×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Автокрадецът Даниел за секунди отворил с тирбушон лъскавото БМВ в "Изгрев"


Автокрадецът Даниел за секунди отворил с тирбушон лъскавото БМВ в "Изгрев"
Даниел е добре познат на полицията заради криминалните си регистрации, но е с чисто съдебно минало
17 Август 2016, Сряда, 10:20 ч.
Източник: 24часа

Джамбазите предпочитали коли от висок клас с чужди регистрации, вече рядко искат откуп

 Изкусен автоджамбазин - гастрольор от Враца, бе задържан от бургаските криминалисти малко преди да задигне БМВ. Акцията е проведена на 15 август на паркинга пред бл. 118 в кв. “Изгрев” /ВИЖ ТУК/. Официалното съобщение на полицията гласи, че задържането е “в момент на качване и опит за запалване и потегляне на лек автомобил БМВ 320Д, с немска регистрация”. Белезниците са щракнати на 26-годишния Даниел Стоев - Близнака.

Врачанинът е добре познат на полицията заради криминалните си регистрации, но е с чисто съдебно минало.

“Задържането на криминално проявения е в резултат на наблюдение на дейността му, извършвана на територията на Бургаска област от около месец. Предпочитаната марка автомобили е БМВ, като той се е специализирал в отнемането и последващото им укриване”, уточняват от полицията. При огледа на местопроизшествието са намерени ръкавици и ключ за запалване на автомобила, които са предадени за експертизи.

Според събраната оперативна информация Стоев е действал заедно с други мъже от Враца, които също като него “се командировали” по морето от началото на лятото Сръчният врачанин всъщност е арестуван не при първоначалното отнемане на колата - тя е била открадната малко по-рано в малките часове на 15 август от курортно селище по крайбрежието. Била оставена да престои няколко часа на паркинга в бургаския комплекс от съображения за сигурност. Това е изпитана мярка при автоджамбазите - така елиминират опасността, ако автомобилът има проследяващо устройство, коментират криминалисти.

Според тях опитните автоджамбази никога не избързвали да прибират плячката си в гараж Беемвето, в което е задържан Стоев, е било отворено по класически начин - чрез т.нар. тирбушон. При огледа на колата са забелязани следи от взломяването, което се използва от повечето крадци. По-финият начин е чрез т.нар. турбодекодер, от който на практика по колата не остават белези.

Колата, която опитал да открадне Даниел Стоев

Вероятно около минута е отнело на джамбазина да запали беемвето при първото проникване в нея. Зад тази успешна минута обаче има дълга подготовка, обясняват полицаи. Първо се набелязва колата, след това се наблюдава известно време, за да се установят навиците на собственика, избира се удобно време за атака - най-често между 1 и 5 ч през нощта.

Прекият извършител е оборудван с ключ с чип за съотвената марка и на място записва нов чип. За да “работят” успешно, автобандите се снабдяват със съответния софтуер. Според запознати той може да се купи съвсем легално, като целта му е да се ползва добронамерено - от собственици на коли, които са загубили ключа за колата си. Подготовката включва и изработването на фалшива табела На Стоев е наложен полицейски арест. До редакционното приключване на броя от прокуратурата не отговориха дали той ще бъде привлечен като обвиняем и дали задържането ще бъде удължено до 72 часа.

Назначени са експертизи и се очакват резултатите от тях. Засега е ясно, че е образувано досъдебно производство, като се извършва допълнително разследване за установяване съпричастността на останалите врачани. Според полицията “гастрольорите” са замесени в изчезването на близо 15 автомобила с чужди регистрации и от висок клас. “Задържането на местопрестъпление при отнемане на автомобил е изключително трудно и е резултат на дълга и последователна оперативна работа.

В случая колегите са събирали информация в продължителен период от време, направили са реализацията в най-подходящия момент. Има достатъчно данни, че задържаният е съпричастен към престъплението”, коментира шефът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

26-годишният Даниел Стоев заедно с брат си Мартин е бил част от голяма банда автокрадци, действала дълго време в Северозападна България. Преди 3 г. полицията във Враца успя да задържи голяма част от бандата и да разбие две техни депа за разфасоване на крадени коли и пренабиване на номера на двигатели. По това време братя Стоеви се бяха специализирали на определени части от скъпи автомобили и многократно са задържани в полицията. Впоследствие и двамата се присъединиха за кратко към софийска бригада автоджамбази.

След време се ориентираха към морето, а Даниел дори се записа да учи в университета в Бургас. БМВ е любима марка не само на врачанските автоджамбази. Според наблюденията на криминалистите това е една от най-крадените коли - в топ 3 влизат още ауди и “Ланд Роувър”.

Собствениците на пежо, опел и рено можело да бъдат по-спокойни. Друга специфика на “пазара” е интересът към колите с чужди регистрации. Според полицията Даниел Стоев се е специализирал в отнемането и укриването на колите. В процес на изясняване са ролите, които са имали партньорите му. В този бранш всеки се насочва към някоя от дейностите - има хора, които трупат опит в набелязването на подходящата плячка, други са логистици - обезпечават информационно и организационно процедурата, трети са майстори в промяната на идентификационните номера и изработването на фалшиви документи, четвърти се занимават с т.нар. развързване - пласиранете на автомобилите, разкриват криминалисти.

Четири са начините за реализация на откраднати коли. Автомобилите от по-нисък клас се разфасоват и пласират на части. След пренабиване на номера на рамата и изработване на неистински документи крадени коли от среден клас се предлагат на вътрешния пазар. Скъпите автомобили директно се изнасят навън по предварително разработени канали. Четвъртата възможност е връщане срещу откуп, но в последно време това се случвало изключително рядко. Най-нашумелият арест на автоджамбази през последните години бе този на помориеца Валентин Павлов Стойков - Пахама, превърнал се в легенда, и съучастника му Божидар Благоев - Даката. Двамата бяха закопчани през август м.г. на паркинг в Слънчев бряг. Според полицията Пахама е бил в купето на “Ауди Q7” с полска регистрация, а съучастникът му - до колата. Двамата полежаха известно време в ареста, но през есента мерките им бяха заменени с по-леки. Разследването все още не е приключило.

В категории: Бургас


27
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
27
Коментара по темата
27.
Pomoriiska zgan
18.08.2016 00:38:16
0
0
NA PLESHIVIQ OT POMORIE DA MU SERA F USTATA NA TOQ NARKOMAN DOLEN I NA TVA LAPE LUKO I NA NEGO SHANADJIII MRASNI KRADLIVI IZMEKQRI I NA POLICAITE KOITO GI PAZQT IZRUDI UMRETE OT VSE SARCE VI GO POJELAVAM
26.
Smith
17.08.2016 23:45:20
0
0
Тоя провинциалист ли е топ-авто крадец бре, флагман? Че той е за главен герой в сериала "Трагикомчиния селскостопански работник"! Ебаси и селския фейс, нямам думи. Все едно е излязал от дискотека през 90-те...
25.
sladki
17.08.2016 23:18:05
0
0
pitaite top 4engeto ivan valkov korumpiranijat i reketiorjat , toi ste vi kaje...4enge mafiot tova e ivan valkov sefat na oxranitelna policija v burgas...pitaite go nego....
24.
????????
17.08.2016 21:56:51
0
0
Нещо не ми се връзват нещата - уж добре познат на полицията, а с чисто досие? Сигурно си плаща където трябва, а?
23.
nikolai nikolov
17.08.2016 19:56:42
2
2
pahama e moi spionin i e mnogo prosto kuche ne moze da otkradne daze i zigula zasto go opredeliat kato kradec .kradeca e sposoben umen i lovak chvek a tozi moi spionin samo gi vrasta zastoto mi plasta i az ne go zanimavam
22.
BMW fan
17.08.2016 18:52:06
0
2
BMW E90 face lift brutalna mashina
21.
burgas
17.08.2016 17:55:48
3
0
flegmi zduhani super zle ste , trqbva da vi zatvorqt saita shibani spekli cigani i turci burzo v lagera za bejanci
20.
flegmani
17.08.2016 17:50:08
3
3
флегмани пак сте в издънка как може да слагате снимка на човек който несте проверили дали е той ,ако съм на негово място ше ви скъсам от дела
19.
хаха
17.08.2016 17:30:03
1
1
човека от снимката е от разград и няма нищо общо с този Даниел крадеца
18.
Hui spleskan
17.08.2016 16:56:43
0
1
A0425AK proverete go - Miroslav Terziiski
17.
мале мале
17.08.2016 16:46:55
1
0
този на снимката не е този крадеца
16.
15
17.08.2016 15:21:45
1
1
ela da ti zapalq glavata mangal
15.
maafia do 10
17.08.2016 15:15:01
1
3
Ela da ti platq zastrhovka na apartamentcheto....posle ste go zapalq...nali imash zastrahovka kco ti puka...aman ot razbirateli...sigurno karash WV dvoika i si chuval za kasko samo ot averchet s WV 4....
14.
Репортери олигофрени
17.08.2016 14:45:31
1
3
Нито е на 26, нито е от Враца, олигофрени мислете малко да му еба майката. Това момче сега да ви намери и да ви осъди жалкари!!!
13.
Репортери олигофрени
17.08.2016 14:43:36
2
1
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001122062351&fref=ts само дето човека на снимката не е същия човек!!!
12.
Кольо джамбазина
17.08.2016 14:30:27
0
5
Аман от врачански бекове....
11.
do10
17.08.2016 14:23:50
2
3
dosvidqha ti se pari za kasko li? taka e evtinoto vinagi izliza po skupo
10.
Открадното БМВ
17.08.2016 14:20:36
1
5
Ще му откъсна оная работа и ще му я завра в задника на това лайно
9.
caiko i mumiata
17.08.2016 13:50:45
1
1
da izcheznesh za 60 sekundi , ama qvno se e zabavil "profesionalista" i kva e taq drugliva mashina samo za morgite stava ili za skrab
8.
НИК
17.08.2016 13:41:24
0
12
"Врачанинът е добре познат на полицията заради криминалните си регистрации, НО Е С ЧИСТО СЪДЕБНО МИНАЛО."..............КРАЙ НА ЦИТАТА...............
ТОВА Е ВЪЗМОЖНО САМО В БЪЛГАРИЯ ........ТУК ЯВНО СЪДИЛИЩАТА СИ ГИ КОТКАТ С ЛЮБОВ ТАКИВА ИНДИВИДИ........ЯВНО СЕ ОТЧИТАТ НА КОГОТО ТРЯБВА !???????????
7.
:)
17.08.2016 13:24:51
0
16
Вкарайте накрая един такъв боклук в пандиза да е булка на всички вътре, пък после да видим дали ще му дойде на ум да краде.Аман от олигофрени и безделници.
6.
Zubar
17.08.2016 13:22:30
7
1
Учете се от него
5.
123
17.08.2016 13:21:23
8
2
Показа им как става !!!
4.
BMW Germany
17.08.2016 13:00:32
3
10
Малинката им сипа да ядат на врачанчетата.
3.
Burgas
17.08.2016 12:55:40
14
5
Jalko za momcheto,tiq otkade imat pari za skapi koli da im gi kradat!!!
2.
Centur
17.08.2016 12:49:15
2
12
Jalki mazni Shvesteri.Samo da vi dokopam do Mercedesa mj I shte vi iznasilq xvanati za chistachkite
1.
R
17.08.2016 12:47:21
2
25
Браво на полицията, аман от боклуци търсещи лесни пари.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори