария В края на септември 2021 г. в страната се проведе референдум САЩ с нова военна помощ за Украйна за $820 млн. САЩ с нова военна помощ за Украйна за $820 млн. До момента Вашингтон е отпуснал близо 9 милиарда долара под формата на оръжия и военно обучение към Украйна Най-богатите са загубили 1,4 трлн. долара в най-лошото си полугодие Най-богатите са загубили 1,4 трлн. долара в най-лошото си полугодие И макар загубите да са значителни за най-богатите, те представляват само малка крачка към намаляването на световното неравенство В Гърция се молят: Дано не заприличаме на България, пълен хаос В Гърция се молят: Дано не заприличаме на България, пълен хаос Катимерини: Нашата съседка тъне в безкрайна политическа криза Десетки жертви след силно земетресение в Иран Десетки жертви след силно земетресение в Иран Дълбочината на труса е 10 км Сексуалният мокър сън на няколко поколения чукна 55! Памела Андерсън празнува рожден ден Сексуалният мокър сън на няколко поколения чукна 55! Памела Андерсън празнува рожден ден Спасителката от плажа Памела Андерсън все още излъчва зашеметяваща красота и сексапил
Корнелия Нинова Корнелия Нинова БСП се връща на масата за преговори, ако Петков не е премиер Виц на деня Виц на деня "Аз не съм четиридесетгодишна жена! Аз съм осемнадесетгодишна девойка с 22-годишен стаж!" Виц на деня Виц на деня Когато султанът се връща неочаквано от командировка, гардеробите направо се чупят от мъже. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Внимание! Употребата на дезодорант не ви освобождава от задължението да се къпете.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори