Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички домакини полудяха по този френски сладкиш – наслада за окото и коремчето

Ключови думи: рецепта, сладкиш, сметана, десерт

Споделям една уникално вкусна рецепта, която си струва да се приготви още днес. Избягвам купешките десерти, защото не винаги знам какви са точно съставките, затова предпочитам сама да си ги правя. Запази си я, защото вкусът си заслужава.

Необходими продукти:
Тесто за основа:
брашно 250гр
пудра захар 125гр
ванилова захар или екстракт – чаена лъжичка
масло 125гр
яйце 1 бр
Пълнеж от извара:
мека извара 1 кг
яйца 8 бр
масло 100гр
пудра захар 250гр
ванилова захар 3 с.л. л.
картофено нишесте 3 с.л. л.
стафиди 200гр
яйчен жълтък за намазване
глазура:
пудра захар 150гр
сок от 1/2 лайм или лимон

Как да приготвим? Инструкции стъпка по стъпка:
Разбийте маслото с пудрата захар, добавете яйцето и ванилията, разбъркайте. Добавете брашното и замесете тестото внимателно. Разточете го на топка и го сложете в хладилника за период от 40 минути. Вземете две трети от охладеното вече тесто и го разточете на тънък пласт. Застелете тава с хартия за печене.

Разточете останалото тесто и нарежете на ленти. Поставят се върху дъска и се прибира в хладилника.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете за 15 минути. След това оставете да изстине напълно. Изрежете тортата така, че да влезе във формата.

Изварата се смила старателно, маслото се разбива с 200 г пудра захар и ваниловата захар на крем. Добавете, като разбивате, постепенно една лъжица извара и един жълтък. Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг.

Внимателно добавете стафиди и нишесте към масата на изварата. След това постепенно разбийте разбитите белтъци. Поставете плънката от изварата върху масленото тесто и я загладете. Направете решетка с помощта на ленти от пясъчно тесто. Намажете скарата с жълтък. Поставете тавата във фурната за 40 минути. След изпичане отворете леко фурната и оставете чийзкейка да престои вътре още 1 час.

Извадете чийзкейка от формата и го оставете да се охлади напълно. В идеалния случай го поставете в хладилника за една нощ.

За да направите глазурата, разбийте пудрата захар и сока от лимон или лайм. Намажете повърхността на френския десерт и оставете да стегне.
 

1
Коментара по темата
1.
Карък
05.05.2025 09:16:59
Алоооо,една рецепта не сте кадър да напишете.
  Добави Коментар
Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров
Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо
Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите
Майка уби сина си, насече тялото му с брадва и го е укри в бидон Трагедия в Италия За какво служи малкото копче на предпазния колан Основната функция на това интересно дизайнерско решение е доста полезна
Тигър уби работник в зоопарк в чужбина Починалият бе ръководител Разкриха последното желание на трагично загиналата Лаура Далмайер Тя не е искала тялото й да бъде местено при фатален инцидент в планината
Не е за вярване каква заплата получава Осимен в Турция Галатасарай позлати централния нападател В зоопарк разстреляха 12 здрави маймуни и дадоха труповете за храна на хищници Драма в Германия