Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приятелка ми даде рецепта за меки и кремообразни арабски бухти, пекат се само за 30 минути

Ключови думи: арабски бухти, рецепта

Бухтите са деликатес, белязал много детства. Най-често ги хапвахме с домашно сладко от сливи или кайсии, но бяха вкусни и само поръсени с пудра захар.

Перфектни за закуска, похапване между храненията или дори като десерт с чаша чай или кафе.

Приготвянето е лесно, а резултатът – пухкави хлебчета, които ще ви разтопят още на първата хапка! Ние имаме за вас рецептата за Кремообразни Арабски бухтички – вътре са пълни с фина извара, която приятно се допълва от пудрата захар отгоре и добавените аромати. Ето какво ви трябва:

Необходими Продукти:

3 яйца + 1 яйце за плънката
150 г захар
Щипка сол
100 мл олио
70 мл прясно мляко
200 г брашно
1 супена лъжица бакпулвер
250 г прясно натрошено сирене или фина извара
3 супени лъжици захар (за плънката)
1 супена лъжица нишесте
Пудра захар (за поръсване)
Начин на Приготвяне:

В купа се разбиват 3 яйца с щипка сол и 150 г захар. Добавете олиото и млякото, след което разбъркайте добре.

След това добавете брашното и бакпулвера, разбъркайте до получаването на гладка смес.

Намажете дъното на тавата за печене с масло, след което разпределете сместа равномерно.

В друга купа смесете прясното натрошено сирене, 1 яйце, 3 ч. л. захар и нишестето, след което всичко разбийте добре с миксер до получаване на гладка смес.

Върху жълтия блат в тавата, с нож, внимателно направете плитки разделителни линии под формата на квадрати.

Поставете бялата смес в пош или найлонов плик и отрежете края на плика, за да направите по-голям отвор, след което нарисувайте бели ивици по разделените линии в тавата за печене.

Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете около 30-35 минути на 180°C, докато бухтичките придобият приятен златист загар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
"Лъвовете" не успяха срещу Канада Отборът ни е с баланс 2 победи и 2 загуби в Лигата, предстои турнир в Бургас Развитие по шокиращия случай във Велинград Кола удари дете в инвалидна количка, жената зад волана избяга, но после сама отиде в полицията
Сирени за тревога звучат в Израел Иран с нови военни удари От Иран с тежки обвинения към Израел Стотици са убити при израелските удари, от Техеран сочат, че 90 процента от жертвите са цивилни
Полетя отново Дуплантис с пореден рекорд Жега в страната Термометрите ще достигат до 34 градуса
Внимание, мъже! Жените от тези 3 зодии изневеряват най-много Имайте едно наум, ако имате до себе си представител на тези знаци Превърнете 1 кг бутчета в домашен салам за цялата седмица Много по-вкусно, отколкото в магазина. Освен това е напълно естествено
Показа Анди (СНИМКА) Башар Рахал за първи път сподели с публиката малко късче от най-новата и най-лична роля в живота си – тази на баща на новородения Анди Тези зодии манипулират жестоко В следващите редове ще ви разкрием номерата им
Показа топ форма на яхта за милион (СНИМКИ) Впечатляващата визия на Биляна и нейното излъчване показват, че дори далеч от телевизионната сцена тя продължава да съчетава увереност, елегантност Младокът на Мара Отварачката – женен мъж с дете? 35-годишният Теодор Петков е богаташ