×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сблъсъкът на „Lafka“ с главния им враг в Бургас се премести в съда, бунт няма да има


Сблъсъкът на  „Lafka“ с главния им враг в Бургас се премести в съда, бунт няма да има
Симеон Алексиев - адвокат на „Боби прес”ООД (вляво) влезе като страна срещу представителя на дребния бизнес в града Николай Димитров
Тема в развитие
виж още
скрий
27 Март 2014, Четвъртък, 17:01 ч.
Автор: Женя Гайтанджиева Снимки Авторът

Юристът на Общинския съвет се разболя малко преди делото, което ще се реши до две седмици
Административният съд в Бургас ще излезе до 2 седмици с решение за текстове от променената общинска Наредба за преместваеми обекти, вписани след две сесии на местния парламент – на 23 юли и 29 октомври м.г. Днес от Асоциацията на дребния и среден бизнес поискаха тези текстове да бъдат отменени, защото мачкали малкия бизнес. Промените, гласувани от мнозинството в ОбС позволявали на големите компании да наемат повече от един обект на общинска земя. Атаката е основно срещу най-голямата разпространителска фирма на печатни издания „Боби прес”ООД на Боян Иванов, която представлява тук веригата „Lafka“ на „Табак маркет”АД и освен вестници, ще продава на своите обекти още цигари и други пакетирани стоки. „Боби прес”ООД е 50% собственост на „Табак маркет” АД. Притеснението на дребните търговци е, че за тях няма да останат места. Те смятат, че новите текстове в общинската Наредба за временните обекти по чл. 56  противоречат на Конституцията и по-точно на чл. 3 - неравнопоставеност на субектите.

Промените ще дават възможност в сергиите за печатни издания да се продават цигари и други дребни пакетирани стоки. Това  е концепцията на настъпващата във всички български градове „Lafka“. В Бургас „Боби прес” вече постави десет такива павилиона, на които обаче надписът липсва - вероятно да не се дразнят другите търговци..
Съдът днес даде ход на делото по входираната жалба преди месец от председателя на асоциацията Николай Димитров и неговата адвокатка Мария Овагемова. От страна на ОбС помолиха за отлагане по причина, че процесуалният им представител адвокат Силвия Божинова е в болнични от 23 март. Адвокатите на Община Бургас - Георгиева и Димитров се присъединиха към искането, но магистратите не го уважиха. Поведението и на тримата бе твърде съмнително, според асоциацията на дребните търговци.

Адвокатът на "Асоциация на дребния и среден бизнес" Мария Овагемова коментира, че решението на ОбС е несъстоятелно и пречи на развитието на малките фирми. Представителите на Община Бургас не се съгласиха с казаното и го определиха като напълно законосъобразно. То щяло да даде легитимност и прозрачност на този вид търговия.

Представителят на „Боби-прес” адвокат Симеон Алексиев се съгласи с казаното от общинските представители и допълни, че приетото решение стриктно спазва законите.

От асоциацията твърдят, че поставянето на обекти от веригата „Lafka“ ще засегне  общо 522 фирми в града. Това е основно браншът, който разпространява тютюневи изделия по официална статистика.
Наскоро Николай Димитров обяви, че подготвя протест именно на тези фирми срещу „Лафка”, но очевидно бунт няма да има, тъй като продавачите на цигари вземат стоката си от дистрибутор на „Булгартабак”. Този дистрибутор за региона междувременно бе сменен, назначен е нов от новите собственици на производителя. При това положение бизнесът на недоволните става  в пряка зависимост именно от същия човек, който ще снабдява лафките.

В категории: Темида


15
Коментара
70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 1
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 3
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 2
15
Коментара по темата
15.
Аз
28.03.2014 22:09:21
0
10
Мили хора разберете че Флагман е най-платената медия.Касабова е не-ЗАВИСИМА от сумата която се предлага.За пари е готова и на кол гола да се завърти.Опазил бог и това да видим
14.
до цц
28.03.2014 19:41:01
1
11
Проблема е там че като се установи лафка в Бургас после лека полека ще изчезнат местните тър. а като остане въпросният Пеевски ,вафла която примерно сия купувал за 0.40 ст ще стане 0.80ст а за цигарите да не говорим,(мисли в перспектива) и защо всички пари данъци които плащаме към общината... ще отиват в София.И ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПЕЧЕЛИ САМО 1 АЛЧЕН НЕДОЯДЕН и дане казвам още какво ..(ЗАЩООООО) .като могат семейства ,или малд човек примерно да се развива в бизнеса не 1- ще лапа, а останалите да го ду..т .. Та още мнооогооо причини мога дати изброя ама няма дами стигне времето .КАСАБОВА ЗАЩО ПОМАГАТЕ НА МАФИЯТА ??????????????????????????????????????????????????????????
13.
цц
28.03.2014 17:58:27
9
3
добре де какъв е проблема с тез лафки нека си ги има които иска да си пазари от тях ако е по евтино що да не боли ме кура на кои са стига да ми е изгодно защо да пълня гушата на някои които дава по скъпо че те пари да несам ги намерил на улицата кадето ми отърва там ще си пазаря а на които нему отърва да си намери друг бизнес
12.
Тарикат
28.03.2014 07:38:52
0
14
Не само "Фалиращия Бизнесмен-Боян Иванов" но и ПЕЕВСКИ и Кмета и неговата шайка от Общински Съветници,които на срещата бяха като адвокати на "Табак Маркет–ПЕЕВСКИ".И дано има съд на място да погледне явната неправда и закононарушение за да отсъди правилно и безпристрастно.И колеги подкрепата която даваме на Николай Димитров в неравната битка с тези продажници от Общината и ЛАФКА трябва да продължи по същия начин за да отстояваме нашите права които очевадно са нарушени.
11.
Алф
28.03.2014 07:24:03
0
12
ПРОТЕСТ ЩЕ ИМА набийте си го в главата от Флагман и стига сте заблуждавали хората за да ги отчаяте и да неглижирате проблема ЛАФКА.А на г-н ПЕЕВСКИ и протежето му Боян Иванов само ще кажа че всяко зло в природата си получава заслуженото.И пак г-жо Касабова знаеме че сте взели добър хонорар за да изопачавате истината около ЛАФКА и да не пишете лоши статии за тях ама поне не изопачавайте фактите каквито са наистина,а тя е една нов МОНОПОЛ и ФАЛИТ за всички в бранша.
10.
ДИМИТЪР НИКОЛОВ
28.03.2014 03:16:14
1
10
то не е тайна че протеста наистина го готвим малко преди ЕВРОИЗБОРИТЕ ЗА ДА НЕ НИ МИСЛЯТ ЗА БАЛЪЦИ във диалог сме и със другите градове но засега толкоз всичко останало ще им бъде изненада може би този път всичко интересно ще започне от БУРГАС за да му държи влага на кмета ни червен . първия ни девиз ще бъде БИЙ БОЯНЧО ПО ГЛАВАТА БИЙ БИЙ БИЙ вторият БИЙТЕ МИТКО ПО ГЛАВАТА БИЙ БИЙ БИЙ
9.
сеирджия
28.03.2014 00:19:58
1
2
с кой слон да започнат.Маркович или Буланова
8.
Сексолог
28.03.2014 00:15:03
2
4
ало нфсб-няма да обиждате гербавите.само ще ги шибате.
7.
Сашко
28.03.2014 00:11:40
3
5
Вчера от Герб се жалваха че НФСБ ги обиждали.А ние дребните търговци ще ги чукаме да еба майка им дефектна.Тези гейберастки говеда гласуваха за лафките на Пеевски.
6.
овца
27.03.2014 21:39:18
1
6
Протестите ги стягаме за евроизборите,за да видят ГЕРБ лошото хубаво ли е.Пък и ще стане 2в1.
5.
tintirimintiri
27.03.2014 21:11:33
1
17
Протести няма да има и нито една Лафка няма да е запалена, защото Пеевски много добре знае, че овцете могат само да блеят и се чувстват много добре, когато ги доят. Затова прасето ще чука манекенки и ще си топи пухкавия задник в топ-курортите по света а глупаците, гласуващи за БСП/ДПС тука ще си броят стотинките и ще ровят по кофите като остареят, щото парите ще им трябват за лекарства. Мен ако питате - с толкова акъл им е малко такава участ!
4.
До 2
27.03.2014 20:21:41
2
9
Че , ако отворят-нали знаете , огнената метла на бургаската вещица ...че и други изненади ще има-какво недосегаеми ли са , а ???
3.
боби-прас
27.03.2014 20:12:52
3
17
флагман,защо не казахте ,че адвокатите на общината ,днес бяха адвокати на ПЕЕВСКИ.И може да ги питате кой ще им плати днешния хонорар,защото аз като бургазлия не съм съгласен да даваме заплати на хора които работят против нашите интереси.
2.
Мхм
27.03.2014 18:46:41
0
13
ЛаFка изникна и до младежкия и на бул. Сан Стефано и на други места предполагам. Нека посмеят да отворят...!
1.
Човека
27.03.2014 18:22:32
1
19
А бе вие от Флагман откъде знаете че няма да има протести?? Това че Николай Димитров не ви казва незначи че такива няма да има,и ако има вие ще научите последни защото явно е като бял ден че във вашите статии винаги са в полза на ЛАФКА.И друга НЕ е ВЯРНО че търговците пазарят от другия дистибутор,и това да не е признание от ваша страна че "Табак Маркет-ЛАФКА и новия дистрибутор са на ПЕЕВСКИ.И моля ви друг път бъдете по безпристрастни и обективни когато отразявате проблема за ЛАФКА.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори