×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Държавата праща спасители на неохраняемите плажове - Борисов се кара на Ангелкова, че е късно


Държавата праща спасители на неохраняемите плажове - Борисов се кара на Ангелкова, че е късно
Кабинетът отпусна 700 000 лева
28 Юни 2016, Вторник, 18:10 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: ClubZ

Решението взе днес Министерският съвет


Министерският съвет одобри 700 000 лева за областите Бургас, Варна и Добрич. Парите са отпуснати извънредно съгласно Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за активния летен сезон.
Те ще се използват основно за предупредителни табели, санитарно-хигиенно поддържане и обезпечаване с водноспасителна дейност на територията на неохраняемите морски плажове през активния летен сезон.

Средствата се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2016 г. Това обаче предизвиква недоволството на премиера Бойко Борисов, става ясно от частично публикувана стенограма от заседанието на сайта на Министерския съвет.

Финансовият министър Владислав Горанов аргументира разхода така: „Технически изглежда все едно, че даваме допълнителни средства. Но, всъщност, допълнителните средства, които се предоставят с този проект на постановление, са само 700 хиляди лева – за осигуряване на охраната на плажовете, които не са концесионирани и които са неохраняеми към момента, за които областните управители трябва да осигуряват съответната охрана и водно спасяване.”

След това се включва Бойко Борисов: „Да обясня защо се наложи тези 700 хиляди лева да осигурим. Виждате, в последните дни постоянно се появяват съобщения за инциденти по плажовете, хора загиват. Според мен, министър Ангелкова, с това подпомагаме и туризма, подпомагаме сигурността на хората и затова решихме да дадем тези пари, за да се назначат спешно спасители там, където няма, за да гарантираме живота и здравето на туристите. Ако някой е против или има друг вариант?”

Тук се обажда министърът на туризма Николина Ангелкова: „Господин премиер, аз да благодаря за днешното решение, защото това е изключително важно за туризма и за плажуващите”.

Благодарствената реплика на Ангелкова обаче явно има обратен ефект. Борисов се скарва, че решението е закъсняло: „Знам че е важно. Но догодина е хубаво това да се направи, преди да дойде сезонът, а не да се налага да даваме допълнителни пари, за да запушваме непрекъснато неосигурени дейности. Защото животът и здравето цена нямат, но със сигурност от толкова туристически браншове и предприятия с какво ли не са могли да си осигурят плажовете.”



Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
9
Коментара по темата
9.
НИК
30.06.2016 15:01:00
0
2
ПО 2000 ЛВ. ЗАПЛАТА ДА СЕ ДАВА НА СПАСИТЕЛ НА НЕОХРАНЯВАН ПЛАЖ.....ТОВА СА ПАРИ, КОИТО ЩЕ СТИГНАТ ЗА 150 ДУШИ СПАСИТЕЛИ ПО НЕОХРАНЯВАНИТЕ ДО СЕГА ПЛАЖОВЕ ЗА 2 МЕСЕЦИА .....И ЩЕ ОСТАНАТ ЕДНИ 100 000 ЛВ . ЗА ТРАНСПОРТ НА СПАСИТЕЛИТЕ, КОИТО ЖИВЕЯТ ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ РАБОТНОТО МЯСТО!!!!!....РЕЗУЛТАТА СЕ ОЧАКВА В БЛИЗКИТЕ ДНИ???!!!......ЩЕ ИМА ЛИ ТАКЪВ???......ИЛИ СЕ СЕ ПРОВЕЖДА КАСТИНГ ЗА СПАСИТЕЛИ ПРЕЗ МЕСЕЦИТЕ ЮЛИ И АВГУСТ ,А ОТ СЕПТЕМВРИ НЯКОЙ ЕВЕНТУАЛНО ЩЕ СЕ ОБЛАЖИ СЪС 700 ХИЛКИ НАРОДНА ПАРА???!!!!.......ПРЕДСТОИ ДА РАЗБЕРЕМ...........
8.
НИК
30.06.2016 14:51:09
0
1
АКО, НЕ СЕ ДАДЕ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ ИНФОРМАЦИЯ ....КЪДЕ?...ОТ КОГА?...И НА КОИ ПЛАЖОВЕ ЩЕ ИМА СПАСИТЕЛИ ПРЕЗ ЛЕТНИЯТ СЕЗОН ТО НА ВСИЧКИ НИ ЩЕ СТАНЕ ПРЕДЕЛНО ЯСНО ,ЧЕ ТОВА МОЖЕ ДА СА ПОРЕДНИТЕ ОТКРАДНАТИ ПАРИ ОТ ГЕРБ!!!!! НАРОДА ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ИСКА НИФОРМАЦИЯ ЗА ДА ВИДИ ДАЛИ ДЕЙСТВИТЕЛНО ПАРИТЕ ЩЕ ОТИДАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!???????????
7.
НИК
30.06.2016 14:46:47
0
1
САМО ЕДНО НЕ СТАНА ЯСНО........, А ТО Е НАЙ-СЪЩЕСТВЕНОТО.......КЪДЕ?....КЪДЕ, от КОГА И НА КОИ НЕОХРАНЯВАНИ ПЛАЖОВЕ ЩЕ БЪДАТ ОСИГУРЕНИ СПАСИТЕЛИ ПРЕЗ ЛЕТНИЯ СЕЗОН????
МОЛЯ, ФЛАГМАН ,ДА СЕ ПОЗАИНТЕРЕСОВА ОТ ТОЗИ ВЪПРОС И ДА НАПИШЕ СТАТИЯ!!!???.......ЗАЩОТО НАЙ-ВАЖНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЛИПСВА.........!!!!!!!!!!
6.
1
30.06.2016 06:42:28
1
2
"И да ви кажем - не можем да се отървем от едно видение:
Странджа. Жарава. Нестинарки. Вампири, таласъми. Бандерас, Ангелкова и Божо Димитров играят голо хоро около огъня..."
(В-к Сега)
5.
hahaha
29.06.2016 09:28:35
1
1
а ще могат ли да плуват и от къде ще ги вземат? това да не е соц - разпределение?
4.
Към г-н Лисицов
29.06.2016 08:08:32
1
1
Държавата не праща спасители, а осигурява средства. Спасители няма - от къде ще дойдат на тия неохраняеми плажове като такива не достигат и за атрактивните плажове с наематели и концесионери?
3.
ВЪПРОС ДО КМЕТА НА ПРИМОРСКО
28.06.2016 19:03:20
3
14
Г-н Германов, крайно време е да се произнесете по казуса Налбантов! Смятате ли за нормално всичко това, което се е случвало в дирекцията на училището и което цяло Приморско чете в коментарите на Флагман? Смятате ли за нормално Налбантов в качеството си на директор на училището да си служи с нецензурни и вулгарни изрази, да разгласява сексуалния си живот и да злепоставя по този начин подчинените му учителки?
Г-Н ГЕРМАНОВ, СПРЕТЕ С МЪЛЧАНИЕТО СИ И КАЖЕТЕ, ИМАТЕ ЛИ ВЪОБЩЕ МНЕНИЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС И КАКВО Е ТО?
2.
а ма ха я
28.06.2016 16:07:27
0
3
А така тиквоч карай и се на тая фуста как не се сети по-рано да ги усвоят нашите фирми тея 700 бона за 200 табели.
1.
топ
28.06.2016 15:32:36
0
1
моля ви се дайте паричките на мен аз ще сложа табелите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори