×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман.бг! Откриха мистериозно подземие на ул."Фердинандова" в Бургас(ВИДЕО)


Първо във Флагман.бг! Откриха мистериозно подземие на ул."Фердинандова" в Бургас(ВИДЕО)
Това е мястото, където бе открит каменно-тухления свод, подземието започва оттам и изобщо не се знае къде завършва
02 Август 2016, Вторник, 08:48 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Там се намира големият хан на най-богатия човек от миналия век - Ал.Г.Коджакафалията, чиято сграда все още съществува

Част от ул."Фердинандова" в Бургас е изградена върху мистериозно подземие.

Това стана ясно тази сутрин, когато строителни работници се опитаха да запълнят пропадналата част от улицата и се натъкнаха на невероятната гледка.

На ул."Фердинандова" 78  - пред блока на бившия телевизионен сервиз асфалтовата настилка е запечатала подземието. Таванът му е от тухлена зидария, която очевидно е безкрайно устойчива, защото досега така и не е пропадала. Подземието започва от вход 1, където работниците откриха красив каменно-тухлен свод и изобщо не се знае къде завършва.

Дълбоко е минимум два метра, а в частта до блока е широко около три метра.  Репортер на Флагман.бг успя да заснеме уникални кадри от подземието.

Точно пред блока на улица "Фердинандова" 78 се намира големият хан на дарителя на Бургас Александър Георгиев-Коджакафалията, считан за най-богатия човек от началото на миналия век. Тази сграда все още съществува и е в сравнително доо състояние. В началото на 20-и век на това място са били издигнати и няколко малки стопански постройки към хана на Коджакафалията.  Веднага плъзна слух сред работниците, че галерията може да е била специално прокопана за извънредни ситуации. Отсреща на същата улица е била и фабриката за бомби.

По-късно там е имало фурна и няколко малки къщи, които са съборени при строежа на блока през 70-те години на същия век.

Трудно е за неспециалист да датира от кой период е подземието и има ли  историческа стойност за Бургас.



В категории: Бургас


14
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
14
Коментара по темата
14.
Бургазлия
02.08.2016 16:10:40
0
0
Мястото съвпада с местоположението на Лимонадената фабрика
13.
Kiara
02.08.2016 14:40:33
1
2
Stiga, be hora tova si otkritie......i kakto se znae Kodjakafaliqta nikoga ne e paradiral prijive sas parite i sastoqnieto si...bil mnogo skromen covek.....a pak zashto da si nqm,a takova maze.......segashnite biklutsi....ka imat hoteli i narkolaboratorii iiiii kakvo li oshte ne .......sled godini kato namerqt na MItü ochite podzemieto kadeto prigotvq narkotitsite po atraktivno li shte e ,.......
12.
dj
02.08.2016 14:40:31
1
0
Пускайте атракцион тука, в морската и без това нищо не стана.
11.
джони уокър
02.08.2016 12:47:01
2
2
...и червената кола качена на тротоара, а за пешеходците няма път.
10.
ларито
02.08.2016 12:00:52
2
7
Това пидземие е много стар сифтето ми е духала там ако невярвайте питайте я мойта любов
9.
?
02.08.2016 11:50:52
3
6
ЦИТАТ: "Там се намира големият хан на най-богатия човек от миналия век - Ал.Г.Коджакафалията, чиято сграда все още съществува" Уточнявайте къде е най-богат - в Бургас, в България, в Европа, в света?
8.
Бай Колио
02.08.2016 11:41:35
3
6
това ми е мазето мушмурлуци :))))
7.
Валерката и кабелите
02.08.2016 10:49:20
3
15
Дайте подземието на Валерката да си пусне кабелите за тв-то
6.
Пешо - Траверса
02.08.2016 10:42:24
3
23
Къв е тоя умрял клип уе
5.
Shplinter
02.08.2016 10:41:35
2
9
Прилича на канализация
4.
Н.Д.
02.08.2016 10:30:25
3
9
Съхраните го. Регионалния музей да си свърши работата.
3.
berserk
02.08.2016 10:17:39
7
27
И сега ще намерят скритата диплома на кмета от СССР, дето не смее да я пише в Уикипедия, че я има ;)
2.
122
02.08.2016 10:03:55
2
23
Археолозите от регионалния музей да се размърдат и да дадат светлина!
1.
e-hee
02.08.2016 10:00:52
5
20
Е, това ще е великото флагманско откритие на деня.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори