×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Волен Сидеров с масова сеч в партийната си телевизия, остави служителите си три месеца без заплати


Волен Сидеров с масова сеч в партийната си телевизия, остави служителите си три месеца без заплати
Нора Стоичкова е едно от знаковите имена в българската журналистика в последните 20 години, но имаше малшанса да работи в сидеровата телевизия и оттук нататък трудно ще си намери нова работа
02 Май 2016, Понеделник, 14:43 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Уволнените са на граждански договори и няма как да потърсят правата си
Лидерът на Атака Волен Сидеров е уволнил 11 от служителите си в партийната телевизия "Алфа", научи Флагман.бг.

Сред позорно изгонените е и един от топжурналистите - Нора Стоичкова, която е с дългогодишен опит в печатни и електронни медии. Новината за освобождаването си, те са узнали часове преди най-светлия християнски празник - Великден.

За капак от близо три месеца те не са получавали заплати. 9 от уволнените са на граждански договори и дори и да искат да потърсят невзетите си пари, ще ударят на камък, разкриха наши източници.

Бивши и настоящи служители в "Алфа" изпратиха отворено писмо до Флагман.бг, разкривайки подробности за условия и начин на работа в сидеровата телевизия.

Ето отвореното писмо:

На 28 април 2016 г. председателят на ПП АТАКА г-н Волен Сидеров без предупреждение и даване на обяснение пред служителите си, уволни около 11 работещи от партийната телевизия „Алфа”.

Масовото намаляване на персонала на медията идва на фона на 3-месечно неизплащане на трудови възнаграждения. В този период г-н Сидеров избягваше пряк контакт с подчинените си.

Журналисти и технически персонал в ТВ „Алфа” живееха в неведение какво се случва. Въпреки това останаха лоялни към работодателя си и продължиха да изпълняват поставените им задачи. В един момент бяха изплатени малки суми от дължимото за м.февруари 2016 г. За останалата дължима част от възнагражденията никой от ръководство и счетоводство не даваше обяснение кога ще бъде получена.

Така се стигна до 28 април, който ден според Православния календар се пада Велики Четвъртък. Тогава, в края на работния ден журналисти, оператори и монтажисти вместо заплати получиха уведомления за край на трудовите отношения с Партия АТАКА, респективно с ТВ „Алфа”. Беше обявено, че дължимата близо половин заплата за м.февруари няма да бъде дадена и съответно трябва да се забрави за нея. На вече бившите служители бяха дадени суми, по-малки от уговорените възнаграждения.

Това съобщение до медиите има за цел да даде гласност за некоректните действия на председателят на АТАКА, да уволни безцеремонно и без никакво предварително предизвестие доказали се професионалисти в телевизионната сфера, точно в навечерието на големия християнски празник Възкресение Христово. Тук е момента да припомним, че г-н Сидеров е богослов по образование.

Риторично може да бъде зададен въпроса дали оставянето на хора без работа без каквото и да е предизвестие е в канон с християнските ценности...


В категории: Политика


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
64
03.05.2016 08:29:35
5
8
аз като казвам че сидеров и симеонов са интересчии и мислят само за пари никой не вярва симпатизантите им трябва да се събудят да видят що за стока са сидеров и симеонов лошото е че има още хора които вярват на сидеров и симеонов затова на следващите избори ще гласувам за велизар енчев защото е истински мъж и не е продажник като сидеров и симеонов
11.
До Я
03.05.2016 02:29:14
8
10
Mom4e ozapti se be. Kakvi shemi pelte4i6. Krim si e Ruski.
Яж ми кура
10.
Попето
03.05.2016 00:10:59
3
14
Волен пак ли профука партийната каса по к-ви ?
9.
КУРТИ
02.05.2016 22:57:30
2
3
РАЗЛИКАТА С УСА Е 8 ЧАСА .......
8.
А
02.05.2016 22:56:25
11
12
Ууф, че Кееф..Хак им е на гадовете!Докато плюеха Бойко и затриваха България в защита на най-скъпия газ в Европа, им беше Добре, като гушваха копейките..Така е!ВЪЗМЕЗДИЕ ИМА ГАДОВЕ!!!
7.
КУРТИ
02.05.2016 22:36:14
3
9
КОЛКО Е ЧЛЕНСКИЯ ВНОС ПРИ МИСТАН И ХЪФЪЗА ....ИСКАМ ДА СА ЗАПИША ДОКА ТО НЕ Е КЪСНО .......
6.
Smith
02.05.2016 21:31:43
5
24
Да не се оплакват - като са се хванали да танцуват с дявола, да не се сърдят, че ги ебе във въздуха! Путлер намали копейките и първите продажни мръсници взеха да реват, че останали без заплати. Скоро и други ще реват, ама жал няма за такива продажни "патриоти"!
5.
Скоти
02.05.2016 21:22:39
4
21
То само той да е ...Шефчето на RN Mediagoup Гошо Стоянов , Геро бави заплати по цял месец .....
4.
Я
02.05.2016 21:10:37
14
14
Схемата беше следната --- докато Русия атакува Украйна за да я окраде и покори, пуска се Волен Сидеров и Бареков да правят скандали и да отвличат вниманието от агресията и окупирането на Крим, най богатата нефтена база на Украйна. Ясни са схемите. Ясна е била политиката на Москва да ни трие. Оряза ни най нефтените територии по северно море. Сега като част от НАТО обаче ще ги смачкаме.
3.
FREE BULGARIA
02.05.2016 20:59:26
12
18
Явно КГБ реши да инвестира във друг --- този стана много явен, номерата му се изтъркаха.
В момента Путин прави силови промени защото псетата си искаха парите и за малко да го очистят.
Друг ще замести Сидеров, Путин не се е отказал да ни трие и отслабва. Внимавайте!
2.
вие
02.05.2016 20:20:08
14
18
Какви граждански договори бе, вие флагмани на какви догови сте? Журналист не е ли свободна професия? Т.е. самоосигуряващо се лице.
А иначе какво значение има дали някой е но граждански, на трудов или на договор за управление, или не е на никакъв договор?? Това е разбирателство на страните. Вярно е, че работникът е в по-лоша ситуация, но и той се съгласява на това. Това е. А да- и терминът уволнение няма място при гражданските договори. Той е сямо за трудовите. Така че цялата статия е нонсенс.
1.
ъъъъъъъъъ
02.05.2016 20:06:39
8
23
Май нещо Панама и паричките няма нужда от Путинска пропаганда
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори