×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бейби бум в УМБАЛ „Дева Мария”, 200 новородени проплакаха за два месеца


Бейби бум в УМБАЛ „Дева Мария”, 200 новородени проплакаха за два месеца
Бумът не се отразява на качеството на предоставяната услуга, категоричен е началникът на Родилното отделение д-р Валентин Ирмов
29 Юни 2016, Четвъртък, 01:24 ч.

„Направихме едно добро за младите семейства, като им осигурихме равен достъп до нашите първокласни специалисти, апаратура и условия", коментира основателят на "Дева Мария" Семир Абумелих


Обратно на все по-тревожната статистика за намаляване на раждаемостта в национален мащаб и нежеланието на българските семейства да имат повече от едно дете, Университетска болница „Дева Мария“ отбелязва сериозен ръст на новородени бебета.

Само за първите два месеца от старта на кампанията „Хиляда бебета повече за Бургас“ над 200 бременни жени родиха в болницата във Ветрен и броят им непрекъснато расте.

Оказва се, че от възможността да родят безплатно в Университетската болница са привлечени не само бъдещи майки от цяла Бургаска област, но и бременни от Ямбол, Стара и Нова Загора, дори от Бяла Слатина, Хасково, Кърджали, Златоград.    

Голяма част от тях обосновават избора си с професионализма на лекарите в Родилно отделение и Отделението по неонатология, както и с добрите условия в болницата и вниманието, което получават. 

„Разбрах за кампанията за безплатно раждане и дойдох да родя в „Дева Мария“, разказва 28-годишната Надя Ъкова от Ямбол и допълва: „Доволна съм от целия персонал. Първото си дете родих в Ямбол и мога да направя сравнение – тук условията са много по-добри, по-ново е, апаратурата е по-модерна”.

„Въпреки че беше почивен ден, когато родих, ме наблюдаваха редовно, мериха температурата ми, следиха състоянието ми, даваха информация за бебето”, споделя Стойка Славкова от Елхово.
„При първото секцио ми дадоха бебето чак на четвъртия ден. В „Дева Мария“ ни раздвижи рехабилитаторка, станах бързо след операцията и не ме боли толкова. Така мога да се грижа за детето си часове след раждането, което за мен е най-важното“, допълва щастлива Мирослава.

„Родих първото си дете преди 6 години, скоро след като отвори болница „Дева Мария”. Останах с прекрасни впечатления. Второто си дете също избрах да родя тук и за третото нямах никакви колебания. Нищо не платих, въпреки че родих секцио, защото д-р Ангелов, който беше изборът ми за лекар, се случи на смяна.

Кампанията ви за безплатно раждане е чудесна. Много хора, които нямат финансови възможности, ще могат да се възползват”, споделя 33-годишната Албена Моллова от Елхово.

Щастлива, че гушка бебето си Наталия още в Родилна зала, първата родилка от кампанията Александра Рангелова е категорична: „Направих най-добрият избор да родя в „Дева Мария”!
По време на раждането присъства и сестрата на Алекс – Десислава, която също не пести благодарности: „Условията са прекрасни – всичко е чисто, подредено, ново. Не видях никъде нещо изкъртено да има, както е в държавните болници – паяжини и разни други неща. Екипът е прекрасен – човешко отношение, никой не се кара, всичко обясняват спокойно”.

Бумът на ражданията по никакъв начин не се отразява на качеството на предоставяната услуга, категоричен е началникът на Родилно отделение на болницата д-р Валентин Ирмов. Като доказателство за думите му, д-р Ирмов се отзовава на раждане дори вечерта на рождения си ден, когато е в почивка.     
 
„Обадиха ми се към 20.15 часа и се разбрахме до час да сме в болницата. Жената беше с 2-3 см разкритие и в рамките на 3 часа роди, и то голямо бебе – 4200 гр, 52 см. Въпреки че се беше настроила за секцио заради едрия плод, я убедих да роди нормално”, казва опитният акушер-гинеколог.
„Чувствам се прекрасно, усмихната съм още на първия ден след раждането”, споделя доволна от избора си Таня.

„Направихме едно добро за младите семейства, като им осигурихме равен достъп до нашите първокласни специалисти, апаратура и условия. Така те имат възможност да дадат най-добрия старт на бебето си в една европейска болница, а средствата, спестени от самото раждане, да ги инвестират в детето”, коментира основателят на болницата Семир Абумелих.

В категории: Здраве , Бургас


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
1
04.07.2016 14:40:39
0
0
Стига глупости, безплатното раждане беше само за два месеца, за да си запълнят бройките пред здравната каса. В момента всичко пак е платено ...
7.
picha
01.07.2016 11:22:13
0
0
Има само бум , без бейби!
6.
m bal
01.07.2016 09:38:18
0
1
vsichki dobri AG d-r se iznesaha ot devata tva s bezplatnoto rajdane e eftin trik za privlichane na rodilki i to sigurno samo na cigani
5.
Източниците са ми верни
01.07.2016 05:38:45
0
1
Не само че нямате 200 раждания, ами и персонал нямате. Платени реклами за баба ти Стойна, но не и за нас, които знаем. В държавната болница сме пълни с родилки и имаме най-много раждания. Девата сте пълна скръб.
4.
до 3
30.06.2016 22:17:00
0
0
Провери си пак източниците! Скоро в държавната болница ще останете само с "филипинките"
3.
hahahaha
30.06.2016 21:54:09
0
2
каква двеста бебета бе? имат в Девата около 40 раждния само... смехории
2.
Новините на Флагман 12:00 Невена Василева
30.06.2016 13:26:12
0
1
Българин-свидетел на атентата: Терористите бяха на 10 метра от мен
Бой заради визита на руски рокери у нас
Арестураха 13 души след атентата в Истанбул

Здравейте, това са Новините на Флагман в 12, аз съм Невена Василева.

"На 10-15 метра от мен видях двама от терористите - млади момчета на 25-30 години, мургави, брадясали. Последва взрив, който разтърси цялата сграда. Неописуеми викове, крясъци, бягане. Настана някакъв хаос". Това разказа доцент Огнян Къчев, който е станал пряк свидетел на кървавия атентат на летище Ататюрк. Атаката отне живота на 42 души и рани близо 240.

"За съжаление не видях адекватна реакция от органите на реда в началото. Всеки може да влезе в летището с оръжие. Службите за сигурност в Турция и в България трябва да вземат мерки", посочи преподавателят във ВСУ "Черноризец Храбър".

"Опитвах се да си забраня мисълта, че няма да излезем живи", спомня си Къчев.

Тунизийски военен лекар е сред жертвите на кървавия атентат в Истанбул.
генерал Фади Беюд пристигнал в Турция, за да спаси сина си, който взел решение да влезе редиците на ИДИЛ и да се бие за групировката, пише британският в. “Guardian”.

Източник от Министерството на отбраната на Тунис съобщава, че синът на Беюд в момента е задържан от турски войници на границата със Сирия. Младият мъж е пътувал със своята приятелка, с която заедно са учили медицина.

Според тунизийските власти над 3 500 жители на северноафриканската държава са отпътували за Сирия, Ирак и Либия да се борят в редиците на ИДИЛ.
Атентатът на летището в Истанбул, за щастие, не засяга пряко нашата страна”. Това каза в ефира на „Флагман” лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов.
Той подчерта, че въпреки общата ни граница с Турция, към момента няма данни за заплаха срещу сигурността на България.

Симеонов коментира и решението на британците да извадят страната си от Европейския съюз. И подчерта, че, ако бъде проведен подобен референдум и у нас, партията му няма да подкрепи идеята за излизане от Общността.

„Въпреки че сме евроскептици, знаем, че България има полза от членството си в ЕС”, поясни Симеонов.

По повод разследването на стрелбата в „Слънчев бряг”, политикът бе категоричен, че полицията е наясно с криминалните процеси, които текат по Черноморието.

„Униформените са приятели, а понекога дори и роднини с криминално проявените и съвсем умишлено не се пипат „нашите момчета”, каза още Симеонов.

42 души загинаха при терора. Всичко следете на сайта ни flagman.bg.


Бити и задържани заради идването на руските рокери "Нощните вълци" в България. Две групи, едните подкрепящи рокерите, които са на обиколка у нас, и другите, които са техни противници, са се сбили на бензиностанция на изхода на Бургас. От прокуратурата съобщиха, че участниците в мелето са задържани и отведени за разпит в Пето Районно управление – Бургас.

Самите „Вълци на Путин“ не са участвали в боя. Те е трябвало да минат по този маршрут, но конфликтът е възникнал преди тяхната поява. "Нощните вълци", известни и като "Рокерите на Путин", са създадени като мото клуб в последните години на Съветския съюз.
Рокерите "Нощни вълци" са финансирани от руското разузнаване. Те имат връзки с криминалния свят и организираната престъпност в Русия", заяви за "Здравей, България" Асен Генов от "Протестна мрежа".

"Не виждам какво лошо има в това, че са дошли хора с мотори, които ще преминат през България", контрира бившият депутат Страхил Ангелов.

За Флагман самите "Нощни вълци" заявиха, че посещението им няма общо с политиката.

"При нас те идват като мотористи, а не като посланици на Путин, както ги наричат", казаха техните домакини от бургаския клуб "Black Sea Hooligans".

"Нощните вълци" са известни повече като политически инструмент на Москва. Организацията има репутация на една от най-активните националистически структури.

При преминаването на "Нощните вълци" през Чехия те бяха освиркани от недоволни граждани, които не искаха да ги допуснат. По подобен начин ги посрещнаха и в Германия, а в Полша изобщо не можаха да преминат границата.

Те ще преминат през България в рамките на мото похода си „Славянски свят 2016”. Плановете им включват посещения на връх „Шипка”, Троянския и Рилския манастир, както и Плевен.

Рокерите отрекоха обвиненията, че се занимават с политика и са спонсорирани лично от рускияп резидент.

"Ето това е нашата политика - да хванеш брата си за ръка, без значение от кой клуб е, какво му е отношението към религията, политическата му позиция. Има просто общочовешки понятия като чест, достойнство и приличие. Нямаме спонсори, например знамената и гербовете ги правя аз за моя сметка", посочи Андрей Бабровски.

Все пак рокерите обявиха, че подкрепят Путин.

И докато рокерите засаждаха дърво, две групи противници и поддръжници се биха. Украинци и българи, които искали да кажат, че нощните вълци не са добре дошли, били нападнати от представители на войнски съюз. Сериозно пострадали при боя няма. Разпитите продължават.
За Новините на Флагман Димитър Иванов.
След като прокуратура и полиция признаха, че стрелбата по Митьо Очите е не просто спор за паркомясто, а за наркомясто, екип на Нова се срещна с наемателя на ресторанта, в който беше стреляно по Желязков. От страх той се укрива след последните арести на групата на Божидар Кузманов-Кравата.
„Аз не се крия от властите. Просто се чувствам застрашен, моята сигурност е застрашена. На 10 юни излезе статия във вестник с моя снимка и голяма стрелка, която ме посочва, а под снимката пише: „Ето го екзекутора”. Така Данаил Петков обяснява страховете си.

Твърди, че никога не е имал бизнес отношения с Божидар Кузманов - мъжа, чиято компания е била атакувана от хората на Димитър Желязков в нощта на 8 юни. Кравата бил нает от главния готвач на заведението да работи в кухнята. Днес полицията го издирва като тартор на организирана престъпна група.

„Виждал съм го в една фитнес зала, в която тренира доста голяма част от комплекса. Няколко пъти съм го засичал там, но не виждам в това нищо престъпно”, категоричен е Петков.

Подробности за вечерта на стрелбата по Очите Данаил научава от бизнес партньора си Николай Иванов, който бе задържан във вторник при зрелищния арест.

„Фактът, че човекът функционира вече 17-18 години, мисля, сам по себе си отговаря на въпроса дали има политически чадър над Митьо Очите”, коментира още Петков.

Той разкри и подробности от вечерта на престрелката, когато е арестуван като свидетел. Слагат го в килия с човек на Очите.

„Бях разпитван около 3 часа. После бях затворен в килията като истински престъпник. В моята килия беше доведено и лице с бронежилетка. Каза, че работи за Димитър Желязков. Не знам откога може да влизаш с бронирана жителка в килията… А и въпросният човек влезе след мен и напусна доста преди мен. Нали полицаите през цялото време твърдяха, че искат да разследват престрелката? Ако искаш да разследваш престрелката, разследвай човека с бронираната жилетка, който твърди, че е бил там”, казва още Данаил Петков.

Той каза, че досега не е имал нито лични, нито бизнес отношения с Желязков. Отрича в бара му да се правят алкохолни турове - една от версиите за подялба на територия между групировките.

В същото време прокуратурата повдигна обвинение срещу съдружника му в рекет и трафик на бежанци.

„Това някак не ми звучи правдоподобно. Кога точно ние с него сме имали време да ходим да прекарваме бежанци през границата или да подпомагаме каквото и да било, при положение, че ние сутрин и вечер сме в бара?”, пита риторично Петков.

Твърди, че бизнесът му не е толкова доходоносен, колкото се говори. Най-сериозното опровержение на тези слухове бил кредитът му от 30 000 лева. Колегата му пък дължал на банка 15 000 лева, а родителите му изплащали ипотека, направена за срок от 30 години.
Репортер: Цеца Алексова


Температурите през юли ще бъдат близки до климатичните норми за този период от годината. Това съобщи в ефира на „Флагман” синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН Красимир Стоев.
Най-ниските стойности, до които ще падне живакът в термометрите, ще бъдат между 12 и 17 градуса, а най-високите – 34-39 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 л/кв.м, по Черноморието и долината на река Струма - между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските райони - от 70 до 120 л/кв.м.

По-интензивни превалявания ще има в периодите 2-4 и 8-9 юли, каза още Стоев.

По-хладно ще бъде през първото десетдневие на настъпващия месец. Слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки.

Между 10 и 20 юли температурите отново ще бъдат сравнителни ниски за сезона. Най-голяма вероятност за преминаване на студени атмосферни фронтове и условия за превалявания и гръмотевици има на 12, 17 и 20 юли.

През повечето дни от третото десетдневие на юли въздушната маса над страната ще бъде устойчива. Ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишат и ще стане горещо. Около 23 юли и в края на месеца може да има краткотрайни валежи и усилване на вятъра.


Огромен джакпот се натрупа в лотарията „Мегамилиони” в САЩ. Сумата достигна 450 млн. долара.

Това стана, след като никой не успя да познае числата и да вземе 390 млн. долара.

Тегленето е в петък вечерта.

450-те милиона долара са третият най-голям джакпот в историята на играта. Те са и най-солидната награда в „Мегамилиони” от декември 2013 г. насам.


Най-големият нешлифован диамант в света се продава на търг. 11000-каратовото бижу, известно като "Леседи ла Рона" или "Нашата светлина", се продава в Лондон.

Диамантът с размер на топка за тенис е намерен в Ботсвана и се очаква да смени собственика си за повече от 70 млн. долара. Анализатори обаче коментират, че продажбата не е много сигурна - заради референдума във Великобритания, на който беше решено страната да излезе от Европейския съюз. Това доведе до спад на британската лира, която загуби повече от 10% от стойността си.
1.
вили
30.06.2016 12:50:18
0
3
Бургас, честито! Бебетата ще увеличат и след много месеци, така че в целия град ще се радва.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление Правят бързи печалби от имоти Правят бързи печалби от имоти Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Според него Мартин Божанов бил един дребен измамник Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори