×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гневни бургаски служители на МВР: Не сме съгласни със смешните реформи!


Гневни бургаски служители на МВР: Не сме съгласни със смешните реформи!
Работим при тежки условия, а те искат да ни орежат полагаемия отпуск, недоволстват органите на реда
12 Март 2016, Събота, 09:22 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

В протеста се включиха и граждани, които подкрепят служителите на МВР в исканията им


Хора, които никога не са работели на терен, няма как да правят реформи. Това е смешно. Така над 100 полицаи, надзиратели, съдебни охранители и пожарникари излязоха на бунт в Бургас срещу предлаганите реформи в МВР. Служителите на системата се събраха пред сградата на Съдебната палата в морския град, за да изкажат несъгласието си срещу предложените промени в Закона за МВР, които предвиждат орязването на отпуските и социалните привилегии.

"Отново на улицата сме хората, работещи на терен. Няма никаква логика защо се орязват петте дена отпуск. Чухме коментар, че са  решили да го направят, защото не сме си ги ползвали. Това е несериозно. Ние с отпуската се откъсваме от тежката среда, в която работим. Ще ви дам пример с Горан Горанов, човек - който тормозеше цялото общество в Бургас. Вкараха го в затвора, т.е. дойде при нас.  Налетя на мои колеги и рани двама от тях. С такива хора работим ние", каза Валентин Мартинов - на служителите в затворите в България-Бургас и бе категоричен, че хора, които никога не са работели на терен, не могат да правят реформи.

Той допълни, че ежемесечно негови колеги напускат работа, а младите не са амбицирани да работят в системата заради мизерните условия.


Валентин Мартинов (вляво) и Генади Тенев

Същото мнение изрази и Генади Тенев - член на УС на СФСМВР-Бургас. За орязаните петте дни отпуск те  получили обяснение, че се равнявали на 600 щата в системата.

"Тези реформи се пишат от анонимници, кой ги предлага - никой не ни казва. Сменяме името от Главна дирекция на Агенция, от ОДП на ОД на МВР. Накрая какво се получава освен смяната на абревиатури?! Няма как да се съгласим, че това е реформа. Ние отдавна искаме да се направи реформа в МВР, но тя не може да се случи чрез орязване на социалните придобивки на служителите. Липсва диалог. Ние искаме обсъждане на проектите, те ни отказват", каза Тенев.

Протестиращите се оплакаха и от лошите условия на труд.

"Униформите ни не са сменени от 4 години. Служебните ни коли - "Опел Астра" са на 500 хил. км, а на хоризонта нови не се виждат. Работим при първобитни условия - със стари техники и оборудване. При нас също няма кандидати да работят, а броят на колегите ни, които напускат работа, расте", недоволстват полицаите.


Служители от 4 синдикални организации протестираха в Бургас

В недоволството пред Съдебната палата в Бургас се включиха и граждани, които подкрепят служителите на МВР в исканията им. Униформените са категорични, че ще продължат с протестите.

В категории: Политика


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
36
Коментара по темата
36.
police
15.03.2016 09:23:38
1
0
koito ne e suglasaen da napuska,kat ne im oturva bal sam gi v gazza
35.
Бог
14.03.2016 10:49:45
0
6
да пази България от такива наркомани......Хапиш ли си гъза наркоманче ,че си едно голямо НИЩО.И такова ще си останеш за цял живот,колкото и да се пънеш....Такава ни е правосъдната система.Отрепки ,като теб навън .....Дано ти да я промениш,нали затам си се запътил...Лисичков хубаво взе да ви разрежда,ако не той наркотиците ще го направят....Послепис БХ
34.
До 31
14.03.2016 00:36:49
3
1
Не аз не съм на границата за да се дрогирам паляк продажен. Аз и моите авери сме там за да вършим вашата работа плондер. И между другото когато ни спираха онези клоаки за проверка повече от половина изглеждаха все едно са в седмия месец. Направо се чудех как тези миризливи чички с бъчвени шкембета ще ни пазят. Хайде номер 31 отивай да си прибираш рушветчетата че глад ви чака мишки страхливи. За нищо не ставате униформени бастуни. Бог да пази България от такива насрани продажници като вас. Послепис: ЯМХ.
33.
До25
13.03.2016 16:56:44
2
2
Не е ли неудобно да се говори по този начин за едно цяло поколение?
32.
Събрали
13.03.2016 15:05:54
0
3
са се 4 наркомана и сега ще оревът въртълъка,как са ходили на границата да се вземат дозата ......И защо МВР позволява,такива изроди да ходят необезпокоявано и да се друсат в Гранична зона?
31.
отивай ном.30
13.03.2016 14:58:50
0
5
да си вземеш наркотиците,че нещо много си се разпенил .Айде ....къш Вземай си ги на воля,далеч ще стигнеш ,дори до ...съдия.Лисичков няма да е сам....
30.
До 28
13.03.2016 14:51:45
4
2
А ти знаеш ли че днес три пъти униформените комплексирани продажни полицайчета проверяваха патрулиращите групи на Динко Вълев. Ако вие униформени г*йчета така проверявахте и спирахте бежанците нямаше да има бежанци. Вие униформени п*дераси постъпвате в системата не за да изпълнявате функциите на полицай а заради привилегиите. Вие служите не на обикновените граждани а на политиците и резултата е такъв: орязване на привилегиите ви. Вие днес проверявахте хора които за без пари и без привилегии като вашите пазят границата ни от доказани терористи. Ако народа се вдигне да изгони тези терористи от приютите в които са настанени вие униформени мекотели отново ще покажете въпреки орязаните ви заплати колко сте продажни и ще застанете на страната на терористите и управляващите. Но знайте едно видовден ще дойде и за вас продажни униформени измекяри. Не можете да стъпите и на малкия пръст на Динко Вълев. Той е герой и защитава границата ни за без пари защото това е изпълнение на граждански дълг и защото Динко е родолюбец и с този действия го доказва а вие униформени плазмодий гледате по всякакъв начин да му пречите само и само да се издигнете пред очите на началниците си. Вие униформени предатели не заслужавате и 1 заплата след пенсиониране да получавате а камо ли 20. Вие униформени палячовци сте най продажната, най предателската и най корумпирана измет сред обществото. Заслужавате си всичко най лошо което ви се случва. Хора като Динко са потомци на Васил Левски и Христо Ботев, а вие униформени селяндури сте потомци на тези които през турско робство са ставали васали на султана т.е. предатели заради които 5 века сме били под робство. Предците ви са били такива и вие днес сте същите и изпълнявате техните продажни дела. Като не ви отърва напускайте. Специално аз нямам нужда и никога не съм имал нужда от помощта ви жалки униформени копелдаци. Днес опитвахте да попречите на един герой родолюбец и патриот да свърши вашата работа без никой да му плаща. Вие униформени боклуци заслужавате само бой с камшици и да ядете изпражнения. Гнусни предатели сте се родили такива са били майките, бащите, дядовците и бабите ви такива най вероятно ще са и децата ви и внуците ви, жалки и страхливи утайки на обществото. Аз съм напълно против тази реформа защото смятам че дори и 12 заплати са ви много, но съм твърдо ЗА да бъдат 2 заплати след пенсия и 5 дни отпуск. Хайде отивайте да правите фелацио на началниците си че вие униформени фекалии само за това ставате.
29.
Милена
13.03.2016 14:35:53
1
1
ЗАЩО НЕ ПУБЛИКУВАХТЕ КОМЕНТАРА МИ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????2
28.
One
13.03.2016 14:19:53
1
6
Служителите в МВР всеки ден рискуват живота си - едни повече, едни по-малко. Моля за уважение! Полицаи, граничари, пожарникари и спасители са хуманни професии, като никоя не е застрахована от калпави и корумпирани кадри! Но има служители, които още помнят клетвата за служба на родината...
27.
tikvata
13.03.2016 13:36:44
3
1
da emigrirat mama im marzeliva
26.
26
13.03.2016 11:47:11
0
10
Не трябва да гледаме на парче. Не само на полицаите, на всички трябва да се вдигне стандарта. Бъдете умни и не се делете, а давайте всички да поискаме повече! Заедно с полицаите! Подкрепям ги! Крадците на държавата да върнат парите, за да сме добре всички!
25.
Прост
13.03.2016 10:44:14
2
16
народ,слаба държава....Откъде ще си намерите ,тези новите полицаи,които ще са по-различни от сегашните?Ще ги внесете от чужбина ли?С висок морал и работещи за чест и слава?Идва чалга поколението набор от 1992 г.нататък,които не могат да си напишат и името и без 5 правописни грешки.Това ще са ви полицаите - интелигентни ,млади и надъхани ...... за кариера.За служба ,такива няма.Такива ще си внесете,тука децата ви са полуидиоти, да не казвам пълни такива.
Петко Р. Славейков

***

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
24.
Eeee
13.03.2016 10:23:42
2
5
Господа в строителството има работа и ГОЛЕМИ ПРЕВИЛЕГИИ. бегайте там. А кога давахте рушвети да ви назначат,ви обещаваха светли бъднини
23.
един
13.03.2016 10:21:28
2
13
Да уволним тогава всички и навсякъде. Полицаите са едни от нас. Не мислите, че се отглеждат някъде другаде, нали??? Работата е там, че тяхната работа виждаме всички. Вие май сте на принципа "Едно нещо като не се вижда не е станало" и по тази логика всички други сме ангели
22.
Uff
13.03.2016 10:04:22
10
8
Трябва да се постъпи както в Грузия. За една вечер са били уволнени 30 000 човека, а за следващия месец още 40 000. Изкоренили са корупцията от дъно. И какви са тия стачки, по закон държавния служител няма право на ефективна стачка. Това е държавата - който не му отърва да става СОТаджия.
21.
Бургазлия
13.03.2016 08:53:51
11
11
МЪРЗЕЛИВИ СВИНЕ!
20.
koko
13.03.2016 08:14:20
2
3
Ех Вальо ква курва еее. А смятай кви са прости че му се връзват и му вярват на приказките.Кукии внимавайте че после ходи ви кове до един.
19.
А ТАКА
13.03.2016 06:22:04
3
18
ПОЛИЦАИТЕ ТРЯБВА ДА СА СОЛИДАРНИ С ДРУГИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ, А НЕ ДА СТОЯТ С ЩИТОВЕ И ПАЛКИ СРЕЩУ ТЯХ, ТО ДОКАТО ВСЕКИ ПРОТЕСТИРА САМ И ПО ОТДЕЛНО ТО И ДОТОГАВА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ КЛАТЯТ И ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ СЛУГИТЕ НА НАРОДА(240 МИКРОБИ).
18.
Търтеи и паразити на протес
13.03.2016 04:42:22
15
15
Ще протестирате докато не излезе народа срещу вас не ви изрине с лопатата.Да се закрие симеоновската школа ,да се разпусне цялото МВР и да се назначат нови млади българи ба ваше място но обучени в европейския съюз.
17.
prosta darjava prost narod smeshna policiq
13.03.2016 03:11:03
4
9
malko sa horata na tazi dlujnost koito si vurshat rabotata sukratete 50 procenta ot tqh i vs shte se opravi i shte vyrvi po med i maslo
16.
Гражданин
13.03.2016 01:22:09
22
18
Духайте супата. Никой не ва е карал да ставате куки. Който не му отърва да хвърля шапката и да си заминава. Нали ви е забранено да протостурвате. Сотаджиите са по отговорни от вас лелешпери. Спите ядете и серете и искате пари и привилегии. А де вън
15.
Глас от народа
13.03.2016 00:25:00
16
18
ХРАНТУТКОВЦИ НЕДНИ!
14.
Матеев
12.03.2016 23:54:29
12
21
Лешпери привелигировани.
13.
Бивш
12.03.2016 23:09:40
14
21
Споко скоро ще ни сменят колеги от халифата дано тогава сте доволни
12.
Орко
12.03.2016 22:53:00
13
28
Едно време , който не ставаше за нищо , го правеха милиционер.Сега не е по-различно , че и мутреят много тези полицайчета .....
11.
Хайл
12.03.2016 22:45:50
12
29
Гневни бургаски служители на МВР: "не сме съгласни със смешните реформи". Ами то и аз не съм съгласен че всеки втори униформен е корумпиран, жалък, празноглав и продажен комплексар ама никой не ме пита, нали
10.
xaxo
12.03.2016 22:08:22
12
34
Ква подкрепа бе.Ние сме държавата с най-много полиция на глава от населението.Да ги съкратят половината и тогава да мислят за подобряване на условията.И да им набият в главите че, полицая е длъжен да помага на народа а не да вреди.
9.
9
12.03.2016 22:03:11
25
23
Като чета какви амортизирани коли карат, нямали пари за гориво, ниски заплати, нямали телефони?! Как може?! Пълен срам! В частните компании разни канцеларски плъхове са с по-добри условия, а те трябва денонощно да пазят живота и собствеността ни! Не е редно изобщо, осъзнайте се хора! Подкрепа на исканията им!
8.
xaxo
12.03.2016 21:56:33
12
33
Не разбрахте ли че, това са тяхните искания.Имам 5 броя познати в полицията и виждам че, просто са родени за полицаи.За нищо друго не стават.На четерим от тях бащите им също са били ченгета.Хем реват, хем нямат кураж да напуснат щото никой друг няма да ги вземе на работа.
7.
Факт
12.03.2016 21:48:52
14
27
Който не става за нищо и мозъка му не работи,става полицай!
6.
xaxo
12.03.2016 21:47:15
11
36
За да угодим на хората от най-многобройната професия в България, предлагам няколко точки:
1.Да им се увеличи заплатата на поне 3000лв.
2. Да се пенсионират след 10г. стаж но не по-късно от 45г. възраст.
3. Платената отпуска да стане 85 дена.
4. Да отпаднат задължителните униформи и да размахват палката по анцунзи.
5. Да махнат камерите от потрулките и да узаконят репликата "И ся ко ши праим."
5.
Само престъпниоците и злобарите не ги подкрепят!
12.03.2016 21:43:55
23
29
Достойно заплащане и условия на труд за полицаите! Подкрепям ги! Техният труд е рисков и само така ние нормалните граждани можем да се чувстваме спокойни. И на мен не ми се работи за без пари, а още по-малко да рискувам живота си! Пълна тотална подкрепа! И успех!
4.
h
12.03.2016 21:36:23
8
22
Идиоти,ако си мислите че от обикновените полицаи зависи да хванат някого.. не разбрахте ли ,че всичко е връзкари бе пъпеши тъпи. Като ти кажат еди кой си да не го бараш,какво да направят ? Естествено ,има много отрепки от полицията ,които нищо не правят по цял ден,но това е навсякъде.
3.
mathur
12.03.2016 21:04:20
22
41
Много са тежки наистина условията....по 2-3 пакетчета семки да изчоплят на ден....а престъпниците на свобода...
2.
Бат Бойка
12.03.2016 20:50:55
10
10
ЦвЦв рулз! Мишлета, отворете си очите!Няма да миряса докато не стане министър и смени Бъчварова.
1.
..
12.03.2016 20:48:39
18
36
Вие освен да си пръцкате един на друг и да се мутреете на хората правите ли друго бе господа буркани
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори