×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой буни духовете в СУ „Йордан Йовков”? В деня на протеста директорката се оказа болна (СНИМКИ, ОБНОВЕНА)


Кой буни духовете в СУ „Йордан Йовков”? В деня на протеста директорката се оказа болна (СНИМКИ, ОБНОВЕНА)
Не е ясно кой организира протеста в училището и използва дечицата да вдигат лозунги "Чичко Кмет, защо не си пред нас?!"
Тема в развитие
виж още
скрий
09 Ноември 2016, Сряда, 16:15 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА, снимки: авторът

Учители, родители и над 200 ученици се събраха в двора на школото, за да изкажат недоволството си срещу слуха, че училището ще бъде преместено



Вместо в тържество патронният празник на СУ „Йордан Йовков” в Бургас за малко да бъде превърнат в протест. Учители, родители и над 200 ученици се събраха в двора на школото, за да изкажат недоволството си срещу слуха, че училището ще бъде преместено, а сградата ще бъде предоставена на Английската гимназия.

За щастие до протестни действия не се стигна, макар че дечицата бяха въоръжени с плакати с гръмки лозунги и послания към „чичко кмет”. За да успокои страстите и да обясни, че никой никъде няма да се мести към този момент, в училището бе ресорния зам.-кмет Йорданка Ананиева. Тя припомни, че все още не е излязъл държавният стандарт за образованието, заради който евентуално би се наложило разместване на училището.


Зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева (в средата) обясни, че никой никъде няма да се мести, докато не излезе държавният стандарт

Не е ясно кой организира протеста в училището, а поканата до медиите пристигна от анонимен имейл (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). В същото време директорката Анна Пенева се скри от журналистите, като излезе в болнични. Вместо с нея с медиите разговаряше даскалицата по български език Елена Николова.

"Знам, че тревогата и безпокойството ви са продиктувани от едно писмо, което получихме в Община Бургас от Английска езикова гимназия по повод предстоящия държавен стандарт за материалната база. Виждам, че това писмо е разтревожило вас, вашите родители и вашите учители, разбирам, че опасенията са, че може да се стигне до закриване или преместване на училище „Йордан Йовков“. От името на Община Бургас заявявам категорично, че никой няма намерение нито да закрива, нито да премества училище „Йордан Йовков“ от сега съществуващата сграда“, обяви зам.-кметът Йорданка Ананиева.

„Когато отворя сайта на европейската програма „Еразъм“, искам да видя там, че проект е спечелило училище „Йордан Йовков“, когато отворя сайта на МОН за материално-техническата база, искам там да видя проект на училище “Йордан Йовков“, и аз виждам, че енергията, която е събрана днес на този двор, може да помогне много училище „Йордан Йовков“ да се превърне в едно от проспериращите в Бургас“, призова зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева. 






В категории: Просвета


11
Коментара
70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 3
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 4
11
Коментара по темата
11.
юрист
11.11.2016 11:57:59
0
2
Предизборни партенки.

Двеста пионерчета и червени родители.

МОН забрани политическата агитация в училища и детски градини

http://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/MON-zabrani-politicheskata-agitatciia-v-uchilishta-i-detski-gradini_638129.html

Закон за закрила на детето
чл. 11 (4)
"всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически и синдикални дейности"

Конвенцията на ООН за правата на детето

Чл. 36
Държавите - страни по Конвенцията, закрилят детето от всички форми на експлоатация, засягащи в какъвто и да е аспект благосъстоянието на детето, по специално:
т. 7 въвличането на деца в обществено-политическите процеси и събития, неприсъщи за детската възраст и противоречащи на принципите за закрила на детето
10.
градски
11.11.2016 07:33:40
0
5
200 ученици и техните родители, а колко голям е града. Единствена община сме с неправилно разпределение на сградния фонд в образованието, за да удовлетворяваме капризите и прищевките на 200 към 1600
9.
Do 8
10.11.2016 01:20:30
2
3
Деградирал онанист.
8.
Славчо Жеков Ярето
09.11.2016 23:52:52
8
1
Samo mangalcheta vijdam tuka e dagi mestqt v dolno ezerovo da lapat
7.
Присъстващ на протеста
09.11.2016 20:48:58
5
13
Госпожо Радостина ГЕОРГИЕВА, жалко, че сте присъствали на протеста на родители, ученици и учители от СУ "Йордан Йовков"! Не Ви прави чест пренебрежението към УЧИТЕЛЯ ! Даде Ви се ясен отговор кой организира протеста, но ако го напишете, няма как да изплетете кошницата си с интриги!
6.
мама
09.11.2016 20:27:21
4
10
Как така е болна,директорката та нали тя казва какво да правим.
5.
До номер3
09.11.2016 19:28:32
1
1
Расъждаваш добре,но има и друг начин да се махнат дпс.нека се съюзят бг партийте.
4.
!
09.11.2016 19:22:14
3
9
ИЗПОЛЗВАТ ГНЕВА НА РОДИТЕЛИТЕ ПРЕДИЗБОРНО!
3.
!
09.11.2016 18:35:29
9
5
Нощта на изборите винаги е часът на истината. И снощи не ни се размина зловещата истина, че печално известната тройна коалиция е като триглавата ламя – колкото и пъти да отсичаш някоя от главите ѝ, тя регенерира. В нощта след изборите на 6 ноември регенирираха цели две глави на модела „Орешарски” – БСП и ДПС.

Директно, брутално и без никакви заобиколки.

Румен Радев, подкрепян от БСП, се откъсна с 4% пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ДПС по стар свой си обичай врътна палачинката и открито застана зад партията, от която ѝ замириса на власт.

Оттук нататък дилемата е ясна – избираш Радев, получаваш Доган.

С всички произтичащи от това последствия в случаите, когато тези две парти са докопвали властта в държавата.

Да припомняме ли: правителството на Любен Беров в началото на 90-те и разцвета на мутренските времена и рекета; правителството на Сергей Станишев и превръщането на политиката в бизнес клуб; правителството на Пламен Орешарски и плачевния му завършек, милиардите на КТБ. За това ли гласувахте вчера и за това ли ще гласувате?

За едни – сватба, за други – брадва. Това е характеристиката на тези управляния. Задкулисието налива гуша, а народът обеднява ли обеднява.

На път сме да почетвъртим това самоубийствено упражнение, след което все по-трудно ни се отдава да се държим като жар-прица и да възкръсваме от пепелищата на държавата. И пак се нуждаем от припомняне за неверниците – бащицата на тройната коалиция ни докара тройния шлем, чиито милиарди изплащаме днес. И моделът „Орешарски” – тържеството на задкулисието, пак процъфтя по негово време.

Тъй че и днес няма грам съмнение – избираш Радев, получаваш Доган и връщаш примката на врата си още по-затегната от годините на властова алчонст и слонски реваншизъм.

Още повече, че бащицата и на тази кандидатура отново е същият, нищо, че в последния момент го изритаха от заверата. Още повече, че и сегашната маша от политическата търговия на тази партия Орешарски брутално е открито и недвусмислено е насочена срещу целия народ и държавата. Самият бащица стана президент именно с гласовете на ДПС. След всичко, избрано с гласовете на ДПС, трева не никне. Това ни казва най-близкото ни минало, което за доста от нас е целият ни живот.

Ако Радев стане президент, това ще е най-голямата фалшификация на всички избори досега!

Може би повече хора искат Радев и по-малко Цачева за държавен глава на първи тур. Но очевидно никой не иска мюрето Орешарски за каквото и да било и фактът, че неговата подкрепа се свежда единствено до монолитния и дисциплиниран електорат на ДПС е най-крещящото доказателство за търгашеското естество на кандидатурата му.

Но въпросът остава да виси със страшна сила – отново ли ще позволим ДПС да определи кой ще е президентът на България и какво ще е бъдещето ѝ или ще се съобразим с ясната заявка на нацията, която се бори за чест и достойнство, ако се съди по огромния ръст на гласовете за Патриотичния фронт? Отново ли ще пуснем държавата по бобслея на задкулисните сметки и интереси на обръчите от фирми и олигарси?

Това не бива да се допуска. Това е последното, което можем да си позволим и след което може би вече това наше скъпо местенце ще престане да бъде държава и ще се превърне в никому ненужна територия. Май че си струва този път да помислим добре.

Не в деня на размисъл, а пред тези 7 дни, след които можем да заличим България. Всичко може да не бъде простено, но това – никога и от никого. Тъй че мислете!

И както на първи тур, всеки се биеше за себе си и в крайна сметка всички срещу Цачева, здравият разум изисква на втори тур да изиграем обединението, което прави силата - всички срещу ДПС и креатурата на задкулисието Радев!
2.
колю общинския
09.11.2016 18:27:44
0
5
И да си изчистите двора че после пак ще ни глобят
1.
Хаменото
09.11.2016 18:26:43
5
17
Разчистват си терени! Първо местят спортното и английската, после ще маанат луска и немската, теренчето там ще иде при някой и ще си направи кооперациики. Това ще стане и с теренчето на Й.Й. И накрая всички училища в МР, нали чичко кмет? Не всички сме идиоти като бушоните и калинките ти...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Сезонът на хотелиери и ресторантьори на път да се опропасти, твърди Веселин Халачев, председател на организацията „Обединени Бизнес Клубове” Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили
100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен Според учените по тази разломна линия от дълго време не са ставали земетресения и няма регистрирани данни за такива в миналото, но... Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори