×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изп.директор на Пристанище Бургас Диян Димов: Круизен хъб Бургас е осъществима идея, работим усилено в тази посока


Изп.директор на Пристанище Бургас Диян Димов: Круизен хъб Бургас е осъществима идея, работим усилено в тази посока
Бургас може да се превърне в круизен хъб на Черноморския басейн, категоричен е Диян Димов
11 Май 2016, Сряда, 11:54 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Нормализира ли се обстановката в Черноморския басейн, круизният туризъм ще претърпи невиждан разцвет, прогнозира Диян Димов
Круизен хъб Бургас е напълно осъществима идея и в последните няколко години усилено работим за осъществяването й – намалиха се пристанищните такси и се инвестират сериозни средства в инфраструктурата. Това каза пред Флагман.бг изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов.

„Към момента ние сме конкурентни на всеки един порт в целия свят. Пасажерската такса от 5 евро е една от най-ниските в региона на Черно море и Средиземноморието. Оптимизирахме и тонажните и държавно събирани такси, благодарение на общите усилия на общината, влекачните компании, Министерството на транспорта и пилотската станция. Така, че в момента не виждам пристанище, което да ни конкурира в това отношение“, допълни Диян Димов.

Изпълнителният директор на Пристанище Бургас е категоричен, че нормализира ли се обстановката в Черноморския басейн, круизният туизъм ще претърпи невиждан разцвет, а към него сериозен интерес има от лидерите в сектора. Големи круизни компании са готови да разработят линията Бургас-Одеса-Сочи-Ялта-Батуми-Истанбул-Бургас, но единствено нестабилната политическа обстановка на този етап ги спира.

„Ако не беше обстановката преди няколко години в Крим, а сега в Истанбул, Бургас щеше да влезе в картата на круизния туризъм като хъб порт. Имахме два проблема – високите такси в началото на круизния сезон през 2013 година и инфраструктурата. И двата се работи изключително усилено през последните години и се положиха основите на превръщането ни в круизен хъб“, допълни Димов.

Той подчерта, че интерес към Бургас има от страна на един от лидерите в сектора - „Роял Карибиън“.  Пристанището вече подписа меморандум за сътрудничество с американската компания.

В категории: Бизнес


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
ngfsfd
11.05.2016 17:46:34
1
3
Мале мале, мале, какви розови сънища! "Royal Caribean" "круизен хъб"
Какви глупости се приказват и пишат, не е за вярване. Това не е оптимизъм, а едни голи илюзии....
6.
Kozarov
11.05.2016 14:47:30
3
2
kakvo ni ebe nas kruizite,vajni sa tovarnite korabi na zapadno pristanishte
5.
Хлор
11.05.2016 13:57:02
2
3
Тоз да спре турската контрабанда ко са пери на кораба рязани капитани сложил те дрога му карат
4.
мдааа
11.05.2016 13:36:04
4
11
ОООО боже!
Чуха едно нова дума, изказана от техния гуру (Б.Б.) и сега за всичко правят хъб!
Питам се: КОГА ЩЕ НАПРАВЯТ ХЪБ ЗА ЧЕСТНОСТ, ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И ДОСТОЙНСТВО!!!
Толкова много липсват тия качества на управляващите ни, независимо от коя политическа сила!
Честните и достойни професионалисти са натикани на дъното, ако все още са останали в България и не са били принудени да напуснат страната, за да търсят уважение, отношение и заплащане!
Отгоре е изплувала мръсната пяна от алчни, продажни, цинични бездарници, подмазвачи, безродници, готови да продадат и майките си и родината си за пари...Отчайваща история. Хвърлят само празни приказки и обещания за заблуда на народа, а мисълта им е само за крадене, за лапане, все повече и повече!
Но......май най-голямата вина е наша - не е луд, който изяжда зелника, а тоя, който им го дава!
3.
George Washington
11.05.2016 13:16:35
4
5
Excuses, excuses.
Ne moje da govorote na English, i ne moje da privlichate kompanii zashtoto ne znaete kak!!!! Naemete edna anglicanka da vi pokaje kak.
2.
1
11.05.2016 13:14:55
3
1
Vchera Putin pak e ubil 10 voinika vuv Donbas.
1.
FREE BULGARIA
11.05.2016 13:14:07
5
1
Ako Putin ne beshe ubil 5000 slaviani vyv Ukraina za da im vzeme nefta, sega vsicko steshe da e nared. No iavno e che mongoleca niama da spre da ubiva dokato ne go smachkame sus NATO.
Pozdravlenia na stranite vuv Rusia koito se boriat za nezavisimosta si!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Опитахме да щракнем на сладка раздумка и чаша кафе, в луксозно заведение на морския бряг, бивш и настоящ директор, но се разбягаха Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Едно от най-важните неща е персонализирането на терапевтичния подход в лечението на пациентите Невиждан екшън! Пияни украинци извикаха такси и налазиха шофьорката, полицията ги спаси от линч (СНИМКИ) Невиждан екшън! Пияни украинци извикаха такси и налазиха шофьорката, полицията ги спаси от линч (СНИМКИ) Опипвали я и са опитали да я целунат 85% са в собствен дом, ама едва го отопляват 85% са в собствен дом, ама едва го отопляват Страната ни и на челна позиция по липса на вътрешна баня и тоалетна
Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори