×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой е виновен за това, което е Нефтохимик?


Кой е виновен за това, което е Нефтохимик?
Тема в развитие
Шефове начертаха кошмарно бъдеще пред Нефтохимик, канят бившия бос Николай Филипов да спасява клуба След срещата при кмета: Поискаха ревизия и оставки в Нефтохимик Кой е виновен за това, което е Нефтохимик? Христо Янев поиска уволнение, за да се запише на трудовата борса „Звездите” на Христо Янев по-нагли от тези на Балъков, искали босът Павел Бошнаков да им разпише запис на заповед Джуджето да се отдаде на писане на романи, забраняват му да се занимава с футбол Сега или никога! Време е Бургас да се сдобие със собствен стадион Бойко Борисов пред „Флагман”: „Витоша” (Бистрица) не е мой отбор, няма да играя в Първа лига Христо Янев съсипа отбор с огромен бюджет, а сега се опитва да си измие ръцете с друг Шефът на Нефтохимик Николай Тодоров за Христо Янев: Жалко е да гледаш как един човек бяга от отговорност, той провали отбора Нефтохимик изпадна в безтегловност след резила срещу Витоша, утре може и да няма отбор Супер сензация! „Тигрите на Бойко” изхвърлиха Нефтохимик от елита на българския футбол (ВИДЕО) Треньорът на Нафтата шикалкави след срама: Не съм аз виновен, организационно не бяхме готови за Първа лига Нефтохимик организира безплатен транспорт за мача с Витоша
виж още
скрий
07 Юни 2017, Сряда, 13:38 ч.
Автор: Burgas1.org

На 28 ноември 2010 година на бургаския стадион Лазур се проведе футболната среща между отборите на Нефтохимик и Ботев (Пловдив). Въпреки че срещата за първенството на трета дивизия на българския футбол не беше от решаващо значение, тя предизвика сериозен интерес сред феновете. На трибуните имаше около 6000 зрители. Агитката на Нефтохимик, която тогава сме преброили като съставена от 3500 човека, беше подготвила красива хореография, а атмосферата на стадиона беше като за наистина голям мач. 7 години по-късно, на 26 май 2017 на същия стадион се изигра мач на много по-високо ниво в йерархията на българския футбол. Първи бараж за оставане в Първа лига играха елитните Нефтохимик и Славия (София). Мач от решаващо значение и за двата клуба. Срещата се игра при почти липсващ интерес пред около едва 500 зрители по трибуните.

Поставен така въпросът за по-успешния период в историята на ФК Нефтохимик вероятно ще затрудни всеки истински фен на клуба. 2010 година във В група, но с ентусиазирана и многобройна подкрепа от трибуните и интерес към отбора сред бургазлии, или 2017 година в Първа лига, но с една шепа фенове на стадиона и град, на който не му пука за Нефтохимик. Кой от тези два Нефтохимика има повече активи и потенциал? Целта ни тук не е да проследяваме историята на клуба, но ще опитаме с няколко думи да разкажем как се стигна от 3500 до 500. От 2009 година насам Нефтохимик винаги е разчитал основно на Община Бургас, за да бъде финансиран и осигуряван. Няколкото обединения на клубове и намиране на собственици и спонсори се случиха благодарение на подкрепата и със съдействието на общината. Освен цялата тази помощ за намиране на финансиращи фирми и бизнесмени, Община Бургас отделяше и директната субсидия от бюджета си в подкрепа на Нефтохимик. След сезон 2010/2011 отборът игра два сезона в Б група, след което успя да влезе в елита на българския футбол. Сезон 2013/2014 беше много драматичен за Нефтохимик. След слаба игра, множество загуби, скандали, изгонени футболисти, обвинения в уговаряне на мачове и смени на треньори отборът изпадна. Все още е доста мъгливо какви бяха конкретните причини за закриването след края на сезона на онзи клуб през 2014 година, но това закриване не можа да изчисти съвсем усещането на феновете, че им се налага да подкрепят клуб, който участва в уговорки, който се управлява непрофесионално и мъгливо. Не можа да пропъди усещането за политически мотиви в цялото това оцеляване от избори до избори, усещането за ангажираност на спонсори и благодетели, които не са съвсем чисто и безкористно посветени на клуба и усещането за липса на каквато и да е сигурност.

Това, което се случи през лятото на 2014 година беше опит всичко да започне начисто. Създаден беше чисто нов клуб, който стартира от най-долното ниво на футболната йерархия. Клуб ненатоварен с болни амбиции, без тежести, без сложни схеми с чувствителни спонсори и собственици, клуб, който феновете да обичат и подкрепят, клуб управляван от фенклуба на Нефтохимик. Идеята беше да се разчита на нормалната общинска субсидия, каквато ползват и останалите бургаски клубове, както и на приходите от посещенията на мачовете и от дарения от самите фенове. Така Нефтохимик трябваше да съществува здравословно на базата на баланса на собствените си приходи-разходи, да гради имидж, да търси нова подкрепа и да се развива бавно, но на една здрава и сигурна основа. Тогава се появи възможността за бърз прогрес чрез ново обединение. Този път с ФК Бургас, собственост на Павел Бошнаков, собственик на Мастерхаус. Решението за бъдещето беше в ръцете на феновете - те управляваха сами своя клуб. Изкушението от бързото изкачване в горните дивизии надделя и накара привържениците да забравят миналите неуспехи, срама, дискомфорта да обичаш и подкрепяш клуб, чиято политика не харесваш.

Вчера Нефтохимик изпадна във Втора лига след загуба в последния бараж. Привържениците на клуба са бесни, объркани, отчаяни. В часовете след срамния мач основната тема е "аз повече не мога да продължавам" и "кой е виновен за тази загуба?". Виновен ли е собственикът, който обяви оттеглянето си от управлението на клуба само два дни след парламентарните избори и хвърли Нефтохимик в несигурност. Виновен ли е настоящият изпълнителен директор - Николай Тодоров, който едва днес обяви в официално изявление, че клубът е в "тежка финансова и кадрова ситуация", след като Бошнаков цял сезон повтаряше обратното - че всичко в Нефтохимик е наред. Дали вината е в спортния директор Станимир Димитров, или в останалите легенди на работа в клуба, които в миналото са доказали, че присъствието им в управлението е свързано с повече интриги и проблеми, отколкото с реални резултати. Виновен ли е треньорът Янев, подал неприета оставка преди края на сезона, или играчите го подведоха и не играха на 100%? Кой е виновен за привличането на играчи с краткосрочни договори, които ще напуснат без пари клуба и приносът им за развитието му ще бъдат само няколкото изиграни мача? Дали не са виновни и самите фенове, които допуснаха клубът им отново да се лута и управлението му да тъне в мъгла? Тези толкова съществено звучащи въпроси всъщност няма да дадат истинските отговори, които да обяснят защо Нефтохимик отново е със сринат имидж, без база и с една шепа фенове, които повече не искат да подкрепят някога любимия си клуб.

Вероятно в следващите дни обвиненията и изявленията ще продължат да следват тона на дребнавост и лични нападки, а това, което е наистина важно да се случи е ръководството на ФК Нефтохимик да излезе и официално да представи пред всички бургазлии своите дългосрочни и сериозни планове за развитие на клуба. Планове изготвени от специалисти. Планове за финансиране с разчети няколко години напред, осигуряващи стабилност и нормален баланс приходи-разходи. Планове за маркетингова стратегия за популяризирането на клуба и връщането на интереса към него. Планове със срокове за създаване на поддържана материална база, която да осигурява както нормален тренировъчен процес на всички от школата и мъжкия състав, така и терен за официалните мачове. Планове за развитието на силна детско-юношеската школа със срокове за влизане на юноши в мъжкия състав с перспектива за продажбата им като елемент от финансирането на клуба. Програма за нормална мрежа от скаути, която да води в Нефтохимик талантливи футболисти, за които в бъдеще да може да бъде получена трансферна сума... Очевидно е, че не треньорът или играчите трябва да решат истински сериозните проблеми в клуба.

В категории: На терена , Спорт


7
Коментара по темата
7.
Спортен
07.06.2017 21:15:12
0
6
Виновни са тези/общината/ които рачитаха на съмнителните пари на г-н.Бунаков.Какво разбира той от спорт и футбол.
В този спорт само с пари и протежета като К.Белов/маламашката/ нещата не стават.
6.
Бургас
07.06.2017 16:51:17
1
8
Боли мe фара за заводско-селските ви драми.
5.
Порточанов
07.06.2017 15:09:25
1
10
Абе вие не разбрахте ли , че футбола се нуждае от пари . България вече е опоскан бостан и няма свеж кеш . Отбор Нефтохимик имаше като бях аз , защото бях едноличен собственик . Сега тези кратуни , опитващи да ловят маймуни с трици ще им кажа да си ходят вкъщи и да оставят славните времена на Парушев и компания на мира ! От куче курбан не става и от парцал хавлия не става , драги зрители ! Поздрав от домакина с мустака , направил спортната мечта реалност
4.
Мафия
07.06.2017 14:25:06
1
9
Как кой.тодоров и бошнаков.то е ясно.такива срамове от както е бошнаков не сме брали.а николай кротува щото лапа покрай него.
3.
Да
07.06.2017 13:24:31
0
7
Кой е виновен?
Бургас не е футболен град.
Да благодарим на спонсорите и ентусиастите и толкова.
футбол в махалата.
2.
ФАНТА ФЕН
07.06.2017 11:45:47
1
13
Защо крадете статиите на Живко от bourgas.org
:?
На всички е ясно , че вината е в Лимонадата и спонсора
1.
Нафта
07.06.2017 11:14:55
1
10
В кота спорт има една анкета.там за сега много ясно се показвс мнението на феновете,кой е виновника за нашрто положение.ще видите,че под натиска на тодоров обаче тази анкета ще си промени видът.за сега най много гласове има против николай.така че докато тоя не се разкара,докато глупавия бошнаков не се разкара,докато групичката от платените денове на тодоров не се разкарат,нищо няма да се получи.напълнихме се с ръководители некадърници и мошеници.спонсора пък зс неговите си схеми е тук.това не е моя Нефтохимик.за това няма вече да стъпя на мач.зсщо ми бяха мужни тези обединения и прекръстване на други отбори.добре,а защо ми бе нужно да влезем в А група.за да си направят схемите ми се струва.подле се чудете защо вече нямаме публика.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование
Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори