×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте мотивите, с които съдия Христов отваря отново „4as Pik” в Бургас


Вижте мотивите, с които съдия Христов отваря отново „4as Pik” в Бургас
Втори състав на Административен съд-Бургас с председател Станимир Христов отмени разпореждането на кмета Николов за затваряне на "4аs Pik", защото не било работа на градоначалника да предотвратява престъпления
Тема в развитие
Нов шок за кифлите и батките: „4ас Пик“ няма да отвори тази вечер, Анелия се върна обратно Вижте мотивите, с които съдия Христов отваря отново „4as Pik” в Бургас Анелия взривява „4as Pik” тази нощ, босовете на дискотеката по-велики от МВР и Община Бургас Губернаторът на Бургас: Време е инцидентите в нощните заведения да спрат, бизнес трябва да се прави по правила Собственикът на клуб „Vogue” Веско Балев: От Флагман научих, че ми затварят дискотеката, нямат основание! Кметът Димитър Николов отнема разрешителното на Club Vogue, 4as Pik отново отваря врати Кметът разписа заповедта за затварянето на „4ас Пик”, започва тотален контрол за хладно и огнестрелно оръжие по дискотеките Само във Флагман! Христо, който ръга с нож охранителя в „4ас Пик”: Натопиха ме! Общината отнема разрешителното на “4ас Пик”, тръгват масови проверки по дискотеките в Бургас Касапинът с ножа от „4ас Пик” – роднина на полицай? Христо Иванов е задържаният за клането пред дискотека "4ас Пик", вижте пострадалия охранител Костадин Жестока драма! Синът на легендарния Георги Николов Мечката спасил живота на гарда от "4ас Пик", има и други ранени, над 20 са участниците в екшъна Кърваво меле пред дискотека „4ас Пик“ в Бургас тази сутрин, гард от „Аватари“ с разпран корем
виж още
скрий
08 Януари 2015, Четвъртък, 12:43 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Евгения ДЖАМБАЗОВА

Предотвратяването на престъпление не е задължение на кмета, реши Административният съд


Основните мотиви, с които съдия Станимир Христов – председател на втори състав в Административен съд-Бургас, отвори отново дискотека „4as Pik” в морския град са, че предотвратяването на престъпление не е задължение на кмета. Не ставало ясно и как предварителното изпълнение на заповедта на градоначалника, с която той взе разрешителното за работа след полунощ на нощния клуб, можело да способства за опазването на обществения ред. Определението на Административен съд в Бургас е от 7-ми януари, мотивите, посочени в него, вероятно ще бъдат повторени и в случая за другото затворено заведение – клуб „Вог“.

На 30 декември градоначалникът Димитър Николов издаде заповед, с което отнема разрешителното за работа на "4as Pik" след полунощ, като реакция след мелето, в което беше намушкан охранителят от "Аватари" ООД Костадин Георгиев. Издадено е и разпореждане за предварителното изпълнение на заповедта, което затвори заведението точно преди Нова година. Още в първия работен ден от новата 2015 г. - 5-ти януари от фирмата, която е собственик на чалготеката - „Фриденс“ ООД, са подали жалба срещу него, която е разгледана на закрито заседание.

В нея от „4as Pik” твърдят, че допуснатото предварително изпълнение на административния акт на кмета Николов не отговаря на предвидените в законодателството случаи, които са: за да се осигури животът или здравето на гражданите, да се защитят особено важни държавни или обществени интереси, при опасност, че може да бъде осуетено или сериозно затруднено изпълнението на акта или ако от закъснението на изпълнението може да последва значителна или трудно поправима вреда, което е записано в чл. 60, ал. 1 от АПК. Те се жалват, че мотивите на Общината са неясни и сочат за тенденциозно отношение към дружеството, като също така предварителното изпълнение на акта им нанася значителна и трудно поправима вреда.

Съдът е решил, че законовата основа, на която стъпва Община Бургас – чл. 60, ал. 1 от АПК, трябва да бъде мотивирана. „В разпореждането обаче не са посочени конкретните фактически основания, които да налагат извода, че може да бъде осуетено или сериозно затруднено изпълнението на акта, нито са ангажирани доказателства по делото в този смисъл. Административният орган се е ограничил единствено с бланкетното посочване на една от регламентираните в чл. 60, ал. 1 от АПК хипотези, а именно – опазване живота и здравето на гражданите и клиентите на заведението, като липсват доводи, от които да се обоснове извод, че по-късното изпълнение на заповедта би застрашило или увредило живота или здравето на гражданите и клиентите на заведението. В тази връзка, от съществено значение е да се отбележи, че със Заповед № 3582/30.12.2014 год. не се преустановява изцяло дейността на заведението, а само се отнема разрешението за удължено работно време – след 00:00 часа. С оглед на това, за съда остава неясно как предварителното изпълнение на заповедта би опазило живота и здравето на гражданите и клиентите на заведението до 00:00 часа, до който час заведението продължава да функционира“, пише в определението на съдия Христов.
Разпореждането на кмета е въз основа на писмо от директора на ОД на МВР в Бургас Калоян Калоянов във връзка с кървавия инцидент на 29 декември. Според магистратите анализът на сигналното писмо показвал, че в същото липсва информация за часа на възникване на инцидента и не можело да се установи наличието на причинно-следствена връзка между удълженото работно време и възникналия инцидент. Липсвала причинно-следствена връзка и между занижения пропускателен режим в заведението и удълженото работно време. Ставало ясно, че боят с ножа е възникнал извън заведението и не можело да се направи логично заключение как предварителното изпълнение на заповед за отмяна на удълженото работно време би ограничил възможността за възникване на инциденти извън дискотека, която работи до 24 часа.

Така съдебният състав отменя разпореждането за предварително изпълнение на заповедта на кмета Димитър Николов като необосновано, неправилно и незаконосъобразно. То може да се обжалва с частна жалба пред Върховния административен съд в 7- дневен срок.


В категории: Животът


15
Коментара по темата
15.
Адвоката на братя Диневи - ЧАПРАЗЛИЕВ
09.01.2015 01:23:29
1
9
Две анонсчета и ще разберете, защо Станимир Христов (брат на следовател Христов от Несебър-Св.Влас) толкова бързо се е "произнесъл".
Първо, собственик на фирма "Фриденс"ООД-Бургас, която е наемател на ресторант"Пиргос" от Р.Дачев за срок от 3г. е адвоката на Братя Диневи г-на ЧАПРАЗЛИЕВ (от Свети Влас). Същият е на съвместна дейност в чалготеката с Д.Цветков (мениджъра с правата на Час Пик от Варна) и с това име се ползва чалготеката. Участие в чалготеката има и кмета на Свети Влас - Иванчо, довереното момче за бизнес на Диневи.

Второ, същият адвокат от Свети Влас е съсобственик с латвиец в СОТ"Аватари"ООД-Бургас, който охранява вътре и ОТВЪН терена в обсега чалготеката и това е видно от пласмасови табели СОТ"Аватари"-охраняем обект.

Ерго, и дискотеката и охранителната фирма е на адвоката Чапразлиев. Тъй че, ако някой трябва да носи отговорност за ЗДРАВЕТО на ОХРАНИТЕЛЯТ И ЕКСЦЕСИЯТА ПРЕД И ВЪВ чалготеката - е СОБСТВЕНИЦИТЕ И.

И един съвет към кмета. Г-н Николов, издайте им нова Заповед и се аргументирайте С НЕИЗПЪЛНЕНИЕ от Чапразлиев и фирмата му, на цели 4-ри задължителни ТЕКСТА в НООРТОБЛ имате цяла дирекция ПНО нека в заповедта визират НАРУШЕНИТЕ текстове от наредбата . Те тогава АС-Бургас просто няма да има мотиви да я отмени, тъй като е стъпила на НОРМАТИВЕН АКТ приет от Общинският съвет.
Противното просто е измиване на ръцете и отбиване номера, все пак Братя Диневи и цялата им фирмена кохорта не сте забравили, че официално ви подкрепиха за КМЕТ на Бургас. Да, за да им се разшири бизнес територията и влиянието. А чалготеката е на личният им от 15г. адвокат.
14.
съдебно чукче
08.01.2015 21:45:31
2
2
Не са прави тези дето съзират непременно зелено в решението на съда.Възможно е да има и обаждане от София.Все пак, в някои отношения съдът действа по-бързо и от куриерско бюро.
13.
колега
08.01.2015 20:52:25
1
3
До Пенчо и пак той- поръчковия мушмурок много прецизно е сорял предварителното изпълнение и оттам нататък споровете в съда во веки веков- хитрец,но не съвсем.Същият бързо бързо се произнесе и в пполза на Дюнигейт- как все на него попадат ухаещи на пари дела??
12.
Махно
08.01.2015 16:53:14
6
16
Най-добрия съдия е мъртвия съдия.Съдиите трябва да бъдат бити и ебани.
11.
иван
08.01.2015 16:25:20
8
6
Не става ясно, ако има убийство в Бургас трябва ли да има въведен вечерен час за гражданите и да се арестува кмета?
10.
от Холандия
08.01.2015 16:13:22
8
19
ЯСНО !! ВЗЕЛ СИ ЛЕВ АМА НАЛИ НЕНАМУШКАХА ТВОЯ СИН
9.
Резултат
08.01.2015 16:06:28
3
7
Значи какво излиза , че са замазали очите на хората с това затваряне хахаха
8.
Гост
08.01.2015 16:00:03
7
12
Пиша на всички, които иронизират бързите действия на съда. Тук става въпрос за обжалване не на заповедта на кмета (която е административен акт,а не наказателно постановление), а на включеното разпореждане за предварително изпълнение на тази заповед. Съгласно чл. 60, ал. 4 и 5 от АПК, жалбата срещу това разпореждане се подава в 3-дневен срок, а съдът е длъжен да се произнесе незабавно.
Оценявам загрижеността на кмета, но трябва да помни приказката, че пътят към Ада е постлан с добри намерения
7.
adv. Pencho
08.01.2015 15:52:04
7
12
Ако прочетете цялото съдебно определение, ще видите, че е обжалвано само допуснатото предварително изпълнение на заповедта, а не самата заповед. За това, съдът е разгледал толкова бързо казуса, защото това е негово задължение в тези случай.
6.
хахха
08.01.2015 15:37:08
15
9
Бърз Съд , бърза реформа! гарантирано от ГЕРБ
5.
Дам
08.01.2015 15:31:37
8
32
Само фактът , че за една седмица съда излиза с решение е показателен .
На обикновените хора делата се насрочват , за след няколко месеца , а тук явно има други стимули за бързото решение на съда
4.
Мика
08.01.2015 15:31:33
4
34
Обичайната продължителност на делата свързани с обжалване на наказателни постановления в Административен съд-Бургас е около 2,5 месеца от обжалването до излизането на Решение.

Въпросът ми е следния:
Благодарение на съдебната реформа ли са променени нещата от началото на 2015 г. и за напред съда с това темпо и бързина ли ще работи или това е поредният частен случай обслужващ конкретни интереси ????????
3.
Идиот
08.01.2015 15:20:12
2
20
За пореден път- градоначалник не е кмета, а началника на полицията! Вземете и вденете най-после!
2.
и
08.01.2015 15:08:57
6
39
И как така съдията излиза с решение за 2 дни? след като на 31,1 и 2 , 3 , 4 и 5 се почиваше ? хахаха познайте сами как така за 1 ден се завежда дело и вече има решение!!!
1.
ми
08.01.2015 15:06:03
7
29
Съдията не е ли бивш окръжен прокурор и ,,момче за поръчки,, на бати Данчо- дебелака?И защо се измъкна в съда- познай до 3.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори