×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Димитър Николов: Не искам да наричат Бургас града на напомпаните мускули


Кметът Димитър Николов: Не искам да наричат Бургас града на напомпаните мускули
Кметът Димитър Николов иска звеното Общинска полиция под контрола си. Убеден е, че може да вкара в ред движението в града
Тема в развитие
Нов шок за кифлите и батките: „4ас Пик“ няма да отвори тази вечер, Анелия се върна обратно Вижте мотивите, с които съдия Христов отваря отново „4as Pik” в Бургас Анелия взривява „4as Pik” тази нощ, босовете на дискотеката по-велики от МВР и Община Бургас Губернаторът на Бургас: Време е инцидентите в нощните заведения да спрат, бизнес трябва да се прави по правила Собственикът на клуб „Vogue” Веско Балев: От Флагман научих, че ми затварят дискотеката, нямат основание! Кметът Димитър Николов отнема разрешителното на Club Vogue, 4as Pik отново отваря врати Кметът разписа заповедта за затварянето на „4ас Пик”, започва тотален контрол за хладно и огнестрелно оръжие по дискотеките Само във Флагман! Христо, който ръга с нож охранителя в „4ас Пик”: Натопиха ме! Общината отнема разрешителното на “4ас Пик”, тръгват масови проверки по дискотеките в Бургас Касапинът с ножа от „4ас Пик” – роднина на полицай? Христо Иванов е задържаният за клането пред дискотека "4ас Пик", вижте пострадалия охранител Костадин Жестока драма! Синът на легендарния Георги Николов Мечката спасил живота на гарда от "4ас Пик", има и други ранени, над 20 са участниците в екшъна Кърваво меле пред дискотека „4ас Пик“ в Бургас тази сутрин, гард от „Аватари“ с разпран корем
виж още
скрий
21 Юли 2015, Вторник, 13:04 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: 24 часа

Доволен съм от предприетите мерки за сигурност в дискотеките, с общинска полиция ще внесем ред и в движението по пътя, каза градоначалникът
„Не искам да наричат Бургас града на напомпаните мускули. Заради това въведохме мерките за сигурност в дискотеките и те вече дадоха своя резултат“. Това каза в интервю пред „Преса“ кметът на Бургас Димитър Николов. Градоначалникът коментира обширно темата за сигурността в нощните заведение и безпрецедентните мерки, които се наложиха в Бургас по негова инициатива (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

„Не съм търсил конфликт, а решение на проблема със сигурността в дискотеките. Уважавам бизнеса, но децата са ми по-мили. Нямаше как да стоя безучастен след серията инциденти, които се случиха през зимата за кратко време. Имаше ранени, намушкани, пребити. Какъв беше този абсурд? Да не сме във война? Стрес за родителите, стрес за децата, излезли да потанцуват, стрес за гостите на града, стрес за мен. Знам, че собствениците на заведения бяха принудени да инвестират доста средства в металодетектори, специални каси за иззето оръжие, охранителни камери, в отговорници по сигурността, но въпреки уважението ми към бизнеса трябваше да го направят, защото аз не искам да наричат Бургас града на напомпаните мускули. И сега, когато някой развилнял се бабаит реши да показва мускули и избива комплекси в дискотека, знае, че записът ще бъде предаден в полицията, а отговорникът по сигурността в заведението е длъжен да го изведе веднага и да го предаде на органите. Няма от какво да роптаят. Каква му е работата на посетител да влиза с нож или пистолет в дискотека. На битка ли отива, или да се забавлява? А данните от полицията са категорични: мерките имат смисъл, инцидентите със сбивания рязко са спаднали, системата за контрол е много по-силна. По тази тема в Бургас показахме, че когато има общо желание на институциите за решаване на даден проблем, нещата се случват“, каза кметът по тази тема.

Димитър Николов засяга и въпроса с новото звено Общинска полиция, което ще бъде под прекия му контрол. Според него тъй или иначе досега му се търси отговорност за всеки инцидент в града, заради което е по-добре да има служба, която ще е под пряко негово ръководство.

„Досега какво се случваше? Всеки работи в своето си направление. КАТ контролира едно, ДАИ - друго, общината прави трето. Създават се някакви съвети с представители на различни институции, но единият бил болен, вторият замествал колега и накрая кметът виновен, ако стане какъвто и да е инцидент. Едната институция предлага пешеходна пътека, другата я отхвърля, а третата смята, че там трябва да има светофар. И всички са с добри намерения, а накрая - хаос. Сега с новото звено ще се направи рентгенова снимка на целия град - пешеходни пътеки, осветление около тях, училища, светофари, организация на движението, предложения от НПО, сигнали. Сигурен съм, че няма човек, който да не е попадал в пътнотранспортно произшествие, да не е бил потърпевш или виновен за такова. Безумна война с тежки последствия. Но искам да променя и нещо много важно в мисленето. Хем искаме да има сигурност, хем когато опре въпросът до нас самите, искаме да има изключение. Омръзна ми да ми се жалват хора, глобени за неправилно паркиране, които спрели само за 1 минута и взели че ги глобили. Оказва се, че от стотиците неправилно паркирани автомобили всички са били спрели за кратко и са прибягали до аптеката, за да си купят лекарства. И точно в този момент лошата община ги глобила. Масово недоволство има и когато глобяваме пешеходци, които пресичат извън пешеходна пътека. Всеки е бързал, притичвал, нямало коли и всички са възмутени как е възможно кметът да ги глобява. Ами как да стане?“, допълва Димитър Николов.

В категории: Бургас


33
Коментара
Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
33
Коментара по темата
33.
Магдалена Иванова
22.07.2015 07:55:11
1
5
Като четем коментарите: не сте ходили на училище, бе хора! Не можете да пишете нормално, какви други претенции да имате...То е ясно.
32.
akak
21.07.2015 21:48:01
3
1
Vreme e za otcet na sredstvata otpusnati ot Evropa ...koi iska da utroi pomochtite??..hubavo vi beche s Gn Junker a???idva novo pokolenie daite im pole za iziava.
31.
Georgi Atanasov Atanasov
21.07.2015 17:04:32
11
7
димитре за никав кур не ставаш,аиде ходи си и вземи с себи си директора на ИАРА и трифон димитров твои доверен крадец като теб
30.
do х
21.07.2015 17:00:38
2
8
х тревоман такъв за това сме на това дериже заради тая трева лекувала била ..та ние да не сме болни..децата да не са болни аре стига тревомани и отрепки.олигофренясвате от тая трева направо хероин.
29.
m
21.07.2015 16:49:09
1
12
не си мислете че в бс са само батките и само тук се зобат.просто са повече комплексите и мозака го няма.,няма го възпитанието и са супер смешни не може да си кажеш две приказки с такива.важно и да си тарикат а не да вървиш като робокоб и да ти се смеят хората.а до тези проверки пълен ташак ония ден познат си изкара ножа и си режеше цигарити на масата без проблем..маняци.
28.
Големият бицепс
21.07.2015 16:33:47
8
5
Марш в залата РАХИТ
27.
Пияната младеж
21.07.2015 16:33:32
2
7
Падне ли мрак над бетонния град
И уличните лампи щом заблестят
Площадки и паркове пълнят се с гмеж
Върлува из града пияната младеж
2x

Пр.:
Можеш ли да спреш
Пияната младеж
Разкарай се, келеш
Ти не можеш да ни спреш!

Работници, студенти и ученици,
Побойници, курвари и алкохолици
Върлуват на глутници из нощния град
Отчаян от живота пролетариат
2x

Пр.:
Падне ли мрак над бетонния град
И уличните лампи щом заблестят
Площадки и паркове пълнят се с гмеж
Върлува из града пияната младеж
2x

Пр.:
Можеш ли да спреш
Пияната младеж
Разкарай се, келеш
Ти не можеш да ни спреш!

Работници, студенти и ученици,
Побойници, курвари и алкохолици
Върлуват на глутници из нощния град
Отчаян от живота пролетариат
2x

Пр.:
Можеш ли да спреш
Пияната младеж
Разкарай се, келеш
Ти не можеш да ни спреш
можеш ли да спреш
Пияната младеж
Разкарай се, келеш
Ти не можеш да ни спреш
26.
lili
21.07.2015 16:07:00
0
12
Искам да се спазват правилата, а самите ние не ги спязваме. Дори се сърдим някой като ги спазва. И го обиждаме.
25.
БГ резил
21.07.2015 16:03:30
0
17
И въпреки очебийно популисткото изказване на кмета, едно изречение е абсолютно вярно за нас - "Хем искаме да има сигурност, хем когато опре въпросът до нас самите, искаме да има изключение."
24.
БГ резил
21.07.2015 16:01:07
1
31
За всяко предлагане си има търсене. Кифлите са кифли, защото такива ги създават и харесват "мъжете". И обратното. Батките са батки, защото анорексичните тийнейджърки харесват напомпани балони. Изкривена представа за естетика, или по-скоро липса на такава, благодарение на медиите и някои болни мозъци. Навирайте ни в очите разни Златки, Николетки и Божиновци и чакайте да се оправят нещата.
23.
ебал съм ти руснаците кухи
21.07.2015 15:46:13
5
8
Долу един коментар казва да се направят частни училища и коментара има минуси. Значи ако дойде някакъ пич от Google и иска да ви учи ама да си плащате вие ще му пречите. Сърбайте си комунистката попара тогава. Вие никога няма да се развиете!!!!' Ще тънете в беднота щото сте прости и мразите свободата!!!!
22.
Т
21.07.2015 15:31:03
0
4
Който не работи няма да яде!!!
21.
The founder of Burgas
21.07.2015 15:16:26
3
2
До 19: с автобуса до София е 5
20.
Холандската Преса
21.07.2015 15:15:03
4
1
Ши водач аз един театър, стари бурсуци и мързеливи жени!!!!
19.
Иван Иванов
21.07.2015 15:11:54
1
22
Проблемът е, че интелигентните хора напускат града след средното образование, защото няма къде да се развиват. Нямаме един нормален университет - радваме се на факултет за медицински сестри. Няма наука в града. Няма читави лекари. Няма значима културна сцена. Всичко е гастрольори. Захранваме университетите в другите градове с интелектуалния потенциал на най-качествените хора. Всичко значимо в икономиката е концесионирано от съмнителни фирми и печалбите изтичат към собствениците в други градове (основно София). Комунистическата централизация продължава да спъва развитието на града. А ето какво казва чл. 20. от Конституцията: "Държавата създава условия за БАЛАНСИРАНО РАЗВИТИЕ НА ОТДЕЛНИТЕ РАЙОНИ на страната и подпомага териториалните органи и дейности чрез финансовата, кредитната и инвестиционната политика". Всичката висша администрация, културни институции, медии - концентрирано в София. Като гледам новините - третират всичко извън София като втора ръка граждани. България умира откъм периферията и Бургас има лошия късмет да е далече от административния център. Дори да искаш да свършиш нещо в София, може да ползваш обществен транспорт и да пътуваш 350 км за 7 ч?! Който може да се спасява в нормалните държави!
18.
Гггг
21.07.2015 14:36:22
6
6
Флагман, почвайте да помагате като слагате профили на успяли хора бизнесмени и интелигенция за да давате пример на батките. Хората трябва да следват примера на успялите.
17.
Ф
21.07.2015 14:22:57
12
7
Когато Бургас беше под геноцида на комунистическата партия, нямаше батки ами имаше прогресивно увеличаване на прости деца във комуни които нищо не можеха да научат в комунистическия затвор и цензура, и съответно тяхните деца станаха комплексари и батки щото родителите им умират във система която изисква модерна Европейска подготовка и образование.
16.
petko
21.07.2015 14:20:57
11
13
Затворете фитнес залите и премахнете успоредките :)))))
15.
х
21.07.2015 14:18:29
17
5
Не бих казал че децата да толкова важни колкото бизнеса.
Колко важни са ти децата роми???
Второ, баровете не са бизнеса ами алкохолистични дупки, по опасни от канабиса който ни хабите парите да преследвате.
Митак, алкохола убива, канабиса лекува.
14.
Баба Пена
21.07.2015 14:15:13
10
22
Не искам да наричат Бургас града на напомпаните мускули
Каза най - голямата Батка в Бургас.
13.
До 5
21.07.2015 13:59:34
11
16
До 5: тоя театър дето живяхте без да бачкате без да се конкурирате със Запада, дето живяхте като България само взимаше заеми, вие ги изпихте тези пари, и сегашната генерация трябва да плаща цената на вашата простотия.
12.
явор До 5
21.07.2015 13:56:37
9
15
До 5: бил се славил като театрален град. Какви са тея глупости? Живота театър ли е на нивата и във мините? А искаш хляб и издоена крава. Комунизма беше един театър и вие го гледахте и живяхте без да бачкате без да знаете цената на истината и на нещата.
Инстинския Бургас се Славеше като вилна зона за търговци на жито, храна, и после германски фабрики.
11.
Ей
21.07.2015 13:55:36
5
35
Митя нещо са сборището на такива индивиди Кашмир да кажеш?И ,че е в двора на учебно заведение,като свободно се продава алкохол.Разрешителните за работа и лицензите общината или училището го дава ,а?Айде стига със стойките и чалъмите бе..кметя..И думичка не обелваш за там..Интересно. Явно парите са добри..
10.
Жорж Български
21.07.2015 13:51:41
22
4
Направете частни училища и забранете общите държавни, учителите са боклуци, създават боклуци. Ако не се плаща никой ме си прави труда да внимава. Само когато хората са изправени да знаят истинската цена, само тогава те почват да мислят за оцеляване, да са найс към другите, да събират социален дивидент. Колкото повече държите държавни работи толкова повече хората не знаят цената на истината, и не знаят истината.
Ако целта ви е да убивате отговорността и оцеляването на хората и да дрогирате да слабеят до края на живота си, сложете ги в държавен социализъм --- най мързеливата и коварна система.
9.
Полицията
21.07.2015 13:37:06
4
43
Шибаната полиция не си върши работата, полицайте масо се поздравяват с хората с ножове, не ги проверяват и се държат с тях с като принцеси! Нямат "топки" да се справят с идиотите без два леа в джоба
8.
Ъ
21.07.2015 13:34:36
3
13
Бургас трябва да печели произовете за най чист град в Европа. Намалете колите и преместете новия бизнес и производството надалеч.
7.
уж
21.07.2015 13:32:03
5
31
Не е проблема в мускулите.
Проблема е че избяга интелигенцията в момента в който отвориха комунистическия затвор.
Проблема е че общите училища вместо да слагат учениците да работят веднага за най добрите компании те създават шибеци и наркомани. Сега Мите да направите план да върнете интелигенцията от чужбина.
6.
Митко Палаузов
21.07.2015 13:24:03
11
28
Г-н Кмете , ние наистина сме града на стероидно напомпаните батки! Ние сме града където се продават най много стероиди (включително и на подрастващи) и града в който всички ходят въоръжени с ножове!!! И за това не съм виновен аз! Кой ли носи отговорността за това положение? Най вероятно хората които управляват града! Кои ли са те?
5.
Магдалена Иванова
21.07.2015 13:23:02
4
50
Напълно вярно. Преди Бургас се славеше като театрален град, град с артистична бохема, на поети и художници. А сега наистина се чува само за "Бургаските батки". Кофти
4.
Гггг
21.07.2015 13:18:01
5
42
Ало, дробовете на града умираме от този "чист въздух" от кроношпан и нефтозавода минал през "филтри", ало убивате дробовете ни
3.
Дебелосер Торбодънски
21.07.2015 13:12:55
9
32
Ми ти не искаш, Мите, ама те си ни викат морския Перник, Бургадидас и не знам си какво още.
2.
Жорж Български
21.07.2015 13:01:58
10
26
Браво Митко!
1.
СТАРОТО
21.07.2015 12:54:51
64
26
Г-н Николов, за пореден път ще коментирам вашето малоумно изказване. Ти идиот ли си ? Не искал градът ни да се носи с такава слава... Печелиш внимание, все едно наистина ще можете да се справите, но пак ще оставите едно поредно петно... Не че мен не ме дразнят напомпаните горили, но не можете да си правите реклама от всичко. Забранете Adidas ако искате :) Олигофрен !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русков Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори