×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето какъв отбор изхвърли Нафтата от елита! Заплатите са по 500 лева, а бюдежът 15 пъти по-малък от този на шейховете


Ето какъв отбор изхвърли Нафтата от елита! Заплатите са по 500 лева, а бюдежът 15 пъти по-малък от този на шейховете
За разлика от Христо Янев Костадин Ангелов се оказа добър треньор. Той е архитектът на чудото от Бистрица
Тема в развитие
Шефове начертаха кошмарно бъдеще пред Нефтохимик, канят бившия бос Николай Филипов да спасява клуба След срещата при кмета: Поискаха ревизия и оставки в Нефтохимик Кой е виновен за това, което е Нефтохимик? Христо Янев поиска уволнение, за да се запише на трудовата борса „Звездите” на Христо Янев по-нагли от тези на Балъков, искали босът Павел Бошнаков да им разпише запис на заповед Джуджето да се отдаде на писане на романи, забраняват му да се занимава с футбол Сега или никога! Време е Бургас да се сдобие със собствен стадион Бойко Борисов пред „Флагман”: „Витоша” (Бистрица) не е мой отбор, няма да играя в Първа лига Христо Янев съсипа отбор с огромен бюджет, а сега се опитва да си измие ръцете с друг Шефът на Нефтохимик Николай Тодоров за Христо Янев: Жалко е да гледаш как един човек бяга от отговорност, той провали отбора Нефтохимик изпадна в безтегловност след резила срещу Витоша, утре може и да няма отбор Супер сензация! „Тигрите на Бойко” изхвърлиха Нефтохимик от елита на българския футбол (ВИДЕО) Треньорът на Нафтата шикалкави след срама: Не съм аз виновен, организационно не бяхме готови за Първа лига Нефтохимик организира безплатен транспорт за мача с Витоша
виж още
скрий
14 Юни 2017, Сряда, 13:51 ч.

Президентът на Витоша Бистрица Сергей Ташков-Бейката даде интервю за „Тема Спорт“, в което говори за това как клубът е постигнал промоция в елита и какво предстои оттук насетне. Ташков разясни ситуацията около домакинствата на отбора в Първа лига и разкри колко му е струвало влизането в групата на майсторите. Колегите от Тема спорт разговаряха с президента на Витоша минути след като е провел среща с работници на стадиона в Бистрица, където вече текат ремонти. Фактите, които изнася той са шокиращи - бюджетът е бил около 220 хил.лева за целия сезон - при 2,8 млн.лева, които профукаха Янев и екипа му на стадион "Лазур". Заплатите пък били между 500 и 700 лева. За справка Христо Янев получаваше по 6 бона на месец, помощниците му вземаха между 3 и 4 хил.лева, а някои от звездите като Венци Христов, който порита малко за Нафтата и след това го игра контузен прибираха между 5 и 7 хил.лева на месец.

Г-н Ташков, каква е ситуацията около Витоша, къде ще играете домакинските си мачове в Първа лига?

– Като начало започваме на „Васил Левски“ и до края на август мисля, че ще се върнем на нашия стадион в Бистрица.

Какво е необходимо да се направи там, за да бъде съоръжението готово да приема мачове от елита?

– Нужно е осветление, трябва да поставим още малко седящи места, което не е проблем, както и нова съблекалня. Даже по нея се работи. Така че се надявам дори в началото на август да сме готови.

Разкажете как започнахте да се занимавате с Витоша, от колко време сте в клуба? И допускали ли сте, че ще стигнете до Първа лига?

– Съвсем честно – изобщо не съм очаквал, че ще стигнем до тази ситуация. Още повече предвид че тези момчета, които спечелиха промоцията, са тръгнали с отбора още от аматьорския футбол. Ние играчи не освобождаваме. Някои се отказват, а попълненията са по едно-две на сезон. Почти всичките ни футболисти са дошли от аматьорския футбол освен Данчо Върбанов, Николай Христозов, Четин Садула… Но те опитните са на по 36-37 години. Нашия отбор никой не го броеше за жив, а видяхте какво направихме. Иначе с Витоша се занимавам от над 20 години. По всички дивизии сме били, даже аз съм играл в повечето (смее се). Бил съм и футболист, и ръководител на Витоша.

Как стои въпросът с финансирането, ще се справите ли в елита?

– Абсолютна изненада беше промоцията и направо не мога да ви кажа нищо в момента. Ще видим докъде ще ни стигнат силите. Но по принцип ние с тези момчета сме се разбрали да играем и в Първа лига, така че няма да ми скочи кой знае колко много бюджетът. Само съдийски такси и други подобни разходи ще се увеличат. Повечето пари отиват по заплати. Ние сме може би с най-ниските заплати въобще в професионалния футбол. Не искам да се хваля, но като видите с какъв бюджет сме влезли… Заплатите ни са между 500 и 700 лева максимум.

Колко ви струваше промоцията?

– За заплати разходите са към 220 000 лева за изминалия сезон.

Значи наполовина на Септември, чийто президент Румен Чандъров обяви, че му е струвало „по-малко от половин милион“…

– Според мен техните са много повече. Аз съм чувал, че там момчета взимат по 7-8 хиляди лева, което при мен го няма. Е, може и половин милион да им е излязло, но се съмнявам.

Какво можете да кажете за работата с Костадин Ангелов, който е начело на отбора вече две години?

– Мога само да го поздравя за това, което постигнахме. Момчетата си заслужиха промоцията и продължават да са част от отбора и в елита. Без никакво напрежение влязохме. Нито ни е било цел, нито нищо. Играем си докъдето стигнем и се случи.

Как стои въпросът със селекцията и ще има ли напускащи?

– Това не мога да ви кажа, защото Коце Ангелов си прави селекцията. Аз не се бъркам, където не ми е работа. Обсъждаме някои футболисти, но никога не взимам отношение с приказки от типа: „Този става, онзи не става“. Никога не съм го правил, никога няма и да го правя.

Към какви играчи се ориентирате – опитни или млади?

– Ако ще взимаме, ще гледаме да са млади. Като цяло това ни е посоката на клуба. Неслучайно дългосрочната ни цел е да развиваме школата си.

А каква е целта в елита?

– Да се закрепим, ако можем. Не си правим някакви празни илюзии, но се надяваме да се представим на ниво и да покажем, че неслучайно сме спечелили промоция.



2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Az
14.06.2017 13:53:22
11
1
Тия легенди сме ги чували. Те и за Дунав говореха, че играят без пари почти, а накрая се оказа, че бюджета им е 2,5 милиона.
1.
м
14.06.2017 10:58:07
1
19
zakrivai masterkibika mazutex
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Психолозите са подготвили няколко важни съвети, които ще ви помогнат 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци Ето кои са те  Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Ето кои са топ 4 Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Какаови бонбони, които се приготвят за различни празници в Бразилия Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Над 20 творци възстанаха срещу опитите му да спасява кожата си чрез внушения, че списание "Море" е пред закриване Напитките, които унищожават тялото отвътре Напитките, които унищожават тялото отвътре Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и спокойно море, но хотелиерите не си направиха труда да извадят шезлонги и чадъри   Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов Размерът му значение:  Заради 1 см ни сваля от самолета Размерът му значение: Заради 1 см ни сваля от самолета Затягат правилата с багажа на борда, пътници плащат 70 евро отгоре за дребно нарушение Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Най-гъсто населената община е Столична
Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори