

- Желаете ли да вземете тази жена за съпруга?
- Имате ли по-добро предложение?

- Аз съм спал със 100 пъти повече момичета от теб!
Зубърът:
- 100 × 0 е равно на 0!

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]
Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]
Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!
Новата мания, която е и изключително здравословна
„Изкопавам картофите и виждам как корените на пирея пронизват клубените. Понякога растенията буквално се задушават.“
Добивът на въглища може да се увеличи поне с 20%, благодарение на сътрудничеството с университета в Северна Дакота
Опитните домакини предупреждават за честа грешка при зимнината, която може да бъде опасна
Министър Жечо Станков: Имаме ресурси, опит и възможности да бъдем енергиен лидер в региона
И е само 150 калории на парче
С настъпването на есента и тиквата отново заема заслужено място на трапезата ни. Освен че е вкусна и лесна за приготвяне, тя е истинско природно съкровище с множество доказани ползи за здравето. От укрепване на сърдечно-съдовата система до подпомагане на половата функция – тиквата има какво да предложи на всеки.
Оказва се, според направени проучваниям, че ароматът на тиквата може да подейства като афродизиак за мъжете. Специалисти са на мнението, че този аромат води до сексуална възбуда и повишава либидото на силния пол. В проучване взимат участие 31 мъже на възраст между 18-64 години.
На участниците са подавани да вдишват 24 различни аромата, като през това време е измервана сексуалната им възбуда с помощта на плетизмография (plethysmography). Това е устройство отчитащо притока на кръв в рамките на един орган или на цялото тяло.
Благодарение на лечебните ѝ качества и лесното ѝ съхранение, тя се отглеждала масово и навсякъде. В момента цената и по Бургаските пазари варира от 1 лев за килограм до 2 лева.
Тиквата е нискокалорична и се усвоява лесно от организма, което я прави идеална за диетичен режим, включително при възрастни хора.
Печената тиква е за предпочитане пред варената, тъй като запазва повече от полезните си вещества.
Тиквата извежда излишните соли и вода от организма, без да натоварва бъбреците. Подходяща е за хора с предразположение към камъни в бъбреците – в този случай се препоръчва прясно изцеден тиквен сок.
DiPP2025 поставя акцент върху отворения достъп и устойчивото дигитално съхранение на културни ценности
Ръководството по-долу ще ви разясни кои са осемте най-често срещани съставки, които не изискват съхранение в хладилник