×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов не подкрепи проектокабинета "Денков" - поиска ГЕРБ да има министри


Борисов не подкрепи проектокабинета "Денков" - поиска ГЕРБ да има министри
"Знаете, аз бях потърпевш, Цветелина я взривиха навремето", обяви лидерът на ГЕРБ по повод инцидента с Иван Гешев
Тема в развитие
ПП-ДБ искат оставки от Гешев и Сарафов, атентатът срещу главния прокурор вероятно бил инсцениран Официално: Гешев не е бил с жена си и децата при взрива, сачма след рикошет пробила фар на колата му А.Василев моли Господ Борисов да не му е единствен приятел, взривът срещу Гешев бил като от пиратка Кои са били с Гешев в колата и има ли щети по нея след взрива остава тайна Атентатът срещу Гешев може да е инсценировка, за да няма реформа в прокуратурата, подозират ПП-ДБ Борисов не подкрепи проектокабинета "Денков" - поиска ГЕРБ да има министри Търсят къртицата в НСО, само 6 човека са знаели маршрута на Иван Гешев Има заподозрени за опита за покушение срещу Гешев, каза Иван Демерджиев Бургаски прокурори в подкрепа на Иван Гешев: Това бе опит за взрив на държавността и правовия ред Атентаторите имали възможност да стрелят по главния прокурор след взрива? Атаката срещу Гешев не била за сплашване, а за убиване Иван Гешев е бил следен? Ген. Ралчев разкри, че бомбата не е взривена точно навреме Журналистка се разминала на косъм със смъртта, гледането на забележителност я спасило от бомбата Извънредно съвещание на Гълъб Донев със службите заради терористичния акт Бомбата за атентата срещу Гешев направена ръчно? Експерт разкри изтекла ли е вътрешна информация Втора бомба е намерена по маршрута на Иван Гешев към Турция Атентатът срещу Иван Гешев идентичен с покушението над Илия Павлов Сийка Милева с изявление за атентата срещу Иван Гешев Росен Желязков: Днешният терористичен акт е покушение срещу държавността Политическият ефект от бомбата срещу Гешев Вижте мястото, където се опитаха да взривят колата на Гешев (СНИМКИ) Борислав Сарафов: Главният прокурор е бил мишена за убиване Гешев с първи думи за атентата срещу него Взривът на пътя пред Иван Гешев мощен като за убийство, задействан е дистанционно Имало ли е взривно устройство пред колата на Гешев? Главсекът с празно пиар изявление в Бургас Главният секретар на МВР с подробности от Бургас за инцидента с кортежа на Гешев (ВИДЕО) Извънредно! Инцидент с кортежа на главния прокурор, избухнало е взривно устройство? (ОБНОВЕНА)
виж още
скрий
02 Май 2023, Вторник, 12:34 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

С първия мандат можело да се състави правителство със срок на действие от шест месеца

"Атентат срещу който и да е човек е зловещо нещо. Особено с взрив." Това обяви в живо излъчване във фейсбук от Разград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод инцидента вчера с главния прокурор. "Знаете, аз бях потърпевш, Цветелина я взривиха навремето. И знам какво изпитват семействата", добави той, вероятно имайки предвид Цветелина Бориславова - бившата му половинка.

"В случая, понеже не съм запознат по никакъв начин с разследването, освен да кажа, че това е акт, който застрашава живота не само на главния прокурор, в случая, и семейството му, но би могло да застраши при една грешка и всеки случаен човек. Затова го осъждаме с цялата сила, която имаме. А що се касае по принцип да си водиме разговор, аз бих се реферирал към една книга на доц. д-р Алексей Петров - "Тероризъм и системи за сигурност". Защото сутринта прелистих малко литература по темата и там най-добре и най-ясно е обяснено що е то тероризъм, какви са му целите, какви са му задачите", изкоментира Борисов. Целта била създаване на хаос, на страх. 

"Това грозно събитие, този атентат" влачел лоши последици за България. Това обаче още повече ги амбицирало да довършат "заедно с колегите, които работим в парламента" системата и правната реформа. 

"Двете събития нямат нищо общо", обясни Бойко Борисов. "Защото те не са насочени в единия случай като система, която да променяме, към лицето Иван Гешев, а да се реформра системата като такава."

Борисов съчувствал на Гешев и семейството му. Това бил чудовищен акт.

"В същото време реформата ще продължи в парламента - така, както сме поели ангажимент. Така че не успяват да взривят и реформата, която сме започнали", увери лидерът на ГЕРБ. 

Случаят следвало да подейства отрезвяващо, за да се състави редовно правителство в настоящия парламент, пък макар и с кратък срок на действие - шест месеца или една година. 

Бойко Борисов даде да се разбере, че ГЕРБ няма да подкрепи предложения от ПП-ДБ проектокабинет с премиер Николай Денков. В него имало подходящи лица като например номинираните за министри на отбраната и на екологията. 

"Но те са сбъркали времето. Два поредни избора народът казва, че те не могат да управляват сами - ясно и точно. Те същото са го казали и на нас. Същото са го казали и на останалите политически партии", посочи лидерът на ГЕРБ.

Предложеният кабинет бил и строго партиен. Според Борисов ако се намерят места за министри на ГЕРБ, тогава би могло да се говори за подкрепа от тях. 

Той отново "изревнува", че ПП-ДБ ще преговарят за подкрепа с останалите формации в Народното събрание и им пожела успех. 

"Считам, че освен мен те други приятели нямат. Поне аз така мисля. И редовен, стабилен кабинет би се получил в един общ кабинет", изкоментира Бойко Борисов по отношение на ПП-ДБ. 

"Аз му благодаря на президента, че дава още време, защото вече имаме една чернова - предполагам и другите партии ще се произнесат дали е приемлива, или не. За нас е неприемлива, когато е строго партиен кабинет. Това е партиен кабинет, след като г-н Асен Василев участва в него, и Денков, разбира се. Но пък от друга страна, това е хубаво, защото си носят отговорност и ако в шаблона, образно казано, се намерят места за водещи наши експерти като министри, аз мисля, че може да се случи", каза Борисов. 

Затова трябвало още няколко дни търпение и да се действа без емоции.

"В този му вид няма как да има такъв кабинет. Първо, са втори, и освен това, малко се издадоха днеска", подсмихна се Борисов. Много щял да му е интересен разговорът на ПП-ДБ за подкрепа от ДПС, "Възраждане", Слави Трифонов.

Попитан резонни ли са номинациите на акад. Денков и Асен Василев за премиер и министър, Борисов отговори: "Аз не казвам нито "не", нито "да". 

След нови избори обаче щял да се води същият разговор, но тогава нямало да има шанс нито за Шенген, нито за еврозоната. Затова сега егото трябвало да отстъпи назад. 

Бойко Борисов поздрави част от лидерите на ПП-ДБ, че са отказали да бъдат министри. Номинацията на Асен Василев обаче означавала или че му имат голямо доверие, или че му слагат капан. 

"Защото основните упреци бяха към Асен Василев. Това или е цел да го отстрелят, или да го самовзривят, или да не стане нищо. Единственият приятел на Асен Василев към днешна дата мисля, че се казва Бойко Борисов, защото считам, че само по този начин би могло да се носи собствена отговорност", обясни лидерът на ГЕРБ. 

Според него обаче не е коректно Денков да е премиер, а Василев - да е вицепремиер. 

"В смисъл, ако скритият премиер е Асен Василев - не е честно. По-добре да стане премиер", изкоментира Бойко Борисов. 

Той отказа да отговори кого би предложила ГЕРБ-СДС за премиер. Въпросът бил излишен, защото ПП-ДБ можело да намерят подкрепа от другите формации за своето правителство. 

Всъщност в момента топката е в ГЕРБ-СДС, която ще получи първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет. 

На въпрос дали са готови да предложат имена за общо правителство с ПП-ДБ, Борисов отговори: "Готови сме, разбира се." 

Той обаче отказа да съобщи такива: "Защо да ги дам сега, за да ги коментирате като нещо, което... Това се решава, като седнем двете партии. Така, както са го предложили, няма да стане. Пожелавам им успех - да стане с другите! Другите имат имена - Слави Трифонов, Карадайъ, Корнелия Нинова и Костадинов. Ако те кажат "окей", връщаме мандата и правят с втория мандат. Ако кажат "не", тогава сме длъжни да използваме първия мандат. Просто всяка една от партиите трябва да покаже отговорност. И като я покаже, да се знае - отиваме на избори заради "всички вкупом непотребни ставаме". Ако не - този, който ще поеме отговорност... с нашия мандат аз за повече от шест месеца не бих се наел. За да се приеме бюджет, да се приемат законите за ПВУ, законите по правната реформа и да се разпусне тогава парламентът. Защото сега до юли, август нищо няма да се направи, ще затънем още и след това пак нищо няма да се направи, още повече ще се скараме по местните избори и изобщо никога няма да се направи."

Тогава щяло да е резонно да се постави въпросът и за промяната на управлението на държавата чрез изменение на Конституцията.

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


7
Коментара по темата
7.
777
02.05.2023 19:37:52
3
0
Баце иска да шиба Арсен Люпен- крадеца педал от промяната.
Едни и същи швестери от измамата с промяната, Лорер Чифута, Деню лаборанта , Киро Тъпото, Асан червилото, Ристьо Сопола, Танас джуджето , разградската левица.
6.
ХХ
02.05.2023 18:25:14
0
0
Е па мандатът си е негов. Спечелен на избори.
На който той поиска - на него ще го даде.
5.
Бу
02.05.2023 15:55:59
12
8
Бойко здраво се гаври с коалицийката на некадърните ПП-ДБ...Хахаха
4.
Американското посолство
02.05.2023 14:56:54
6
18
Май ще трябва да намагнетизираме още няколко крадливи гербаджии и депесаря, докато банкянския толуп започне да вдява накъде отиват нещата... И театралната им инсценировка с Каскета също няма да му е от голяма полза! То да не е като в малоумните му мачове да пада за дузпа :)
3.
Ххахаха
02.05.2023 12:50:15
14
44
Сърдитко Петко празна му торбичка...тъпан.
2.
5
02.05.2023 12:47:34
10
32
Който не си върши работата първо го предупреждават !!!
1.
ТИКВОЦИЙ
02.05.2023 12:40:02
24
38
стягай се...ти си наред...ти си следващия....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* София не разполага със значими ресурси за промяна на двустранните отношения Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Основен приоритет в дейността на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас е свързана с повишаване на противопожарната култура на подрастващите Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Заради силното слънчево изригване ще се появят и северни сияния "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания Всички събрани средства ще са за Дневния център за деца и пълнолетни лица с увреждания, който се намира в Морската градина Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Министърът на труда и социалната политика обещава подкрепа за преквалификация на работниците Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Тя бе в Исландия  Випуск 2024 на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" отпразнува завършването си с интересен спектакъл в Летния театър Випуск 2024 на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" отпразнува завършването си с интересен спектакъл в Летния театър Вчера абитуриентите представиха в Летния театър спектакъл, наречен „Като за последно“ Баскетболният отбор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" е шампион на България Баскетболният отбор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" е шампион на България Финалът, до който възпитаничките на бургаската гимназия достигнаха без загубена среща, се проведе в Търговище Изтъкнатият съдов хирург проф. Захариев ще преглежда в ДКЦ „Бургасмед“ на 17 май Изтъкнатият съдов хирург проф. Захариев ще преглежда в ДКЦ „Бургасмед“ на 17 май От 2023г. професорът е и методичен ръководител и консултант на Отделението по съдова хирургия на МБАЛ „Бургасмед“
Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори