Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Идеална за неканени гости: Еклерова торта без печене - вълшебно кремообразна и вкусна

Ключови думи: еклерова торта, флагман, рецепта

Еклеровата торта – кой не я обича? Кремообразна, пухкава и копринено мека – изкушение от най-висок клас!

Днес ви предлагаме да направите един много лесен и бърз вариант на този вечен кулинарен шедьовър. Със слоеве хрупкави бисквити, гладък ванилов крем и богата шоколадова глазура, този класически десерт без печене ще стане любим на трапезата ви.

Ето какво ви е необходимо за нашата Еклерова торта с бисквити без печене:

Еклерова торта с бисквити без печене

Необходими съставки:

Пълнеж:

2 пакета (по 99 г) инстантен ванилов пудинг (без готвене)
3 чаши мляко
1 чаша (226 г) охладена бита сметана (или 3 чаши вече разбита подсладена бита сметана)
1 кутия (408 г) бисквити
Глазура:

1/3 чаша неподсладено какао на прах,
1 чаша захар,
1/4 чаша прясно мляко,
1/2 чаша масло,
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Процедура:

Разбийте пакетчетата с инстантен пудинг с млякото, докато сместа се сгъсти. Следвайте инструкциите на опаковката (количеството мляко може да варира).

Отделно разбийте охладената течна сметана на твърди върхове. Внимателно комбинирайте двете смеси и разбъркайте с шпатула, докато се получи гладък крем.

В средно голяма правоъгълна тава разпределете тънък слой от крема, така че бисквитите да се слепят.

Подредете един ред бисквити, след което разпределете половината от крема върху тях. Повторете с друг ред бисквити и останалата плънка, като загладите повърхността. Завършете с последен ред бисквити.

В малка тенджера на слаб огън смесете всички съставки за глазурата. Бъркайте непрекъснато, докато маслото се разтопи и сместа се затопли.

Свалете от котлона, добавете ванилията и разбъркайте. Веднага изсипете равномерно топлата глазура върху последния слой бисквити.

Оставете десерта да се охлади в хладилник поне 8 часа, а за предпочитане цяла нощ, за да омекнат бисквитите и вкусовете да се смесят.

1
Коментара по темата
1.
Заменете маслото
08.11.2025 18:54:53
с маргарин и битата сметана със сметана в спрей и така ще стане по-евтина и бърза.
  Добави Коментар
Мощно цунами може да удари една от най-развитите страни в света Опасност в Япония Ще си оближете пръстите! Домашни пълнени питки с кайма и лук Повечето хора искат още и още
Причините за изчезването на Стефани са изключително лични Разкриха от МВР Признаци, че имате прекалено много пикочна киселина Когато този процес е нарушен, нивата в кръвта се повишават, което води до хиперурикемия
Причина за лоша миризма в пералнята, за която може би дори не предполагате Източникът на проблема се оказва частта, в която се натрупват остатъци от перилен препарат Има много поверия за днес Ето ги
Шофьор пострада тежко при катастрофа между кола и товарен автомобил Инцидент в Прохода на Републиката Изследване: Чаша горещо какао може да предотврати много неприятности Ето какво смятат учени
Не просто плод, а естествен еликсир за тялото и ума Мангото е много полезно Безстрашният Калоян стана част от звездните воини на "Игри на волята" Той победи своя ученик Максим в зрелищен кастинг дуел
Край на авантата, плащаме си глобите в Гърция на границата Няма да можем да напуснем страната, ако не сме уредили задълженията си Земетресение с магнитуд 6 разтърси Андаманските острови Засега няма съобщения за жертви или материални щети