×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Полезно за бургазлии – отговори на най-често задаваните въпроси за електронното таксуване


08 Септември 2016, Четвъртък, 15:40 ч.

Как ще се таксува пътуване при новата електронна билетна система?

С пластмасова електронна карта и с хартиени билети, а на по-късен етап и с еднократна хартиена електронна карта, която след одобрение от НАП,  ще могат да издават автоматите за издаване и зареждане на карти.

Къде ще се издават електронни карти?

На касите в Транспортна къща. Картите са персонифицирани - със снимка и имена или неперсонифицирани - без снимка.  Също в Транспортна къща се правят и снимките за картите.

Колко пари ще струва електронната  карта?

Първата електронна карта е безплатна. След първоначалното зареждане на гражданите с карти, цената на първата издадена карта ще бъде 2 лв.

Какво може да се зареди в една електронна пластмасова карта?

Aбонаментни продукти с общински и национални намаления, електронни билети и пари в електронно портмоне.

Какво е "електронно портмоне" и как се пътува с него?

Електронното портмоне дава възможност на всеки пътник да "зареди" в картата пари, които може да ползва без ограничения във  времето. Например, един пътник, който не ползва намаления, може да пътува само с парите си в "електронното портмоне". С всяко пътуване сумата в електронното портмоне намалява с 1 лев - цената на едно пътуване.

Ще има ли специални карти за пенсионери?

Всеки пенсионер ще има електронна карта със снимка и име. Картата е "червена" на цвят. В зависимост от своите права и в съответстие с възрастта, пенсионерът ще може, на специална цена с общинско намаление, да закупи към електронната си карта абонамент от 50 пътувания. Тези пътувания са за един месец. Ако  тези 50 пътувания свършат преди края на месеца, всеки пенсионер ще може да си зареди в картата електронни билети на намалена цена  от 80 ст. за един билет.

А с какви карти ще пътуват учениците и студентите?

Със "зелени" електронни карти, които дават право на 90 пътувания с общинско намаление. Тези пътувания имат срок от един месец. При изчерпване на тези 90 пътувания, ще могат да добавят към картата си електронни билети на намалена цена от 70 ст. за билет

Има ли електронна карта за хора с увреждания  и техните придружители?

Да, има , "лилава" на цвят карта. Групите правоимащи граждани за общинско намаление се запазват. Запазва се и досегашната организация на пътуване на придружителите с талони.

Каква е разликата между картите със снимки и тези без?

Постоянните електронни карти за пътници с преференции и намаления са персонални - т.е със снимка, име и фамилия. За пътуващи по редовна тарифа не е задължителна снимка. За тези пътници е предвиден и специален пакет от 50 билета - наречен "ВИП 50" , който ще е на цена 45 лева. При този продукт има 10% отъпка от цената на всяко едно пътуване

Какъв е срокът, в който трябва да използвам  заредените суми?

При абонаментните продукти с намаления, съгласно решение на Общинския съвет, срокът е 1 месец, както при досегашните хартиени карти. При електронните билети и електронното портмоне няма такова ограничение.

* Това са само част от отговорите на най-често задаваните въпроси. Останалите можете да прочетете в сайта на "Бургасбус" ЕООД, който се зарежда редовно с полезна информация:

В категории: Бургас


6
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
6
Коментара по темата
6.
Аз
10.09.2016 16:20:30
0
0
Милчо, ти карта моето момче, кога за последно си вади? Нормално е да ти поискат документ за самоличност, както със всеки един друг електронен документ. Като не ти понасят камерите по спирките не ползвай градския транспорт. Камери и в автобусите трябва да има, защото разни боклуци постоянно се опитват или да се возят гратис, или да се правят на мъже в автобусите.
5.
do Скриптор Инцертус - Stefan Myncef
08.09.2016 23:32:43
1
1
Mincev Stefan - Inces Skriptore, ako te barna znaesh li kolko shte ti se radvat.
Neshtastnikoq meri si pisaneto i spomenavane imena, da ne hodish opikan .
4.
Скриптор Инцертус
08.09.2016 15:50:31
1
3
Милчо, изключи си капс лока :)
3.
НИК
08.09.2016 15:35:34
2
6
ВСЕКИ КОРУМПИРАН ТИП ОТ "БУРГАС БУС" ,РАБОТЕШ С ТАЗИ ЕЛЕКТРОННА ДИСТАНЦИОННА СИСТЕМА ,КОЙТО РАЗПОЛАГА ВЕЧЕ С ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ МОЖЕ ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ТЯХ ,КАКТО СИ ПОИСКА ИЛИ КАКТО МУ ПОИСКАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЕЛЕКТРОННИТЕ ,КАРТИ, КОИТО СА ВИ ИЗДАЛИ СРЕЩУ ЛИЧНАТА ВИ КАРТА!!!!!!.....ВЪРНЕТЕ СЕ ТАМ И ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!!!
ЕБАВАТ СЕ С БУРЗАЗЛИИ ,КАКТО СИ ПОИСКАТ И НИ ВОДЯТ КАТО ОВЦЕ!!!!!!!!!!
ДА ГО ДУХАТ!!!!!!!!!!
2.
НИК
08.09.2016 15:34:13
2
5
А, ХОРАТА, КОИТО СА СЕ ВЕЧЕ ПРЕЦАКАЛИ И СА СИ ИЗВАДИЛИ ТАКАВА КАРТА, СРЕЩУ ДАДЕНА ЛИЧНА КАРТА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТ!!!!!!!
ПРОСТО ОТИДЕТЕ ПРЕД "БУРГАС БУС" И ПРОТЕСТИРАЙТЕ ,.....ДА ВИ БЪДАТ ИЗВАДЕНИ ЕЛ. КАРТИ БЕЗ ДА СИ ДАВАТЕ ЛИЧНАТА КАРТА И ИМ СЪОБЩЕТЕ ДРУГИ ИМЕНА ,АКО ВИ ПИТАТ ЗА ИМЕ!!!!!!!!!
"БУРГАС БУС" НЯМАТ НИКАКВА РАБОТА ДА ЗНАЯТ ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ ПО ЛИЧНА КАРТА ЗА ДА ВИ СЛЕДЯТ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ,КАТО СЕ ЧЕКИРАТЕ!!!!!!!!!!!!!
ТОВА Е СУПЕР ПРОТИВОЗАКОННО!!!!!!!!!!!!!
ПРИЗОВАВАМ ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА НЕЗАБАВНО ДА СЕ НАМЕСЯТ СРЕЩУ БЕЗОБРАЗИЯТА НА "БУРГАС БУС" И ТОТАЛНОТО НАРУШАВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ .........И ПОГАЗВАНЕТО НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!!!!!!!!!!!!!!......., КОИТО ЦЕЛЯТ ЕЛЕКТРОННО ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ХОРАТА, А НЕ ПРОСТО ЗАКОПУВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННО БИЛЕТЧЕ!!!!!!!!!
ЗА ЗАКОПУВАНЕТО НА ЕЛЕКТРОННО БИЛЕТЧЕ /ЧЕКИРАНЕТО / НЕ Е ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕОБХОДИМО НА "БУРГАС БУС" ДА РАЗПОЛАГАТ С ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ ПО ЛИЧНА КАРТА!!!!!!!!.......ТРЯБВА ПРОСТО ДА СИ ЧЕКИРАТЕ КАРТАТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА Е ЗАРЕДЕНА С НЯКАКВИ ПАРИ, ЗА ДА ВИ ВЗЕМАТ ЕДИНИЯ ЛЕВ, А НЕ ДА ВИ СЛЕДЯТ И ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ,КОЙ ОТ КЪДЕ СЕ КАЧВА И В КОЙ АВТОБУС СЕ НАМИРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.
НИК
08.09.2016 15:32:22
2
4
ОТГОВОР НА ВЪПРОСА НА НОМЕР "24"
"Флагман, Моля питайте началника на Бургасбус, защо не е обяснена причината, поради която се изискват личните карти при издаването на новата карта и каква е ползата?"
ПРЕКРАСЕН ВЪПРОС ЗАДАВАШ ,СКЪПИ ЧОВЕЧЕ!!!!!!
ОТГОВОРА Е ЕЛЕМЕНТАРЕН!!!.........
"БУРГАС БУС" НАРУШАВА КОНСТИТУЦИОННИТЕ И ДРУГИ ЗАКОНОВИ ПРАВА НА ВСИЧКИ БУРГАЗЛИЛИ ЗАЩОТО ТАЗИ ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА ЩЕ БЪДЕ ИЗПОЛЗВАНА ЗА ГЛОБАЛНО ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ВСИЧКИ БУРГАЗЛИИ!!!!!!!!! АБСОЛЮТНО ПРОСЛЕДЯВАНЕ ЩЕ ИМА НА ВСИЧКИ ,КОИТО СЕ КАЧАТ ВЪВ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ!!!!!!
ТОВА Е АБСОЛЮТНО БЕЗОБРАЗИЕ И АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ИМЕННО ЗА ТОВА ИСКАТ ЛИЧНИТЕ КАРТИ НА ХОРАТА, ЗА ДА МОГАТ ДА ВЪВЕДАТ В ЧИПА НА КАРТАТА ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ ИМ ИМЕНА И ДАННИ ,КОИТО СА НЕПРИКОЗНОВЕННИ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН!!!!!!!!!
А, НЯКОЙ ДА Е ОБЪРНАЛ И ВНИМАНИЕ НА ТОТАЛНИЯ НЕЗАКОННО ВИДЕОЗАСНЕМАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ НА ВСИЧКИ СПИРКИ????????
НИКОЙ ДА НЕ СИ ДАВА ЛИЧНАТА КАРТА НА БУРГАС БУС!!!!!!!!!!
КРЕТЕНИТЕ ОТ БУРГАС БУС НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВО ПРАВО ДА ВИ ИСКАТ ЛИЧНАТА КАРТА!!!!!!!!!!!!
ЛИЧНАТА ВИ КАРТА МОГАТ ДА Я ИЗИСКВАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОРГАНИТЕ НА МВР!!!!!!!!!!!!
НЕ СИ ДАВАЙТЕ ЛИЧНАТА КАРТА ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ ТОТАЛНО СЛЕДЕНИ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ В КОЙТО СИ ЧЕКИРАТЕ КАРТАТА ВЪВ ВСЕКИ АВТОБУС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори