Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приятелка ми даде рецепта за меки и кремообразни арабски бухти, пекат се само за 30 минути

Ключови думи: арабски бухти, рецепта

Бухтите са деликатес, белязал много детства. Най-често ги хапвахме с домашно сладко от сливи или кайсии, но бяха вкусни и само поръсени с пудра захар.

Перфектни за закуска, похапване между храненията или дори като десерт с чаша чай или кафе.

Приготвянето е лесно, а резултатът – пухкави хлебчета, които ще ви разтопят още на първата хапка! Ние имаме за вас рецептата за Кремообразни Арабски бухтички – вътре са пълни с фина извара, която приятно се допълва от пудрата захар отгоре и добавените аромати. Ето какво ви трябва:

Необходими Продукти:

3 яйца + 1 яйце за плънката
150 г захар
Щипка сол
100 мл олио
70 мл прясно мляко
200 г брашно
1 супена лъжица бакпулвер
250 г прясно натрошено сирене или фина извара
3 супени лъжици захар (за плънката)
1 супена лъжица нишесте
Пудра захар (за поръсване)
Начин на Приготвяне:

В купа се разбиват 3 яйца с щипка сол и 150 г захар. Добавете олиото и млякото, след което разбъркайте добре.

След това добавете брашното и бакпулвера, разбъркайте до получаването на гладка смес.

Намажете дъното на тавата за печене с масло, след което разпределете сместа равномерно.

В друга купа смесете прясното натрошено сирене, 1 яйце, 3 ч. л. захар и нишестето, след което всичко разбийте добре с миксер до получаване на гладка смес.

Върху жълтия блат в тавата, с нож, внимателно направете плитки разделителни линии под формата на квадрати.

Поставете бялата смес в пош или найлонов плик и отрежете края на плика, за да направите по-голям отвор, след което нарисувайте бели ивици по разделените линии в тавата за печене.

Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете около 30-35 минути на 180°C, докато бухтичките придобият приятен златист загар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Принц Андрю губи титлите си и дома си заради аферата "Епстийн" Крал Чарлз Трети днес започна официалната процедура срещу брат си Фрапираща история с учителка, гаджето й и ученичка, първите двама са в ареста Случи се в САЩ
Известен волейболист почина на 26 години Бе сред най-силните на игрището Защо тунелът на император Комод в Колизеума е магнит за туристи, а амфитеатърът в София пустее Няма друг град в света, притежаващ такава полузаровена забележителност точно в градския център, от която не изкарва и един лев
Стюард на самолет взе наркотици и се озова в трагикомична ситуация Колеги го намериха гол и безпомощен Тези 3 зодии не постигат целите си веднага, успехът им идва по-късно Моментът им на слава идва в зряла възраст, считат астролози
“Златен век” за директорката на Държавен куклен театър - Бургас Заслужено отличие, коментира кметът Димитър Николов Граждани блокираха тунел "Люлин" в София Напрежение заради боклука
Военни надгробни плочи са осквернени с руски пропагандни символи в Берлин Органите на реда смятат, че това е било извършено през последното денонощие Издирват 15-годишно момиче В неизвестност е от 27 октомври
Полицейска операция взе над 120 жертви Безпрецедентна акция в Бразилия Германец с нелепа кражба във Варненско Открадна саксия с цвете