×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Бургаския апелативен съд утре ще ври, Обзор се вдига на бунт, за да опази Морската си градина


В Бургаския апелативен съд утре ще ври, Обзор се вдига на бунт, за да опази Морската си градина
Христо Янев е категоричен, че няма да се откаже от битката за спасението на Морската градина в Обзор
Тема в развитие
Обзор се вдигна на протест, за да защити Морската си градина (ВИДЕО) Лоша новина! Апелативният съд в Бургас даде разрешение да се строи 5-етажен хотел в Морската градина на Обзор Съдът в Бургас ще трябва да реши дали паркът на Обзор е парк! Адвокатски скандал избухна на делото за Морската градина на Обзор, юристи се обвиняват в набеждаване В Бургаския апелативен съд утре ще ври, Обзор се вдига на бунт, за да опази Морската си градина Кметът Христо Янев: Благодаря на Флагман.бг, че защити каузата на Обзор Обзор спечели битката за Морската си градина Докато Бургас празнуваше, Обзор бранеше Морската си градина в Съдебната палата Съдебен скандал в Бургас! Обзор на път да загуби Морската си градина, готвят протести Само във Флагман! Тази жена се оказва собственик на 615 кв.м от Морската градина на Обзор, ще вдига хотел на брега Вижте какво става в Обзор! Част от Морската градина се оказа в ръцете на частно лице – вдига хотел на плажа
виж още
скрий
09 Май 2017, Вторник, 13:18 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Идвам с поне 20-ина човека, надяваме се на справедливо решение, каза кметът на Обзор Христо Янев

В Бургаския апелативен съд утре ще ври. В 10:30 часа ще започне въззивното разглеждане на делото за 615 кв.м.в сърцето на Морската градина в Обзор, където бизнесменът Станимир Петков иска да издигне 5-етажен хотел и превърне парка на красивия курорт в заден двор на комплекса си.

На първа инстанция кметството в Обзор спечели битката. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ), Съдия Десислава Динкова от Бургаския окръжен съд (БОС) имаше смелостта да отсъди в полза на обществото, определяйки, че екскметът на Несебър Николай Трифонов през 2003 година е продал неправомерно парцела на Станимир Петков, тъй като той е бил със статут на публична-общинска собственост.

След тази продажба, както разследване на Флагман.бг показа следват се заличават следите на фирмите, участници в сделката, дава се и разрешението за издигане на хотелски комплекс на мястото на някогашното заведение в парка. Процедурата изглежда добре подготвена и юридически подплатена. С едно малко изключение – продажбата на земята при непроменена собственост, което е основният порок, открит от адвокатите, наети от кметството в Обзор.

Кметът Христо Янев бе категоричен, че ще проведе битката до край, независимо какво му коства.

Отсреща му е Станимир Петков, съпруг на доц.Бонка Хинкова – дама с изключително влияние, бивш шеф на Комитета по туризъм, имаща особена роля във ВИС 2 през 90-те години. Днес тя е на престижен пост в Библиотекарския институт, който както е известно е любим пристан за най-влиятелните кадри на бившата държавна сигурност.

„Продължаваме нашата борба, защото трябва да запазим Морската си градина за следващите поколения. Утре в Апелативния съд ще съм с поне 20-ина човека от Обзор – това е градският обществен съвет”, каза Христо Янев пред Флагман.бг.

Интересен факт е, че Станимир Петков, чрез адвоката си Евгения Дашина вкарва нов момент в съдебния спор – Община Несебър и кметството в Обзор да посочат правно основание за придобиване на собствеността върху парцела, който е актуван като публична общинска собственост през 90-те години.

„Ако това съждение на жалбоподателите се приеме, то тогава те оспорват правото на собственост на собствения си праводател и следователно договорът, сключен с него е нищожен по право”, коментира пред Флагман.бг гражданският наблюдател на процеса адвокат Марин Божков.

Всъщност тънкият момент тук е, че става въпрос за бившата Комета, която е била част от приватизираното дружество „Месамбрия”, но те са притежавали само съоръжението, а не земята или отстъпеното право. След като Кометата е демонтирана,те губят право на собственост.

В категории: Несебър


7
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 1
7
Коментара по темата
7.
Osman
10.05.2017 19:56:56
0
0
Bravo stom muse polaga ste stroi coveka
6.
ГЕРБЕРСКИ КРАДЦИ
10.05.2017 03:50:00
2
3
Престанете да унищожавате България къде е Боко тикватa
5.
Тирирам
09.05.2017 20:28:35
1
2
И Кво .........
4.
Тири ри рам
09.05.2017 20:11:47
3
2
Малко история за парцела: По време на социализма въпросния парцел се ползваше, като къмпинг, където имаше повече палатки и няколко бунгала.През 1985-87г.в часта на тези 0,650кв.м имаше комета(кораб), който работеше, като ресторант и дискотека под шапката на Балкантурист.По късно кометата беше нарязана за скраб и някой си купи мястото.
3.
Бургас b5190
09.05.2017 18:08:02
2
18
Ние от Бургас сме с Вас достойни граждани на Обзор.
Направете подписка, запознаете цяла България с наглата кражба.
Само поискате подкрепа от българската а защо не и от европейската общественост.
2.
Възмутен
09.05.2017 18:01:13
0
11
Като ти гледам твоя" грамотен" коментар...... нЕмам думи!!!!
1.
$
09.05.2017 17:53:02
15
3
PaXHahxhahxahxa vie ne mojete sreshtu edin negramoten chorbadjia da se dignete da spre da vi se podigrava po vsevuzmojni nachini - morska gradina she mi spasqvat mishkite ... IA OBRATNO NA RABOTA DA NE ZIMAM KAMSHIKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори