×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От Английската гимназия сами поискаха да бъдат преместени в ж.к."Изгрев"


От Английската гимназия сами поискаха да бъдат преместени в ж.к."Изгрев"
Зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева подчерта, че двете елитни гимназии - Английската и Немската, използващи една сграда са пренаселени и трябва да се търси друго решение
Тема в развитие
виж още
скрий
07 Октомври 2016, Петък, 17:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка: Авторът

От тодорживково време в Бургас не е създавано ново школо, а сегашните не са разтегателни


- Г-жо Ананиева, ще има ли разместване на ученици в Бургас, каквито информации се появиха напоследък?

- Имаше запитване от родители от СУ „Йордан Йовков” ще местим ли някой в тяхното училище. Предстои да излезе държавният стандарт за учебната среда. Двете ни гимназии – Английска и Немска, са в една сграда от години. Те са с маломерни класни стаи, защото са проектирани за максимален брой ученици – 20. Много е вероятно тези две училища, събрани заедно в тази сграда, да не отговорят на държавния стандарт за учебната среда, което ще постави пред общинската администрация въпроса какво правим с тези две училища и как се случва при тях учебният процес.

Затова колегите от Английска гимназия са взели едно решение на Педагогически съвет и са изразили категорично съгласие да бъдат те преместеното училище, ако се стигне до това, че не отговарят на стандарта и трябва да се мести някоя от двете гимназии. Категорично още не сме определили ще се случи ли това, или не. Все още не е излязъл държавният стандарт и не сме видели дали това ще се наложи.

Не сме определили и къде ще бъде преместено училището, ако се стигне дотам. Този въпрос предстои да бъде решаван и да бъде на фокуса на общественото внимание. Когато има проблем, трябва да му се търси решение. В момента обаче нито е взето решение, че Английската гимназия ще се мести в СУ „Йордан Йовков”. Докато не  излезе стандартът, няма да предприемем действия по преместването на когото и да е където и да е.

Ако стандартът наложи да се мести някой, тогава ще търсим решение и ще поставим въпроса на много широко обществено обсъждане. В момента имаме идея, че това може да се случи, но нямаме нищо конкретно.

- Кога трябва да бъде одобрен този стандарт?

- До края на тази календарна година. През декември трябва да бъдат ясни всички държавни образователни стандарти. Те в момента се изработват от образователното министерство. Съгласна съм, че сградата е пренаселена с тези две големи гимназии. Трябва, ако те не отговорят на стандарта, да търсим решение, а не да се правим, че няма проблем.

- Същата причина ли наложи това да бъде отворено ново основно училище в Бургас?

- Вчера входирахме в Общинския съвет докладна-записка за откриването на ново училище в сградата на бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи „Ал. Г. Коджакафалията”. Вече няколко пъти промотираме факта, че децата в Бургас се увеличават и образователната инфраструктура ни става тясна, за да поеме всички, които желаят да се обучават в нашите училища. Тази година имахме 6 нови паралелки или 150 първокласници повече. По-голям е броят и на децата в четвърта група на детските ни градини. Не достигат места в Централна градска част за деца в основното образование.

От електронната система ние много ясно виждаме тези заявки. Няма как училищата да станат разтегателни – нито това, нито ОУ „Васил Априлов”, нито другите, които са в ЦГЧ. Затова решихме, че е добре да бъде създадено едно ново училище.

Това не е правено в Бургас от последните 28 години. Другото, което ни провокира, е възможността в новия Закон за предучилищното и училищното образование за създаването на иновативни училища. Ние желаем това училище да бъде такова. Много ясно е разписано в закона какво точно в иновативно училище и ние ще следваме този модел, за да разработим пакета документи, които трябва да представим в образователното министерство, за да го лицензираме като такова.

Не е тайна за никого, че методите за обучение в стандартното училище са доста поостарели и трябва да бъдат разчупвани, за да отговорят на изискванията на съвременните млади хора. Ще преодолеем този класно-урочен модел – учителя срещу ученика, допълнен с едни стари чинове, за които е невъзможно да се преместят, да се групират и да създават възможност за творчески задачи. Трябва да се търси разчупване и възможност да се случват и други неща в класната стая, освен учителят да диктува, ученикът да записва в тетрадката, а след това да го изпитаме…

- Кога е предвидено да отвори това иновативно училище?

- За следващата учебна година.

- Отпада ли първоначалната идея сградата да е в помощ на две други гимназии?

- Не. В докладната ясно е посочено, че кабинетите, които ще се оборудват, специализираните кабинети и класни стаи ще могат да се ползват и от ПМГ. Топлата връзка ще се ползва като трансфер на преподаватели и ученици и използването й като база.

Идеята наистина е да създадем нова структура, която да бъде в помощ на приема за новата учебна година и да се опитаме да наложим чрез програмата за иновативно училище новите методи за работа, които да станат модел във всички училища.

Времето е различно, предизвикателствата пред колегията и децата са различни и ние трябва да се стремим да вървим напред и да отговаряме на тези изисквания.

Иновативното училище предполага утвърждаването на тези нови методи на работа.

Средата, която ще бъде направена в новото училище, е съвсем различна. Там всичко е електронно управляемо. Достъпът ще е електронен, ще има електронно табло, което ще показва коя класна стая е заета, кой преподавател в момента е там и какъв учебен час се провежда.

Автоматично ще се проветрява класната стая, автоматично ще се включва осветлението. Всичко ще бъде направено с възможностите на новите технологии, а тази среда предполага и нови методи на преподаване.

Акцентът в това ново училище ще бъдат българският език, първият чужд език – английският, и информационните технологии като възможности за ползване в подкрепа на всички учебни предмети от програмата.

- Средствата, които са необходими, колко са и откъде ще дойдат?

- Всяко училище се финансира със средства от държавния бюджет, като броят на учениците ще бъде обезпечен. Преди това обаче трябва да обезпечим средства от общинския бюджет, за да стартира училището. Това сме го предвидили от 1 януари, защото трябва да се обяви прием, да се назначи персонал, да стартира училището.


- Кое име ще носи училището?

- ОУ „Ал. Г. Коджакафалията” - най-достойното име за това училище.

- Има ли друго такова училище в България?

- Не, това е първото иновативно училище, което ще се създаде по този закон.

- Преподавателите ще бъдат ли подбирани по специален начин, както и обучавани?

- Да, ще бъдат. Дори в момента в КЦ „Морско казино” тече подготовка, тъй като трябва да разработим цял комплекс от методи, с които да работи това училище. Екип, който сме поканили да разработва новите учебни програми и планове, работи с изявени колеги от всички училища в града, посочени ни от РУО, излъчени от нас като Община. 25 колеги имат основна задача да изведат основните ценности, които трябва да налага българското училище, основните принципи и методи на работа с децата, каквито трябва да са в момента. Това ще послужи като основа впоследствие да се разписват документите.

Ще продължим да събираме колегите, защото вярвам, че една концепция не се пише в кабинета на зам.-кмета или в някоя друга канцелария, а трябва да се изготвя от опитни колеги с иновативно виждане. Така колективният продукт най-добре ще отговаря на съвременните деца. Колегите са всеки ден с тези деца и виждат техните потребности и начина, по който те най-бързо и лесно възприемат нещата.

- Колко ще бъдат децата, както и учителите?

- Тази година ще обявим подготвителна група, първи и пети клас, както е по закон. Впоследствие ще обявим прием за останалите паралелки. Ще стартираме с 6 групи и паралелки – по 2 във всеки един от випуските. Това прави около 148 ученици. Държим да не се натоварват паралелките повече от позволеното, за да може да се осъществява нормален учебен процес в класните стаи.

- За самите деца ще има ли специален прием, всеки ще иска да бъде там?

- Това е едно от нещата, които колегите вършат в момента. Ще входираме в Общинския съвет цялата концепция. Там ще се засегнат всички тези въпроси – как ще се осъществява приемът както на учители, така и на ученици; как ще бъде създадена организацията; какво ще представлява иновацията по отношение на методите на преподаване – всичко това предстои да се реши. През януари ще подаваме документи за иновативно училище и тогава ще можем да говорим повече.

В категории: Просвета


28
Коментара по темата
28.
До 26
10.10.2016 21:18:44
0
4
Какво толерирам аз или вие няма абсолютно никакво значение.имало е,има и ще има необразовани както и образовани.така е и с бедни и богати.държавата е на този хал поради хиляди причини и вие сте една от тези причини като част от тази държава.не ми говорете точно вие за чужбина защото от 7 години живея в Германия със семейството си.и скам само да ви кажа че живота и кариерата тук се измерват по различни показатели абсолютно непознати за вас.няма как да ги знаете или видите с една училищна екскурзия.
27.
456
10.10.2016 12:55:13
1
5
Бях ученичка преди 16 години.Половината ни съученици след 7-ми клас ги приеха в немската и английската.Тогава раждаемостта беше по-голяма.Как е имало места,а сега няма?Училищата са елитни ,но 60% от немската бяха пропаднали метали,а тези от английската излязоха наркомани.Не съм наясно как се е променила образователната система,защото тепърва започвам пак да уча с моя първокласник,но всяко училище си имаше стил,мода по която се подвеждаха останалите.Затова едни предпочитат Йовков,други друго училище,а е вярно,че самото образование трябва да е еднакво предадено навсякъде.
26.
до 25
10.10.2016 11:47:49
1
4
Да разбирам ли, че Вие толерирате неграмотността? Затова държавата ни е на този хал. От неграмотни и некомпетентни парашутисти и "калинки" стигнахме дъното. Умните и грамотни хора напуснаха страната. Сигурно повече от 70% от завършващите езикови гимназии се ориентират да учат в чужбина, там неграмотници и некадърници не приемат.
25.
Do 21
10.10.2016 08:16:46
0
0
Аз също не разбирам,доколкото знам учителите получават заплати според броя ученици,училището от своя страна получава субсидии също по тази причина.някак според мен не честно ти като специалист да получаваш по-малко само защото си в по малък клон на твоята фирма.и тук се получава нещо подобно.а как или по точно защо заплатите в София са били , са и ще бъдат по-високи? До колкото разбирам от коментарите по надолу идеята е да се закрие едно училище и да се премести там друго.така общината ще се облекчи за сметка на това закрито училище. ти изказваш добра концепция кой къде да учи но няма как да се случи.ние нямаме сериозен проблем голяма част от учителите във въпросните "елитни" училища са започнали или минали през Йовков в някакъв период от тяхната кариера те са същите вчера и днес. Интересни пикантерии сподели с нас по-надолу запознатите
24 нима всички които завършват английската са най.познавам един ваш възпитаник който ако не бяха родителите му да наливат училището и учителите едва ли щеше да изкара повече от 2 това да дранснем нещо в коментарите отгоре не означава че сме неграмотни. в България отличниците в живота не са тези от училище и вие като такава си взимайте подаянието от държавата във вид на 600-800 лв заплата и се правете на много умни
24.
Към номер 20
09.10.2016 15:42:31
5
4
Много се съмнявам толкова неграмотната Ви дъщеря да е завършила английската гимназия. Познавам много ученици завършили и настоящи от същото училище, но с такава крещяща неграмотност не е никой от тях. Явно бившата възпитаничка има поведенчески или други отклонения. Не може "всички да те мразят", а пък ти видиш ли си най-умната,красивата, добрата и т.н.
23.
В2
09.10.2016 15:25:02
1
3
А Немската гимназия при това положение няма ли да остане в маломерни стаи?
22.
ЛЪЖЦИ
09.10.2016 14:10:47
2
9
Не хвърляйте прах в очите на хората, че гимназията била пренаселена и че директора бил искал, копелета лъжливи. Местите децата и английската за да може ГЕРБ, Борисов и Дiмитър Николов да си осъществят строителните идеи. Вече вдигнаха небостъргача на 30 метра от английската, сега искат буквално да я разкарат, да прогонят децата ни. Гадни гнусни гербаджии крадци долни. Ебахте мамата на децата, нали ви разкриха как фирмите ви продават плодове на училищата и градините на 3-но по-висока цена от пазарната, крадете от храната на децата, а сега искате да ги прогоните и да им вземете училищата и гимназиите за да строите бизнес сгради. Да умрете дано алчни копелета.
21.
Бай Колю
09.10.2016 12:34:06
0
6
Аз ли нещо не разбирам, ама има нещо сбъркано в тази работа. Уж промени ще правим пък пак без мисъл...решаваме проблемите ден за ден. Много се кефя на труда на зам. кмета по образование , обаче няма ли да е по логично гимназиите да са в центъра(все пак там учат по големи деца и могат да ходят сами на училище) а началните училища да си бъдат по комплекситеи да се спре това някои оперени родители да си записват децата в училища, които не са в техния район защото са "елитни". Какво означава това, не би ли трябвало образованието в васил априлов и йовков да е еднакво? ако не е значи имаме много по сериозен проблем от това кой къде ще се мести...
20.
Една майка на дете в английската гимназия
09.10.2016 00:39:35
0
4
Това е изповедта на дъщеря ми в содели.нет от времето когато беше ученичка в английската гимназия бургас.

Споделена история от Тинейджърски

С огромно нежелание на у-ще
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1848 пъти
Здравейте!
Ето ще споделя и моят проблем.
Уча в най- елитната гимназия в града. Нямам пробелем със учебния материал, ученето не ми е проблема. Класът ми е О-В-Р-А-Т-И--Т-Е-Л-Е-Н. А уж най0 елитното даскало, само добри деца (наясно съм, че това е невъзможно, но като обща предства говорим).

Класът ми е ужасен. Почти всички момичета са кифли (това не е ми е проблема, разбирам се без проблеми с тях), а 90% от момчетата са супер надури със самочувствие до небето! Тая групичката "аз съм най-готиния пич"- момчета се правят на много важни и се заяждат със всеки. Да не говорим че преди близо 2 седмици тропаха една даскалка пред калсната и точно на следващия ден единия "як пич" отиде да и се мазни. Всички, които се оплакват от нея, са 2-ка- и 3-каджии, не учат и се правят на интересни. В часовете постоянно се обаждат и когато говори човек, който н атях не им е приятен постоянно суфлират след него със престорен глас или го митират подигравателно! Аз не съм подложена на точно такъв тормоз, но ми е писнало. Взехме една нова граматика по езика и никой не я беше разбрал и следващия час се наложи госпожата да обяснява наново. А. (така да го наречем) каза "нищо не разбрах" и Б. (най-големия) със затапващ тон "Ауу не, много е лесно". Да не говорим, че 2мата са си от една групичка и се праят на много яките. Постоянно се обаждат в часовете, мързи ги да учат, пратя номера на даскалите и сега зарадия точни тия хора е наказан целия клас (имам еда правим едни неща за 1 месец).... И аз всяка сутрин, когато се събудя си казвам, днес ще съм спокойна, няма да се изнервям на тези хора, но до там. КАто кажа "теззи хора" и започвам да ги нареждам- смотаняци, нешастници, шибаняци, задници, лайнари.. Абе всичко, което ви дойде на акъла. И когата се прибера първото нещо, което казвам на майка ми е как мразя класа си. Т ями казва "Не се натрупвай с така енергия ала- бала".. Да не говорим как съм и разказвала как искам да ги убия.. Да ги хвана и с една брадва да ги накълцам на парчета. ТЕ НЕ РАЗБИРАТ ОТ ДУМА!! Провалят ми просто целия ден, цялата седмица, целият месец, цялата година, провалят ми живота. МРАЗЯ ГИ. Майка ми ми казва да съм била успокоила, защото със тази злоба и лоша енергия съм можел анаистина да убия някой. И е така, в последно време съм станал уникално агресивна. А аз какво й отговрих "Поне ще го убия и ще направя добро, като му попреча да не разваля живота на останлите".. Като цяло сме ужасен клас, всички учители казват, че за първи път преподават н атакъв клас. Колко са ни наказвали, ама ние пак не. Просто сме ужасни. И то смао заради едни и същи.

Хора кажете ми как да не пбръщам внимание на тези нещастници. Просто във у-ще съм имала моменти, коагто съм си хващала тетрадката и съм блъскала по чина само за да не си излея яда в/у някой невинен. Това нещо ме съсипва. А когато им кажеш нещо и наистина ги затапиш ти крещят "МЛЪКВАЙ ВЕЕЕ"... и аз млъквам не задруго, а просто каво да се занимавам с такива безполезни изкопаеми. То все едно да кажеш на лайно да спре да мирише.. Или нявко седя си съвсем нормално и ония най- нагло се намесва в разговора и се заяжда с момичт, с което говоря. Как можвла така да кеж, как можело ели кво си... Или култувата реплика "АВЕ ТИ БАВНА ЛИ СИ ВЕ"... Я ДА СЕ ЕБЕТЕ В ГЪЗА, , , , , , БАСИ ИЗЧДИЯТА!! МРАЗЯ ГИИИИИИ

Хора, моля ви се, моял ви се посъветвайте ме как да реагирам! Понкога ми идва да приложа хватките от кеча, които от толкова гледане и дублиране съм осъвършенствала! Просто злобата ме е превърнала във бомба със закъснител!

Извинявам се за правописните грешки, които сигурно не с амалко, но порсто с такава ярост и злоба пиша, когато си помисля за тия нещастници, че се чудя как още не съм изкъртила клавиатурата.
19.
До компетентната 16
09.10.2016 00:19:13
2
5
Какво попречи училището да западне? Причината е че вместо директор училището има една амбициозно болна жена незнайно защо лансирана от МОН може би точно по тази причина икономии но това е друга тема за разговор.самата ти написа в коментара си за кривото дърво но в слуая се обсъжда интригата от това задкулисие което избрани интриганти сътвориха.
Нима едно време когато вие бяхте ученици имаше нормални условия за работа ,търкахте си трътките на дървените чинове и не смеехте дума да гъкнете.
Ни най малко ни интересува аудиторията къде ще си запишете детето ако искате можете директно в английската да го вкарате още от 1 клас в така наречения "елит"
Така като ви чета коментара за дървото и ми идва на ум." От всяко дърво свирка не става" и тогава отново ще плащате рушвети за да поправите грешката на природата нали така мила другарко.
С разказа за маймуната ни разкрихте интересни факти по родословното си дърво макар и да не сме ви молели за това.но след като ви е ясен произхода сега е време да си отидете по родните места мила другарко.явно миграцията на този криптид или образно казано вие и вашето семейство е с поголовни размери.това на което ти мирише е собствената ти миризма и недей да съжаляваш за нещо с което е непосилно да се справиш.
В тоя ред на мисли се замислих най- веятно Чернобил не е гръмнал.майка ти просто е пръднала.
18.
До компетентната 16
09.10.2016 00:18:39
2
5
Какво попречи училището да западне? Причината е че вместо директор училището има една амбициозно болна жена незнайно защо лансирана от МОН може би точно по тази причина икономии но това е друга тема за разговор.самата ти написа в коментара си за кривото дърво но в слуая се обсъжда интригата от това задкулисие което избрани интриганти сътвориха.
Нима едно време когато вие бяхте ученици имаше нормални условия за работа ,търкахте си трътките на дървените чинове и не смеехте дума да гъкнете.
Ни най малко ни интересува аудиторията къде ще си запишете детето ако искате можете директно в английската да го вкарате още от 1 клас в така наречения "елит"
Така като ви чета коментара за дървото и ми идва на ум." От всяко дърво свирка не става" и тогава отново ще плащате рушвети за да поправите грешката на природата нали така мила другарко.
С разказа за маймуната ни разкрихте интересни факти по родословното си дърво макар и да не сме ви молели за това.но след като ви е ясен произхода сега е време да си отидете по родните места мила другарко.явно миграцията на този криптид или образно казано вие и вашето семейство е с поголовни размери.това на което ти мирише е собствената ти миризма и недей да съжаляваш за нещо с което е непосилно да се справиш.
В тоя ред на мисли се замислих най- веятно Чернобил не е гръмнал.майка ти просто е пръднала.
17.
БГ резил
08.10.2016 22:30:03
4
4
Oт английската били поискали.... Те там да не са със златни дирници бе! Не стига, че събират курвите и наркоманите, пък се пишат за елитни, ами и взеха да КАЗВАТ. Ние също казваме - не ги искаме в комплекса!!!
16.
Криво да стоим, право да говорим!
08.10.2016 15:04:05
1
2
До № 10

Какво попречи на ръководството на СУ "Йордан Йовков" в началото на 2013 г. да изготви Енергиен одит на сградата, в която се помещава, за да може да се включи училището за саниране по програма "Козлодуй"? Има ли училище, което е имало в този момент енергиен одит и не е било включено за саниране? От кога Меден рудник е център на Бургас? И 4-те училища там са санирани почти по едно и също време.
Защо преди началото на уч. 2015/2016 г. се поискаха по 70 лв. от родителите на приетите първокласници за боядисване и обзавеждане на стаите?!? Отгоре на това бе заявено, че 4 години децата им ще стоят на пластмасови столчета и маси. Как да си запиша след това детето в такова училище, в което не могат да му осигурят елементарни условия за нормална работа?
Като чете човек поста си прави много изводи между които и че "Криво дърво може и да се изправя, но крив човек - едва ли.".

До № 11
Скунксовата маймуна или Смърдящата маймуна е човекоподобен криптид, за който се предполага, че обитава района на Оклахома, Северна Каролина и Арканзас в САЩ. Името му идва от силната "смрад" която се носела от него. Първите писмени наблюдения на съществото датират от 1960.
Колкото и с каквото да се миеш - миришеш отвратително. Съжалявам!
15.
До 13
08.10.2016 12:51:05
0
2
Нещо се загнахме май?
Мн.се радвам че поне в един задник успях да бръкна.то и затова замириса толкова много и всички успяха да разберат какво сте яли.....т.е.истината
Сега е ред да се измия че наистина миризмата е ужасна.истината де..
14.
Smith
08.10.2016 12:39:35
0
7
Трябва и немската да се изнесе оттам и на мястото да бъде построен модерен билдинг от Здравко. За да може да си купи ново Бентли. Бетон трябва на тази държава, не образовани хора!
13.
za istinata
08.10.2016 12:33:55
1
0
Как така се случва, че под всяка статия има коментар "видиш ли каква била истината"?
12.
бивш възпитаник
08.10.2016 12:30:13
0
6
Всички, които си мислят, че има разлика между Изгрев и Зорница много се заблуждават. Може би защото никога не са се сблъсквали с хората от сградата на ЛУСКА.
11.
Отговор на управата
08.10.2016 11:39:01
1
8
Правим това училище за да можем да взимаме подкупи от богатите родители.нали не мислите че ще може всеки да се докопа който даде най много той ще учи там.разбира се че училищата в центъра на града ще са с приоритет това е с цел директорите на елитните езикови гимназии да могат и те да лапат не само ние...това че се знае предварително е нормално именно директора на английската гимназия и Йорданка Ананиева пърдят в едно гърне . Или по точно си бъркат в дупките и си миришат пръстите още да обяснявам ли?точно в това е идеята и интригата на по големите и уж елитни училища да скапят по малките за да има да смучат повече....самия факт при среща на ръководството от едно училище при кмета се разбира че дори и той не е информиран и не знае нищо по въпроса, дали е истина само и единствено те си знаят.
Сега истината и тя е че идват избори и няма как всичките тези безобразия да не се отразят пагубно за това крадливо лакомо и интриантско управление на великия кмет Николов който толкова се боготвори но да не отваряме темата колко засмукамтой през цялото си управление,тези пари са наши и на Европа и без него бихме се справили.четейки коментарите под всяка статия би тр да ви прави впечатление че дните му са преброени.бойко Борисов първо ще изгуби президентските си избори а след това и е Бургас.има още много да се каже но мисля че на абсолютно всички нещата са ясни
10.
Към управата
08.10.2016 10:14:06
3
11
Как преди по комунистическо време бяхме по 35-40 деца в клас по около 8 паралелки от випуск и всичко беше нормално, всички създадени училища бяха пълни, а сега проблемни са от ЦГЧ там са препълнени и уж елитни, първо тях санираха и за тях се погрижиха, тях ги лансират. Тези в покрайнините на града могат само да ги мачкат, като си мислят че родителите ще бездействат и ще се съгласяват с техните решения. Не е нормално малко преди старта на тази учебна година учениците от английската и техните родители да знаят че през новата учебна година 2017/2018 ще бъдат преместени в сградата на СУ„Йордан Йовков”. Това се разпространи лавинообразно. Питам след като общината не е взела такова решение, кои разпространява тези слухове ( които в 90% от случаите са верни) и проваля набирането на ученици за първи клас.
9.
към тъпия мъдрец
08.10.2016 08:44:15
2
8
Комплексар! Селяните се заселиха в Бургас, а истинските бургазлии се изнесоха да живеят извън града.
8.
Гето "Изгрев"
08.10.2016 07:56:42
1
4
Да си останат в Зорница,тук мангалите след 18 с лекота ще ги обират.
7.
krum
08.10.2016 07:50:50
1
6
От бай тошово време не е създавано, на сега по йорданко- ананиево време напръйте 100 училища да четат и пак да ходят неграмотни!
6.
само глупости
08.10.2016 01:40:02
2
13
Направо я преместете Английската в Банево. А това за това ново училище от къде деца?
5.
цклш
07.10.2016 21:11:41
0
9
тъпи флегми английската е в зорница
4.
Мъдрец
07.10.2016 20:44:10
6
6
Английската има невероятния шанс да се отърси от селяните като тази от номер 4, понеже ще се окаже с неудобна локация и тези от селата направени квартали,както и странджанските селяни населили меден рудник ще трябва да се преориентират
3.
майка
07.10.2016 20:02:45
5
13
А бе вие нормални ли сте? Как ще стигат до училище децата от другите населени места. От автогара Юг до училище „Йордан Йовков“ има повече от 30 мин. с градския транспорт. Това предполага, че всеки ден те ще закъсняват за първи час. От там се трупат неизвинени отсъствия, а според вътрешния правилник на ППАЕ „Гео Милев“ следват предупреждения, санкции и т.н. Трябва да се коментира казуса и с Бургасбус, за да осигурят ранна линия например от 5.30, за да могат децата ни да стигнат на време. И на кой нормален човек ще му бъде ползотворен деня ставайки в 4 часа сутринта, а все пак говорим за деца?
2.
златки тедки рижи маринки наркежи изгрев гето мафи
07.10.2016 19:43:19
2
7
Трябва първо да има РПУ на всяка цена!
1.
изглев
07.10.2016 19:26:18
1
8
В изглев е идеално...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори