×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Забраняват паленето на огън в Гърция
  • Баба хвърли през терасата торба с близо 50 бона на ало измамник
  • Гешев иска очна ставка с Борисов за атентата срещу него
  • Започна регистрацията в ЦИК на партии и коалиции за вота през юни
  • Алла Пугачова празнува рождения си ден в бункер в Израел
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не аз, а Общинският съвет е допуснал продажбата на парцела в Обзор, петнят името ми неправомерно


Не аз, а Общинският съвет е допуснал продажбата на парцела в Обзор, петнят името ми неправомерно
Всички процедури за продажбата на терена в Обзор са спазени от "А" до "Я", категоричен е Трифонов, който е изпълнил волята на местния парламент
Тема в развитие
Обзор се вдигна на протест, за да защити Морската си градина (ВИДЕО) Лоша новина! Апелативният съд в Бургас даде разрешение да се строи 5-етажен хотел в Морската градина на Обзор Съдът в Бургас ще трябва да реши дали паркът на Обзор е парк! Адвокатски скандал избухна на делото за Морската градина на Обзор, юристи се обвиняват в набеждаване В Бургаския апелативен съд утре ще ври, Обзор се вдига на бунт, за да опази Морската си градина Кметът Христо Янев: Благодаря на Флагман.бг, че защити каузата на Обзор Обзор спечели битката за Морската си градина Докато Бургас празнуваше, Обзор бранеше Морската си градина в Съдебната палата Съдебен скандал в Бургас! Обзор на път да загуби Морската си градина, готвят протести Само във Флагман! Тази жена се оказва собственик на 615 кв.м от Морската градина на Обзор, ще вдига хотел на брега Вижте какво става в Обзор! Част от Морската градина се оказа в ръцете на частно лице – вдига хотел на плажа
виж още
скрий
17 Август 2017, Четвъртък, 16:18 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Архив на Флагман.бг

На жителите на курорта искам да припомня, че през 2005 година спрях строителство в парка, въпреки че се наложи да се изправя срещу мощен инвеститор и сърдит общински съветник, който лобираше за него


Николай Трифонов е дългогодишен кмет на Несебър. Той ръководи Общината от 1999 до 2007 година. Сега се опитва да е далеч от светлините на прожекторите, оттегли се, както от кметския стол така и от активната политика.

Днес управлява туристическия бизнес на семейството си. Името на Трифонов бе замесено в скандала за Морската градина на Обзор. Той бе обвинен, че е допуснал продажбата на общински парцел на занижена цена. Според документите, представени пред първите две съдебни инстанции 600-те кв.м. са публична общинска собственост.

Флагман.бг разговаря с Трифонов. Попитахме го: Допуснал ли е нарушение с продажбата на парцела и страхува ли се от проверка на службите? Ето какво отговори екскметът на Несебър.


-Г-н Трифонов, вие сте разрешил продажбата на част от Морската градина на Обзор през 2003 година. Смятате ли, че сте допуснал грешка?

-Изразът ви, че аз съм я „разрешил” не е точен, защото имаше решение на Общинския съвет, което съм изпълнил. Така е по-коректно да се каже. От години се разисква този въпрос, но досега не бях обръщал внимание по ред причини. Но преди 10-ина дни ми попадна копие на този договор (очевидно визира договора за продажба на земята, която според този документ е публична общинска собственост), който се твърди, че е подписан от мен. Освен договора нямаше никакви други документи, които са задължителен реквизит. По този повод проведох разговор с кмета на Обзор Христо Янев и той ми каза, че при тях няма никакви други документи. Казах му, че няма как да подпиша такъв документ, без да има санкция на Общинския съвет или законново основание.

-Визирате договора за продажба на парцела, който според този документ, е публична общинска собственост, нали?

-Актът за собственост, мисля, че e №508 е подписан от г-н Янаки Стоянов, предходният кмет. Там е записано изрично – публична и с малки букви „частна” общинска собственост. Това е така, защото има разшифровка. В предназначението си имотът е определен за изграждането на увеселително заведение, бар, дискотека. Теренът е предвиден за тази дейност. Няма как да има бар върху публична общинска собственост. Заради това и Общинският съвет като е вземал това решение е видоизменил, както се изисква по Закон, статута на терена. Това е било направено още в края на миналия век, защото имотът се е стопанисвал от Слънчев бряг АД и на това място имаше една дискотека, известна като Кометата.

По повод на многобройното тиражиране на името ми в пространството, направих собствена проверка на всички възможни материали, които успях да намеря и какво се оказа: Първо – има внесена молба от Елена Димитрова като представител на „Месамбрия” АД през 2002 година, която е разгледана на заседание на ОбС Несебър на 22 май. Тя е инициатор на продажбата на терена. Важно е да се знае, че не кметът предлага, а заинтересовано лице. Второ – по този повод на свое заседание от същата тази дата ОбС Несебър взема решение №22, с което задължава кметът да обяви конкурс за продажбата на този имот. Преди това същото предложение минава през комисията за общинска собственост и приватизация и тя също дава положително становище. Препоръчва на ОбС да гласува за продажбата на този имот. Там има и друг нюанс. Следващите сделки се извършват от секретаря на същата тази комисия.

-Какво означава: Че това лице е било пряко заинтересовано от продажбата ли? Кое е то и каква е била ролята му в следващите сделки?

-След това има още две сделки, които са извършени чрез пълномощник – секретарят на същата тази постоянна комисия към ОбС. Не знам защо се е получило така. Въпросното лице се казва г-жа Касандра Анестева. Относно това решение, то е прието в Общинския съвет с пълно единодушие. Всички са гласували „за”, включително и тези, които представляват Обзор. По реда на контрола това решение е отправено до областния управител, той не възразява, няма и други жалби и то влиза в сила. През 2003 година, месец март, кметът на Община Несебър издава заповед, с която определя комисия за провеждането на конкурс. На 14 март има състав на комисия от 9 човека – 4 от администрацията и 5 съветници, внесени са изискуемите документи. Проведен е конкурсът, има оферти, както и оценка на лицензиран оценител. Комисията е излязла с протокол и класира на първо място една от двете фирми, участници в процедурата, предлагайки на кмета да издаде заповед за спечелил конкурс. Направил съм го през март 2003 година, обжалвания отново няма и се сключва договора за покупко-продажба.

-Но има няколко последвали преотреждания на този терен, с които се допуска изграждането на 5-етажен хотел. Това по ваше време ли се случва?

-Не, такова нещо нямам спомен да съм подписвал. Теренът единствено и само е предвиден за увеселително заведение. Тъй като всички тези документи явно не бяха наличност нито в кметството в Обзор, нито кметът беше информиран му се обадих по телефона. Разговаряхме и той самият не знаеше, че има подобни документи. Разбрах, че е отишъл в Общината и ги е намерил, след което може би има преоценка на мнението, че сделката е незаконосъобразна.

-Хората в Обзор се надигнаха срещу тази сделка. Днес дори затвориха пътя Бургас-Варна.

-Много неприятна история, но искам на хората в Обзор да припомня, че през 2005 година спрях строителство в парка. Имаше запитване от голяма фирма. Много от хората бяха негативно настроени. Те държаха да си запазят парка. Направи се инициативен комитет, проведохме няколко срещи и ние изпълнихме желанието им, независимо от последващите конфликти с инвеститора и някои от общинските съветници, които стояха зад тази сделка.

-Кои бяха тези съветници?

-Това са неща от кухняха, които не желая да изнасям публично. Така или иначе ние изпълнихме ангажимента към местните жители. Не знам дали сега го помнят.

-Г-н Трифонов, притеснявате ли се, че може да започнат проверки за тази сделка?

-Няма за какво да се притеснявам. Естествено, че тази сделка ще бъде разследвана, но пак казвам – не виждам проблем в себе си. Изпълнил съм решение на Общинския съвет, не съм направил нищо незаконно. Проблемът е, че досега не беше проверена пълната документация. Защо никой не е знаел, че освен един договор има и куп  документи? Това са решения, становища… Отделно и мотивът за заведено дело е нелогичен – незаконосъобразността на договора. Не ми е ясна логиката, може би имат собствена, не мога да гадая!

-Според Вас какъв ще е изходът от този процес? На първа инстанция решението бе в полза на кметството, на втора бе противоположното…

-Най-вероятно кметството ще загуби. Така атакувана сделката като незаконосъобразна, се опасявам, че няма да постигне искания резултат. Но това не означава, че няма други механизми да се заведе второ дело, за да не се допусне строителство в парка.

-Какво бихте направили Вие, ако днес бяхте кмет на Общината?

-В случая кметът на Обзор се ангажира с това дело, не мога да гадая какви ще бъдат следващите им стъпки, но според мен би следвало да се тръгне по друг път. Общината е стопанислава този имот повече от 10 години и фирмата, която претендира за него, не е предприела никакви действия и би трябвало най-малкото да се атакува правото за давносно владение. А и защо трябваше да се атакува фирмата и да се водят дела, като можеше да се остави тя да бъде активната – тя да води дела и да се опитва да влезе във владение.

В категории: Несебър


6
Коментара
Само три съставки - Салата „Нищо“
Само три съставки - Салата „Нищо“ 15/04/2024, Понеделник 21:00 0
Как да се справим с мазната кожа
Как да се справим с мазната кожа 15/04/2024, Понеделник 20:40 0
6
Коментара по темата
6.
Обзорчанка
18.08.2017 17:40:27
6
5
През 2006г. хората в Обзор се организираха и стигнаха до областния управител Любомир Пантелеев и той защити оставането на парка,а не кметовете на Обзор-К.Куртев и на Несебър-Н.Трифонов.Не е възможно да продадеш място,а после да се правиш на невинен пред хората-нагло е!!!
5.
созопол
18.08.2017 11:46:30
0
4
То нашия кмер квото е предложил всичко се приема от ГЕРБ ажийските съветници без да се замислят те са мнозинство и са разпродали почти всичката общинска собственост
4.
Запозна
18.08.2017 08:07:32
2
11
Парка на Обзор се изгради и пусна 2006 г когато кметове бяха К.Стоянов и Трифонов.Преди години там бяха опърпани бунгала и кометата.След като З латев поиска да купи тези 20дка ние се надигнахме и чест им прави на тия двамата, че не се огънаха и изпълниха искането на обзорчани.Сегашните освен да отрчат, събарят, пи ар кампании не виждам нещо стойностно да са изградили.И как след две години ще отидеш да потърсиш документи за нещо което тръбиш и насъскваш хората и водиш дело.Или е нехайство или нещо друго, но нещата после се обръщат, както и хорското мнение.
3.
До 2
18.08.2017 00:24:50
0
16
А то щотот сегашния не е такъв....
2.
Dinko
17.08.2017 21:05:18
9
13
Trifonov e nai golemia kradec jivial niakoga v Nesebar... Vsichki shemi i izmami sa sazdadeni ot nego !
1.
Несебър
17.08.2017 21:02:48
6
16
Този Бай Хуй, само небето и звездите над Несебър не успя да продаде ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Борисов ли взе главата на външния министър или Стефан Димитров се оказа тотално неподготвен Борисов ли взе главата на външния министър или Стефан Димитров се оказа тотално неподготвен В събота срещу неделя "взривил" премиера, след като отишъл в Черна гора и си изключил телефона, бил неоткриваем за посланици и дипломати  Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас 31-годишният Димитър Димов разби боксова круша и машина за топчета 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете Повечето от представителите на силния пол знаят, че "не е важно колко дълго е зарядното, а колко всъщност издържа батерията" С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват Силните жени са откровени и прями Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце С безупречното си чувство за баланс и хармония, Везните знаят точно как да накарат другите да се почувстват специални и оценени Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София На място веднага пристигнали медици, които установили смъртта на 44-годишния мъж Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Атаката на Техеран се провали, а отговорът на Йерусалим беше оставен, за когато му дойде времето Само три съставки - Салата „Нищо“ Само три съставки - Салата „Нищо“ Вижте рецептата Как да се справим с мазната кожа Как да се справим с мазната кожа Експерти дадоха ценни съвети как да предпазим кожата от прекомерно омазняване Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Те са езотерични вещици и плашат всеки ухажор, прекрачил прага на жилището ви
Зеленски зове за западна подкрепа за Украйна, дава за пример Израел Зеленски зове за западна подкрепа за Украйна, дава за пример Израел Ясно е, че не всички украински съоръжения могат да бъдат предпазени от атаки, коментира той Иран разкри с какви ракети и дронове е обстрелван Израел Иран разкри с какви ракети и дронове е обстрелван Израел Нападението засили опасенията от голям конфликт в Близкия изток Тревога в ООН! Опасно близо сме до ядрена катастрофа, обяви шефът на МААЕ Тревога в ООН! Опасно близо сме до ядрена катастрофа, обяви шефът на МААЕ Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси  критикувайки неотдавнашните атаки срещу Запорожката АЕЦ Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Най-вероятно церемонията ще се състои на "Стад дьо Франс” Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Разследват се причините за смъртта на един човек и раняването на 17 Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си "С една пръчица колкото пръста ми може ли да се убие? Аз само ги шибнах малко и толкова беше. Исках да ударя майката, да се наплаши, защото ми изяде кокошката. Но, когато отидох, майката я нямаше”, казва Василева МВР с подробности за тази брутална катастрофа МВР с подробности за тази брутална катастрофа Лек автомобил навлязъл в насрещното и блъснал тир  Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Евгени се съобразява с капризите на  Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Продукциите са свързани с готвенето и с американския шампионат по поло Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" За повечето хора Галена и Петър прекаляват с драмата и ако не плаче единият, то плаче другият
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори