×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нуждаем се от президент обединител, не ляв или десен фигурант


Нуждаем се от президент обединител, не ляв или десен фигурант
Драгомир Стефанов бе преизбран за лидер на "Движение Гергьовден"
06 Юни 2016, Понеделник, 14:40 ч.
Автор: Емел МАХМУД

С АБВ, ВМРО, Народен съюз, ГОРД и други патриотични формации ни събира голямата цел за възраждането на страната

Непосредствено след XIII Национален събор на „Движение Гергьовден“ разговаряме с Драгомир Стефанов. Преди дни беше преизбран за председател на партията. Той е от Бургас, роден през 1980 г.. Завършил е Инокомическият техникум в града. Бакалавърската, магистърската и докторската си степен получава в УНСС - София. Там работи като главен асистент към катедра "Недвижима собственост". Финансист, икономист, инвестиционен консултант. Занимава се с политика от 1997 година от времето на протестите.

- Преизбирането затвърждава лидерската Ви позиция в партията, но какво мотивира и обединява гергьовци на този събор?

-Проблемите в страната до голяма степен са същите, каквито при създаването на партията преди 19 години. Продължават да стоят пред обществото по-заплетени и неразрешими. През 1999, 2001, 2003 г. Движението алармира за проблеми, които още не са решени от големите партии на статуквото и новите големи, които продължават управленския модел на източване и обезкървяване на народа и страната. Говорили сме години наред за демографска криза, конституционна реформа, борба с корупцията, енергийни проекти като Белене и Южен поток, които – ако не реализираме, ще се наредим сред технологичните гета на света. През 2003- а сме говорили за пик на демографската криза през 2030-а, за над 70% функционална неграмотност на българското население, за над 300 хиляди роми, които живеят практически извън държавата, напълно десоциализирани и без шанс за включване. Говорили сме и за това, че тоталитарните инстинкти на политическия ни елит не са изчезнали и една силна популистка фигура, лесно може да ги отключи. Говори ли сме за заплахата от евтин, популистки и радикален национализъм. Всички тези рискове са поставяни в политическия дебат от почетния ни председател Любен Дилов-син през годините, но явно сме останали неразбрани. А в Гергьовден съзнаваме, че когато не те разбират, вероятно причината е в теб самия.

-Казвате, че гергьовци се обединяват около решаването на тези нерешени проблеми? Това ли са политическите Ви цели и какво сега ви кара да мислите, че ще се справите по-добре с тях?

-За 19 години история, „Движение Гергьовден” няма и един ден в управлението на страната или в коалиция, подкрепяща властта. Винаги сме участвали като коректив на политиката у нас, защото считаме, че това поведение отива на интелигентните и мислещи хора. След толкова години, вече си даваме сметка, че трябва да се включим по-активно в решаването на националните проблеми. Взехме си поука, че големите винаги ще държат монопола си, ако малките не се обединят като жизнена алтернатива. Държавата пак се люшка от ляво до дясно, но и двете в лицето на БСП и ГЕРБ показаха, че само задълбочават проблемите и разединяват населението и страната. Стигнахме до извода, че по пътя на широките коалиции от дясно център до център ляво е възможното и силно необходимо обединение в политиката и страната. На хората им трябва единение, ясни цели и подем за възраждане. Сегашният политическия елит на България не решава проблеми, не застава срещу реалните предизвикателства пред нацията ни. Управляват или за собствена облага, или са неспособни да реализират полезни мащабни политики.

-Станахте съучредител на Политически и парламентарен съвет заедно с АБВ, Народен съюз, ГОРД и други партии? Казвате, че не е коалиция, а какво е това обединение?

Това е иновативна форма на политическо сътрудничество, различна от двете използвани досега на конфронтация или коалиция. „Третият път” почива на идеята за задружни усилия в името на добрите решения. Съвет, който да обединява хората за справяне с проблемите пред страната, за общи политики. Събиране на съмишленици за контрол на изпълнителната власт и изготвянето на законодателни инициативи в сферите на съдебната реформа, борбата с корупцията, социалната и демографска политика, външна политика и национална сигурност, икономика и енергетика. Все въпроси, които като партия отдавна поставяме, но управляващите не решават. Заставаме не с противопоставяне, а с обединение срещу безхаберието във отношението към обществото. Предстоят ни съвместни законодателни инициативи, които да дават конкретни решения. Пример за такава е Законът за публичност на лобизма, който да изкара на светло икономическите лобита и кукловоди на политическия елит. Целта ни е да дадем алтернатива на текущия политически спектакъл, на който всички сме публика. На негово място трябва да се сложи сериозният дебат за бъдещото ни като държава и възраждането ни като народ с перспективи пред себе си.

-Какво целите на предстоящите президентски, бъдещи парламентарни избори? С кой ще направите тази коалиция и можете ли да се справите като малка партия с големите задачи, които сте си поставили?

Една от целите на този политически съвет е да излъчи следващият български президент. Този, които ще ни обединява и вдъхновява като нация, който ще е гарант за единение, увереност в народните сили и възможности за национално възраждане. И сме убедени, че такъв президент ще спечели доверието и подкрепата на хората. На страната и на нас гражданите не ни трябва нов фигурант, независимо десен или ляв. Трябва ни президент, чиято визия надхвърля приоритети като санирането на панелните блокове. Целим да сме по-активни не само като коректив на политическия елит. Не само да им посочваме проблемите, а да участваме активно в решаването им, заедно с родолюбивите си и национално отговорни партньори от дясно център до център ляво.

Убедени сме, че това правителство е изчерпано. Заложник е на независими депутати и други договорки за гласове. Така не може да се управлява в интерес на хората, а само на икономическите лобита. Никой според нас не е гласувал за да управлява Цветанов с плаващи мнозинства. Наближават предсрочни избори и нашата отговорност към симпатизантите ни и към обществото е да сме подготвени с мотивирани структури и динамична организация. Готвим се за много работа, няма подем и възраждане без работа и отдаденост. Няма малки и големи, а отговорни и безотговорни партии.

В категории: Политика


24
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
24
Коментара по темата
24.
иконом. техн.
09.06.2016 13:35:24
0
0
Драго е лице, като го изключиха от икономиката и си разлепи некролозите около даскалото да се шашкат даскалиците. . . . ха ха ха
23.
ddilyan
07.06.2016 23:14:38
0
2
"инвестиционен консултант" падам по гръб! Ебати консултанта, щом от с100 години като паразит живее на общежитие безплатно в Студенстки град!
22.
Ирина Кънчева
07.06.2016 16:16:13
0
0
Айде Драго, някой все пак трябва да оправи България!
21.
Истината
07.06.2016 14:34:22
1
1
Това момче явно ще се кандидатира за депутат от Бургас и отсега работи за това: плаща си статии във Флагман за да стане разпознаваем сред съгражданите си! Плоско, плоско, чак обидно за читателите! Момче,момче!!!!!
20.
iva
07.06.2016 14:30:16
0
1
Айде пак излезе някакъв популист на НИКаКВа партия.
Като няма частни стегнати училища така ще е!
19.
ivan
07.06.2016 14:28:36
0
1
ЕЕЕЕЕЕЕЕ
желанието за власт на това момче
НЯМА КРАЙ !!!
Той не разбра ли, че вече НЯМА
И МАЛКА ПИЦА !!!!...
Кутията е ПРАЗНА, като ГЛАВАТА МУ !!!!! Идват избори и се започна!От къде ще ги увеличат,то пари няма.Колкото и да им увеличат ,рядко се намира мотивиран млад човек да работи като учител.Колкото за директорите,не им са нужни повече пари,защото те не работят,за подпис и печат толкова им стига!В тъй наречените защитени училища няма и 20 ученика,тоест ги има 50 ,но само на книга.Просто образованието е прогнило от всякъде,оправия няма и няма да има,а само обещания по изборите!
18.
dd
07.06.2016 14:12:24
0
1
Това момче явно ще се кандидатира за депутат от Бургас и отсега работи за това: плаща си статии във Флагман да стане разпознаваем сред съгражданите си! Плоско, плоско, чак обидно за читателите!
17.
ммм
07.06.2016 12:03:20
0
3
Много просташки коментари!!! ОТВРАТ! Какви откъснати територии като България няма обща граница в Русия...? Бива ли толкова неграмотност???
16.
Smith
07.06.2016 07:48:01
2
7
Драго се е пръкнал в задимените катедри на УНСС, където властват шуробаджанащината и бившите ченгета. Та уклона на тази временна креатура към Москва никак не е случаен. Просто след изпълненията на перхидржленото ямболско говедо другарите от КГБ пренасочиха част от рублите към продажници като тоя на снимката и ще ги използват за тяхните си интереси.
15.
грозен трол
06.06.2016 23:29:36
3
4
Лудвиг Мисес беше притежаван от фондацията Рокфелер до деня на смърта си. Цялата му академична дейност е обвързана с това как по-ефективно да продава некачествени стоки на високи цени.
14.
Тс
06.06.2016 22:22:34
4
5
Изрод мазен, какво би казал Ludwig Von Mises за това че се мазниш и нямаш нито една интересна идея. Как е възможно да си толкова откъснат от напредналата икономика?!!!!
13.
Тоя гей се мазни за кокалче
06.06.2016 22:15:58
4
8
Тоя гей-смешник бил в коалиция със агента Гоце Първанов хахахаха във АБВ, още са на първите три букви и там ще си останат.
12.
Нонка до 11
06.06.2016 22:07:40
6
2
До 11: другаря Сталин, вратите, стените, регистрациите, ограниченията, тайнствените решения = същия тоталитарен боклук. Не пожелавай още зло.
11.
Бай Хуй
06.06.2016 21:56:26
2
9
Флагман, превърнали сте се в психиатрична клиника. Един и същ идиот си говори, пита и сам си отговаря. Направете регистрации за коментиращите, който има повече от един профил веднага бан по IP
10.
Няма образование това момче
06.06.2016 21:44:39
2
5
Момче,
нищо не си чел.
Прочети малко тези:
1. Ayn Rand
2. Milton Friedman
3. Ludwig Von Mises
След това може пак да излезеш и да се правиш на интересен но поне има възможност да си чел нещо преди да се изказваш пред Царство България.
9.
1.
06.06.2016 21:29:12
1
6
ЕВН да сверят часовниците на електромерите ни! Продължават да ни лъжат!?!
8.
Проститука гладна е това момче
06.06.2016 21:20:32
4
6
А ти се нуждаеш от един кафяв-руски във анусчето да се почувстваш както България през 1944-2000. Изнасилена от партийни секретарки и русо-комунистически варвари.
Никакъв компромис.
Компромиса не е морал а проституция.
7.
Напръскайте го и със кран го отнесете
06.06.2016 21:08:25
4
4
Като му видя зализаната малка главичка и ми се приспива.
Сънчо, ти си кошмар.
Липсва ти най важното.
Това което трябва на Царство България.
Морал и трудолюбие.
6.
Тракиец анти-Руснак
06.06.2016 21:04:36
6
7
Момче, трети път те пишат ---- нищо не казваш!!!!
Нищо!!!!
Гола вода си!!!!!
То бива липса на мозък!!!!
Явно си връзкар със собствениците на Флагман.
Махай се!!!
Нямаш западно образование!
Не си успешен бизнесмен!!!
Не си твърд!!!!
Не си чел за ред, дисциплина!!!!'
Не знаеш какво значи да си Цар на България!!!!!!
5.
Истината
06.06.2016 20:59:36
5
4
Трябва здрав бизнесмен като Порошенко да стигне здраво за топките всички леваци и такива като това момче горе!!!!!!
4.
Виж го тоя на снимката с малката главичка
06.06.2016 20:58:15
6
5
Глупости, трябва ни президент който ще привлече инвеститори!!!!!
Президент който не прави четки на Русия която окраде 30% от територията ни през 1944 и е най големия враг на България.
3.
Виж го тоя на снимката с малката главичка
06.06.2016 20:56:00
2
6
Вижте му малката главичка на това младо момче. Няма къде един голям мозък да диша във тази малка главичка. И същевременно почва да прави популистики, защото за нищо друго не става. Лайно!!!!!!!!
2.
FREE BULGARIA
06.06.2016 20:54:21
6
5
Искаш да кажеш партиен лъжец и актьор?
Значи и на теб толкова ти е акъла.
Фалшив тъпал си ти момче!
Президента във една гладна страна която е на последно място по БИЗНЕС и ИКОНОМИКА трябва да е про-бизнес, твърд, успешен, бизнесмен който е имал работници и е плащал заплати.
Президента трвабва да има образование от Европа (западна или Америка още по добре), защото ние сме Европейска държава.
1.
The founder of Burgas
06.06.2016 20:50:25
7
6
Глупости --- президента трвабва да е отговорен и анти-ляв. Ако е ляв отиди във Веенецуела и Северна Корея да видиш какво става. Няма какво да ядат. Лявпто и комунизма е лесно да се обещаят за гласове, но е убийствена политика --- да взимаш от хора които произвеждат да даваш на мързели или слабаци които не работят. Никога не трябва да имаме ляв президент. Трябва ни про-бизнес президент никакъв обединител не искам.
Ако президента не е про-бизнес, гладни ще умрем, леви ще осъмнем, кой ми сра в гащите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори