Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички домакини полудяха по този френски сладкиш – наслада за окото и коремчето

Ключови думи: рецепта, сладкиш, сметана, десерт

Споделям една уникално вкусна рецепта, която си струва да се приготви още днес. Избягвам купешките десерти, защото не винаги знам какви са точно съставките, затова предпочитам сама да си ги правя. Запази си я, защото вкусът си заслужава.

Необходими продукти:
Тесто за основа:
брашно 250гр
пудра захар 125гр
ванилова захар или екстракт – чаена лъжичка
масло 125гр
яйце 1 бр
Пълнеж от извара:
мека извара 1 кг
яйца 8 бр
масло 100гр
пудра захар 250гр
ванилова захар 3 с.л. л.
картофено нишесте 3 с.л. л.
стафиди 200гр
яйчен жълтък за намазване
глазура:
пудра захар 150гр
сок от 1/2 лайм или лимон

Как да приготвим? Инструкции стъпка по стъпка:
Разбийте маслото с пудрата захар, добавете яйцето и ванилията, разбъркайте. Добавете брашното и замесете тестото внимателно. Разточете го на топка и го сложете в хладилника за период от 40 минути. Вземете две трети от охладеното вече тесто и го разточете на тънък пласт. Застелете тава с хартия за печене.

Разточете останалото тесто и нарежете на ленти. Поставят се върху дъска и се прибира в хладилника.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете за 15 минути. След това оставете да изстине напълно. Изрежете тортата така, че да влезе във формата.

Изварата се смила старателно, маслото се разбива с 200 г пудра захар и ваниловата захар на крем. Добавете, като разбивате, постепенно една лъжица извара и един жълтък. Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг.

Внимателно добавете стафиди и нишесте към масата на изварата. След това постепенно разбийте разбитите белтъци. Поставете плънката от изварата върху масленото тесто и я загладете. Направете решетка с помощта на ленти от пясъчно тесто. Намажете скарата с жълтък. Поставете тавата във фурната за 40 минути. След изпичане отворете леко фурната и оставете чийзкейка да престои вътре още 1 час.

Извадете чийзкейка от формата и го оставете да се охлади напълно. В идеалния случай го поставете в хладилника за една нощ.

За да направите глазурата, разбийте пудрата захар и сока от лимон или лайм. Намажете повърхността на френския десерт и оставете да стегне.
 

1
Коментара по темата
1.
Карък
05.05.2025 09:16:59
Алоооо,една рецепта не сте кадър да напишете.
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия